plukkala

Väyrysen presidenttiehdokkuus ongelma Keskustalle

Yle julkaisi tänään uusimman presidenttigallupinsa.

https://yle.fi/uutiset/3-10006272

Sen tulos ei varmaan suuresti yllättänyt ketään. Mutta se paljasti Keskustan suuren ongelman. Kannattajayhdistyksen presidenttiehdokas, Keskustan kunniapuheenjohtaja, Paavo Väyrynen on selvästi suositumpi kuin Keskustan oma ehdokas Matti Vanhanen. Keskusta asetti Matti Vanhasen presidenttiehdokkaakseen jo runsaat puolitoista vuotta sitten. Näin Keskusta pyrki estämään Väyrysen tien ehdokkaaksi, mutta nyt Väyrynen kuitenkin kilpailee kannattajayhdistyksen ehdokkaana Vanhasen kanssa mm. keskustalaisten äänistä.

Keskustalaisten äänet jakautuisivat vaalissa siten, että 69% heistä antaisi äänensä Sauli Niinistölle, 17% Vanhaselle ja 9% Väyryselle. Vanhasen kannatus ei vakuuta mitenkään. Väyrynen näyttää saavuttavan tavoitteensa hajoittaa Keskusta. Syksyllä edessä ovat mahdollisesti maakuntavaalit ja sitten 2019 eduskuntavaalit, joissa Väyrysen Kansalaispuolue on mukana. Väyrynen on Keskustalle todellinen ongelma.

Väyrynen perusti keväällä 2016 Kansalaispuolueen, joka merkittiin puoluerekisteriin joulukuussa 2016. Keskustan säännöt kieltävät kahden puolueen yhtäaikaisen jäsenyyden, mutta vieläkään Väyrystä ei ole erotettu Keskustan jäsenyydestä ja hän saa "hämmentää" mielensä mukaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (47 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ei ole Keskusta kiirettä pitänyt tapaus Väyrysen ratkaisussa.

Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti

Väyrysen suosio on liian kova erottamiseen.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Itse uskon tällä menolla sen Väyrysen Keskustasta erottamisen päivän koko ajan lähestyvän. Jos tilanne saa rauhassa jatkua tällaisena, menettää Keskusta kannattajiaan ja puolue hajoaa pysyvästi.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Jos Sipilä olisi taipunut Väyrysen ministerisalkun pyyntöön kuten aikanaan Vanhanen niin koko ongelmaa kansalaispuolueineen ei olisi. Nyt häviävät molemmat, sekä keskusta että Väyrynen, jonka täytyy tyytyä muutaman prosentin kannatukseen ilman keskustan ehdokkuutta. Turhautunein lienee kuitenkin jo 1½ vuotta keskustan kenttiä kiertänyt Vanhanen.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Jos Sipilä olisi Väyrysen vaatimuksiin suostunut, ei Kansalaispuoluetta olisi varmasti syntynyt. Mutta miten olisi käynyt Sipilän uskottavuudelle puoluejohtajana ja pääministetinä, jos hän olisi suostumut Väyrysen kiristykseen?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Keskustan imago olisi kärsinyt jos Väyrysen yritys olisi onnistunut, ja eiköhän keskustan seuraavassa puoluekokouksessa tarvittaessa muuteta sääntöjä niin että saavat lopultakin Väyrysen erotettua. Siinä sitten kyseenalainen sulka Väyrysen hattuun, poliittinen broileri joka ei päässyt edes pääministeriksi.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #6

Ilmeisesti sillä asialla ei ole enää hänelle mitään väliä? Tärkeintä hänelle on saada "hämmenttää" ja paistatella julkisuudessa?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #7

Väyrynen taisi kuitenkin laskea suosionsa väärin, muutaman prosentin kannatuksella presidentinvaaleissa ei erityisemmin menesty seuraavissa EK-, maakunta- tai europarlamenttivaaleissa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #8

Mutta Kansallispuolue saa lisää tunnettuutta Väyrtysen jatkuvasti ollessa esillä presidenttiehdokkaana? Toinen kysymys onkin sitten se, onko tämä Väyrysen esilläolo sitten positiivista vai negatiivista, mutta onko sillä sitten väliä Suiomen politiikassa?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #9

Tavallaan Väyrynen on samassa sarjassa kuin Hakkarainen, jotkut kannattavat mutta useimmat pitävät jonkin luokan pellenä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #13
Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Väyrynen oli varmaan pettynyt. Pekkarinen ehkä. Loput vanhoista parroista eivät varmaan enää edes halunneetkaan ministereiksi. Joka tapauksessa ainakin minun silmissäni nimenomaan Väyrysen pudottominen nosti Sipilän uskottavuutta. Olisi ollut turha puhua mistään uudistuksista, jos edelleen olisi jatkettu porukalla, joka oli hallituksessa 2011 tappiovaaleihin saakka.

Nythän siitä hallituksesta keskustalaisista pääsivät mukaan vain Juha Rehula ja Kimmo Tiilikainen.

Voin olla väärässä mutta edelleen arvelen, että tosipaikan tullen monet keskustalaiset kuitenkin asettuvat Matti Vanhasen taakse. (Vaikka ovatkin sitä mieltä, että Niinistö voi hyvin jatkaa vielä 6 vuotta.)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #12

Suositus kommenttiisi tulee siitä, että olen kanssasi samaa mieltä siitä, että kun Sipilä ei suostunut Väyrysen kiristykseen, nimenomaan nosti Sipilän uskottavuutta.

Siitäkin olen kanssasi samma mieltä, että tämä mielipidetutkimus ei kerro vielä läheskään vaalitulosta. Se tulee tasoittumaan juuri siitä syystä, että monet äänestäjät kuitenkin viimeistään äänestyskopissa ensimmäisellä kierroksella palaavat oman puolueensa ehdokkaan taakse. Ja tämä sama tapahtuu muillekin kuin ainoastaan keskustalaisille.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Sauli Niinistölle on taas Väyrysen ehdokkuudesta hyötyä. Monet äänestävät Väyrysen pelossaan Niinistöä jo ensimmäisellä kierroksella!

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Enpä tiedä? Voisivathan he thdä joka tapauksessa toisella kierroksella?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Varmuus saattaa olla aina paras, vaikka kaikkien tulisi nähdä jo nyt, että Paavo keskittyy lähinnä menneisyyteen. Hän ei elä tätä päivää!

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #17

Oikeassa olet. Hän elää vielä viime vuosisadalla. Mutta kyllä hän onnistuu kuitenkin monia äänestäjiä höynäyttämään.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Presidentinvaalien jälkeen palaa Väyrynen Brysselistä kansanedustajaksi, mutta ei kuitenkaan Keskustan eduskuntaryhmään, vaan perustaa uuden Kansalaispuolueen eduskuntaryhmän. Ainakin omien sanojensa mukaan. Näinollen hän voi hankkia kansanedustajana lisää tunnettuutta puolueelleen myös presidentinvaalien jälkeen. Ja tämä kaikki on myrkkyä Keskustalle.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

" Väyrynen näyttää saavuttavan tavoittensa hajoittaa Keskusta."

Onko blogisti sitä mieltä, että mikäli Väyrynen olisi jättäytynyt presidenttikisan ulkopuolelle niin kaikki keskustalaiset äänestäisivät Vanhasta ?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

En suinkaan, silloin kuitenkaan yksikään keskustalainen ei Väyrystä äänestäisi. Mielipidetutkimuksen mukaan nyt kuitenkin 9% heistä äänestäisi Väyrystä. Se on merkittävä osa Keskustan kannatajista. Kyllä tämä selvän viestin Keskustalle antaa. Keväällä Kansalaispuolueella on sitten oma eduskuntaryhmänsä Arkadianmäellä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Mutta tuo Niinistöä kannattava 69 % osuus keskustalaisista on vielä selvästi suurempi kuin Väyrystä kannattavien luku 9 %.

Minkä viestin tämä prosenttijakauma blogistin mielestä antaa Keskustalle ?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #23

Se antaa sellaisen viestin, ettei Vanhanen nauti keskutalaisten luottamusta?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #24

Mutta Sauli Niinistöhän suorastaan halkaisee Keskustan kahtia eikä suinkaan Väyrynen ja Vanhanen, joihin keskustalaiset eivät luota.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #26

Jos keskustalainen äänestäjä pääthyy äänestämään Väyrystä, hän voi tehdä sen myös eduskuntavaaleissa. Mutta eihän tämä selitys sinulle kelpaa. Haluat vain jankata.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Kovin on matalat prosentit Väyryselläkin. Jos Huhtasaarelle ja Väyryselle olisi saatu ykkönen eteen, niin Niinistön asema 50% tietämissä aktivoisi kaikki kynnelle kykenevät vaaliuurnille, kun olisi kisaa sekä kakkospaikasta että mahdollisesta toisesta kierroksesta.

Niin eihän Väyrynen ole kuin pahaisen virheprosentin verran Vanhasen edellä. Kepulla varmaan kuitenkin ikävät lukemat.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Joka tapauksessa ongelma Keskustalle.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

En pidä Väyrystä minkäänasteisena ongelmana Keskustalle. Hänestä ei tällä hetkellä huolta Sipilälle eikä varsinkaan Niinistölle.

Keskustalle Väyrysen erottaminen on hankalaa, koska Keminmaan Keskustaseuran puheenjohtajana toimiessaan Väyrynen on lähestulkoon koskematon. Keskustan on erotettava Keminmaan keskustaseura ja kaikki sen jäsenet puolueesta. Menetelmä on raskas eikä se lainopillisestikaan ole helppoa.

Vanhasen vaalityötäkään Väyrynen ei vaikeuta. He eivät kamppaile samoista äänestäjistä. Toki Väyrysen nousu ohi Vanhasen on Vanhaselle, entiselle pääministerille, kovin nolo. Mutta olisitko koskaan uskonut Matti Vanhasen pärjäävän presidentinvaalissa? Edes sellaisessa tapauksessa, ettei Niinistö olisi asettunut ehdolle?

Vanhasen koko kampanja on ollut nolo. Mies paukutti itsensä presidenttiehdokkaaksi puolitoista vuotta liian aikaisin. Onko ylipitkästä kampanjasta on seurannut mitään hyvää?

Keskustan ei olisi pitänyt tarttua Vanhaseen, se on nyt viimeistään selvää. Tosin Niinistön haastajaa ei tahdo näissä vaáleissa löytyä mistään.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ongelma piileekin siinä, että jos keskustalainen äänestää Väyrystä, Keskustan kunniapuheenjohtajaa nyt, voi hän erehtyä tekemään sen toisenkin kerran. Ja jos näitä keskustalaisia on paljon, kertoo se keskustalaisten äänestäjien vähäisestä luottamuksesta nykyistä puheenjohtoa kohtaan.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Keskustan kannattajakunnasta suurin osa on Niinistön takana, Vanhasen suosio on paljon korkeampi kuin Väyrysen. Ei presidentinvaalituloksesta ole ollut kovinkaan suurta haittaa ennenkään. Riitta Uosukainen jäi vuonna 2000 täysin jalkoihin suuresta ennakkosuosikkiasemastaan huolimatta. Kokoomus ei silti sukeltanut. Aho keräsi jo ensimmäisellä kierroksella Kokoomuslaisia ääniä.

Paavo Lipposen 7 prosentin kannatuksesta on väännetty veistä suurella kädellä. Näissä vaaleissa näyttää, että tuohon maagiseen seitsemän prosentin kannatukseen yltävät vain Niinistö ja Haavisto.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #34

Väyrysen tapauksessa on kysymys täysin etri asiasta. Väyrynen hakee keskustalaisten ääniä Kansalaipuolueen taakse. Onko tämä jotenkin vaikeasti hahmotettavissa oleva asia?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #35

Kansalaispuolue on pelkkä vitsi. Ilman Väyrystä liikettä ei ole edes olemassa. Väyrynen ei voi olla ehdokkaana kuin yhdessä vaalipiirissä eikä hänelläkään kovin paljoa uskottavuutta ole Keminmaan ulkopuolella.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #41

Kieltämättä Kansalaispuolueessa ja perustajassa on myös vitsin piirteitä. Mutta hankkeillaan Väyrynen on saannut suunnattomasti huomiota. Väyrynen pystyy kuitenkin tekemään kiusaa Sipilälle, joka hänet "hylkäsi". Kyllä puolue muutaman paikan eduskuntaan voi saada. Tuskin asialla on Väyryselle edes merkitystä, koska joka ainoasta vaalipiiristä Kansalaispuolue vie ääniä Keskustalta siinäkin tapauksessa, vaikka ei siellä ehdokkaitaan läpi saisikaan.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #42

Viekö puolue äänestäjiä sellaisia ääniä, joita Keskusta ei olisi menettänyt joka tapauksessa?

En usko Väyrysen vaikuttavan peruskannattajakuntaan, Keskustan tupailtoihin osallistuvaan enkä ainakaan niitä järjestävään porukkaan. Keskusta toimii edelleen maaseudun tavoin ja sen ehdoilla.

Paavo on suunnannut tehonsa EU:ta ja euroa vastaan. Keskustan peruskannattajakunnan suuri perustoimeentulopohja perustuu EU:lta heruviin tukirahoihin. Väyrynenkin on toki havainnut, ettei EU-vastaisuus pure. Hän on kääntänyt myyntipuheensa eurovastaiseksi. Maatalousyrittäjät kyllä laskevat lopulta, että heidän lainansa ovat euromääräisiä. Jos Suomi siirtyisi takaisin markkaan, siirtyminen laskisi euron kurssia, mutta varsinaisesti markan se pistäisi suoraan pystypudotukseen.

Paavon hankkeet ovat kahdella tavalla epärealistisia. Euroirtautumisen riskit ovat mammuttimaiset. Lisäksi Paavo ei elinaikanaan pysty saamaan tarvittavaa kannattajapohjaa ja yhteistyöverkostoa, että näitä mammuttimaisia muutoksia voitaisiin edes kuvitella toteutettavan.

Yhdellä sanalla kuvattuna: Paavo on pudonnut populismiin. Kyllä tuollaisella populismilla vaikutetaan liikkuviin äänestäjiin, sellaisiinkin, jotka joskus voisivat äänestää Keskustaakin. Näemme sen vuoden 2011 vaalituloksesta.

Kyse on kuitenkin populismille alttiiden ihmisten äänistä. Paavo asettui kilpailemaan Perussuomalaisten ja Sinisten peruskannattajakunnan äänistä jo Helsingin kunnallisvaaleissa, Kristillisten kanssa vaaliliitossa. Paavon poliittinen koti on siirtynyt kovin kauas Keskustasta, suoraan alkiolaisuuden kautta äärioikeistolaiseen äänenpainoon.

Kristilliset, Siniset, Piraatit ja Persut. Ja murusia Kokoomukselta ja Keskustalta. Siinähän ne, Paavon toivon siemenet.

Muistin virkistämiseksi vielä: Kansalaispuolue on vitsi.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #44

Kyllä Suomessa populiusmiin taipuvaisia riittää. Heitä on Keskustassakin. Osa keskustalaisista haluaa myös antaa näpäytyksen Sipilän johtamalle keskustapolitiikalle. On myös syytä muistaa se, että maalla asuvat keskustalaiset ovat ovat konservatiiveja, jotka eivät kovin helposti puolueettan vaihda. Nyt Väyrynen kuitenkin tarjoaa heille vaihtoehdon.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #45

Murusia, Pekka, murusia.

Kansalaispuolueen äänimäärä jää kauas Perussuomalaisista ja Sinisistäkin, 2-3 prosentin luokkaan. Keskustan ja Kokoomuksen ja ehkä Kristillistenkin kannattajakunta kapenee muutamilla prosenttiyksikön kymmenyksillä, Perussuomalaisten äänipotti prosentilla ja Sinisten puolella prosenttiyksiköllä.

Ja ennustan vielä, että Paavo saattaa päästä läpi pohjoisessa, muut läpimenevät ehdokkaat tulevat kaupunkipaikoista ja kaupunkilaisten äänillä. Äänillä, jotka eivät olisi olleet Keskustan tavoitettavissa. Paavo tuonee alkiolaisuuden piiriin äänestäjiä, jotka eivät olisi olleet Keskustan tavoitettavissa koskaan ennen.

Eihän Paavo oikeasti ole populisti, hänen markkinapuheensa ja oikeat pyrkimyksensä erottaa valheiden ja sepitteiden kyhäelmä. Pohjimmiltaan Paavon on täytynyt pysyä perusarvoiltaan Maalaisliiton miehenä. Muuten en ymmärtäisi näitä viimeisiä kannanottoja ollenkaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #46

Joka tapauksessa Väyrynen vie ääniä perinteisesti Keskustaa äänestäneiltä maaseudulla. Lisäksi keskustaa äänestäneiden joukossa on myös keskittynyttä metropolipolitiikkaa vastustavia. Näille Kansalaispuolue tarjoaa vaihtoehdon. Väyrynen on erittäin tarkasti pohtinut ne asiat, joita hän sekä presidenttiehdokkaana että Kansalaispuolueen kautta ajaa, juuri syödäkseen Keskustan kannatusta.

Lisäksi se, että Keskusta kärsii melkoisen imagotappion antaessaan Väyrysen häärätä kahden puolueen jäsenenä, vaikka Keskustapuolue sellaisen selvästi säännöissään jäseniltään kieltää. Kyllä Väyrynen on melkoinen kivi Sipilän kengässä.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Keskustaa äänestäneille on varmaan hyvä, että Väyrynen tuli mukaan kisaan. Vanhasen naissekoilut ja lautakasat luulisi olevan vakaalle keskustaväelle vaikea pala varsinkin kun on kysymys tulevasta presidentistä. Hyvä siinäkin mielessä, ettei tarvitse äänestää oman puolueen arvomaailmasta kaukana olevaa ehdokasta.

Presidentti Niinistönkin vanhat poliittiset kuviot tulevat tarkastelun alle kun Väyrynen on ehdokkaana. Pitäisi kriittisen median tarkastella jokaista ehdokasta ( myös istuvaa presidenttiä) eikä keskittyä matemaattiseen tilastolaskentaan. Meillä tiedostusvälineet keskittyvät enemmän USA:n presidentin henkilöön kuin meille tärkeämpään oman maan presidenttiehdokkaiden ( Väyrystä kyllä , entä muut) henkilöön!

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Varmasti tällaisenkin kommentin oli tähän ketjuun pakko tulla. Eiköhän Väyrynen ole jo saanut kaiken "oleellisen" Niinistön poliittisesta historiasta jo kerrottua. Niinistö ei kuitenkaan alennu Väyrysen omia toimia viime vuosisadalta tutkimaan eikä toistamaan, vaikka aihetta varmasti olisikin.

Kuitenkin Väyrynen on ongelma Keskustapuolueelle ja sen uskottavuudelle. Siihen Väyrynen omalla katkeruuden sävyttämällä toiminnallaan juuri näyttää pyrkivänkin.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Pakko kommentoida! Sen verran tunnen keskustan väkeä, että arvioni heidän suhtautumisestaan ei paljolti osu harhaan. Väyrynen on tietenkin kilpailuhengessä kohdistanut piikkinsä asiakysymyksiin. Sen sijaan jokaisesta ehdokkaasta myös henkilökohtainen arviointi olisi paikallaan. Väyrysestä kyllä niitä löytyy. Ovatko kaikki aivan puhtoisia persoonia?? USA:ssa kyllä molemmat pressaehdokkaat olivat melkoisessa henkilökohtaisessa pyörityksessä!
Tämä on sentään henkilövaali kovimmasta päästä. Koska presidentin ei enää pitäisi edustaa mitään puoluetta ei näitä puoluekuvioitakaan pitäisi niin tarkkaan syynätä!

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Minullakin on onnekseni kunnia tuntea aikamoinen joukko Keskustan kannattajia. Näistä tuntemistani kovin harva asettuu Väyrysen toimien taakse. Toki heitäkin on. Juuri siksi Väyrysen ehdokkuus onkin ongelma Keskustapuolueelle.

Väyrynen ilmoityyti toimittaja Timo Haapalalle presidenttimessuilla tämän muistuttaessa Väyrysen aikaisemmistga toimista, että hän ei halua kaivaa vanhoja, vaan puhua tulevaisuudesta. Tulevaisuudesta hän ei koko kampanjansa aikana vielä puhunut sanaakaan. Hän on ainoastaan tonkinut Sauli Niinistön tekoja 90-luvulla.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Onko Väyrynen Pekalle jotenkin henkilökohtainen ongelma, kun aina vain jaksat rassata. Keskustan kohdalta voi sanoa, että niin makaa kuin petaakin. Uusliberaali, kokoonusta oikealta ohittava politiikka ei miellytä suurta joukkoa keskustaa äänestävistä. Siksi he ovat menossa Niinistön taakse. Siitä hyötyy myös Väyrynen. Väyrynen tulee vielä parantamaan asemiaan. Vanhanen edustaa uusliberaaleja ja oli keskustalta virhe. Muitakaan vakavammim otettavia ei tainnut ilmaantua. Keskusta näyttää tekevän kansalaispuolueelle tilaa seuraaviin eduskuntavaaleihin aivan oma-aloitteisesti.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kirjoitin jo tähän ketjuun, että eilen julkaistu mielipidetutkimus ei ole vaalitulos. Vaalipäivään mennessä luvut muuttuvat vielä, ehkä paljonkin.

Väyrynen tietää itsekin, ettei häntä presidentiksi valita. Väyrysen tarkoituksena katkeruudessaan on tehdä mahdollisimman paljon hallaa Keskustalle ja Sipilälle, jotka eivät häntä kuunnelleet. Ja tämä kaikki vain ajatellen tulevia eduskuntavaaleja.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Keskustaa äänestävät ovat pahan kerran hämillään. Nyt he ensimmäisen kerran hylkäävät puolueensa ehdokkaan ja äänestävät ekalla kierroksella toisen puolueen ehdokasta. Kyllä tässä aatemaailmat on takana. Nykyinen keskusta tuhoaa kannattajiensa elämisen mahdollisuuksia. Kun kepulainen on kerran päästänyt irti, se kyllä onnistuu toisellakin kerralla.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #37

Keskustalaiset äänestäjät voivat oppia äänestämään muitakin kuin oman puolueen ehdokasta. Juuri siksi Väyrysen ehdokkuus onkin uhka Keskustalle.

Käyttäjän karifa kuva
Kari Fagerström

Kaikki näyttää menevän taas niin, että kun gallupit näyttää Niinistölle murska voittoa, niin äänestyspäivänä laiskat ihmiset ajattelevat, ettei tarvitse mennä äänestämään kun tuloskin on jo selvä...ja sitten vaali-iltana yllätys on suuri...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Näinkin voi käydä, mutta itse vaalin lopputulosta sekään ei muuta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Väyrynen jatkaa "vaalitaisteluaan" omalla ala-arvoisella tyylillään. Niinistö on vastuussa kaikesta mahdollisesta, joka ei sovi Väyrysen pirtaan. Varsinkin, kun hän on omat "kaiken tietävät" neuvonsa Niinistölle kerran antanut. Ainakin oman kertomansa mukaan. Ja tämä riippumatta siitä, kuuluuko asia edes presidentin toimivaltaan.'

http://paavovayrynen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2487...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset