plukkala

Väyrynen haluaa kaivaa Suomen EU- ja eurohistoriaa

Paavo Väyrynen esiintyi ensimmäisen kerran presidenttiehdokkaana vuoden 2018 vaaleja ajatellen Sanomatalossa presidenttimessuilla joulukuussa. Hän joutui heti toimittaja Timo Haapalan "grilliin". Haapala muistutti erinäisistä asioista Väyrysen omalta poliittiselta uralta. Se ei Väyryselle sopinut. Hän ilmoitti Hapalalle, että ei halua puhua menneisyydestä, hän haluaa puhua tulevaisuudesta. Eli Väyrynen toi selvästi esiin, ettei hänen poliittista uraansa saa tarkastella muulta pohjalta, kuin hänen omien muistiinpanojensa ja itse valitsemiensa asioiden valossa kehottaen Haapalaa lukemaan koko kirjallisen tuotantonsa läpi.

Siis Väyrynen haluaa käydä vaalitaistelua puhumalla Suomen tulevaisuudesta? Toistaiseksi Väyrysen vaalitaistelu on rakennettu kokonaan istuvan presidentin, Sauli Niinistön, tekemisiä vastaan hyökkäämiseen 1990 luvulla ja Suomen liittymiseen Euroopan unioniin ja euroon. Siis historiaan! Se siitä tulevaisuuteen katsomisesta! Hän haluaa myös tarkoitushakuisesti unohtaa itse oman osansa Suomen liittymisestä Euroopan unioniin. Alla Olli Ainolan kirjoitus Iltalehdessä asiasta viime vuoden helmikuulta.

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201702122200069275_pi.shtml?_ga=2.109...

Väyrysen muisti on kovin valikoivaa. Ja häntä itseään ei saa muistuttaa mm. jalasmökistä eikä Neuvostoliitosta suurlähettiläs Vladimirovilta pyytämästään nootista Ahti Karjalaista tukemaan vuoden 1982 presidentinvaalissa.

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (51 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Väyrynen ei koko vaalikampanjansa aikana ole puhunut vielä sanaakaan Suomen tulevaisuudesta. Hän on keskittynyt ainoastaan istuvan presidentin tekemisiin 90-luvulla.

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Eikö EU:n kehittymisestä liittovaltioksi ja EU:n yhteisestä puolustuksesta puhuminen ja kirjoittaminen ole tulevaisuutta?
Käväisepä kuuntelemassa Väyrystä jossain hänen puhetilaisuuksistaan, niin saatat tulla toisenlaisiin johtopäätöksiin.
Voisit myös lukaista Väyrysen uusimman kirjan" Suomen linja 2017".

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Minulle riittää mainiosti vaalikeskustelut, joissa Väyrynen on mukana. Olen sivusta seurannut Väyrysen toimia koko hänen poliittisen uransa ajan, joten tiedän kyllä, mikä hän on miehiään.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Onhan puhunut.. ero eurosta ja Eu:sta.. Siinä on neljälle vuodelle tekemistä kun alkaa käymään keskustelua muiden maiden johtajien kanssa..

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Uskotko, että pääsee asiasta puhumaan presidenttinä?

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Mutta veikkaan ettei Väyrtysellä ole puhtaat jauhot pussissa sen takia kannattaa äänestää Huhtasaarta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Onko Huhtasaarella sitten? Minkälaisen vaihtoehdon hän mielestäsi tarjoaa Suomen ulkopolitiikalle?

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Helposti kirjoittaen tähän.. Realisempaa, Suomenkansaa ajattelevaa. Ja ehkä voisi kuvailla itsekkämpää..

Mitä nuo sitten tarkoittaa noi en tähän rupea kirjoittamaan koska siitä voisi ison blogin kirjoittaa.. :)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #30

Kirjoitapa se blogi, niin voisin edes koettaa ymmärtää tarkoitustasi?

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

EU:n asia oli jo aikanaan Kekkosellekin tavoite, jota Väyrysen ja Huhtasaaren tukijat eivät näytä ymmärtävän lainkaan omassa lyhyessä historiassaan.

Suomella on ollut 1900-luvulla vahva tarve sitoutua länteen - kovinkin maksuin. Suomen jäsenanomus EU:n suuntaan oli enemmänkin hätähuuto, kuin viekas kauppapoliittinen tavoite 1990-luvulla.

Suomen pitäisi olla varmasti silti itsekäämpi EU:n päätännässä ja toteuksessaan, eikä pelkästään aivoton kumiukko Kataiselle tehdyn komissaaripystin uhrauksin. Pariisissa myydään edellen tänäkin päivänä työnnettävissä lihakojuissa tuoretta teurastettua lampaan-, naudan- ja sianlihaa kaduilla, mutta Suomessa moinen on EU:n taholta kielletty - kuten on myös monet muutkin EU:n byrokartialla häivytettyihin kansallisiin käytäntöihin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Olen kanssasi samaa mieltä siitä, ettei EU monelta osin ole täydellinen. Suomen tulee pyrkiä sen muuttamiseen demokraattisempaan suuntaan. Mutta se ei oikeastaan kuulu presidentin tehtäväkenttään. Väyrynen voisi ottaa asian esille tulevissa eduskuntavaaleissa Kansalaispuolueen kansanedustajaehdokkaana.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Jotenkin mun tulee jo myötähäpeän tunne, kun Väyrysen tarinoita lukee. Juu ja olen jopa hänen lähes kaikki kirjansakin aikanaan lukenut. :)

Tuo mitä sanoit siitä Väyrysen totuudesta, niin se on kyllä aivan totta, en oikein käsitä miten hän näkee monet tapahtumat täysin erilailla kuin ympäröivä maailma.

Surullinen tapaus jo.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Olen jo maininnut Väyrysen valikoivan muistin.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

"Juu ja olen jopa hänen lähes kaikki kirjansakin aikanaan lukenut"

Ennen vai jälkeen tuon profiilikuvasi ottamisen jälkeen? Kuvassa näyt kuitenkin olevan henkisessä tasapainossa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Hesarissa on hyvä juttu, kun Väyrynen löysi luotettavan lähteen, oman kirjansa. :)

https://www.hs.fi/junkkari/art-2000005511783.html?...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Niinpä niin! Väyrynen käyttää itse itseään lähteenään kirjoituksissaan!

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

How low you can go? Tällaisen kysymyksen voisi kyllä tehdä Väyryselle perustellusti.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Miksiköhän se oli niin, että Väyrysen esikuva ja ihailema Urhon Kekkonen kutsuttiin viralliselle valtiovierailulle USA:n Washingtoniin peräti 3 kertaa, mutta ketään muuta Suomen presidenttiä ei oltu kutsuttu tätä aiemmin koskaan, eikä myöskään tämän jälkeenkään ?

Sauliakaan tuskin tullan kutsumaan viralliselle vierailulle USA:n taholta koskaan, halusipa Sauli tai ei. Tätä kutsua voidaan pitää osoituksena valtiomiesmäisyydestä ohi yksittäisten mitättömien populistisien pyrkimysten jo vuosikymmenien saatossa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

En tiedä? Aika ja maailma oli myöskin toinen. Ehkä USA:lla oli silloin tavoitteitakin Suomen suhteen toimissaan? Tosin niitä tavoitteita on varmaan vieläkin.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Kekkosen aikana oli kylmäsota käynnissä ja itä-blokki voimissaan, pikkuiselle Suomelle haluttiin näyttä tukea.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Silloin ei USA:kaan halunnut vielä luopua Suomesta noin vain.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Kekkosella oli NL:n ylimmän johdon lahjoittamia karvahattuja. Niitä ei kuulemma hevillä irronnut. Kekkonen siis muodosti yksinään karvahattulähetystön milloin mihinkin suuntaan. Kunhan Sauli saa karvahattunsa, alkaa kutsuja sadella. Tarja ei päässyt kissalla kovinkaan pitkälle.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Karvahatuissa on se huono puoli, ettei sen sydän syki. Kannattais varmaan ensin käydä specksavereissa?

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #19

Kekkonen taisi olla melkoinen pelimies konsanaan Suomen hyväksi jo kokemuksella ja viisauden vaikuttein, josta muutkin vallanpitäjät voisivat ottaa mallia.

Milloin Sale kutsutaan virallisesti Trumpin vieraaksi, tai kenenkään muun USA:n presidentin vieraaksi ?

Tästä käytännöstä lienee Väyrysellä parempi tietämys harvoina Suomesta, kuin konsanaan Koivistolla, Halosella tai sen semmoisilla Niinistöillä sun muilla USA:n kannalta huithapeleiden pässinpäiden tahoilta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #20

Uskotko vakavasti Väyrysen olevan ainoa Suomen tulevaisuuden autuaaksi tekevä voima? Hänhän nytkin kampamjassaan puhuu ainoastaan menneisyydestä? Viime vuosituhannesta?

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Seppo Turunen, Kokoomuskin hoksasi EU:n olemassa olon vain UKK:n apukoulun kautta, jos edes silloinkaan ? Harri Holkerin hallitukselle annettiin viimein tilaa irtautua vanhasta presidentti Koiviston varjeluksessa, ja kansantalouden tuho hakee edelleen vertaistaan seuraavallakin vuosisadalla.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #22

Oletko sinäkin menneisyyden mies? Tehtyä ei saa tekemättömäksi. Väyrynenkin ilmoitti haluavansa puhua tulevaisuudesta? Mutta mistä hän puhuu? Väyrynen on menneisyyden mies!

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen Vastaus kommenttiin #22

Minua kiinnosti aikoinaan tilanne vuonna 1985..1990, jolloin keskisen Euroopan elinkeinoelämä alkoi vaatia tiukempaa poliittista integraatiota silloiselta EU:lta. Japani ja USA olivat karkaamassa pahemman kerran kilpailukyvyssään. Siitä syntyi yhteisten laatukriteereitten laatiminen, valkoinen kirja ja integraation syvenemisprosessi. Suomen elinkeinoelämälle tuli kiire. Silloin mestaroi 83..87 Sorsan hallitus (+kepu +smp), joka vapautti valuuttalainat - ensin yrityksille. Pörssi kasvoi kohisten, kiinteistöjen arvot lähes kautta Suomen tuplaantuivat (= vakuudet lisälainalle). Kasinotalous kukoisti kuin viimeistä päivää. Väyrynen oli ulkoministerinä (-87 saakka), aikana jolloin tietämättään pedattiin romahdusta, joka laukesi Neuvostoliiton hajoamisen myötä. Hyvin mielellään monet haluaisivat unohtaa tuon ajan 83..87. No - turhapa noita on muistella. Elinkeinoelämä huokaisi kun päästiin osaksi Euroopan Unionia ja osaksi sen sisämarkkinoita.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #37

Mielenkiintoisinta Väyrysen toiminnassa on tänä päivänä hänen kovin tarkoitushakuinen muistinsa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Väyrynen uskoi ennen vuoden 1987 vaaleja olevansa yhä niin vahva, että voisi pakottaa Kokoomuksen hänen johtamaansa porvarhallitukseen ja Kokoomukselle olevan ainoa mahdollisuus hallitustyöskentelyyn palaamiseen 21 vuoden paitsion jälkeen. Hän sai Kokoomuksen johdon peliinsä mukaan, mutta silloisilla valtaoikeuksillaan Koivisto päätti toisin."Voiko vitutukseen kuolla?"

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Paitsiovuosien jälkeen kävikin kurjasti tyhmin talouspolitiikoin.

Koiviston aika oli katastrofi verraten esim. länsinaapuriin.

Maunolla, Tarjalla ja Martilla on oma työnsä tehtävinä puhdistuakseen omansa itänaapurin arkistoista luottomiesten nimikkein ?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Historian tutkimus kertoo aikanaan.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Viimeisessä Tervon juontamassa dokumentissa "Kekkonen"tulee esille se kuinka sairaassa tilaassa suomalainen parlamenttarismi oli hänen aikanaan. Kun Johannes Virolainen kertoi totuuden siitä miksi kokoomuksen, vaalituloksesta riippumatta, kohtalona oli aina jäädä oppositioon, niin Kekkonen joka mielestäni jäi kiinni ns. "housut kintuissa" poltti täysin päreensä Virolaisen tuodessa totuuden julki. Väyrysen, kuten tuon ajan politiikkojen, puoluesta riippumatta olisi aika siirtyä syrjään, lopullisesti.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Puhut totuuden sanoja. Olen samaa mieltä kanssasi!

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kannattaa todella avata tämä linkki ja lukea koko juttu läpi. Siitä selviää se, millä pohjalla Väyrysen väitteet todella oikeasti ovat.
https://www.hs.fi/junkkari/art-2000005511783.html?...

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

On se aivan paikalllaan, että kaivellaan vähän muitakin kuin Väyrystä. Jos Väyrysellä oli rooli EU:n liittymisessä, niin Niinistöllä on ollut kiusallinen rooli euroon liityttäessä. Aika ikävä on myös isäntämaasopimus, joka varmasti ei tapahtunut ilman pressan selvää siunausta. Nämä ovat demokratian kannalta ikäviä tapahtia.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Nyt täytyy todeta että blogisti rinnastaa asiat ehkä omasta mielestään nokkelasti, mutta täysin epäasiallisesti. Menneiden kaivelu on tyhmää silloin kun se ei liity olennaisesti maamme tulevaisuuteen. Esim. jalasmökki kuluu tällaiseen epärelevanttiin osaan menneisyyttä. Sen sijaan Niinistön suurhuijaus, jota Suomi maksaa maailman tappiin, jos ei asioille tehdä jotain, se ei ole mikään menneisyyden asia vaan löydämme sen edestämme koko ajan. Siksi siitä pitää puhua, ja hyvä että puhutaan. Eli ei näitä asioita nyt vaan voi tuolla tavalla rinnastaa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kuitenkin koko Väyrysen vaalikampanja on toistaiseksi ollut ainoastaan vanhojen kaivamista. Et kommentissasi maininnut mitään Väyrysen pyynnöstä suurlähettiläs Vladimiroville Karjalaisen tueksi vuoden 1982 presidentinvaaliin? Sinä kommentissasi yrität itse nokkelasti ohittaa Väyrysen poliittiset toimet viime vuosisadalla.

Niinistö on ehdokkaana nyt vuonna 2018. Suomalaiset tietävät taustat myös ilman itse sellaisiin Väyrysen lähteisiin viittaamalla, jotka ovat hänen omia höpinöitään.

Väyrynen on Kekkosslovakian pelle.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Väyrysellä on eriskummallinen joukko kommentoimassa hänen omia kirjoituksiaan täällä US-puheenvuorossa. He ovat pääosin näitä Kansallispuolueen ns. "asiantuntijajäseniä".

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Voi Pekka! Pysytään nyt asiassa, eikä heittäydytä aivan nollille. Odottaisi sinun pysyvän erossa henkilökohtaisista heitoista, vaikka juttusi eivät aivan kuin juustoon uppoaisikaan. Mistä sinulle tulee oikeudet nakella ihmisistä, joita et edes tunne etkä tiedä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Väyrynen on julkisuuden henkilö. Hänestä jokainen voi vapaasti sanoa mielipiteensä.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Onhan se hieman eriskummalista kun henkilöt jotka jyrkästi tuomitsevat Sinisten irtaantumisen suurena "petoksena", ovat yhtenä joukkueena Paavon kanssa kivittämässä tämän entistä puoluetta. Vaikea on ymmärtää. Kun ministerinpostia ei Sipilältä irronnut, päätyi Paavo koston tielle. Eihän se ihme jos äänisaalis tullee jäämään vähäiseksi.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

Kaikki eivät ymmärrä todellista Väyrystä. Hän oman aikamme Sigurd Wettenhovi-Aspa. Hän vedättää laajoja kansalaispiirejä, niin kannattajiaan kuin vastustajiaankin. Hän naureskelee näille istuen kiikkustuolissaan Keminmaalla

Väykällä on draaman tajua. Väykkä perustaa kampanjansa Niinistön tekemisten ruotimiseen ja vetää esiin valttikortin: "Todistajani on Sauli Niinistö itse", tämähän on kuin Antiikin kreikkalaisesta draamasta. Viimeisenä, armoniskuna Väykkä käyttää aseista luotettavinta, voimakkainta ja pyhintä; omaa kirjaansa! ....ja esirippu laskeutuu.

Osaapa Paavo olla ilkikurinen omilleenkin. Hän on jallittanut mukaansa monen sorttista sakkia ja on ihan piruuttaan nimennyt heidät "asiantuntijajäseniksi". Eli kyllähän Paavon huumorissa on mukana julmuuttakin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Mutta kaikesta huolimatta tavoitteeseensa hän ei ole päässyt, eikä pääse.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #43

Se on meille kaikille onneksi. Tällä kertaa Väykkä keskittyy mustamaalaamaan Niinistöä. Sinä Pekka varmaan muistat sen kerran kun kohteena oli Ahtisaari ja ns. Wideri- skandaali. Väyrynen epäonnistui loanheittokampanjassaan, masinoimassaan Ahtisaaren talousepäselvyyksiä koskevassa jutussa ja silloin opin jotain poikkeuksellisista ihmisistä.

Wideri- kampanja epäonnistui, kandidaatit Väyrynen ja Ahtisaari olivat yhteisessä vaalitentissä. Tentin aikana Väyrynen halusi olla mukava mies ja halusi unohtaa menneet erimielisyydet: "Eiköhän nyt paiskata kättä ja unohdeta menneet!" Ei unohdettu, Ahtisaari ei sen koommin ole puhunut Väyryselle, minkä hyvin ymmärrän. Väyrynen oletti, että kaikki muutkin ovat epärehellisiä, eikä tuollainen epärehellisyydestä syyttely ole niin kovin merkittävä juttu. Tavalliselle ihmiselle se kuitenkin on merkittävä asia.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #46

Muistan! Väyrynen varmaan uskoo voivansa sanoa Niinistölle ensi itenäisyyspäivänä muina miehinä saapuessaan Linnanjuhliin, että eihän muistella vanhoja?

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #48

En epäile hetkeäkään tätä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #50

Sopisi lisäksi oivallisesti Väyryselle.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Väyrynen selitti joku vuosi sitten, että Suomen siirtyessä omaan valuttaansa, euromääräiset velat velat muuttuisivat kansalaisille devalvoituvan oman valuutan määräisiksi? Sitä hän ei kuitenkaan kertonut, miten tämä yhtälö toimisi?
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/92284-paavo-vayry...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset