plukkala

Väyrysen teettämä kysely

Presidenttiehdokas Paavo Väyrynen on koko tämänkin presidentivaalikampanjansa ajan syyttänyt "valtamedian" olevan häntä vastaan ja Sauli Niinistön puolella. Niinpä Väyrynen teetätti Tietoykkönen Oy:llä oman kyselyn presidenttiehdokkaiden tiedotusvälineissä saamasta kohtelusta. Ja kuinka kävikään?

Kyselyn mukaan 62% suomalaisista oli sitä mieltä, että kaikki presidenttiehdokkaat ovat saaneet tasapuoliset mahdollisuudet esittää tavoitteensa tiedotusvälineissä. Kyselyyn vastasi 1000 yli 18 vuotiasta Manner-Suomen asukasta. Kyselyn virhemarginaali on 3,1%.

Väyrynen ei olisi Väyrynen, ellei hän kyseenalaistaisi tätä itse teettämäänsä kyselyn tulostakin. Väyrysen mukaan kansa on väärässä. Väyrysen mukaan "kyselyyn vastaajat eivät ole havainneet julkisuuden toimineen yksipuolisesti Sauli Niinistön eduksi".

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/artikkeli-1.220589

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201801112200662441_pi.shtml

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (40 kommenttia)

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Pekka on selvästi huolissaan Väyrysen noususta ja Niinistön tulevasta romahduksesta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Hemmo, en ole oikeastaan kovin huolissani mistään, kaikkein vähiten Paavo Väyrysen toimista presidentivaaleissa ja hänen olemattomasta kannatuksestaan.

Myönnän kuitenkin sen, että Väyrynen on toimillaan tuonut jopa yksin ääneen nauramiskohtauksia minulle. Tämä Väyrysen itse teettämä kysely aiheutti mm. sellaisen, kun sitä viime yönä luin. No, naurunhan sanotaan pidentävän ikää!

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Voi hyvä ihme:

"Väyrysen mielestä on ristiriitaista, että enemmistö vaikuttaisi tukevan Niinistöä, vaikka se ei tue hänen poliittista linjaansa."

Kuinkahan tuo pitäisi ymmärtää.

"Väyrynen ei kuitenkaan niele tulosta sellaisenaan, vaan tulkitsee kansan olevan väärässä."

Väyrynen kääntyi kansaa vastaan?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Väyrynen ainakin osaa yllättää kerta toisensa jälkeen!

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Jos otetaan nyt yhtälöstä Väyryset ja muut pois.. Ja miettii vain tuota lukua. 40% suomalaisista oli sitä mieltä, ettei kaikki presidenttiehdokkaat ole saaneet tasapuolisia mahdollisuuksia esittää tavoitteensa tiedotusvälineissä.! Se on paljon se!

Mitäköhän tulisi %-luvusta jos kysymys esitettäisiin näin: Pidätkö median kohtelua tasapuolisena jokaista ehdokasta kohti? Vai koeta että jotain syrjitään tai kohdellaan kovemmin kuin toista?

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

"40% suomalaisista oli sitä mieltä, ettei kaikki presidenttiehdokkaat ole saaneet tasapuolisia mahdollisuuksia esittää tavoitteensa tiedotusvälineissä."

Näin ei voida uutisoidun tiedon perusteella sanoa, tutkimuksen kysymyksessä todennäköisesti on ollut myös neutraali ja/tai en osaa sanoa -vastausvaihtoehto.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Vastaavasti on ollut erittäin ja melkotasapuolisesti. Itse vastaisin melko. Ylen pitäisi olla erittäin luotettava ja tasapuolinen. Eihän se ole juuri missään asiassa.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Siis koko galluppi on siis turha samaten uutinen koska siellä voi olla vaihtoehtona vaikka 6 eri kohtaa.. 3 positiivist ja 3 negatiivistä.. mihin kohtaan nuo 60% On lykännyt vastauksen?.

Uutisessa olisi pitänyt lukea kysymys ja vaihtoehdot ja %-luku jokaisen vaihtoehdon kohdalta.. koska ei lukenut niin oletan että vastausvaihtoehtona on vain kyllä ja ei..

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #26

Voit kysyä asiaa Väyryseltä. Hänhän kyselyn teetti ja on siten varmasti itse ainakin ne hyväksynyt jos ei ole jopa itse tehnyt. Väyrynen ei edes itse asettanut kyselyn tulosta kyseenalaiseksi. Totesi vain, että "kansa on väärässä".

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #26

Oletko tutustunut moneenkin kyselytutkimukseen, joissa alle 5% vastaajista eivät osaa tai halua kertoa mielipidettään? Oletuksesi on täysin kohtuuton ja osoittaa täydellistä tietämättömyyttä kyselytutkimuksista.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #28

Kanssasi samaa mieltä. Pirskasen "tulkinnoista" voi päätellä ainoastaan täydellisen asiantuntemattomuuden.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

En löytänyt uutisoinnista tietoa siitä, milloin kysely tehtiin, mitä kysyttiin ja mitkä olivat vastausvaihtoehdot. Eipä noista prosenteistakaan sen jälkeen voi olla oikeastaan kummoistakaan perusteltua mielipidettä, kun ei ole tietoa siitä, mitä ne oikeasti tarkoittavat.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Väyrynen teetätti itse kyselyn. Varmaan hän on itsekin vaikuttanut esitettyihin kysymyksiin tai ainakin ne hyväksynyt. Uskoisin kyselyn olevan tuore, koska siitä nyt uutisoitiin.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Tästä tulee mieleen edelleen jatkuva median Trump kamppanja. Kaikenlaiset television katselut, colan juonnit jne... Miksi sellaista täällä Suomessa jaksetaan pyörittää? Siitä on yhteys median toivomaan politiikkaan suomessa. Väyrys/huhtasaari haastattelut vs esim lämmin henkinen Torvalds(teloituksilla uhakaillut) hyvät kamut haastatteluun. Mihin oikein vielä päästään kun Pekka ja Sauli pääsevät ylen grillaukseen. Odotan.

No Väyrynen on väyrynen tietenkin. Olisi ollut ihan kiinnostavaa saada kyselystä hieman enemmän tietoa ja todella kuinka monet pitivät kohtelua erittäin tasapuolisena ja monetko melko tasapuolisena. Mutta sehän ei olisi yhtä hyvää materiaalia klikkiotiskkoon.

Ylenhän esim pitäisi olla ainakin 80% mielestä erittäin tasapuolinen mainostaessaan olevansa koko kansan yle. Mutta luottamus on suurella osalla selvästi karissut.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Väyrynen ei suostu hyväksymään tosiasiaa, että hänen brändinsä on sulanut pidemmän aikaa (useita vuosia). Näkyvin esimerkki siitä on jääminen omassa vaalipiirissään kakkoseksi. Hän on ollut ahkera kiertäjä ympäri Suomea, mutta paikalle saapuvien piiri on ohentunut. Väyrysen sanoma ei kiinnosta ja karisma ei pure. Siitä työstä ja tuloksista, mistä hän saa palkkansa, hän ei sano juuta ei jaata. Paavo ei yksinkertaisesti ymmärrä, että vaikka hän on yksi tunnetuimmista poliitikoista, ihmiset eivät näe häntä äänestämisen arvoiseksi. Ei tässä ole mediasta kysymys vaan Paavosta itsestään. Hänellä on ollut lähes 50 vuotta aikaa sanoa sanottavansa. Palstatilaa ja näkyvyyttä mediassa tuona aikana lienee saanut enemmän kuin kukaan muu. Koston -ja vallanhimoinen menneisyytensä vanki ei vain kiinnosta.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Eipä noista ketään ole kiinnostava. Nissen taistolais menneisyys kyllä olisi milenkiintoista.

Mitäpä kiinnostavaa olisi bryssänparlamentissa. Kallis ja tuhlaavainen demokratian kulissi.

Kyllä median luotettavuudesta on kyse. Ihmiset tekevät oman ratkaisunsa. Ei siihen, niin ilmiselvää toimittajien inhoa tarvita. Ei siitä ainakaan maksaa viitsisi.

Itse olen ollut sitä mieltä, että oressa esikuntineen pitäisi lakkauttaa ja aloittaa siitä julkisen pienentämis talkoot.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Saattoi olla Paavolle teetättämänsä kyselyn tulos olla aikamoinen yllätys? Näyttää siltä, että hän ei yksinkertaisesti kykene hyväksymään, ettei hänen itsestänsä luoma kuva ei pidä paikkaansa?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Minua ihmetyttää kaksi asiaa:

- Jos et aio uskoa teettämäsi tutkimuksen tulosta, miksi teetät sen?
- Jos teettämäsi tutkimuksen tulos ei tue viestiäsi, miksi julkistat sen?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #22

Samaa pohdin itsekin. Olisiko niin, että tutkimuksessa olisi Väyrysen lisäksi muitakin rahoittajia, jotka sitten vaativat sen julkaisemista?

Käyttäjän JaliKarjalainen1 kuva
Jali Karjalainen

Nii eli Paavon pitäs jäädä viettämään eläkepäiviä ja nyt hoitaa vain virkaa Unionissa ja hänen rahansa ovat nyt presidentin vaaliin menneet hukkaan, mutta demokratian kannalta kaikki presidenttiehdokkaat ovat arvokkaita ja siksi tarvitaan ehdokkaita, jotta voidaan joku valita

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ehdokkaita toki tarvitaan. Mutta tarvitaanko katkerassa itsesäälissä rypevää pyrkyriä?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

On hassua, että mies, jonka kannattajakorttien kerääminen ei ottanut onnistuakseen, jonka kannatusprosentti on alle 5, mutta joka on saanut kannattajapohjaansa nähden tolkuttoman paljon palstatilaa lehdistössä, jaksaa ruikuttaa siitä, ettei ole saanut riittävästi palstatilaa.

Ei lehdistö voi Paavoa nostaa ykkössuosikiksi eikä edes ykköshaastajaksi nykyisillä kannattajaluvuilla. Media ei tee Paavosta ilmiötä, se Paavon pitää tehdä itse.

Vanhoista ruikuttaminen on kulutettu loppuun, nyt Paavon pitäisi luoda uskottava ja riittävän ruusuisenmakuinen tulevaisuuskuva, jolla sulatetaan kansan syvien rivien sydämet. Se toki kannattaa jättää kampanjan viime metreille, etteivät muiden ehdokkaiden taustaryhmät ja puolueiden koneistot ehdi vesittämään esitettyjä tulevaisuusvisioita utopioiksi.

Jään odottamaan Paavon viimeistä rykäisyä. Kunhan ei vain jäisi tuhnuksi...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tuskinpa Väyrynen jää suremaan tulevaa vaalitappiotaan? Hän kääntää katseensa Euroopan parlamentista eduskuntaan ja alkaa valmistautua tuleviin eduskuntavaaleihin. Täytyyhän hänen saada purettua katkeruutensa Keskustaa ja Sipilää kohtaan jonnekin.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Väyrynen on taas oikeassa sanoessaan: "vastaajat eivät ole havainneet julkisuuden toimineen yksipuolisesti Sauli Niinistön eduksi"

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ainakin omasta mielestään hän on oikeassa. Muista en ole ollenkaan niin varma?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Viestinnässä tärkeää on se, miten viesti koetaan. Paavon subjektiivinen kokemus median toiminnasta on täysin merkityksetön asia. Nyt hän tietää miten kansa kokee, sillä pitäisi olla merkitystä.

Markkinointitehtävissä olen aina käyttänyt ojenuorana toteamusta "perception is reality". Tuo olisi Paavonkin hyvä ymmärtää. Ei ole merkitystä miten ilmiömäinen hän on, jos kohderyhmä ei sitä näe. Jos emme tunnista Paavon neroutta, hän tekee jotain väärin. Paavo kuitenkin jatkaa samaa vanhaa linjaa. Minkäs merkki se olikaan, kun toistaa samaa virhettä aina uudestaan? Ei nerouden ainakaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Väyrynen taitaa presidentinvaalien sijaan taistelua Sipilää ja Keskustaa vastaan? Hän tietää hyvin, että hänellä on joukko uskollisia tukijoita, mutta ei riittävästi tullakseen valituksi presidentiksi. Hänen tavoitteensa on saada selkeästi suurempi kannatus kuin Keskustan ehdokas Vanhanen saa. Näin hän pyrkii saamaan perinteisiä Keskustan kannattajia siirtymään seuraavissa eduskuntavaaleissa Kansalaispuolueen taakse. Hän hakee katkeransuloista kostoa Sipilälle.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #25

Tuo on kyllä mahdollinen selitys. Silloin hän ei toistakaan vanhaa virhettään, vaan hyödyntää tietylle kohderyhmälle toimivaksi toteamaansa uhriutumisretoriikkaa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #30

Ymmärsit näkemykseni oikein. Juuri tuota tarkoitin kommentillani.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Ei tarvitse kuin pitää radio ja TV auki niin jopa tulee Niinistöä jokapäivä ja muut ehdokkaat saavat yhden päivän.

Niinistö on nyt ehdokas eikä mikään presidentti.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Niinistö on presidentti Tasavallan prersidentti siihen saakka, kunnes joku toinen astuu siihen virkaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Väyrynen on tämänkin vaalitaistelun aikana jo ainakin kahteen kertaan tuonut julki sen, että gallupit ovat väärässä. Hänen kannatuksensa on huomattavasti suurempi. Väyrynen on itse asiassa jo toisena ja hänen kannatuksensa on vain nousussa. Eli Väyrynen tietää paremmin kuin ehdokkaiden kannatuksista tehdyt mielipidetutkimukset.

Väyrynen tietää jopa paremmin, kuin hänen itsensä teettämä kysely median tasapuolisuudesta presidenttiehdokkaita kohtaan? Kun tulos ei Väyrystä mielyttänyt oli "kansa väärässä"?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Paavo on etu- ja jälkipelien mestari.

Jos gallupit osoittautuisivat vääriksi ja Paavo saisi kunnon äänipotin, hän olisi kiistämättä oikeassa, eikö? Kun gallupit osoittautuvat oikeiksi, silloin tulos on, ihan niinkuin Paavo on jo selittänyt, eli että gallupit ohjasivat äänestäjiä ja vaalitulos vain vastaa gallupeja. Taaskin Paavo on ollut oikeassa, eikö?

Paavon osumatarkkuus on aina tasan 90%. Kun pelaa varman päälle ja kaksin kortein, voi aina sanoa olleensa oikeassa jokaisessa tilanteessa. Siksihän hän on ollut oikeassa kaikissa päätöksissään, myös EU:sta päätettäessä, vaikka olikin päättämässä jäsenyyden puolesta (ennen kuin lopulta olikin hetken sitä vastaan).

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Onhan selvää, että ennen vaaleja monet palaavat vielä oman puolueensa kannattajiksi ennen vaaleja ainakin ensimmäisellä kierroksella. Näin on aina käynyt. Kyllä kannatukset muuttuvat vielä ennen vaaleja, jopa paljonkin. Väyrysen ongelmana on tällä kertaa se, ettei hänen takanaan ole Keskustan puoluekonetta.

Olet täysin oikeassa siinä, että Väyrynen on selitysten mestari. Kyllä hän vielä "selityksen" huonolle vaalitulokselleen keksii. Ja se syy löytyy varmasti jostakin muualta kuin Paavo Väyrysestä itsestään.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Max Stenbäck, Väyrynen ei toista vanhaa virhettään, koska Väyrysen ainoa virhe (omien sanojensa mukaan) on se, että päästi Esko Ahon pääministeriksi.

Väyrynen on myös show-mies. Vaikka kannatusluvut jäisivät mataliksi, hän on pystynyt järjestämään kiinnostavia tilanteita tähänkin presidentin vaaliin. Niinpä Väyrynen on ainakin tältä osin onnistunut.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Hyvää mainosta omalle kesäteatterilleen, ei mitään muuta. Ehkä ensi kesän näytelmänä on Sale ja minä? Käsikirjoitus ja ohjaus Paavo Väyrynen.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

Tuleva kesäteatteriproduktio osoittaa, että Paavo kykenee uudistumaan. Tälläkin kertaa Paavo esittää presidenttiä, tällä kertaa siis Salea ja itseään Paavoa (eipä tarvitse maksaa näyttelijöille). Tämän lisäksi näytelmän tarinassa on uusi sivujuonne, tarinallinen kerrostuma: Paavo esittää Paavoa esittämässä Paavoa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Minä luulin että se väärässä oleminen oli kuuluisa ”Kerran luulin erehtyneeni, mutta olin väärässä”. Haluan tulkita tuon lausahduksensa itseironiaksi, mutta pelkään että tämä on se kerta kun itse erehdyn.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Väyrysen vaalikampanjaesitys muistuttaa enemmän fiktiivistä komediaa kuin faktadokumenttia.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset