plukkala

Sininen tulevaisuus?

Viime kesänä Perussuomalisten puoluekokouksen jälkeen Suomeen syntyi varsin erikoisten vaiheiden jälkeen uusi poliittinen ryhmä (Uusi vaihtoehto). Ryhmästä syntyi uusi puolue, Sininen tulevaisuus, joka rekisteröitiin marraskuussa. Puolueella on 19 kansanedustajaa ja se on hallituspuolue (viisi ministeriä). Viime viikonvaihteessa puolue piti ensimmäisen puoluekokouksensa Tampereella.

Alusta saakka puolueen tulevaisuus on ollut "sumun" peitossa. Miten puolue kykenee erottumaan jo poliittisella kentällä olevista muista puolueista, kun se on jättänyt muukalaisvihamielisyyden Perussuomalaisille? Itsekin kirjoitin asiasta blogin 01.09. 2017.

http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242228-suomen-poliittinen-kentta-...

Sinisen tulevaisuuden (Uuden vaihtoehdon) kannatus on varsin vaatimatonta, pysynyt koko ajan <2%. Ainakaan toistaiseksi se ei ole tätä erottumista muista puolueista onnistunut toteuttamaan. Tätä samaa asiaa pohti myös Talouselämän toimittaja Matti Virtanen artikkelissaan Sinisten puoluekokouksen jälkeen.

https://www.talouselama.fi/uutiset/te/04f41d0e-07bf-3fcd-9ec9-42c30b3fd7...

Virtasen mukaan Sininen tulevaisuus on kopioinut ohjelmaansa osia kaikkien muiden poliittisten ryhmien ohjelmista, osan sieltä osan täältä. Näin myös näyttää tapahtuneen. Mutta onko tämä kestävä tie sen oman linjan hakemiseen?

Aika kuluu ja seuraavat eduskuntavaalit häämöttävät jo runsaan runsaan vuoden päästä? Kovin varmasti Sinisen tulevaisuuden kansanedustajat eivät voi suhtautua edustajanpaikkansa uusimiseen puolueen nykyisellä kannatuksella.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (105 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Toistan jo syyskuussa tekemäni ennustuksen siitä, että tulemme näkemään vielä näyttäviä loikkia Sinisestä tulevaisuudesta muihin puolueisiin. Enkä näillä muilla puolueilla tarkoita Perussuomalaisia.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Vuoden ensimmäiset valtuustojen kokoukset kunnissa ovat usein olleet ilmoituksen paikka siirtymisestä toiseen ryhmään tai jäämistä sitoutumattomaksi. Nähtäväksi jää tapahtuuko nyt näin, huhuja on kyllä liikkeellä.

Kansanedustajien loikkaukset jäänevät - jos niitä tulee - lähemmäksi ehdokasasettelun alkua.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tuure, kyllä ne kansanedustajien loikkauksetkin lähestyvät. Voi muuten jäädä liian myöhäiseksi? Edustajan pitäisi myös tehdä itsensä oman uuden puolueensa uskottavaksi edustajaksi ennen vaaleja.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Eikös puolueohjelmat vain jalostu kun niistä poimitaan rusinat aina seuraaviin ja seuraaviin puolueohjelmiin? Onhan näitä jalostettu jo ennestäänkin demareiden ohjelma Bryselissä omaksi ohjelmaksi, vai oliko se metallin ohjelma?

Kopioi, leikkaa, ja liitä ohjelmat ovat aina jalostuneempia kuin edeltäjänsä, jos vain poimii oikein.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Niinpä niin, mutta missä on uskottavuus ja omaleimaisuus?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

On turha olettaa, että ihmiset kuitenkaan lukisivat näitä ohjelmia ja vaihtaisivat puoluettaan aina niiden parantessa perässä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kysymyksessä on kuitenkin Siniselle tulevaisuudelle elämän ja kuoleman kysymys?

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Sininen tulevaisuus tarvinnee muitten puolueitten "apua". Todennäköisesti Hakkaraisgate tuo pientä nostetta ja ainakin vankistaa tehtyä eroratkaisua. "Teimme viisaasti kun lähdimme tuosta porukasta". Ja tuskailihan se Soini asiaa matkan varrella. On enemmän kuin todennäköistä, että pinnan alla - kentällä, on kuohunta vielä edessä. Ensi kesänä kansanedustajien loma-aikaan ja heti sen jälkeen, saamme ennustettavampaa näkymää sinisten kannatuksesta. Rahaa ei taida olla massiiviseen mediaviestintään, joten patikointi siellä, missä on potentiaalisten äänestäjien näköistä porukkaa, lienee se ainoa vaihtoehto. Vaalipiirikohtainen menestys tulee olemaan enemmän henkilö-kuin puoluesidonnainen. Siinä taitaa olla sinisillä monin paikoin melkoinen etulyöntiasema verrattuna perussuomalaisiin. Esimerkiksi Savo-Karjalan alueella.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Hakkaraisgate on vain yksi tapahtuma muiden joukossa. Mutta kieltämättä silläkin on vaikutuksensa ainakin Perussuomalaisten uskottavuuteen. Mutta vaikuttaako se sitten Sinisen tulevaisuuden tilanteeseen? Sitä en osaa vielä arvioida?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Todennäköisesti Hakkaraisgate tuo pientä nostetta ja ainakin vankistaa tehtyä eroratkaisua."

Hakkaraisgate toimii persujen eduksi: Nyt PS pääsee siististi eroon siitä 'kauneusvirheestä', mikä puoluekokousäänestyksessä jäi puolueen puheenjohtajistoon.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Niinhän siinä kävi, Hakkarainen jätti jo puheenjohtajan paikkansa. Mutta miten asia sitten kääntyisi perussuomalaisten eduksi? Sitä kyllä ihmettelen? Persuthan itse hänet varapuheenjohtajakseen?

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen Vastaus kommenttiin #14

Rautiainen tarkoittanee, että nyt persut pääsevät eroon Hakkaraista äänestäneistä. Kai nyt sentään äänestäjät ovat tienneet ketä äänestivät?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #16

Eivät Hakkaraista puoluekokouksessa äänestäneet olleet mikään erillinen joukko.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #18
Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen Vastaus kommenttiin #18
Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #22

Perussuomalaisten puoluekokous.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #18

Aivan varmasti olivat ihan erityinen joukko jotka tunsivat Hakkaraisen pitkältä ajalta. Perussuomalaisissakin oli osa joka ei olisi Hakkaraista hyväksynyt mihinkään virkaan mutta hengenheimolaiset eri yhteyksistä olivat enemmistönä kokouksessa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #53

Varmasti tällaisia, jotka eivät olisi halunneet Hakkaraista varapuheenjohtajaksi, puoluekokouksessa oli. Mutta kuitenkin puoluekokous hänet sille paikalle demokraattisesti valitsi. Mitä se kertoo Perussuomalaisten puoluekokousedustajista? Sen voi jokainen itse päätellä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #16

Pääsivät eroon Hakkaraisesta varapuheenjohtajana? Mutta mitä se sitten muuttaa persujen kannalta? Itsehän he hänet sille paikalle valitsivat? Kertoo jotakin puoluekokousväestä?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #14

Hakkarainen varapuheenjohtajana ei ollut Jussi Halla-ahon toive.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #17

Pitäisikö Halla-ahon sitten olla diktaattori? Puoluekokousväki Hakkaraisen valitsi.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #23

Halla-aho nimenomaan ei ollut diktaattori.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #37

Ei ollut niin ja nyt seuraava odotettavissa oleva tapahtuma Perussuomalaisissa on kun rivit järjestyvät kahteen eri leiriin eli siihen Halla-ahon ja sitten siihen toiseen jossa Hakkarainenkin on. Ken elää niin näkee. Tämä bokisti on kova ennustelemaan ja minä ennustan että tuossa on tapahtumarikkaita käänteitä odotettavissa melko pian resitentivaalien jälkeen, joko Suomen tai Venäjän.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #55

Se toinen leiri olisi sitten sarastuslaiset kai Hakkaraisen leirissä.
Ensi vuonna on sitten kolme äärioikeistoletkaa marssimassa 6.12. Onhan tuota ilmassa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #37

Ei mennyt Halla-ahon tahdon mukaisesti? Näin on, kun kerran niin sanot?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #17

Kun liikkeessä on vahva kultti on kaikki äänestykset johtajan ja hänen lähipiirinsä ohjattavissa. Halla-aho on koko ajan omasta tahdostaan hyysännyt melko kyseenslaisia suuntauksia ja kyseenalaista käytöskulttuuria soveltavia joille Hakkaraisen nostaminen puolueliitin harjalle on osa kauhun politiikkaa jota vetävät.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen Vastaus kommenttiin #17

No nythän Halla-aho pääsi Hakkaraisesta varapuheenjohtajana kätevästi eroon. Sallimalla törpöttelyn kunnes tapahtuu riittävä moka.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #26

Seppo nyt kuitenkin ymmärsi kupletin juonen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #32

Nimenomaan kupletin. Dekadenssi ja kupletit se on halla-aholaisten ominta aluetta mieluiten prosenttijengien tiloissa ja natsit vartijoina.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #32

No ompa hyvä juoni pelleillä ihmisten elämillä. Todelliset vastuunkantajat vaikuttaisi olevan asialla.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #26

Halla-aho joutui nyt valvojaksi puolueen kansanedustajien toilailuista. Hakkaraisgate on ehkä vielä hallinnassa, mutta entä sitten, kun puolueelle tavanomaiset "möläytykset" tulevat eteen? Joutuuko silloin pukki kaalimaan vartijaksi?

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Sinisten etu ja tulevaisuus lepää hyvin käyttäytyvien ihmisten harteilla....Ja se on jo paljon uskottavuutta tuovaa....

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tulevaisuus? Uskottavuus? Kannatus alusta saakka <2%!

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Höveli käytös ja hyvät tavat - äänestäjät kiljuvat riemuissaan!

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tämä Hakkaraisgate tuskin nostaa myöskään Sinisten kannatusta, siihen en usko.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #15

Vaikka Hakkarainen on sikaillut, niin olen samaa mieltä. Se tuskin nostaa sinisten kannatusta. Siniset on leimattu pettureiksi ja sen ainoa rooli on olla nykyisen hallituskoalition takiaispuolue. Moni hyvä politikon alku pilasi oman tulevaisuutensa teolla, jollaista ei olisi voinut kuvitella villeimmissä unissakaan. Hakkaraisen osalta totean, että se mies tarvitsisi hoitoa ja pikaisesti. Toivottavasti osaa sitä myös nyt itse hakea.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #47

Kaiken kaikkiaankin ennusmerkit eivät kovin hyvää Sinisten kannatukselle povaa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #48

Kuka jää kaipaamaan? Hakkaraisjuttu vaan pahentaa sinistenkin tilannetta. Simon Elo kehtaa sanoa että Hakkarainen on persujen ongelma vaikka itse on ollut hyödyntämässä ja aitiopaikalta seuraamassa sitä näytelmää jossa alkoholistia käytetään puolueen hyväksi. Terho ei ryhmäpuheenjohtajana puuttunut tilanteeseen. Siniset ovat ehkä persuja pahempia syyllisiä Tässä asiassa koska eivät kanna omaa vastuutaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #49

Nyt Sinisille onkin helpompi osoittaa tästä Perussuomalaisia.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #50

Alkaa olla jo koomista kun molemmat osapuolet lykkäävät syytä toisen niskoille.
Jos on totta että tieto Räsäsen tukistuksesta tuli nyt vasta Merelle ja Elomaalle niin onhan se kuitenkin asianhaara jonka ei pitäisi sentään lieventää suhtautumista uuteen päällekarkaamiseen.
Kuvottavaa seurata kuinka kaikki luikertelevat. Sampo Terho, Kike Elomaa ja Leena Meri.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #51

Kuitenkin kaikitenkin en usko Hakkaraisgaten vaikuttavan sitä eikä tätä Sinisten tulevaisuuteen, joka itse asiassa on tämän blogikirjoituksen aihe.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #52

Tämä kiinnostaa kyllä suurta yleisöä. Ihan ilman vaikutusta ei tule jäämään. Molemmille huono.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #54

Tällaiset Hakkaraiskohut on jo viikon päästä unohdettu. Mitään pitkäaikaista vaikutusta ei ole Sinisten eikä Perussuomalaistenkaan kannatukseen sillä ole.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #58

Eri mieltä. Kun maassa on sellainen laki että esim lähijunissa ihmiset joutuvat herkeämättä varomaan ettei kukaan kännipää rojahda päälle katkomaan luita tai ala kaksi kännipäätä tappelemaan niin että lapset kuulevat ollaan aika tarkkana ettei turvapaikkoihin kuten kirjastot, koulut, valtuustohuoneet, eduskunta, kirkko, harrastustoiminta jne pääse tahoja jotka ylläpitävät kännisten määräysvaltaa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #62

Viikon päästä on jo aivan uudet uutisaiheet.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #62

Lähijunat on kaupungeissa ja kaupungit eivät känniääliöineen ole hyväksi ihmiselle.
Moni muukin asia todistaa samoin.

Meillä pääsee kirjastoonkin 24/7 eikä ole kännisistä ongelmia.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #73

Turha yrittää kaataa alkoholismia ja sen seurauksia ainoastaan pääkaupunkiseudulle. Mutta nyt jätetään Herra Hakkarainen rauhaan, ja jatkossa keskitytään Sinisen tulevaisuuden näkymiin jatkossa.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #74

Näkymäthän ovat Sinisten osalta mitä parhaimmat!
Puolue on saatu pystyyn ja toiminta puolueessa aloitettu. Ministerit tekevät tehtäviään ministeriöissä ja kansanedustajat eduskunnassa? Sanoisimpa että mitä hienoin alku ja jatkostahan emme kenenkään osalta osaa muuta kuin arvailla? Onko sinulla jotain tietoa tulevista vaikeuksista ja oletko sitä mieltä että tietämäsi vaikeudet kohtaavat vain Sinisiä?

PS. Väitämpä kuitenkin että siellä pääkaupunkiseudulla on alkoholismia paljon enemmän, ainakin/m³, kuin maaseudun rauhassa ja osa maalaisistakin ongelmaisista on käynyt kaupungissa opissa?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #92

Periaatteessa Sinisellä tulevaisuudella oli oivat lähtökohat uuden puolueen perustamiselle. Heti 19 kansanedustajaa ja viisi ministeriä. Todellisuus on politiikassa varsin raadollista. Samalla agendalla poliittisessa kentässä on monta muutakin toimijaa. Sinisten ongelmana on erottautuminen näistä muista samoja asioista ajavista puolueista. Sen oman linjan ja uskottavuuden löytäminen voi olla varsin vaikeaa? Sitä Siniset eivät vielä ole onnistuneet tekemään ja se näkyy puolueen kannatuksessa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #92

Ai meinaatko#92? Onko värisokeitakin siellä vähemmän per m/2. Hyvä että valistat kaupunkiseutulaista.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #94

Alkoholisteja on aina ollut ja tulee aina olemaan. Siihen ei auta kieltolakikaan. Sitäkin on jo kokeiltu.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #96

Aika monet asiat siihen vaikuttavat. Ei ole alkoholistien määrä mikään vakio kuten niiden värisokeiden. Sosiaaliset olot, mentaliteetti, vaihtoehtojen tarjonta, juomakulttuuri, terveys, elintaso, koulutus, sukupuoli ja sukupuolittunut alkoholikulttuuri, saatavuus, taloudelliset näkymät, kriisit tai vakaus, nautittujen juomien laatu ja olosuhteet missä nautitaan, rituaalit, kasvatus, yhteiskuntaelämä, seksielämä jne

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #98

Toki alkoholismissakin kaikki vaikuttaa kaikkeen, aivan kuten politiikassakin. Mutta jätetään nyt tämä alkoholia ja hakkaraisia koskeva sivuhaara tähän ja palataan blogin aiheeseen.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #51

Oli kai siinä Räsäselläkin jotain sanottavaa siinä julkistuksessa. Ehkei hän luottanut että isompi julkisuus olisi ollut asialle hyväksi ja toisekseen hän on lääkäri ja luotti ehkä Hakkaraisen lupauksiin hoitoon menosta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #64

Tuskimpa tämä herra Hakkarainen ja hänen toilailusa kovin paljon Siniseen tulevaisuuteen liittyy. Eiköhän hän ole historiaa Siniselle tulevaisuudelle?

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #47

"Siniset on leimattu pettureiksi "

Ainoastaan perussuomalaiset ovat leimanneet eikä se ole mikään yllätys.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #57

On aivan selvää, että loikkareita kaikki puolueet pitävät pettureina. Erityisesti tässä Sinisten tapauksessa se vielä sopi erinomaisesti kaikille muille puolueille.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #60

En kyllä ole muista puolueista huomannut mitään erityistä leimaamista, tietenkin monet ovat esittäneet että esim. uudet vaalit olisivat heille olleet edullisempi vaihtoehto?
Vieläkään en hyväksy puhetta loikkaamisesta koska hehän erosivat ja sen jälkeen perustivat jotain uutta?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #65

Tästä Perussuomalaisten hajoamisesta voi käyttää montaa nimeä. Perussuomalaiset ainakin kutsuvat Sinisiä loikkareiksi?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Juuri sitä kaikki nyt haluavat. Laiva on kääntynyt.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #29

Hakkaraisten vahtiminen on nyt siirtynyt Soinilta Halla-aholle.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #30

Soini jätti perintönsä nuiville ja muutti itse tyyliä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #95

Mutta löhytääkö se uusi tyyli tilaa itselleen? Siitä juuri tässä blogissa on tarkoitus keskustella.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #97

Tulee kilpailua kokoomuksen kanssa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #100

Kyllä siellä, mitä Siniset tavoittelevat, on Kokoomuksen lisäksi muitakin.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Seppo onko Filosofinatohtori Anna nelman valittu kuntaliiton luottusmustehtävään sinisten, vai perussuomalaisten edustajaksi ?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tämän kysymyksen voisi tehdä monen muunkin Sinisten edustajan kohdalla. Ministerienkin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mä pysyn edelleen siinä arviossa, että jos Soinin saavat aneltua ehdokkaaksi, niin uudeltamaalta voi mennä silloin 2-3 läpi.

Ilman Soinia tilanne on täysin auki. Uudeltamaalta on helpoin päästä läpi, ja siellä on sinisillä Soini, Niinistö ja Terho.

Jos noin kävisi, niin se pelastaisi puolueen ainakin neljäksi vuodeksi.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Puolueen ehkä, mutta ei valtaosaa Sinisten nykyisistä kansanedustajista.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ei pelasta ei, mutta puoluekokouksessakin sanoivat, että tavoite olisi saada edes yksi edustaja vaaleissa, eli ei siellä mitään ihmeellisiä kuvitelmia taida olla.

Se, että mihin sitten sinisiä loikkaisi on arvoitus, persujenkin kannatus laskee, joten ei taida sieltäkään helpolla läpi mennä, ja muihin puolueisiinkaan ei yleensä loikkareille fanfaareja soitella.

Valtaosa taitaa hyväksyä tilanteen ja osa voi loikata, mutta se ei kyllä helpota asemaa lainkaan, sen ne varmaan tietävät.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #38

Mutta mitäpä istuva kansanedustaja ei paikkansa uudistamiseksi tekisi?

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen Vastaus kommenttiin #38

Soini aiheutti kansanedustajavyöryn. Halla-aho toiseen suuntaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #44

Ainakin toistaiseksi on näin ollut. Mutta minne nämä persuista lähteneet lopulta päätyvät? Sitä ei vielä tiedä kukaan.

Titta Turjake Vastaus kommenttiin #44

soini sai ainoastaan Tony Halmeen avulla yhtään mitään aikaan

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #79

Tällaisille turjakkeille ei tässä blogissa ole paikkaa. Häivy!!!

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Niinistö ja Terho olivat kuntavaaleissa ehdokkaina Helsingissä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Mahdollista, että toinen voisi mennä läpi, mutta varmaa ei ole sekään.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #39

Joutuvat ek-vaaleissa Halla-ahoa vastaan. En kadehdi heitä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #75

juuri siksi en sitä niin varmana pitänytkään.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Savo-Karjalan piirin kaikki edustajat siirtyivät sinisiin. Varsin hyvillä äänisaaliilla, Oinonen, Kivelä ja Kulmala. En tiedä aikovatko asettua ehdokkaaksi. Mutta ja jos ja jos sinisiin niin voi yksi hyvinkin päästä läpi. Tuota vaalipiirikohtaista mahdollisuutta ympäri Suomen on aika vähän analysoitu.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

on mahdollista, että joitakin yksittäisiä Sinisen tulevaisuuden edustajia menee läpi. Mutta valtaosalle on edessä uuden leipäpuun etsintä.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen Vastaus kommenttiin #42

Tässä mielessä oman puolueensa kansanedustajien kannattaa lukea Lindströmin bloki. Toki myös perussuomalaisten.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #43

Linströmin kirjoittamat blogit ovat olleet positiivinen yllätys minulle, kaiken aikaa.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen
    Mutta ja jos ja jos sinisiin niin voi yksi hyvinkin päästä läpi [Savo-Karjalasta].

1% kannatus merkitsee (onnellisessa tapauksessa) kahta kansanedustajaa. Toinen voisi tulla Uudeltamaalta, jos Soini lähtee ehdokkaaksi.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #77

Muutama koko valtakunnasta voi päästä läpi, Mutta lohduttaako se sitten? Sirpalepuolueella ei tunnetusti ole minkäänlaista mahdollisuutta vaikuttaa maassa tehtävään politiikkaan.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Voi hellanjettas tämänkin Luukkaisen aivopieriun kanssa.
Vaalit tulevet aikanaan ja äänestäjät antavat merkkinsä omin ehdoin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

#66 = Jotkut tulevat varmistamaan ettei kukaan puhuisi persuista kuin persujen ehdoilla.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ei näköjään, vaikka blogin aihe oli Sininen tulevaisuus.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

En muuten ole havainnut dosentti Luukkaisen tätä blogia vielä kommentoineen?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen
Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Kuinka moni on lukenut "oman puolueen" puolueohjelman. Jatkokysymyksenä, entäs jonkun toisen puolueen puolueohjelman.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Uskoisin, että puheenvuoron blogisteista aika suuri osa. Muista tuskin kukaan.

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso

Sinisistä ei välttämättä loikkaa niin paljon kuin blogisti arvelee. Ongelmana kun on ettei ole taetta, että saa edes eduskuntavaali ehdokkuutta. Jotain nimekästä Sinistä ei välttämättä oteta, kun se vaikeuttaa puolueen samankylän konkari ehdokasta.

Ja tuolla kun arvellaan, et Uudellamaalla vois päästä 3 läpi. Se ei onnistu kun sillä, et sinne menee Ministeri Linström ja kaikki muutkin nimekkäät. Soini, Terho ja Niinistö kun kaikki menettävät ääniään. Ja 3;s tulleen äänet kun jaetaan 3;lla niin aika alas tippuu suhdeluku.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Loikkaajat asettavatkin ehdoksi loikkaamiseensa sen, että pääsevät seuraavissa vaaleissa ehdokkaiksi.

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso

Ei taida olla kun yhden käden sormissa ne joilla on oikeasti siihen varaa. Meidän vaalipiirissä Linström on oikeasti ainoa, pikku varauksella myös Turunen. Mutta kellään muulla ei äänet riitä isotteluun.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #86

Kuitenkin vaalien lähestyessä tämä muihin puolueisiin siirtyumisen mahdollisuus tulee yhä useamman Sinisen kansanedustajan mieleen, koska puolueen kannatus on olematon.

Käyttäjän teemukakkuri kuva
Teemu Kakkuri

Perussuomalaisten eduskuntaryhmästä eronnut Uusi vaihtoehto -ryhmä taisi jo ensi minuuteillaan julkisuudessa itsekin todeta, että tämä merkitsee heille poliittisen tulevaisuuden loppua. En nyt muista sanamuotoa, mutta asia oli päivänselvä. Kovin suuria luuloja eivät elätelleet. Ehkä se kuitenkin kannatti? Emme tiedä, vaihtoehtoista historiaa kun ei ole olemassa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Näinhän Simon Elo kertoi tiedotusvälineille heti ryhmän jätettyä eroilmoituksensa Perussuomalaisten eduskuntaryhmälle. Siitä on kulunut jo lähes 8 kuukautta. En usko, että kukaan kykenee vielä sanomaan, mikä tämän eron lopullinen vaikutus on Suomen puoluekenttään? Joka tapauksessa politiikan seuraaminen säilyy mielenkiintoisena.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Vaikutus on minusta jo selvä. PS oli jonkinlainen merirosvolaiva. Osa kyllästyi meininkiin ja karkasi omasta laivastaan. He jättivät sen. Ilman että osallistuisivat omankin rällästelynsä jälkisiivoukseen he päättivät siirtyä järjestäytyneen yhteiskunnan puolelle ilman omaa paattia.
Tynkä PS tulee nujertumaan kun sillä on toistenkin sotkut siivottavanaan.
Juuri tämä kertomus piirtyi Hakkaraiskeissistä. Hakkarainen on soinilainen ilmiö jonka Soini luulee karistaneensa hartioiltaan sillä että hylkäsi laivan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #90

Tuskin nämä hakkaraiset ovat sinisille pääsyynä persuista lähtöön.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Puolueiden synty:

SDP ja Maalaisliitto syntyivät aikoinaan ratkaisemaan tiettyä yhteiskunnallista ongelmaa. Perustajilla oli vahva aatteellinen pohja ja lahjakkaat ideologit.

Siniset syntyivät katkeruudesta, loukkaantumisesta, kostosta ja kasvojen menetyksestä. Tähtien asento oli negatiivinen, ja nyt pitäisi sitten kirjoittaa positiivisuudesta kumpuava puolueohjelma.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Siinäpä juuri Sinisten ongelma. Kysymys kuuluukin, kokevatko äänestäjät syntyneen jonkinlaisen tarpeen tarpeen ja tilan Siniselle tulevaisuudelle? Ainakaan vielä ei näytä näin olevan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Mutta sitä ennen halla-aholaiset syntyivät käenpoikina smp-persuihin ja sitten perivät pesän kaikkine mausteineen. Siniset ovat nyt vähemmän soinilainen puolue kuin Halla-ahon puolue joka asuu kuolinpesässä ja hengittää Soinin luomaa ilmaa halmeineen, hakkaraisineen. Soinin juoni on vuosisadan vedätys. Soinin nauru kaikuu Halla-ahon vaikeuksien yllä.
. Muuten Halla-aholla oli myös selkeä ideologia muttei vaivautunut laittamaan omaa puoluetta vaikka oli foorumit, veto päällä jne. Oma vika. Pummi jää aina toisten lattioille keikaroimaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ei Perussuomalaisten eikä Sinisten tulevaisuus ole vielä selvinnyt, vaikka Perussuomalaiset hajottaneesta puoluekokouksesta on jo lähes kahdeksan kuukautta. Kaikki on niitten suhteen vilä täysin auki. Halla-aholaisia ja maahanmuuttovihamioelisiä löytyy kyllä varmasti jonkinlainen joukko äänestäjistä. Sinisten tulevaisuus on vielä enemmän sumun peitossa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset