plukkala

Paavo Väyrynen - aina ja ikuisesti

Kirjoitin kaksi vuotta sitten 23.01.2016 blogin, jonka otsikko oli "Paavo Väyrynen - jälkiviisauden mestari". Hän ilmoitti silloin olevansa pettynyt siitä, että pääministeri Juha Sipilä ei ole häntä kuunnellut, vaikka Väyrynen on neuvoja kertomansa mukaan paljon Sipilälle antanutkin. 

http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/210472-paavo-vayrynen-jalkiviisau...

Vuotta myöhemmin 23.012017 kirjoitin blogin, jonka otsikko oli " Paavo Väyrysen retoriikka ennen ja nyt". Helmikuussa 2016 Paavo Väyrynen perusti oman Kansalaispuolueensa, jonka puheenjohtajana aluksi itse toimi. Hän kuitenkin jatkoi myös Keskustan jäsenenä ja sen kunniapuheenjohtajana, vaikka Keskustan säännöt yksiselitteisesti kieltävät puolueen jäsenen samanaikaisen jäsenyyden muissa puolueissa. Kansalaispuolue merkittiin lopulta puoluerekisteriin joulukuussa 2016. Hän teki myös kansalaisaloitteen Suomen eroamiseksi eurosta, joka sai riittävän määrän kannatusta tullakseen eduskunnan käsittelyyn. Yllättäen sen jälkeen Väyrynen kuitenkin ilmoitti, ettei itse aloitettaan kannatakaan.

http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/230042-paavo-vayrysen-retoriikka-...

Paavo Väyrynen on aina jaksanut puhua omasta erinomaisuudestaan ja ylivertaisuudestaan muihin politiikkoihin nähden. Vielä vuosi sitten hän ilmoitti tukevansa Sauli Niinistön seuraavaa presidenttikautta. Kesällä hän kuitenkin kertoi, että haluaa sittenkin asettua presidenttiehdokkaaksi vuoden 2018 presidentinvaaleihin. Kertomansa mukaan hänelle oli selvinnyt, että Niinistö ei olekaan hänen luottamuksensa arvoinen.

Nyt vaalitaistelun aikana Väyrynen on ottanut kampanjansa kärjeksi Niinistön tekemiset silloin kun Suomi liittyi Euroopan rahaliitto euroon. Ilmeisesti viimeisen vuoden Väyryselle vasta viimeisen vuoden aikana nämä yli 20 vuotta vanhat tapahtumat "avautuivat" Väyryselle? Toistaiseksi Väyrynen ei vielä ole vielä vaalikampanjansa aikana puhunut mitään tulevaisuudesta vaan kaivellut vain pari vuosikymmentä vanhoja tapahtumia. Ja niistäkin Väyrysellä on aivan omat tulkintansa.

Tänä iltana järjestetään HS-valitentti presidenttiehdokkaille. Siinä on tarkoitus puhua juuri Suomen tulevaisuuden haasteista. Jos presidenttiehdokas Paavo Väyrynen sen sallii? Tätä vaalitenttiä voi seurata IS- ja HS-tv:stä klo 16 alkaen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (83 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Eiköhän kysymäsi asia kuulu enemmänkin presidenttiehdokkaille itselleen?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kirjoitinkin Leivon tämänpäiväiseen väyrysblogiin kommentin seuraavasti:

"Yritin epätoivoisesti etsiä Youtubesta, jos olisin löytänyt erään 80-luvun väyryssketsin, mutta en loppujen lopuksi ole ihan varma edes oliko Pulttibois vai Hukkaputki vai joku muu ohjelma.

Siinä haastateltiin Väyrystä esittävää kloonia ja kun haastateltava tuskastui hänen kierteleviin vastauksiinsa, niin hän käski Väyrystä poistumaan. Väyrynen vastasi: "Minä menen, mutta tulen takaisin." Haastattelija käski entistä kärkevämmin häntä poistumaan, ja Paavo taas siihen "Tulen kuitenkin takaisin". Ja sama toistui vielä pari kertaa lisää Paavon aina ilmoittaessa: "Tulen takaisin!" Haastattelija repi hiukisaan ..."

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Etsimäsi silloinen sketsi tuntuu ainakin pitäneen paikkansa? Kaukonäköistä?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Hän oli jo siinä vaiheessa sellaisessa maineessa, että nousee kuin Fenix-lintu tuhkasta yhä uudelleen ja uudelleen. Sai nenilleen Koiviston kaatamisyrityksessä 1981 ja jäi valitsematta Kepun presidenttiehdokkaaksi sen jälkeen, mutta sinnikkyydessään pääsi ehdokkaaksi vuoden 1988 vaaleihin huolimatta siitä, että omissakin riitti kepittäjiä kaiken aikaa. Pressanvaaleja varten sai hutaistua jopa väitöskirjan, jonka taisteli läpi kaikesta kritiikistä huolimatta. Sitten olivat vielä ne kaikki jalasmökit ja päivärahaepäselvyydet, Vladimirovit y.m.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #6

sinnikkyyden puutteesta Väyrystä ei kukaan voi syyttää. Mutta aina roiskuu kun rapataan. Joten myös se joukko, joka ei ikinä Väyrystä äänestäisi, on vain jatkanut kasvuaan.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #7

Vuoden 1988 presidentinvaalitentissä oli kerran tilanne, jossa jokaista ehdokasta pyydettiin sanomaan jotain hyvää vieressä istuvasta ehdokkaasta, Väyrynen istui Koiviston vieressä ja kun Koiviston piti sanoa positiivinen lausunto hän totesi: "Sinnikäs kaveri!"

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #9

Ja Koivisto oli asiassa aivan oikeassa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #9

Samalla kun Väyrystä henkeen ja vereen saakka vastustavien joukko on kasvanut, on Väyrynen jotenkin onnistunut keräämään ympärilleen "hyödyllisten idioottien" armeijan, jotka eivät näe sitä, että Väyrynen ajaa lopulta vain omaa etuaan.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #12

Tuossa aiemmin viittaamassani vuoden 1988 vaalitaistossa tuotiin esiin myös ajatus presidentin toimikausien rajoittamisesta, jollaista ei silloin vielä ollut voimassa. Väyrynen oli ainoa ehdokkaista, joka vastusti kausien lukumäärän rajoittamista. Liekö ollut aatoksissa uusi "Suomen Kekkosen" rooli. Hän vastasi jotenkin niin, että "Paras mies on syytä aina voida valita." (Siis "mies")

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #13

Muistan hyvin! Eihän asiasta voi tulla muuhun johtopäätökseen kuin esittämääsi.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Väyrysen omia tekemisiä ei ilmeisesti saa vuosien varrelta tarkastella. Hän ilmoitti HS-presidenttimessuilla toimittaja Timo Haapalalle tämän mainitessa joitakin asioita Väyrysen omista tekemisistä, että hän ei halua puhua menneisyydestä vaan tulevaisuudesta?

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Liittyen 80-luvun vaihteen politiikkaan minulla on Kai Heinosen v.1983 kokoama kirja Karin pilapiirroksista nimeltään "Rötösherrat". Siinä olisi mainiota kuvia sen aikaisesta temmellyksestä, joissa varsin usein on Paavo pääosassa. Kuinka jalasmökkijupakka (asuessaan Helsingissä Paavolla oli jalasmökki Keminmaalla ja sai näin nostaa päivärahaa Lapin lääninoikeuden päätöksestä huolimatta) oli kestoaihe ja ilmeisesti ainakin piirroksien perusteella vaikutti siihen, että SDP ja Kokoomus alkoivat kohottaa kannatustaan. Hyvin samankaltainen tilanne on tänään. Paavo vaikuttaa osaltaan Keskustan kannatukseen.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Väyrynen joka tapauksessa yrittää parhaansa lisätäkseen kiviä Juha Sipilän kenkään, yrittää varmaan savustaa hänet paikaltaan?
Väyrynen kaipaa huomiota ja näkyvyyttä ajatellen seuraavia eduskuntavaaleja ja Kansalaispuoluetta.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

No niin, oletteko nyt taputtaneet toisianne tarpeeksi selkään? ;)
________________________

Pekka Lukkala: "Yllättäen sen jälkeen Väyrynen kuitenkin ilmoitti, ettei itse aloitettaan kannatakaan."

Voisitko ystävällisesti antaa lähteen? Lähteeksi ei riitä aiemmat kirjoituksesi.
Jos viittaat lööppilehden juttuun, niin olisi varmasti syytä myös lukea juttu eikä vain repäisevä otsikko.

Henry

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tässä sinulle lähde, jonka takia kirjoitin niin kuin kirjoitin.
https://yle.fi/uutiset/3-8602224

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Et ehkä huomannut, että Väyrynen lähetti uutisen johdosta vastineen, joka loppuu näin:
"Syksyn mittaan on noussut vahvasti esiin toinen vaihtoehto kansanäänestyksen järjestämiseksi. Monet asiantuntijat ovat todenneet, että mahdollinen euroero pitäisi toteuttaa nopeasti. Tätä menettelyä puoltaisi myös se, että Suomen taloudellinen tilanne on erittäin vaikea ja euroaluetta ollaan nopeasti kehittämässä velkanunioksi ja liittovaltioksi. Nopea euroero voisi toteutua siten, että hallitus antaisi eduskunnalle tiedonannon asiasta. Mahdollinen kansanäänestys järjestettäisiin vasta sitten, jos jokin tuleva hallitus haluaisi Suomen palaavan euroalueeseen.

Haastattelussa toin esille nämä kaksi vaihtoehtoa kansanäänestyksen järjestämiseksi. Vastauksena toimittajan kysymykseen totesin, että kumpaakaan vaihtoehtoa ei ole helppo toteuttaa, koska ilmeisesti eduskunnan enemmistö ei kannata Suomen eroamista euroalueesta.

Uskon kuitenkin, että eduskunnassa käytävä ja julkinen keskustelu Suomen eroamisesta muuttavat kansanedustajien mielipiteet."

Mielestäni jopa uutinen, sellainen kuin se oli, oli hyvää pohdintaa ja vastine selvensi asiaa.

Henry

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #20

Luin kyllä koko uutisen läpi. Hän ilmoitti, ettei itse kannata omaa euroero-aloitettaan, koska se kestäisi hänen mukaansa liian kauan. Jos näin on, miksi hän yleensä teki aloitteen? Väyrynen tietää hyvin, ettei hänen tässä vastauksessaan esittämänsä vaihtoehto missään tapauksessa näissä olosuhteissa toteudu. Kunhan vain jankkaat!

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #22

Lukisit sen vastineen niin syytöksesi jankkaamisesta ei olisi niin lpinäkyvää kaikille, jotka sen luki:
"Syksyn mittaan on noussut vahvasti esiin toinen vaihtoehto kansanäänestyksen järjestämiseksi. Monet asiantuntijat ovat todenneet, että mahdollinen euroero pitäisi toteuttaa nopeasti."

Henry

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #47

Niinpä niin. Väyrynen totesi, että ei itse kannatakaan euroeroa kansalaisaloitteen pohjalta, koska se tulee tehdä heti, tässä ja nyt. Värynen kerää vain huomioarvoa omille tavoitteelleen. Hän harhautti yli 50000 kannattamaan aloitettaan, jota sitten lopulta ei itsekään kannattanut.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #20

Niin, ja missä olosuhteissa tämä Väyrysen ns. kakkosvaihtoehto voisi toteutua?

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Posti toi Maaseudun Tulevaisuuden; aukeaman mitat hulppeasti 79,5 x 55,5 cm. Lehden väliin oli sijoitettu tabloid-kokoinen "mukamedia", Paavo Väyrysen 4-sivuinen vaaliesite pääotsikolla "Suomen itsenäisyyttä on vaalittava ja varjeltava". Myönnän lukeneeni ilmoitusliitettä kuin piru raamattua, ja annan pari esimerkkiä:

- On palattava Kekkosen ja Koiviston linjalle (Ai Manu kelpaa jo Väyrysellekin?)

- Paavo Väyrynen on ollut aina mukana ulkoasiainvaliokunnan työssä (Aina? Onko Väyrynen ikuinen?)

- "Köyhien asialla" (Lainausmerkit todistavat että poliitikko on vähävaraisen puolella ainoastaan sitaateissa.)

- Maalaisliiton linjaan nojaava Väyrynen on saanut väen kuulolle Etelä-Pohjanmaalta Kainuuseen asti (Maalaisliitto kuopattiin yli 50 vuotta sitten. Ja entäs nuo maakunnat; ei kovin kattava peitto kartalta katsottuna.)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Väyrysen valikoivaa "journalismia".

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Paavo on poliittinen ketku ja karmea esimerkki oman edun tavoittelusta hinnalla millä hyvänsä. Aina kun luulee että Väyrysestä on päästy, hän pulpahtaa esiin kuin vieteriukko.

Erikoista on että Väyrysellä on vieläkin, 2000-luvulla, neuvostosuomen aikaisia kannattajia, jotka pitävät Väyrystä lähes Jeesuksena. Kun jättää aivot narikkaan ja ottaa oman ajattelun sijaan kastematokapasiteetin kovalevyltä käyttöön, Väyrysen valehtelukin tuntuu jumalantotuudelta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Jotkut vain ovat valitettavasti jääneet Väyrysen kanssa sinne Kekkoslovakiaan Väyrysen kanssa, vaikka maailma ympärillämme on aivan erilainen kuin silloin.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Kysymys teille kaikkitietäville:
Miksi uskotte tai mistä syystä kukaan politikko ei ota esiin väitettä, että Paavo on sanonut tai kirjoittanut väitöskirjaansa että "Neuvostoliitto on ikuinen"?
Vastaus:
Koska vastaväittelijän mukaan hän ei koskaan sanonut sitä eikä sitä myöskään löydy hänen väitöskirjastaan ja politikot tietävät sen. Siksi ovat hiljaa, muutenhan paljastuisi että koko väite perustuu valheeseen.
Hänen vastustajilleen on parempi, että se leviää edelleen huhuna somessa.

Tässsä ketjussa esitetyt väitteet ovat monasti aivan samaa luokkaa.

Henry

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Jospa vaihteeksi itse kaivaisit lähteen väitteittesi tueksi? Ja siihen eivät Väyrysen omat sanomiset riitä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Väyrynen väitteli poliittisen uransa ohessa valtiotieteen tohtoriksi Åbo Akademista 1988 Suomen ulkopoliittista doktriinia käsittelevällä väitöskirjalla Finlands utrikespolitik – den nationella doktrinen och framtidens mänsklighetspolitik (Suomen ulkopolitiikka – kansallinen doktriini ja tulevaisuuden ihmiskuntapolitiikka). Väitöskirjassaan Väyrynen muun muassa esitti, että Neuvostoliitto ei hajoa ja että Euroopan kahtiajako on pysyvä."

https://fi.wikipedia.org/wiki/Paavo_V%C3%A4yrynen#...

(Taidat siis olla oikeassa - sanaa "ikuinen" ei ehkä ole mainittu ...)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala
Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #29

Neuvostoliitto 22 400 000 km², Venäjä 17 100 000 km².

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #31

90-luvulla näytti hetken aikaa siltä, että maailman vastakkainasettelu poistuisi. Putinin aikana Venäjälle on noussut jonkunlainen nostaginen halu palata menneeseen suuruuteen? Tähän ainakin Putinin viimeaikaiset toimet viittaavat?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #32

Se suuruuden havittelu kärsi jo siitä kun Neuvostoliiton romahdettua jaettiin valtion omaisuutta sulle ja mulle, ja korruptio kukoistaa edelleenkin. Näillä näkymin Venäjä pysyy vielä kauan raaka-aineviejänä ja tuijottaa öljyn hintaa.

https://yle.fi/uutiset/3-8962311

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #34

Se ei kuitenkaan poista Venäjän ja Putinin nostalgisia toiveta?

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Wikipediaan voi kukin kirjoittaa mitä haluaa ja lainata Hesaria.
En nyt etsi lähdettä, kun aika on kortilla, mutta varmaan se illan mittaan löytyy.

Henry

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #48

Wikipediaan luotetaan siihen saakka, kunnes toisin todistetaan.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #50

Harvoinhan siitä menneen ajan miehen Väyrysen "tulevaisuuden näystä" enää kirjoitetaan, mutta kun Hesari ei näköjään kelpaa niin:

Eikä Paavo ole erehtymätön, kuten itse todistelee. Siitä on mustaa valkoisella vaikkapa hänen vuonna 1988 julkaistussa väitöskirjassaan. Neuvostoliitto ei hajoa ja Euroopan kahtiajako on pysyvä, hän kirjoitti.

Vuotta myöhemmin rautaesirippu repesi ja Euroopan yhdentyminen alkoi.

https://www.hameensanomat.fi/kolumnit/291724-vasym...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #55

Juuri näin, ja nyt Väyrynen yrittää siitäkin väittestään luikerrella. Kysymyksessä oli kuitenkin väitöskirja, jonka jokainen voi sieltä halutessaan tarkastaa.

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen Vastaus kommenttiin #67

Väitöskirjassa ei puhuta mitään ikuisesta Neuvostoliitosta. Ei edes Neuvostoliiton hajoamisesta.

Tekstistä voidaan kyllä tulkita, että Neuvostoliitto säilyy suurvaltana ja Eurooppa kahtiajakautuneena.

Näinhän on käynyt. Venäjä on suurvalta ja Eurooppa on jakautunut.

Mitä Väyrynen muuten on, on taas toinen asia.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #75

Wikipedian mukaan Väyrynen esitti väitoskirjassaan, että Neuvostoliitto ei hajoa ja Euroopan kahtiajako on pysyvä.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Paavo_Väyrynen#Tieteellinen_ura

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #48

Tässä niistä Väyrysen ennustuksista:

Yhdysvaltain presidentinvaalit käydään ensi vuoden lopulla. Kisa ehdokkaista käy jo kuumana.

Paavo Väyrysellä on selkeä visio siitä, kenestä tulee seuraava presidentti.

– Hillary Clinton valitaan. Hän on ylivoimainen kehen tahansa republikaaniehdokkaaseen verrattuna.

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/vayry...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #53

Lisää Paavo Väyrysen vääriksi osoittautuneita visioita!

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #54
Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #57

Niinpä, Huhtasaari on ilmeisesti Väyrystä parempi visionääri?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Väyryselle, joka väittää olevansa isänmaallinen, Suomi on aina ollut vain keino johonkin itsekkääseen päämäärään. Kannattajat toistavat papukaijoina Väyrysen teesejä, ja useimmat hänen väitteistään puhuttelevatkin näemmä vain aika helposti manipuloitavaa kansanosaa. Todella yksinkertaisesti ja lopullisesti on mm. Väyrysen älyttömät väitteet Suomen ja NATOn allekirjoittamasta MoU:sta lyöty muutamalla kommentilla maahan täälläkin eräässä puheenvuorossa. Väyrysen väitteet ovat fantastisia, sanan varsinaisessa merkityksessä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala
Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Väyrynen voi olla isänmaallinen mutta kysymys kuuluukin, kenen isänmaan asialla hän on. En näe Kremlin kellokkaan huuhaa-väitteillä parannettavan Suomen etua maailmalla, Venäjän kylläkin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Väyrynen elää viime vuosituhannen maailmassa. Hän ei halua ymmärtää, että maailma on nyt aivan erinäköinen, kuin muutama vuosikymmen sitten.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Väyrynenhän ilmoitti, että ellei häntä valita presidentiksi, hän palaa eduskuntaan, mutta ei Keskustan eduskuntaryhmään. Hän perustaisi silloin oman Kansalaispuolueen eduskuntaryhmän, joka olisi oppositiossa sekä hallitusta että oppositiota vastaan, mitä ihmettä se sitten tarkoittaakaan?

Väyryselle sopivin valtiojärjestys olisi itsevaltius, tietysti edellyttäen, että hän itse olisi se itsevaltias? Tuskin silloinkaan puhuttaisiin mistään valistuneesta itsevaltiudesta?

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Napoleonia pidettiin valistuneena itsevaltiaana.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala
Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

"Paavo Väyrynen - aina ja ikuisesti".

Siltä näyttää valitettavasti.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tältä valitettavasti vuosikymmenestä toiseen näyttää.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Väyrynen tietää tasan tarkkaan, mikä olisi Suomen asema EU:n ja euron ulkopuolella. Hän siitä vähät välittää, mitä tämä toisi tullessaan ihmisille. ”Yliminä” tuntuu määräävän. Nyt hän on löytänyt lyömäaseekseen Eu- ja euroeron. Se puree kuin voi kuumaan puuroon ajattelemattomiin ihmisiin, jotka eivät tunnu näkevän gallupeista päätellen nenäänsä pitemmälle.

Suomi-neito joutuisi ulkopolitiikassa ”huutolaistytön” asemaan. Taloudessa se tietäisi markkaan siirryttäessä mm. pääomapakoa, matalaa investointitasoa, korkojen nousua ja sitä kautta pakkohuutokauppoja. Massatyöttömyys ei olisi myöskään poissuljettu. Asuntojen hinnat ovat jo nyt sitä luokkaa, että 90-luvun aikaiset korot (max. 16 %) tietäisivät varmaa taloudellista perikatoa suurelle joukolle asuntovelkaisia. Itse puhun tässä velattomana ja olen erittäin huolestunut nuorten lapsiperheiden jaksamisesta. Perhe on yhteiskunnan perussolu. Sen hyvinvointi/pahoinvointi heijastuu koko yhteiskuntaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Täsä euroero-kiimassaan ja markkaan paluussa ei Väyrynen anna ajatustakaan nykypäivän asuntovelallisten asemaa. Väyrynenhän on esittänyt, että markkaan siirryttäessä euromääräiset lainat muuttuisivat silloin markkamääräisiksi, joten markan devalvoituessa euromääräisiä lainoja ottaneille ei seuraisia ongelmia? Miten se tehdään? Sen hän on jättänyt kertomatta. Jos näin kuitenkin olisi, olisi edessämme sitten pankkikriisi, koska pankkien ottamat euromääräiset ulkomaiset lainat eivät kuitenkaan muuttuisi yhdessä yössä markkamääräisiksi?

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Pekka Lukkala, kiitos. Toivon mukaan Väyrystä henkeen ja vereen kannattavista "hyödyllisistä idiooteista" edes muutama on lukenut blogisi ajatuksella ja ymmärtänyt idolinsa todelliset motiivit ehdokkuudelleen. Mikäli Väyrynen saa ääniä puolitoista viikkoa kestävän presidenttivaalin aikana viimeisimmässä mielipidetutkimuksessa ilmi tulleen määrän, Väyrynen varmasti huomaa suuren tilaisuutensa tulleen ja luopuu keskustan kunniapuheenjohtajuudesta, eroaa keskustas-
tä, valituttaa itsensä perustamansa kansalaispuolueen puheenjohtajaksi jäsenistön 100 prosenttisella kannatuksella ja aloittaa voimakkaan kampanjan tulevia maakunta-ja eduskuntavaaleja varten. Väyrysellä on tietenkin jo varma tieto vaaleissa puolueensa saamista "jättijytkyistä" ja pääministeristä eli hänestä itsestään.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Eli juuri se Väyrysen tosiasiallinen tavoite näiden "hyödyllisten idioottien" avulla on juuri tämä. Ei hän itsekään usko valintaansa presidentiksi. Kiitos kiittämisestä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Ilman Väyrystä Huhtasaari olisi voinut olla näissä vaaleissa samanlainen painajainen kuin Trump jenkkilässä.

Onneksi presidentillä on valtaa Suomessa vain ulkopolitiikassa ja siinäkin nimellisesti, niin että näissä vaaleissa on paljon melua tyhjästä.

Toki silti pitäisi valita mahdollisimman pätevä presidentti, mutta valitettavasti kansa ei ole pätevä valitsemaan, koska Huhtasaarellakin on Väyrysestäkin huolimatta vielä kannatusta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Vaalihan ei olisi vaali ilman vaihtoehtoja?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Vaalihan ei olisi vaali ilman vaihtoehtoja?"

Mihin niitä huonoja vaihtoehtoja tarvitaan.

Presidentin tehtävään tarvitaan joku pätevä,
ei epäpäteviä pitäisi olla edes ehdolla.

Tuntuu vähän lapselliselta koko tämä touhu.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #46

Ehdokkaat valitsevat joko eduskuntapuolueet tai suomalaiset valitsijayhdistysten kautta. Ilmeisesti et luota puolueisiin etkä suomalaisiin?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #51

"Ilmeisesti et luota puolueisiin etkä suomalaisiin."

En luota systeemiin. Systeemissä on liikaa kähmintää. Ajetaan puolueen etua tai omaa etua. Maan etu on toissijainen asia.

Yritysmaailmassa on toisin, siellä ajetaan vain yrittksen etua, eli sen omistajien etua. Johtajaksi valitaan pätevin, eivätkä valtaa tavoittelevat epäpätevät pääse edes ehdolle. Valitsijoihin, eli johtokunnan jäseniin, ei edes kannata yrittää käyttää populistisia vaikutuskeinoja.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #56

Itse luotan Suomen demokraattiseen yhteiskuntajärjestelmään. Koska parempaa ei ole sen tilalle löydetty. Yrityksissä lopunperin määräävät omistajat oman päätösvaltansa mukaisesti. Demokraattisessa järjestelmässä kaikilla on se yksi ääni jokaisella. Eli ilmeisesti et luota suomalaisiin äänestäjiin?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #60

"Itse luotan Suomen demokraattiseen yhteiskuntajärjestelmään. Koska parempaa ei ole sen tilalle löydetty. "

Siitä ettei parempaa yhteiskuntajärjestelmää ole löydetty ei loogisesti seuraa että tämä meidän järjestelmämme olisi hyvä.

Presidentinvaaleissa meillä on onneksi sentään päteviä ehdokkaita epäpätevien lisäksi, mutta valitsijat ovat epäpäteviä, niin etta tulos voi olla huono siitä huolimatta että päteviä ehdokkaita on tarjolla.

Jos puhutaan parlamenttivaaleista, niin valitettavasti niissä vaaleissa päteviä valtaapitäviä ei ole edes äänestäjille tarjolla.

Tarvitsisimme sellaiset vallanpitäjät jotka osaavat laittaa valtiontalouden tasapainoon ja kilpailukyvyn kuntoon, mutta sellaisia vaihtoehtoja ei ole olemassa jotka pystyisivät, tai edes lupaisivat tehdä homman niinkuin pitää.

Viime vaaleissa Sipilä oli ehdottomasti paras vaihtoehto, mutta kuten näkyy, vaikka on noususuhdanne, ja tehtävä pitäisi olla siinä mielessä helppo, valtiontaloutta ei ole saatu tasapainoon.

Näyttää siltä että Sipilä kabinetteineen ei koskaan eikä missään oloissa saa maan asioita kuntoon, muut vaihtoehdot ovat vielä huonompia.

Syy siihen että maan asioita ei saada kuntoon on siis järjestelmässä, joka ei anna äänestäjille edes vaihtohtoa valita maan kannalta hyviä päättäjiä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #76

"mutta valitsijat ovat epäpäteviä". Et selvästikään luota suomalaisiin äänestäjiin?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

On se Väyrynen ihme äijä? Pystyi vielä kaiken lisäksi hajottamaan 0,5%:n sirpalepuolueen SKP:nkin?

http://jirinieminen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/24965...

Näillä toimillaan löysi itselleen vielä uuden "asiantuntijajäsenenkin" Kansalaispuolueeseen?

Juha Hämäläinen

Tulin tänne myöntämään virheeni viime viikon vai oliko se jo toissa viikon blogissa, kun se tuntuu teitä edelleenkin riepovan.

Toivottavasti tämä auttaa teitä jaksamaan jaksamattomuuttanne!

Hauskaa jatkoa siitä huolimatta ja sen takia.

Ps. Blogia en lukenut, enkä sitä kommentoi mitenkään, koska tämä anteeksi pyyntö lienee teille tärkeämpi. (Hämiö)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Keskustelua sen takia lopetan, että syytät minua jankuttamisesta ja näsäviisaudesta. Jatkan sitä kuitenkin, omassa blogissani ja muuallakin, mutten sinun blogissasi enää.

Anteeksipyyntösi hyväksyn.

Juha Hämäläinen

Kiitän teitä suunnattomasti hyväksyvästä asenteestanne hyvä Herra Lukkala. Varsinkin kun olette noin jaksamattomissa. Se oli miehen teko!

Kiitos!

Edit: Olen tottunut sivistyneessä kesksutelussa, että kommentoija merkitsee korjauksen, jotta seuraavan kommnetin voi laittaa oikeaan yhteyteen :D.

Mutta tehän teette mitä haluatte omassa blogissanne, kuten minäkin omassani.

Oliko tässä riittävästi oftopicia tänne ja minun blogiini? (Hämiö)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #63

Mistä olet saanut diagnosin jaksamattomuudestani? Kiinnostaisi kovasti tietää? Jaksan ja voin mitä parhaiten.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #64

"En jaksa tätä jatkaa henkilön kanssa," http://janispetrus.puheenvuoro.uusisuomi.fi/249657...

Ja vielä jaksatte!

EDIT: korjasin vähettelevän sinuttelun teitittelyksi kunnioituksen takia. (Hämiö)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #65

En henkilön kanssa, joka ei voi omaa virhearviointiaan myöntää. Jätit tarkoitushakuisesti lauseen kesken.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #66

Silti siinä kirjoitatte että ette jaksa! Siitä ette pääse yli ettekä ympäri ja tuon vaatimanne saitte täällä, joten olisiko aika mennä nukkumaan tuota jaksamattomuuttanne pois?

Olette ehdoton ykkönen koko USArissa mitä vänkäämiseen tulee, mutta silti emme saa tätä blogia nousemaan......

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #68

Asiosta tietämättömille on kenties syytä selittää mistä tämä vänkääminen johtuu?

Herra Lukkala vänkää tästä 11 päivää sitten kirjoitetusta blogista:

http://janispetrus.puheenvuoro.uusisuomi.fi/249046...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #68

Omassa blogissani kirjoitan mitä haluan. Mutta voit olla varma, että sinun blogiisi en kirjoita enää koskaan mitään. En siellä jankuta enkä vänkää mitään, koska et selvästikään pysty myöntämään omia viehearviointejasi. Jos niistä joku huomauttaa, alat hullun lailla hyökkäämään tätä henkilöä vastaan. Tämän olet tänään oivallisesti jo todistanut ensin omassa blogissasi, ja kun kerroin, etten jaksa kanssasi blogissasi jankata, tulit tänne minun blogiini sitä jatkamaan. Hyvää jatkoa vain sinullekin.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #70

Jos Herra Lukkala ei huomannut niin ensimmäisessä kommentissani saitte sen mitä tulitte 11 päivän takaa minulta vaatimaan, joten teidän on turha olla loukkaantunut ja uhriutua oman jankkaavan käytöksenne takia tässä tilanteessa ollaan ja voin vakuuttaa että vaatii melkoista itsehillintää olla sanomatta teille suoraan mitä vittua teistä ja ajatuksistanne ajattelen!

Anteeksi viel keleper kerran vai pitääkö teidän jalat pestä ja persettä suudella saatana!

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #71

Itse toiminnalla kerrot nimenomaan uhriutumisesta. En jankannut kanssasi blogissasi, vaan ilmoitin että lopetan ja sieltä poistuin. Se ei sinulle riittänyt, vaan saavuit minun blogiini jankkaamista jatkaaksesi. Olet henkilö, joka ei siedä sitä, että virhearvioinneistasi kukaan mitään sanoo. Ilmeisesti liian vaikea asia sen ymmärtääksesi.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #73

Edit: ensimmäinen kommentti oli painokelvoton.

Toinen yritys: Te tulitte vänkäämään jostain 11 päivää wanhasta blogista minun aloitukseeni ja jos hieman Hämistelen kanssanne te vedätte herneet nenään...............

Olette maan mainio.

BTW: Jaoin tämän hauskutuksen Facee ja otin kuvat, koska tämän on liian mehukas hävitettäväksi.

Ehkä voimme keskustella täsät teidän blogissanne vaikka kahden viikon päästä lisää. Yrittäkää kirjoittaa joku aiheeseen sopiva blogi vaikka ensi kuun ensimmäille päiville!

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #74

Kiitos jaosta. Näin blogini saa vain lisää näkyvyyttä.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #79

Se tässä lienee juuri porkkanana...... Näkyvyys, josta voi tulla riippuvaiseksi.

Toivottavasti näkyyvytenne on riittävää sivelemään egonne taas teräkuntoon.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #80

Olet mielenkiintoinen henkilö. Olet näköjään jo alkanut arvioimaan tarkoitusperiänikin? Kannattaako se? Olen ilmeisesti mielestäni kovin tärkeä henkilö? Mutta kukin tyylillään?

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #81

Heh heh... Mielestäni nostit tuon julkisuuden itse esiin, mutta pidä mielesi, jos se sinua helpottaa. Pahoittleen etten jaksa enää teititellä (Hämiö)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #82

Lopetan tämän keskustelun sivuhaaran tähän. Se ei liity blogini aiheeseen mitenkään.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kirjoitin tässä blogissani pikakertauksen Väyrysen toimista parin viimevuoden aikana. Väyrynen on itse käynyt vaalikampanjaansa "pikakertaamalla" tarkoitushakuisesti ja valikoivaa muistia käyttäen presidentti Niinistön toimia viimeisen neljännesvuosisadan aikana. No tapansa kullakin, niin minulla kuin erityisesti Väyrysellä itsellään.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset