plukkala

Väyrynen: "Sipilä ei ole puhunut minulle kahteen vuoteen"

Otsikko yllä oli tänään Iltasanomien lööppinä printtilehdessä. Oi, voi! Kuinka Juha Sipilä voi olla näin ilkeä? Kuinka ihmeessä Juha Sipilä voi tehdä näin Keskustan kunniapuheenjohtajalle, oman Kansalaispuolueen perustaneelle ja KD:n listoilta valitulle Helsingin kaupunginvaltuutetulle Paavo Väyryselle?

Ja miksi ihmeessä juuri kaksi vuotta? Todella käsittämätöntä?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (99 kommenttia)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Väyrysen joutsenlaulu, vielä kerran enemmän otsikoissa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Valitettavasti tämä joutsenlaulu kuuluu vielä tästäkin eteenpäin. Tämä Väyrysen eilinen ilmoitus lähteä mukaan Keskustan puheenjohtajakisaan oli vain yksi Väyrysen peliliikkeistä, sinänsä ennalta arvattavakin.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Mihin toimittajat joutuisivatkaan ilman Paavo Väyrystä nyt, kun Matti Nykäsestäkään ei saa juttuja kuin hyvin harvakseltaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Toimittajille Paavo Väyrynen on vuodesta toiseen ehtymätön runsaudensarvi.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Sipilän valitsema strategia voi olla täysin oikea. Väykkä kun kääntää minkä tahansa viestin omaksi edukseen. Huomattiin taas pressavaaleissa. Toivottavasti Keskusta ottaa linjan, missä vetoapua (esilläolon mahdollisuutta julkisuudessa/media-apua) Väyryselle ei anneta. Twiitti silloin tällöin riittää.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Uskon, että olet täysin oikeassa.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Pääministerillä lienee todella parempaakin tekemistä kuin käydä keskusteluja, jotka eivät johda mihinkään.

Väyrynen rakastaa esilläoloa, vaikka valittaakin, että ei saa tarpeeksi mediahuomiota. Todennäköisesti hän olisi kääntänyt puolueesta erottamisenkin omaksi hyödykseen. Nyt se taitaa olla liian myöhäistä näin puoluekokouksen alla.

Todellakin toivon, että keskustan perusyhdistykset näyttäisivät ilman sen suurempia eleitä, kumman ne haluavat puheenjohtajaksi mieluummin, Sipilän vai Väyrysen. Pitkään toivoin, että Väyrynen olisi valinnut ryhtymisen vanhemmaksi valtiomieheksi ilman tällaisia eleitä. No, itse hän on kuoppansa kaivanut.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Väyrynen ei vain yksinkertaisesti suostu näkemään sitä, maailma on muuttunut. Hän ei myöskään suostu näkemään sitä, että Suomi tulee erinomaisesti toimeen ilman häntäkin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Väyrynen ei vain yksinkertaisesti suostu näkemään sitä, maailma on muuttunut. Hän ei myöskään suostu näkemään sitä, että Suomi tulee erinomaisesti toimeen ilman häntäkin.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Keskusta joutuu kaivamaan jonkun kovankin nimen pj-kisaan, jotta Väykkä ei jäisi Sipilän kanssa kisaamaan toiselle kierrokselle. Siinä käy sitten Sipilälle vuorostaan kylmät. Sen verran kenttä on saanut porvarimeiningistä ja kannatuskehityksestä siipeensä. Jos mukaan ei saada kovaa kolmatta ehdokasta, niin Keskustalle voi kaikesta huolimatta jäädä Paavo käsiin. Paavo saa kostonsa ja Suomi uuden pääministerin kävi vaalissa miten hyvänsä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

En jaksa uskoa skenaarioosi.Valtaosa keskustalaisista on täysin kyllästynyt Väyrysen hämmentämiseen. Toista kierrosta puoluekokouksessa tuskin tulee. Mutta kyllä Väyrysen pelillä vaikutuksensa on.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Yhteinen "vihollinen" kokoaa omat rivit. On hyvinkin mahdollista, että Väyrysen kosto saa aivan toisenlaisen lopputuleman. Liiallinen Brezneviläisyys, jota Väyrynen edustaa, ei ole monenkaan mieleen.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #7

Väyrnynen on koko poliittisen uransa ajan ollut suurin inhokki huomattavan suurelle osalle suomalaisista. Hänellä on toki uskollinen kannattajakaartinsa, joka pienenee kaiken aikaa. Hän on haalinut lisäksiviimeaikoina kannattajikseen varsin erikoista joukkoa.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Keskustalaiset ovat vähintään yhtä kyllästyneitä Sipilään. Olet aktiivisena kannatuslukujen seuraajava havainnut, että Keskustan paikka alkaa vähitellen vakiintua vasta neljänneksi suurimpana puolueena. Ja Sipilän hallitus on toistuvasti iskenyt juuri pienituloisen maalaisen lompakkoon.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #14

En jaksa uskoa tuohonkaan. Mutta mitäpä jankkaamaan. Kesäkuussa olemme viisaampia.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #15

Minkä kansanosan kukkaroa aktiivimalli kuristaa 5%? Noiden maaseudun työttömien, joilla ei ole realistisia mahdollisuuksia saada mitään töitä. Missä työttömyysluvut ovat korkeita? Siellä missä Keskustan kannatus vielä on korkeaa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #18

En jaksa uskoa tämänkään kääntävän Keskustan puoluekokouksen kelkkaa Väyrysen taakse.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Väyrysen mukanaolo varmistaa Sipilän valinnan. Valitettavasti.
Voi silti toivoa ja rukoilla, että joku aito alkiolainen ilmaantuisi ja voittaisi.
Saahan sitä haaveilla.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #35

Haaveilla toki saa. Se on vielä edullistakin, kun siitä ei vielä veroteta.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Epäilen ettei kokoomus antaisi Väyryselle sitä tyydytystä. Eihän siinä ole vaaleihin muutenkaan edes vuotta. Taitaisivat valita ennenaikaiset vaalit.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Olet todennäköisesti oikeassa. Mikään kokoomuksen tavoitteista ei edistyisi Väyrysen toimiessa pääministerinä eikä hallitusohjelmakaan enää toimisi.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Toisaalta he voisivat katsoakin sen kortin. Pelaisivat sillä, että Väyrynen suostuu mihin tahansa, jos vain saa olla pääministerinä.

Tosin kuten jo sinisten tapauksesta näimme, päätöksiä ei tee puolue vaan eduskuntaryhmä. Tietenkin olisi kohtuullinen dilemma istuville kansanedustajille valita, jatketaanko Väyrysen johdolla ja millä ehdoin.

Voi olla, että kokoomuksen kannalta tuo kuitenkin olisi liian iso riskibisnes. Jos Väyrynen asettuisi pääministerinä vastahankaan, kaikki olisi hankalaa. Jos Väyrynen myötäilisi mitä tahansa, (entinen) keskustan eduskuntaryhmä asettuisi vastahankaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #26

Kokoomus siihen peliin ei suostu. Yksikään sen tavoitteista ei edistyisi Väyrysen ollessa pääministerinä. Siksi Kokoomus valitsisi mielummin ennenaikaiset vaalit.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #27

Eihän tuossa olisi enää kuin 9 kuukautta aikaa ja sekin menisi siltarumpupäätöksiä sorvatessa. Ei kokoomuksella ole mitään syytä ruveta Väyrysen johtaman keskustan eduskuntavaalikampanjan takuumieheksi, ja vielä verovaroin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #30

Jos Väyrynen nousisi pääministeriksi Sipilän tilaale, saisi Kokoomus unohtaa kaikki tavoitteensa hallituksessa. Siksi uskoisin Kokoomuksen päätyvän siinä tapauksessa mielummin lähtemiseen hallituksesta ja ennenaikaisiin vaaleihin.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #27

Älä ole varma !
Väyrynen saattaa nykyisellään suostua ihan mihin tahansa , kun niikseen tulee.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #36

Ei taida Väyrysellä olla riittävää luottamusta Kokoomuksessa. Tällä kokoomuksen nykyisellä kannatuksella ratkaisu olisi Kokoomukselle jopa helppo.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Kannattaisi Sipilänkin pitää puhevälit puolueen europarlamenttiedustajiin. Melkoisen ylimielistä menoa vaikuttaisi olevan ja kostautuuhan se sitten, kun on Väyrynen kyseessä. Olen kerrankin puhtaan vahingonilon vallassa vaikka onhan se vähän alhaista nauttia toisen ahdingosta ja omatunto kolkuttaa. Sipilä on kuitenkin kaiken tämän ansainnut huonolla ja kansan edun vastaisella toiminnallaan pääministerinä.

Toisaalta Väyrynen tiputti samalla konstilla Mari Kiviniemen aikoinaan vaikka Kiviniemi oli hoitanut pestinsä ihan hyvin. Tilalle tuli se umpisurkea Sipilä. Väyrysen toiminta ei siis välttämättä johda mihinkään hyvään.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tuskin Väyrysen toiminta johtaa yhtään mihinkään. Kunhan vain kostonhimoaan tyydyttää.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Jo tähän astinen on johtanut Sipilän pallin horjumiseen ja uskottavuuden vähenemiseen. Tässä on vielä monta kuukautta aikaa. Odotan innolla, mitä kaikkea draamaa tässä saadaan aikaiseksi.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #21

Varmaan nähdän Väyryseltä samanlainen hyökkäys Sipilää kohtaa, jota hän harrasti jo presidentinvaalin aikaan Niinistöä vastaan? Väyrynen kaivelee varmaan kaiken mahdollisen Sipilän historiasta? Siis ei nähdä mitään uutta.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #21

Jos kyse olisikin vain ( huonosta ) viihteestä, noin voisi ajatella.
Mutta leppoisaa nautintoa häiritsee pahasti tieto, että kansan kannalta elintärkeät asiat hoituvat huonosti tai eivät ollenkaan tämän kukkotappelun viedessä päähuomion.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #37

Niin, varmaan pääministerillä oli tärkeämpääkin tekemistä?

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #37

Minusta on hyvä, että Sipilä pidetään poissa tihutöistään. Mitään hyvää ei ole häneltä tulossa, se on jo nähty.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #49

Joku voi varmaan nähdä asian noinkin. Minusta puolestani maalle on tärkeää, että sen pääministeri voi koko tarmollaan paneutua omaan tehtäväänsä.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Erikoinen näytelmä on menossa. Itse epäilen, että Väyrysen puolueosasto erotetaan puolueesta ennen kesäkuun kokousta ja epäilen myös, että Väyrynen sitä toivookin, marttyyrin viitta hartioillaan voi sitten lähteä eduskuntavaaleihin. Sipilän kepulla on vain huonoja vaihtoehtoja käsissään.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Sitä marttyyrin viittaa Sipilä ei anna Väyryselle. Eilen hän twiittasi osallistuvansa reiluun kilpailuun Sotkamossa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Saapas nähdä onko laskenut oikein vai väärin. Väyrysellä on vuosikymmenien tuntuma keskustan kenttäväkeen. Tässä ei kilvoitella presidentin vaalien kaltaisessa asetelmassa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #32

Tällä liikkeellään Väyrynen ei edes tosissaan tavoittele puheenjohtajuutta. Tämän tarkoituksena on vain lisätä kiviä Sipilän kenkään ja toisaalta lisää näkyvyyttä ja lisäkannattajia Kansallispuolueelleen.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #33

Itse uskon tietoiseen marttyyriaseman hakemiseen. Koska hän on pitkään mennyt marttyyriys edellä, voittaa hän joka tapauksessa. Joko hänestä tulee puheenjohtaja, tai sitten pahat voimat junttasivat vastaan ja media syrji, tai sitten eliitti erotti puolueesta. Kaikki palvelee hyvin...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #51

Juuri niin! Juuri tästä on kysymys. Mutta en usko sen purevan Keskustan puoluekokousedustajien kanssa Sotkamossam paremmin kuin se puri presidentivaalissa äänestäjäkuntaan. Mutta silläkin hän tietysti hämmentää.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Lapin Kansakin pohtii tänään Väyrysen mahdollisuuksia tulla valituksi Keskustan puheenjohtajaksi.
https://www.lapinkansa.fi/kotimaa/paavo-vayrysen-p...

Käyttäjän jussiosmola kuva
Matti Jussi Korhonen

34 kommenttia tyhjänpäiväiseen iltap.lehdeltä lainattuun ja uudelleen täällä lämmitettyyn lööppiin.
Mitä tuo ilmentää? Että Väyrynen ei ole turha mies ollenkaan.

Jo Eikka Leino ihmetteli; "...tääl (Suomessa) ukkoina jo syntyy sylilapset..."
Kun yhdessä Väyrysessä on virtaa vielä - muutaman vuosikymenen päästäkin, jolloin hän ehkä alkaa olla lähellä "ukkoikää" - enemmän kuin koko kommentaattori joukossa - niin turha viritellä hänelle joutsenlaulua (=;

Hienoa, että joku tuntee aitoa vastuuta isänmaamme tulevaisuudesta. Joku voi ja saa olla erimieltä, mutta pilkka osuu yleensä omaan koipeen (((

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Sinullakin on toki oikeus mielipiteillesi. Aivan kuin kuin kaikilla muillakin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Ei se Sipilä ole minullekaan mitään puhunut koskaan.
Ei kyllä puhunut Väyrynenkään minulle mitään,
vaikka kävi vaalikiertueella häntä katsomassa.

Ei puhunut Vanhanenkaan mitään,
vaikka hain vaaliämpärin
ja siihen nimmarin
sen nimmarin se kyllä kirjotti ... siihen ämpäriin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Niin on se vaan niin kamalaa, kun Sipilä ei enää kahteen vuoteen puhunut Väyryselle! Ymmärrän täysin Väyrysen itkun! Väyrynen hakee tälläkin vain marttyyrinviittaa itselleen!

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Sipilä ilmeisesti pitää Väyrystä köyhänä ainakin itseensä verrattuna.

Suihkukoneellaan lentelevä upporikas Sipilä kun ei köyhiä kansalaisia juuri viitsi katsella kuin yläilmoista.

Aktiivimallikaan ei koske raharikasta Sipilää, joten edes puhumaan aktivoituminen hänen osaltaan ei toimi.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #45

Näkökulma tuokin. Eri asia sitten, onko se oikea?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #46

Sikarikas Sipilä on täysin epäuskottava henkilö johtamaan agraariperäistä kepulaista äänestäjäkuntaa ja huolehtimaan sen eduista.

Sipilällä menee oma ja suvun etu aina edelle.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #47

Ja tästä asiasta päättävät Keskustan puoluekokousedustajat Sotkamon puoluekokouksessa kesäkuussa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #47

Eikös siellä agraareisssa ole suuria maanomistajia. Kyllä ne kartanoherratkin voivat rikkaita olla.

P.s. Sipilähän ei ole sikarikas. Mahdollisesti rikas, mutta sanoisin lähinnä taloudellisesti riippumaton. Sikarikas ollaan sitten, kun omaisuudesta ei ”pääse eroon” tuhlaamallakaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #53

"Sikarikas ollaan sitten, kun omaisuudesta ei ”pääse eroon” tuhlaamallakaan."

Sellainen kuin Björn Wahlroos.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #54

Ja niistä taas pääosa ei kuulu agraariväestöön niinkuin ei Wahlrooskaan.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #54

Vaikkapa, mutta Suomessakin monta kertaluokkaa rikkaampaakin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #59

Pitää paikkansa. Mutta Suomessa on "sikarikkaita" varsin vähän. Ja harva heistä on aitoa agraariväestöä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #53

Max,

Taitavat nuo mainitsemasi kartanonherrat olla Kokoomuksen tai RKP:n kannattajia.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #55

Maanviljelijöissä on aina ollut joukko kokoomuslaisia. Pienviljelijöissä taas joukko SMPläisiä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #55

Enpä tiedä RKP:stä, mutta onhan kokoomuskin toki siirtynyt aina lähemmäs demariutta. En minä edes pohtinut poliittista preferenssiä, vaan agraariutta. Eihän meillä POP:n jälkeen ole oikeistolaista puoluetta ollutkaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #60

Tarkoittamillesi oikeistopuolueille ei vain Suomessa ole tilausta.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #62

Näin on. Sitä kaipaavat jäävät näpertelemään omiaan, valiten yksittäisiä edustajia.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #53

Kysymyksessä oli vain Toivosen mielipide.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #56

Sikarikasta pidetään mittaamattoman varakkaana henkilönä.

Sipilän yhteydessä pitää ymmärtää analysoida ja eritellä sikarikas-sanan kahta osaa : sika ja rikas.

Minulle Sipilä on nimenomaan sikarikas. Ei kuitenkaan tuossa sanan perinteisessä merkityksessä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #64

Kukin voi selitellä sanomisiaan haluamallaan tavalla. Sinussakin taitaa olla politiikon ainesta?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #65

Mitä puoluetta suosittelisit kaltaiselleni rehelliselle ja suoraselkäiselle kansalaiselle ?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #66

Mikä minä olen sinulle mitään puoluetta suosittelemaan. Kyllä jokainen ajatteva ihminen valinnan varmaan osaa tehdä ihan itse.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #67

Taidankin sitten jäädä odottelemaan, että jokin puolue ottaa yhteyttä ja pyytää minua johtotehtäviin tai peräti puheenjohtajakseen, sillä mitään merkittäviä eroja ei suomalaisissa puolueissa tunnu löytyvän.

Erityisesti puolueiden johtotehtävissä tämä aatteettomuus korostuu ja helpottaa näin sopeutumistani mihin tahansa puolueeseen. Hyvä esimerkki on Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #68
Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #69

Kiitos paljon !

Valitsemani tie on kuitenkin poliittisten päättäjien käsissä ja itse olen ikään kuin ajopuuna politiikan virrassa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #70

Eihän sinun tarvitse muuta kuin kaivaa esiin pienen pieni pyrky itsestäsi. Ja siksi riittää vain pienen pieni osa Paavo Väyrysen vastaavasta.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #71

Uskoakseni kaikki Suomen poliittiset päättäjät seuraavat blogikirjoituksiasi joten jään nyt vaan odottelemaan yhteydenottoja.

Aiheetta enempään.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #72

Toivotaan parasta ja pelätään pahinta. Menisikö sinulta sormi suuhun, jos joku puolue todella ottaisi sinuun asiassa yhteyden?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Lukkala haluaa tukea Väyrysen kampanjaa kaikin mahdollisin käytettävissä olevin keinoin. Linja, jonka Lukkala valitsi presidentinvaaleissa, jatkuu.

Jos annat Väyrysen lausunnoille huomiota, teet Väyrysestä näkyvän. Vaikka tunnut sinänsä kommenteissasi kritisoivan Väyrystä, blogiesi vaikutus toimii Väyrysen hyväksi.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Käytän vain oikeuttani tarkastella riippumattomana politiikan seuraajana erilaisia politiikan ajankohtaisia tapahtumia. Yliarvioit minun vaikutusvaltani, sillä tuskin minun blogieni vaikutus itse politiikkaan kovin kummoinen on.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Lukkala, olet oikeassa sananvapautesi suhteen. Väyrysen näkyvyyttä nämä kuitenkin kasvattavat: itse en olisi tiennyt Sipilän ja Väyrysen pitkäaikaisesta puhumattomuudesta ilman blogiasi. Olen lukenut jokaisen blogisi viimeisen vuoden aikana, tietämykseni Väyrysen ajatuksista ja elämästä on kasvanut merkittävästi ansiostasi.

Itse en kuitenkaan jaa Väyrysen ajatusmaailmaa. En edes pidä häntä suurena uhkana demokratiallemme tai edes merkittävänä poliittisena tekijänä ylipäätään, kuten kommenteistani voinet päätellä. Minusta Väyrynen on äärettömän hyvä juuri tuollaisena: Harmittomana sekopäänä ja naureksittavana väriläiskänä.

Ennen puhuttiin, että Siperia opettaisi. Nykyisin voimme, Väyrysen harmittomuudesta puhuttaessa, todeta: harmittomuu voi aina kuitenkin muuttua, kuten Washington opettaa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #80

Se, että olen kirjoittanut näinkin paljon Väyrysestä viime aikoina, ei suinkaan tarkoita, että jakaisin hänen maailmankuvansa.

Tarkoitukseni on kirjoituksillani tuoda julki Väyrysestä sen puolen, jonka hän itse haluaa aktiivisesti unohtaa. Ne asiat ovat sellaisia, joita moni nykyisistä äänestäjistä ei voi muistaa eivätkä tietää. Väyrysen muisti on nimittäin valikoiva ja tarkoitushakuinen.

Sitä tuskin kukaan voi kieltää, ettei Väyrynen olisi "politiikan pelimies" viimeisen päälle! Mutta samalla hän on uskomattoman härski!

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #81

Väyrysen härskiydestä olemme täysin samaa mieltä. Yksikään poliittinen liike ei yritä aktiivisesti värvätä toisen puolueen valtuutettuja, edustajia, järjestöaktiiveja, piirivaltuutettuja tai paikallistoimijoita oman liikkeensä jäseniksi tai puolelleen. Sellainen ei yksinkertaisesti ole soveliasta. Loikkaukset tapahtuvat yleensä edustajan tai valtuutetun aloitteesta.

Väyrynen pyrkii valjastamaan Keskustan koko koneiston Kansalaispuolueen äänitorveksi. Väyrysen Keskusta-manööveri toimii kolmella tavoin (vähäisimmästä suurimpaan):
3) sillä pyritään siihen, että hänen viestinsä tavoittaisi Keskustan peruskannattajat,
2) sillä pyritään siihen, että Kansalaispuolueen ydinviesti tavoittaisi jokaisen suomalaisen,
1) sillä pyritään anastamaan Keskustalta vaikutusvaltaisia toimijoita. Näitä tarvitaan agenteiksi, taustatyöntekijöiksi, vaalikiertueille, ehdokkaiksi ja vaikuttajiksi.

Paavo tietää, mitä tarkoitetaan sillä, että ilmiö syntyy. Hän ei vain ole koskaan onnistunut ympärilleen sellaista kokoamaan. Mutta kyllä Paavo on saanut usein nähdä sellaisen syntymisen vierestä seuraten.

Ja Lukkala: halusin kommentillani kertoa, myös kirjoittelustasi seuraavan toisen puolen. Toimit samalla Väyrysen äänitorvena. Itse kirjoitteluasi en toki pidä pahana tai mitenkään huononakaan. Kirjoitat aina kiinnostavista aiheista. Olet yksi mielenkiintoisimpia kirjoittajia tällä alustalla. Tapasi synnyttää keskustelua on hienoa. Osallistumisesi keskusteluun ja läsnäolosi on välillä häkellyttävää. Asioiden pyörittely ja pohdiskelu kanssasi on mukavaa ja usein liiankin koukuttavaa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #86

Itse asiassa olen nämä asiat kaikki kirjoittanut viimeisimmissä blogeissani Väyrysestä. Kirjoitan näitä ajatuksiani tänne juuri siksi, että myös Keskustaa äänestävät puolueen jäsenten lisäksi näkisivät Väyrysen "todellisten tavoitteiden" läpi.

Toki joskus on ollut vaikeaa pysyä hänen tavoitteissaan ja pyrkimyksissään mukana, koska nekin ovat vaihdelleet aina tarpeen mukaan. Mutta hänellä näyttää olevan aina valmisteltuna suunnitelma B.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Myös Keskustan pää-äänenkannattaja Suomenmaa antaa tylyn arvion Väyrysen toimista
http://www.iltalehti.fi/politiikka/201802032200717...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Väyrynen tulee kokemaan elmänsä nöyryytyksen tuolla puoluekokouksessa, mikäli sinne asti pääsee. Keskustalaiset ovat nyt lopen kyllästyneitä hänen touhuihinsa.

Kevään ajan hän on ehkä jonkinlaisessa valokeilassa, mutta en usko sen yhtään auttavan tuon onnettoman kansalaispuolueen asemaa, sillä vaaleihin on silloin vielä niin pitkä aika.

Veikkaan, että sinisiä voi kutsua suurpuolueeksi, jos verrataan kansalaispuoluetta heihin. :)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Entä sitten koko hänen viimeinen peliliikkeensä pyrkiä Keskustan puheenjohtajaksi? Väyrysen tarkoituksena hämmentää ja hajottaa Keskustaa mahdollisimman paljon ja viedä puolueen kaikkein tyytymättömämpiä jäseniä mukanaan Kansalaispuolueeseen!

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Keskustan pää-äänenkannattajan, Suomenmaan, pääkirjoitus ottaa kantaa Väyrysen röyhkeyteen.
https://www.suomenmaa.fi/paakirjoitus/vayrysen-har...

Väyrynen pyrkii Suomenmaan mukaan siihen, että Keskustan puolue- ja piiriorganisaatiot järjestäisivät hänelle tilaisuuksia esitellä politiikkaansa ja linjaansa: järjestää siis Kansalaispuolueen eduskuntavaalitilaisuuksia. Väyrynen vaatii Sipilän osallistuvan väittelyihin kanssaan. Pääministerin pitäisi alistua Kansalaispuolueen vaalityöntekijäksi tai ainakin -tukijaksi.

Röyhkeä veto, jopa Väyryseltä. Itse näkisin nämä Väyrysen kaipaamat tilaisuudet paitsi eduskuntavaalityön edistämisenä, myös rekrytointitilaisuuksina: Väyrynen yrittää saada Keskustan ydinkannattajia ryhtymään kanssaan samantapaiseen kaksoisrooliin, kahden puolueen toimijoiksi tai siirtymään kokonaan Kansalaispuolueeseen. Ilman tuota keskustalaista ydintukiryhmää Paavohan on - varsinkin ainoana aina oikeassa olevana - varsin yksinäinen mies.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Suomenmaa on aivan oikeassa. Saman uutisen voit kyllä löytää kommentistani nro 76, tosin Iltalehden kopioimana. Samat Suomenmaan käyttämät argumentit kerroin jo eilen. Antaako Suomenmaa mielestäsi tällä pääkirjoituksellaan nyt liikaa palstatilaa Väyryselle?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #83

Iltalehden juttu oli suurelta osin kirjoitettu Suomenmaan pääkirjoituksen pohjalta. Iltalehden jutusta oli jäänyt pois olennaisin kohta: miten Väyrysen pitäisi Suomenmaan mukaan toimia.

Kysymykseesi, Lukkala: Suomenmaa toimii itse asiassa päinvastoin. Suomenmaa pyrkii vaikuttamaan Keskustan ydinkannattajajoukkoon ja huolehtimaan, ettei tämä ydinkannattajajoukko sortuisi samaan kuin riippumaton Lukkala ja antaisi uutta kaikupohjaa (tarkoittaa myös palstatilaa) Väyrysen ajatuksille. Lisäksi Suomenmaa kirjoitti kirjoituksensa Keskustan silmin, se ei toistellut Llukkalan tavoin Väyrysen esityksiä, väitteitä tai vaatimuksiakaan.

Pian näemme, onnistuuko Suomenmaa tavoitteissaan vai viekö Väyrynen Keskustalta tämänkin erän.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #84

Jos tarkkaan luit sen Iltalehden linkin, jonka kommentissani linkkasin, löytyi sieltä linkki edelleen suoraan Suomenmaan koko pääkirjoitukseen. Kyllä muidenkin kuin Suomenmaan tilaajilla on nähdä Väyrysen härskin ja röyhkeän pelin läpi. Siksi kirjoitukseni.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #85

Koska emme kumpikaan ole kaiketi Keskustan joukoissa, voin ainakin itse sanoa, että Väyrysen härski veto oli samalla äärimmäisen ilkeämielinen, mutta nerokas peliliike.

Syksyllä näemme, miten hyödylliseksi tämä liike osoittautuu. Näemme kuinka suuren osan keskustalaisista aktiiveista Väyrynen voittaa puolelleen. Suomalaisten mukaan saaminen voi olla astetta haastavampaa, jollei tukijoukko olennaisesti kasva.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #88

On Väyrynen virheitäkin tehnyt. Muun miuassa Kansalaispuolueen ns. "asiantuntijajäset" ovat kovin "monenkirjavaa" joukkoa. Heidän avullaan Väyrynen suomalaisten keskuudessa Kansalaispuolueelle kovin suurta suosiota saa. Suosittelen, että tutustut tähän eriskummalliseen joukkoon!

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #89

Paavo on tehnyt virheitä elämänsä aikana rutkasti. Väyrynen itse ei myönnä tehneensä yhtäkään.

Mainitsemasi virhe on raastava, mutta samalla hyvin ymmärrettävä. Puolueorganisaation kokoaminen vaatii pitkäjänteistä työtä. Juuri siksi Soinia käykin eniten sääliksi: hän kokosi puolueväen, loi kokonaisen poliittisen liikkeen, jonka sääntöihin - hyvää hyvyyttään ja poliittista uskottavuuttaan korostaakseen - jätti myyrälle aukon. Tuon kolon vuoksi hän menetti kokonaisen puolueen. Keskustaa ei voi anastaa samalla tavalla raahaamalla kokouspaikalle muutamaa bussilastia kerholaisia. Keskustan myyrän tulee toimia toisella tavalla.

Minä olen tutustunut Kansalaispuolueeseen, sen toimijakaartiin ja sen sääntöihin. Ja niiden muutamien toimijoiden, jotka tänne alustalle kirjoittavat, blogeihin myös.

Olen politiikan suhteen kovin kaikkiruokainen. Kansalaispuolueen lisäksi olen tutustunut Keskustan sääntöihin myös. Ja Perussuomalaisten. Ja Kristillisten. Ja Vihreiden. Ja Kokoomuksen. Ja Demareiden.

Huomasin juuri, että eduskuntapuolueista vain Vasemmistoliiton sääntöihin en sitten ole tutustunut. Sivistyksessäni on aukko. Paikkaan sen tänä iltana.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #91

Hyvä näin. Näin pysyy itsekin kartalla. Itse seuraan kaikkien poliittisten puolueiten ja ryhmien toimia. Ja kirjoitan niiden toiminnasta silloin, kun näen siihen tarvetta. Seuraan myös päivittäin muidenkin EU-maiden poliittisia tapahtumia ja varsin usein niistä kirjoitankin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ja niinpä näillä toimillaan Paavo Väyrynen on tehnyt itsestään täydellisen "politiittesen pellen"!

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Väyrynen oli poliittinen pelle jo 70-luvulla. Itse hän ei ymmärrä, että hän nakertaa poliittista uskottavuuttaan poseeratessaan Paavo ja Vuokko -mukien kanssa.

Hän tietää, että negatiivinenkin julkisuus on julkisuutta. Jotenkin minusta tuntuu, ettei hän osaa ymmärtää julkisuuden kalastelun vievän poliittista uskottavuutta. Hän ei ymmärrä tasapainoilun merkitystä noiden asioiden välillä.

Pahin moka oli kansanedustajapaikan jääminen saamatta Uudellamaalla. Silloin olisi pitänyt ymmärtää, että uskottavuus oli kriisissä. Se että Sipilän hallituksen ministeripesti ei Väyryselle lohjennut, oli seuraava kova kolaus, mutta sekin vain seurausta Väyrysen omasta toiminnasta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

70-luvulla hänen toimintansa oli kuitenkin vain loogista oppi-isänsä Kekkosen politiikan seuraamista. Mutta sen jälkeen hän omi itselleen sen "itseoikeutun" perintöprinssin paikan. Joka ei vieläkään ole toteutunut hänen toivomallaan tavalla. 90-luvulla hän kyseli erään vastoinkäymisensä jälkeen näin: "Voiko vitutukseen kuolla"?

Tällä vuosituhannella kaikki hänen toimensa ovat olleet vain oman menetetyn asemansa takaisin tavoittelua, ilman vastakaikua. Mies on jäänyt pysyvästi viime vuosituhannelle.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Emmauksen tiellä alkukirkon jäseniä vainonnut Saul kohtasi näynomaisesti Jeesuksen ja hänestä tuli apostoli Paavali ja kristinuskon perustaja.

Aika näyttää, tuleeko vielä päivä, jolloin blogistista kuoriutuu väyrysläinen vaikuttaja ja Jumalan valitun Paavo Väyrysen ja tämän poliittisen perinnön merkittävin jatkaja Suomessa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Älä moisesta edes "unta nää"!

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #97

"Tunne itsesi"! Se on hyvä ohje meille kaikille! Tässä asiassa tunnen itseni.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Vaikka tämän blogin kommentointi on jo hiipunut, en malta olla lisäämättä tätä hauskaksi keskustelun lopuksi:

https://instagram.com/p/Beu8jK-FkX7/?utm_source=ig...

Jotkut eivät tosiaan koskaan luovuta!
Kiitos päivän tähän asti parhaista nauruista, Aku Hirviniemi!

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Havaitsin tämän saman jutun ja hetken pohdin sen laittamista itsekin tähän ketjuun esille.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset