plukkala

Matti Vanhasen kannatus

Entinen pääministeri Matti Vanhanen on ollut Keskustan presidenttiehdokkaana jo runsaat puolitoista vuotta. Hän on sen ajan kiertänyt ahkerasti ympäri maata, mutta hänen kannatuksensa laahaa vain parissa prosentissa. Vanhasen ongelmana on juuri Keskustan omat kannattajat.  Kyselyjen mukaan heistä 69% antaisi Sauli Niinistölle äänensä ja Paavo Väyryselle 9%. Vanhaselle itselleen Keskustan kannattajien äänistä jäisi vain 17%.

Kun vaalipäivään on enää runsaat kaksi viikkoa, kutsui Keskusta koolle ensimmäiset valtakunnalliset puheenjohtajapäivänsä tarkoituksenaan patistaa Keskustan kenttäväki tekemään työtä Matti Vanhasen puolesta. Keskustalle ja erityisesti sen puheenjohtaja Juha Sipilälle olisi valtava imagotappio, jos puolueen ehdokas saisi vähemmän ääniä kuin valitsijayhdistyksen ehdokas, Keskustan kunniapuheenjohtaja, Paavo Väyrynen. Siksi Keskustan poliittinen ykkösrivistö ministerit mukaanlukien oli tuotu puheenjohtajapäiville tukemaan Matti Vanhasen vaalityötä.

Keskustalla on tunnetusti tehokas "puoluekone", mutta riittääkö sillekään aika enää kääntämään tilannetta Vanhasen ja Väyrysen välisessä taistossa? Ennen vaalipäivää julkaistaan vielä joitakin väliaikagallupeja ehdokkaiden tilanteesta, mutta varsinaisen tuloksen saamme vasta vaalipäivän iltana.

https://yle.fi/uutiset/3-10020622

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (115 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Kunniapuheenjohtajaa ei näkynyt kuvissa, olikohan edes kutsuttu Keskustan puheenjohtajapäiville?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ja miksihän olisi sitten kutsuttu? Siksikö, että hän on kunniapuheenjohtaja?

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Eikös Väykkä nimitetty kunniapuheenjohtajaksi vain siksi, että ymmärtäisi olla pyrkimättä tavalliseksi tai varapuheenjohtajaksi.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Varmaan asian voi nähdä samalla lailla kuin sinäkin?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ennakkoäänestys alkaa jo ensi keskiviikkona. Tekikö Keskusta virheen jättäessään tämän "hengenluomiskokouksensa" näin viime hetkille?

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Pienessä kriisinpoikasessa on aina mahdollisuus uuden luomiseen. Eiköhän eduskuntavaalit ole jo mielessä kuten monella muullakin. Ja tietysti - miten suhtautua Pateen, joka aikoo palata painamaan nappia ja pitämään puheita tyhjälle salille.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Väyryselle kysymys varmasti onkin tulevista ek-valleista. Muille Niinistön haastajista varmasti enemmän edustamansa puolueen esilläolosta mediassa.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Minusta se teki virheen! Olisihan omaa presidenttiehdokasta pitänyt enemmän tukea. Onhan aika noloa koko puolueelle, jos Väyrynen kerää isomman äänisaaliin kuin Vanhanen.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

No nyt saamme nähdä paljon puhutun Keskusta "puoluekoneen" tehon?

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Ennakkoäänestys alkaa jo ensi keskiviikkona. Tekikö Keskusta virheen jättäessään tämän "hengenluomiskokouksensa" näin viime hetkille?"
***********************

Pulma nyt on vain se, että he tietävät jo (elleivät ole hölmöjä) ettei Vanhanen koskaan peittoa Väyrystä - ei vaikka olisi kuinka hienot "hengenluomiset". Kun näin vain on eivätkä saa edes Paavoa erotettua Keskustasta, niin toivovat vain että homma (tässä tapauksessa pressanvaalit) menee ohi ilman liian suuria vahinkoja. Säälittäväähän tuo on, mutta kepu ansaitsee sen.

Valitettavasti (kepun kannalta) heillä on vahinkoja tullut viime vuosina joka suunnasta ja tämä Paavon voitto Keskustan omasta ehdokkaasta on vain uusin... ei viimeisin, koska lisää paskaa sataa kepun tuulettimeen koko ajan - tuhosivat puolueensa.

Keskusta ja SDP (menee vähän kauemmin) ovat kuolevia puolueita, jotka eivät toki kuolisi mikäli osaisivat uudistua - eivät osaa tai tahdo tahi sekä että. Demareilla tuohon uudistumiseen on vielä todella lievä oljenkorsi, mutten usko heidän sitä käyttävän (tai yrittävät uudistua liian myöhään ja eihän siitä pirujakaan tule).

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kieltämättä Keskusta on ollut saamaton, kun ei ole kyennyt erottamaan (uskaltanut erottaa) Väyrystä puolueesta. Uskon kuitenkin, että yksi syy puheenjohtajakokouksen kutsumiseen koolle oli nimenomaan se, että puoluejohto viimein näkee Väyrysen toiminnassa todellisen vaaran puolueen yhtenäisyydelle. Siksi juuri kuuluisa puoluekone nyt viimeisessä hädässä yritetään käynnistää.

SDP:llä on omat ongelmansa, mutta ne eivät kuulu tämän blogin aihepiiriin.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

On täysin käsittämätöntä että Matti Vanhanen edes asettui ehdolle. Vaikka häntä ei mistään tuomittukaan niin lautakasa, Ruusunen ja vaalirahajupakka ovat syitä joiden takia häntä ei äänestetä.
Tähän mieheen ei yksinkertaisesti luoteta. Siinä ei asiaosaaminen auta mitään.
Kaiken lisäksi presidentillä ei tarvitse olla "osaamista", presidentillä täytyy olla tervettä järkeä ja näkemys, selkeä näkemys siitä mihin hän pyrkii virassaan ja se näkemys täytyy tuoda julki.
Suomen Tasavallan presidentin ensisijainen tehtävä on huolehtia Suomen Tasavallan eduista. Kaikki höpötykset Afrikasta tai Sudanista ovat jonninjoutavia.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Esittämääsi väitteeseen siitä, ettei Vanhaseen luoteta eikä häntä äänestetä, saamme vastauksen vaalipäivän iltana.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Esittämääsi väitteeseen siitä, ettei Vanhaseen luoteta eikä häntä äänestetä, saamme vastauksen vaalipäivän iltana."

------------------

Ei tarvitse odotella vaalipäivän iltaan saakka. Vanhaseen jos joku luottaa, niin on kyllä aika ihme ihminen. Suosio on siinä 1-4 % paikkeilla pressakilvassa ja mikäli on yli 3%, niin olen pettynyt suomalaisiin (saattaa kyllä tapahtua). Keskustan mopon kun saa käyntiin, niin se about 3% on siinä ja siinä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #27

Sen puoluekoneen voiman näemme vasta vaalipäivän iltana.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

En ole keskustalainen, mutta ihmettelen miksi Ruusunen ylipäätään kummittelee ihmisten mielessä. Vanhanen oli vapaa mies ja mitään ihmeellistä ei tuossa seurustelusuhteessa ollut muuta, kuin siitä kirjoitettu kirja, joka oli taas naisystävän moka. Lautakasakin on minusta täysin naurettava syytös, joka ei ansaitse jukisuutta. Eihän se koskaan minun mielestäni edes edennyt virallisiin syytöksiin? En ainakaan muista...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Taitaa vain olla niin, että kaikki vaikuttaa kaikkeen politiikassa? Onneksi toisille ne merkittävät asiat ovat erilaisia kuin taas joillekin toisille?

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Menihän se niin että Ruusunen tuomittiin jostain olemattomasta.

Se miksi se keikkuu ihmisten mielissä on se että Vanhanen, pääministeri alentuu hyökkäämään tavallisen, heikon ja hyödyntämänsä ihmisen kimppuun.
Hän osoitti sillä totaalisen kylmyytensä. Ei siinä kai sen kummempaa.
Hänhän tietää valtavan paljon ja osaa ja ymmärtää myös asiayhteyksiä ja sen etä mikään ei ole mustavalkoinen.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #18

Kuitenkaan tapaus Ruusunen ei ole vanhasen Vaalitaistelussa mikään kaiken kaatava tapaus. Ja jos joillekin on, on se osoitus pikkusieluisuudesta.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #19

Kyllä ainakin erottuu Haavistosta Ruususenvuksi.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #93

Ehkä niitä eroavuuksia on muitakin?

Käyttäjän opwallin kuva
Olli-Pekka Wallin

Jopa vahamuseon nuket on elävämpiä ja herättää enemmän tunteita kuin Vanhanen.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kieltämättä Vanhanen on "harmaa" ehdokas. Mutta nyt saamme nähdä Keskustan puoluekoneen tehokkuuden?

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Mutta nyt saamme nähdä Keskustan puoluekoneen tehokkuuden?"

Sitä ei ole.... tai lähinnä kepun säälittävä suosio näkyy tässäkin. Kepu on Suomessa kuoleva puolue... hidas kituminen on vain ikävää seurattavaa ellei nauti tuskasta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #28
Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius

Vanhasen laaja kokemus ja osaaminen on omaa luokkaansa. Hänen tapansa kampajanjoida on kieltämättä aika eleetön eikä hän todellakaan pyri olemaan Huhtasaaren tai Väyrysen kaltainen messias. Hän tietää kyllä presidentin valtaoikeuksien rajallisuuden keskittyen asioihin, jotka niihin kuuluvat. Se, että hän kiinnittää huomiota Afrikkaan, johtuu siitä yksinkertaisesta syystä, että sieltä ne isoimmat ongelmat Eurooppaan tulevat. Hän on siinä oikeassa, ettei Suomi yksin kykene niitä hoitamaan. Jos terveys kestää, niin kyllä hänestäkin kelpo presidentti Suomelle saataisiin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Vanhasen asiantuntemuksessa ei ole puutteita. Mutta häneltä puuttu karisma, jota henkilövaalissa tarvitaan.

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius
Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #23

Ylen tentissä viikolla Vanhanen epäsuorasti myönsi asian itsekin, mutta oli myös sitä mieltä, ettei koe oman luonteensa vastaista toimintaa kovin kaukoviisaana.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Suomen 5 milj. kansan pitäisi ratkoa Afikan, 1 300 milj. maanosan ongelmia? Vaikka me antaisimme kaikki täällä maksetut verot sinne ei se auttaisi pätkääkään. Oleellista on etä ihmisten pitää yrittää hoitaa omat asiansa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Mielenkiintoinen vertaus? Vanhanen nosti Afrikan vain esimerkiksi globaaleista ongelmista. Hän tietää varsin hyvin, että se ongelma koskee koko maailmaa, eikä yksin Suomea.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Olisi vastuutonta jos presidentti sulkisi silmät siitä mitä muualla maailmassa tapahtuu ja varsinkin Afrikassa. Ellei Afrikan maiden syntyvyyttä saada pysäytettyä niin on edessä kansaivaellus jonka rinnalla nyt nähty on minimaalista. Kyllä presidentin on kyettävä hahmottaamaan myös ne ongelmat jotka meitä tulevaisuudessa uhkaa. Vaikka olemme täällä Euroopan pussinperällä, emme kuitenkaan ole saari, erillään muusta maailmasta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Rantasen ajatukset Afrikan ongelmista yksin Suomen ongelmana eivät ole tästä maailmasta!

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Matti Vanhanen on osaamisessa lähellä Väyrystä mutta Väyrynen ja Soini ovat mediapersoonia.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Epäilemättä suurin heikkous ehdokas Vanhaselle.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Mielestäni Matti Vanhanen ansaitsisi tämän erityisen pitkän ja epäitsekkään vaalikampanjansa jälkeen Suomen Keskustan kunniapuheenjohtajuuden.

Toivottavasti puolueväki on lähitulevaisuudessa sataprosenttisesti tämän nimityksen takana.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Varmaan ensin tulisi päästä eroon nykyisestä kunniapuheenjohtajasta? Kieltämättä Vanhanen on tehnyt miehen työn jo ehdokkaaksi ryhtymisellään.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Millainen lienee Keskustan tulkinta yhdistyslaista ja puolueen kunniapuheenjohtajuudesta ?

Onko Keskustalla mahdollisuus kahteen samanaikaiseen kunniapuheenjohtajaan, joista toinen edustaisi pelkästään Keskustaa toisen edustaessa useampaa puoluetta ?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #36

Tuskinpa sillä on asiassa suurta merkitystä. Väyrynen jäsenyydellään omassa kansalaispuoluessaan rikkoo jo puolueen sääntöjä. Siksi Keskustan tulee saada Väyrynen nopeasti eroon Keskustan jäsenyydestä. Imagotappio toki sekin. Mutta kuitenkin suurempi Väyryselle.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #37

Taloudellista vahinkoa Keskustalle ei Väyrysen erottamisesta tule, sillä kunniapuheenjohtaja on vapautettu puolueen jäsenmaksusta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #38

Keskustalle sillä Väyrysen jäsenmaksulla ei ole mitään merkitystä. On ainoastaan saamattomuutta (uskalluksen puutetta), ettei hänestä ole edes pyritty vielä eroon.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #40

Maksamattomien jäsenmaksujen vuoksi häntä ei voida koskaan erottaa.

Yksi keino vähemmän. Puolueen johto on sormi suussa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #42

Tarvittaessa Keskustalla on kyllä keino päästä Väyrysestä eroon. Ei tarvitse muuta kuin erottaa Keminmaan keskustaseura puolueesta ja se on siinä. Järjestössä on vain muutama jäsen. Sen puheenjohtajana toimii itse Väyrynen.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #43

Keskustan säännöt taitavat mennä niin että seuran pitää erottaa jäsenensä, eikä Paavon seura Paavoa erota. Jotta sääntömuutosta käsittääkseni tarvitaan jos koko seura erotetaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #44

Seura ei erota Paavoa, eikä Paavo itseään. Mutta keskustan poiirijärjestö voi erottaa Keminmaan keskustaseuran jäsenyydestään. Näin olen asian ymmärtänyt. Mutta toistaiseksi Keskulta ei ole rohkeutta tähän löytynyt.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #45

Saatat hyvinkin olla oikeassa, saa nähdä milloin rohkea rokan syö.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #46

Kauan asia on ainakin kestänyt, mutta onhan sekin Keskustalle melkoinen imagotappio, jos joutuvat erottamaan kunniapuheenjohtajansa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #47

Jos Keminmaan keskustaseura erotetaan puolueesta , merkitseekö se kaikkien ko. seuran jäsenten henkilökohtaista erottamista Suomen keskustasta ?

Mitkä olisivat syyt heidän erottamisekseen puolueen jäsenyydestä ?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #48

Silloin sen seuran jäsenet eivät enää ole Keskustan jäseniä. Keskustassa jäseniksi tullaan paikallisjärjestön kautta.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #49

Mitkä olisivat syyt erottaa muut paikallisjärjestön ihmiset kuin kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrynen Suomen Keskustan jäsenyydestä ?

Tässä lienee ongelman ydin, jonka vuosi pääministeri Sipilänkin sormi on pysyvästi suussa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #51

Eiköhän erottamisen syyksi riitäisi se, ettei paikallisjärjestö noudata puolueen sääntöjä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #53

Mitä sääntöä paikallisosaston jäsenet eivät noudata ?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #57

Siten, että antavat puolueen sääntöjen vastaisen tilanteen jatkua.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #58

Mitä sääntöä paikallisosaston jäsenet eivät noudata ?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #60

Kyselet tyhmiä, tapojesi mukaan. Puolueen säännöt kieltävät ysiselitteisesti jäseniltään kahden tai useamman puolueen yhtäaikaisen jäsenyyden.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #61

Kuuluvatko kaikki Keminmaan paikallisosaston jäsenet useampaan puolueeseen vai miksi heidät kaikki pitäisi erottaa Suomen Keskustasta ?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #63

Siksi, etteivät he katso asiakseen sitä, Keminmaan keskustaseura ei noudata puolueen sääntöjä. Olet menossa jankkaamisen puolelle.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #65

En nyt saanut selvää siitä säännöstä useista vastauksistasi huolimatta, jonka perusteella kaikki Keminmaan paikallisosaston jäsenet tulisi erottaa Suomen Keskustan jäsenyydestä.

Aiheetta enempään.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #70

Olen koko ajan kirjoittanut ainoastaan Keminmaan keskustaseurasta. Seura, jossa on vähän jäseniä, vain muutamia. Sen puheenjohtajana toimii Paavo Väyrynen. Keskustalaiset ovat puolueen jäseniä omien paikallisjärjestöjensä kautta. Keskustaseura ei erota Väyrystä. Siksi Keskustan tulee erottaa koko Keskustaseura puolueen jäsenyydestä, jotta pääsisi sääntöjä rikkovasta Väyrysestä eroon. Enempää en jaksa sinulle vääntää.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #71

Nyt meni blogistilta taas jankkaamiseksi.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #73

Keskustalla on Keminmaalla muuten toinenkin paikallisjärjestö, ellet tiennyt.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #75

Kyllä tiedän, mutta se ei tähän asiaan vaikuta, koska kunnallisjärjestö voi erottaa keskustaseuran ainoastaan toiminnasta vaan ei puolueesta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #84
Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #63

Jos kuuluu lakkautettavaan yhdistykseen, voi aina hakeutua toimimaan toisessa. Tällainen paikallisosastojen lakkauttaminen ei ole mitenkään ongelmallista. Itse olisin antanut monoa heti kun eivät suostuneet erottamaan Väyrystä. Ei puolueen tarvitse katsella mitään kapinoivia ryhmiä sisällään.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #80

Hyvä täydennys selityksilleni kommentoija, jankkaaja, Toivaselle. Kiitos siitä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #83

Ville Ylitalo ei pysty "antamaan monoa" vaikka kuinka haluaisikin.

Päätäntävalta on Suomen Keskustan puoluevaltuustolla ja puoluehallituksella, mutta pääministeri Sipilällä on sormi suussa.

Kyllä Lukkalan tämä pitäisi ymmärtää.

Käyttäjän tepimast kuva
TEUVO MAST

Sitten vasta on kepulla kriisilaveri kun P Väyrynen saa enemmän ääniä kun M Vanhanen .
Koska niin tulee käymään terv tepivaari

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Parempi herätä myöhään kuin milloinkaan. Ja kumpi näistä sitten saa enemmän ääniä, sitä ei kukaan vielä osaa varmuudella sanoa.

Ilkka Repo

Tampereella käydyn televisioitavan vaalitentin jälkeen Tamperelainen-lehti avasi lehtensä sivuilla äänestyksen, jossa voi käydä äänestämässä, kenestä presidentti vuonna 2018. Tähän mennessä 13.1. klo 20.15 on ääniä annettu 7360, joista Huhtasaarelle 4631, Haavistolle 1001, Väyryselle 749, Niinistölle 669, Vanhaselle 97, Haataiselle 92, Torvaldsille 65 ja Kyllöselle 56 ääntä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Muistutan kommentoijaa siitä, että US-puheenvuorossa esiinnytään aina omalla nimellään ja tunnistettavan kuvan kera.

Niinpä, varmaan sen kyselyn mukaan saamme vaalituloksen?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Pekka, on siinä kuva kun klikkaat nimeä, ainahan ei näy.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #55

Murhe on sittenkin kommentoijan. Hänen täytyy järjestää asia ylläpidon kanssa. Kyseinenen kommentti vaati minulta vielä hyväksymiseni, vaikka normaalisti blogiani saa kommentoida vapaasti kuka tahansa.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Sain kuitenkin Vanhaselta leivän, jonka oli leiponut lähileipomo Ämmän Leipä... hyvää oli... vastineeksi olisin kyllä tarjonnut Merja Kyllöseen vaalipinssin, mutta olivat jo loppuneet innokkaan käsissä...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kerrot tosielämästä turuilla ja toreilla vaalitaistelusta. Toivottavasti pääset puheisiin kilpailijoiden lisäksi myös tavallisten äänestäjien kanssa?

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Merja teki meidän kunnallisjärjestön kuntavaalikampanjassa arvokasta työtä... Hän jos kuka on ruohonjuuritason ihminen.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #62

Eikö hän sitä tee yhä vieläkin? Vaaleihin on vielä runsaat pari viikkoa?

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen Vastaus kommenttiin #66

Nyt et ehkä ymmärtänyt pointtia.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #68

Kun en mielestäni pointtia ymmärtänyt, voisit sitä minulle, tyhmälle, hiukan avata?

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen Vastaus kommenttiin #69

Ehkä se pointti täytyy tuntea, ei siitä kirjoittamalla mitään saa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #72

Niinpä! Ei tyhmille kannata mitään avata, ei vaikka vaalit ovat edessä.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen Vastaus kommenttiin #74

Sen verran voin avata, että Merja on osoittautunut rivikansalaiseksi europpa-edustuksetaan huolimatta... siis konkreettisesti.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #76

Kaikkihan me rivikansalaisia ollaan? Oletko pettynyt Kyllöseen?

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen Vastaus kommenttiin #77

Pettynytkö? Kun olen häntä paremmin alkanut tuntemaan, niin pojot vaan nousee.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #78

Mitä sitten tarkoitat tällä entiijan peluullasi?

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen Vastaus kommenttiin #78

Merja sai minut liittymään Vasemmistoliiton jäseneksi.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #81

Entä sitten? Aika moni suomalainen on jonkin puolueen jäsen. Jotkut jopa useammankin, kuten on tullut ilmi.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen Vastaus kommenttiin #82

Ihastuin vaan siihen, miten demokraattista homma on ja en vielä ole pettynyt. Tuskin Kokoomuksessa, KEPU-sta puhumattakaan... SDP, tuskin demokraattinen. SINISET :D ja persuihin en ala toisia kiusaamaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #86

Nyt siirryit mielestäni mutu-puheisiin. puoluevalintansa tekee meistä toki jokainen itse, mutta perustele vähän, miksi vasemmistoliitto on se oikea juuri sinulle? Kuitenkin tunnut olevan jotenkin epäileväinen Kyllösen presidenttiehdokkuuden suhteen?

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen Vastaus kommenttiin #89

Viimeisten hallitusten politiikka sen puoluevalinnan minulle helpoksi teki. Nyt vaikuttaa siltä, että yhä enemmän metsään menossa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #95

Kansa on eduskuntansa valinnut. Ja hallitus nauttii sen luottamusta. Ainakin toistaiseksi.

Pekka Iiskonmaki

Matti Vanhanen edustaisi hyvin Suomen kansaa.

Saamaton, väritön, kömpelö nahjus.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kaima, kansa valitsee presidentin vaaleissa.

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius

Pääministerin vakanssin kuitenkin hoiti, aika typerä kommentti.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Hoiti omalla tavallaan, niin hyvin kuin osasi.

Käyttäjän koskela kuva
Matti Hemmi

Olipas "saamaton, väritön, kömpelö" kommentti Iiskonmäeltä.

tässä seuraavassa senaikainen selitys asialle ja faktaa Vanhasen suosiosta.

http://koskela.puheenvuoro.uusisuomi.fi/170619-hal...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

On tietysti kovin erikoista, että puutun näin vanhaan blogikirjoitukseen. Mutta millä tavalla Katainen oli Vanhasen ensimmäisen hallituksen aikaan näköalapailkalla?

Käyttäjän koskela kuva
Matti Hemmi Vastaus kommenttiin #92

Tarkoitin Kokoomuksen ja Kataisen roolia Vanhasen II hallituksessa. Samoin oppositioon lentänyt Demarit laittoi kunnon 'pillurallin' ja lautakasojen etsimistalkoot pystyyn Vanhasen II hallituksen kaatamiseksi. Olihan tuo erikoista, mutta joko nyt kelpais Lukkalalle?

https://fi.wikipedia.org/wiki/Vanhasen_II_hallitus

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #94

Korjasin vain pienen asiavirheen silloisessa blogikirjoituksessasi. Se siitä kelpaamisesta.

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

Minusta tuntuu, että keskustan tehokas "puoluekone" alkaa olla sellainen urbaani legenda, jota lähinnä laiskahkot journalistit elättelevät. Iisalmessa ehkä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Nythän sitten näemme, onko se "puoluekone" vain urbaani legenda?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Keskustassa näkyy olevan samaa vikaa kuin SDP:ssä, väki on vanhentunut, joten riippuu siitä miten saavat nuorempia kenttätöihin.

Tutkimus: Tällaisia puolueiden jäsenet ovat – keskusta ja SDP eläkeikäisten puolueita ja perussuomalaiset miesten

https://yle.fi/uutiset/3-9528779

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Niin, ja onko sitä "puoluekonetta" kaupungeissa edes olemassakaan?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Pääministerin haastattelutunnilla Juha Sipilä painotti sitä, että Keskustalla on vain yksi presidenttiehdokas, Matti Vanhanen. Tämä, vaikka myös Keskustan kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrynenkin on vaaleissa ehdolla.
https://yle.fi/uutiset/3-10022272

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Saa nähdä laittaako keskusta pökköä pesään ja lisää Vanhasen vaalimainontaakin, AL:n tämän päivän uutisen mukaan luvassa on kuitenkin kahdessa viikossa tuhat tapahtumaa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Näyttää siltä että Keskusta ei halua vielä luovuttaa? Paljon kuitenkin pelissä?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #105

Lipponen sai viime kerralla 6,7 % äänistä ja sitä pidettiin pohjanoteerauksena. Nyt näyttää ainakin tällä hetkellä siltä että sekä Vanhanen että Haatainen jäisivät senkin alle, Haatainen toki paljon vähemmillä meriiteillä, joten varmasti keskustassa ollaan sitä mieltä että tilanne on nolo.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #106

Siksi juuri Keskusta ja Sipilä ovat nyt terävöimättämässä otettaan. Mihin se riittää ja oliko ponnistus liian myöhäinen? Sen näemme kahden viikon päästä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #107

Ennakkoäänestys alkaa keskiviikkona ja keskustalaiset ovat ainakin ennen äänestäneet muita ahkerammin ennakkoon, joten viime tipassa Sipilä otti kantaa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #108
Käyttäjän MarjaWolski kuva
Marja Wolski Vastaus kommenttiin #108

Taisipa olla vikatikki Keskustalta laittaa niin kovin aikaisin ehdokkaansa listalle, ja ilman oikeanlaista rumbaa. Ja kyllähän tämän rinnalla vielä hallituksen vatulointi, josta Keskusta on pääministerin tuella vastuussa, on ennen kaikkea vaikuttanut - harvinaista ajattelemattomuutta!-- By the way, minä pidän komeasta, miehekkäästä ja nuorekkaasta ja asioita selkeästi ymmärtävästä ja niistä puhuvasta Vanhasesta. Ihan edustuskelpoinen presidentiksi!

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #111

Mitä edustuskelpoisuuteenkin tulee niin Vanhaselta puuttuu sosiaalisuus. Pääministerinä ollessaan näytettiin EU-huippukokouksista kuvaa ja oli melkein aina yksikseen silloin kun muut puhuivat keskenään, joten yhteydenpitoa ulkomaisiin kollegoihinkaan ei ilmeisesti ollut ja jos Vanhanen olisi presidentti niin ulkopoliittisessa paitsiossa todennäköisesti oltaisiin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #112

Vanhanen on itsekin todennut, ettei hän ala toimimaan luonteensa vastaisesti.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #111

Onhan paljon puhuttu siitä, että Keskusta asetti Vanhasen ehdokkaakseen aikaisin, jottei Paavo Väyrynen missään tapauksessa nousisi Keskustan ehdokkaaksi presidentinvaaliin. Sitä, kuinka viisasta se oli, on nyt vielä kovin vaikeaa arvioida.

Käyttäjän MarjaWolski kuva
Marja Wolski

Jostain syystä, minusta tuntuu että 69 + 9 = 78. Ja 100 % - 78 = 22 prosenttia kannatusta Vanhaselle oman väen piiristä? Vai mitä laskettaessa lasketaan?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ne puuttuvat 5% eivät vain ole ilmoittaneet kyselyssä kantaansa asiaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset