plukkala

Tämä on hyvä tietää Paavo Väyrysestä

Paavo Väyrynen on viime päivinä ollut otsikoissa päivittäin, erilaisine toimineen. Varsinkin nuoremmille äänestäjille tämä voi herättää hämmennystä, varsinkin, jos ei itsellä ole muistikuvia eikä tietoa Väyrysen poliittisen uran moninaisista tapahtumista. Alla oleva avaa vähän tätä.

Väyrynen perusti helmikuun alussa 2016 Kansallispuolue ry:n ( joka rekisteröitiin puolueeksi joulukuussa 2016). Toimittaja Timo Haapala kirjoitti 17.02.2016, eli heti Kansallispuolueen perustamisen jälkeen, mtv:n uutisille kolumnin, jossa hän näitä Väyrysen uran tapahtumia ja Väyrysen toimia ansioituneesti kertasi.

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/kolumni-paavo-vayrysen-tari...

Moni asia selviää kun lukee kolumnin antamani  linkin alta ajatuksella alusta loppuun.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (59 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Väyrynen on pelimies, jonka on sokaissut hänen oma vallanhimonsa. Hänen ei tarvitse noudattaa mitään sääntöjä, ne ovat vain muita varten.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ja tästä selviää miksi Väyrynen haluaa kampittaa Sipilää.

Uutuuskirja paljastaa: Väyrysen pyrky ulkoministeriksi sai nolon lopun

Euroedustaja Paavo Väyrynen paljastaa uutuuskirjassaan, miten ankarasti hän pommitti Juha Sipilää sähköposteilla kevään 2015 eduskuntavaalien jälkeen. Väyrynen varoitti Sipilää porvarihallituksen vaaroista ja tarjosi itseään ministeriksi.

– Kuten jo tiedätkin, toivon pääseväni ulkoministeriksi. Jos meille tulee muu tehtävä UM:ssä, olen siitäkin kiinnostunut. Tarvitset joka tapauksessa joukkueeseen UM:ssä työskentelevän ministerin, joka seuraa koko ministeriön asioita. Hoitaisin tämän tontin varmoin ottein ja tukisin Sinun johtajuuttasi myös ulko- ja turvallisuuspolitiikassa, Väyrynen kirjoitti.

- Niin että samat temput kuin silloinkin, kun sai Vanhasen ottamaan itsensä ministeriksi.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000001106912.html

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Seija, kiitos taas hyvästä linkistä!

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto

Tuo on hyvä linkki. Otetaan siitä lainaus:

"Toistan vielä tässäkin, että en haluaisi kokoomusta hallitukseen. Jos Sdp ei tule mukaan, kannatan kahden suuren (keskusta, ps) ja kahden pienen (rkp, kd) hallitusta. Se olisi sisäisesti hyvin toimintakykyinen. Niukkakin enemmistö riittää, kun oppositio on hajanainen, Väyrynen kirjoitti Sipilälle pian vaalien jälkeen."

Tämä lainaus osoittaa, että Väyrysellä ei ole poliittista pelisilmää. Hänen ehdottamansa hallituspohja olisi saanut hieman yli sata kansanedustajapaikkaa, mutta se olisi kaatunut, kun Halla-aho syöksi Soinin pois perussuomalaisten johdosta. Oli tunnettu tosiasia, että perussuomalaisten sisällä oli jännitteitä Soinin ja Halla-ahon välillä ja kukaan ei voinut olla varma, miten ne tulisivat purkautumaan.

Sipilä pystyi pitämään hallituksensa koossa, vaikka perussuomalaiset hajosivat, niin se osoittaa, että hänellä on enemmän poliittista pelisilmää kuin Väyrysellä. Sipilän toimista pääministerinä voidaan olla mitä mieltä tahansa, niin hänen kykyään selviytyä pääministerinä ei voi kuin ihailla.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #18

Näkökulma tuokin. Mutta olisiko Perussuomalaiset hajonnut, jos kokoomus ei olisi mukana hallituksessa?

Mutta kommentti kertoo kyllä Väyrysen patologisesta Kpokoomusvihasta.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

#2:
Impulssiivisuuden ja pitkävihaisuuden yhdistelmä on politiikassa vaarallinen. Monilla ne ovat iän mukana tasoittuneet, mutta Paavolla tuntuvat pikemminkin korostuneen.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #31

Aivan samoja ajatuksia on itselläni.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Haapala kolumnissaan kertaa juuri niitä asioita Väyrysen poliittisesta urasta, jotka Väyrynen pyrkii aktiivisesti unohtamaan. Itse hän puhuu ja kirjoittaa aina jostakin muusta. Hänen muistinsa on kovin valikoiva.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Jospa KePu liittyisi Väyrysen Kansalaispuolueeseen, skisma kunniapuheenjohtajaa kohtaan häviäisi kuin itsestään.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Varmaan juuri tästä Keskusta tekee kesäkuussa Sotkamon puoluekokouksessa päätöksen?

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Minä olen niin ikävä ihminen, että minun mielestäni keskustalaisista he, jotka haikailevat vielä Väyrystä johonkin johtotehtäviin ja uhoavat kapinaliikettä Sipilää vastaan, voivat ihan hyvin liittyä suoraan kansalaispuolueeseen...

Puolueelle on kohtalokasta, jos sisällä on selkeästi kaksi erilaista linjaa, jotka eivät kerta kaikkiaan voi tukea toisiaan. Silloin selkeä ero on parempi kuin jatkuva nokittelu. Sipilän koko valtakunnan etuun pyrkivällä keskustalla on tulevaisuutta, pelkästään maaseudun edunvalvojaksi pyrkivällä maalaisliitto-keskustalla ei ole toivoakaan yli 10% kannatuksesta.

On ihmeellinen kuvitelma, että puolueiden pitäisi tarjota sellaista politiikkaa, joka miellyttää kansalaisia. Puolueiden on tarjottava yhtenäistä ja johdonmukaista politiikkaa, johon ne itse uskovat. Sillä politiikalla saadaan sitten ansaittu kannatus ja sen mukainen painoarvo päätöksenteossa.

Kannatuskyselyt ja vaalitulokset ovat vain mittausta, jonka perusteella voi arvioida, olisiko omassa työssä jotain parantamisen varaa. Ei niiden perusteella pidä yrittää arvata, mitä pitäisi tarjota. Jokaisessa yksittäisessä asiassa kansalaisten mielihalut vaihtelevat eikä niiden mukaan politiikan kääntelemisessä ole mitään järkeä. Sen sijaan pitää yrittää katsoa aina kokonaisuutta.

Kannatan tuota sääntömuutosta, että puolueen tehtäviin valittavilla on oltava vähintään 12 kk jäsenenäoloaika ilman samanaikaista jonkin toisen puolueen jäsenyyttä. Itse olisin jopa 24 kk kannalla. Sen sijaan puolueen ministeriksi on voitava valita kuka tahansa pätevä henkilö. Vaikka sitten sosialidemokraatti, jos hän on ministerin tehtävän kannalta paras valinta. Ministerin tehtävähän ei ole ajaa puolueen etua vaan valvoa ministeriönsä toimintaa lakien toteuttamisessa eduskunnan tahdon mukaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ainakin tällainen eri linjakisuus repii keskustaa ja siihen rakoon Väyrynen juuri iskeekin.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Pelinpolitiikan maailmanennätys olisi jos kilpailevan puolueen jäsen valittaisiin toisen puolueen puheenjohtajaksi. Koko tilanne on Paten peliä jolla hän haluaa kostaa entiselle puolueelleen, joka ei arvostanut hänen kykyjään. Voiko narsismista enää olla parempia tunnusmerkkejä. Väitän, että Pate on täydellinen narsisti, joka ei erehdy koskaan.

Minun mielestäni Väyrysen peli on kunniatonta. Kunniaa hänellä ei paljoa ole ollutkaan. Kirja ja mukikauppa vei lopunkin kunnian. Ei paljoa päätä pakota, jos mainostaa (Ylellä) omaa kirjaansa, säälittävää tyhmyyttä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

En usko, että kommenttisi paljon eryhtyy tulkinnoissaan.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Eihän Väyrysellä ole mahdollisuuksia, sai 2003 Vanhasta vastaan satakunta ääntä parista tuhannesta ja Pekkarinen ohitti reippaasti silloin kun Kiviniemi valittiin 2010.

Keskustan seuraava puheenjohtaja valitaan vasta toisella kierroksella. Mari Kiviniemi sai 1109 ääntä ja Mauri Pekkarinen 771 ääntä.

Kiviniemen valinta näyttää kuitenkin jo varmalta. Paavo Väyrynen sai vaalissa 287 ja Timo Kaunisto 234 ääntä.

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/kesku...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Väyrynen varmaan luottaa siihen, että tällä kertaa tyytymättömyys Sipilää kohtaan on riittävän suuri. Hän luottaa myös siihen, puoluekokousedustajissa on niin paljon uusia ja nuoria, jotka eivät aivan kaikkea hänestä tiedä.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #10

Eiköhän paikallisyhdistyksistä suurin osa ole suoraan Sipilän takana. Vaikka yleensä veikkaan aina väärin, tällä kertaa veikkaan, että Sipilä valitaan suoraan ensimmäisessä äänestyksessä. (Jos nyt Levonen yleensä mukaan tulee.)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #29

Juuri näin varmasti käykin. Ei Väyrysen päämääränä edes ole tulla Keskustan puheenjohtajaksi. Hän haluaa vain käydä Kansalaispiuoöljueen eduskuntavaalikampanjaa Keskustan rahoilla. Ja samalla levittää hämmennystä Keskusta äänestäjien keskuuteen.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Paavo Väyrysellä on oma roolinsa ! Se tuli jo selville presidentinvaalin keskustelissa,

Suomen suojelupoliisi kertoi vuosiraportissaan. että ulkomaiset tiedustelupalvelut ovat pyrkineet hankkimaan Suomesta salaisia tietolähteitä ja avustajikseen ihmisiä, joiden avulla voi vaikuttaa poliittiseen päätöksentekoon ja yleiseen mielipiteeseen.

Venäjää ei Paavo Väyrysen kohdalla tarvitse mainita erikseen !

Venäjä on konfliktissa koko läntisen maailman kanssa. Se lisää kyberoperaatioitaan, uudistaa aseistustaan sekä jatkaa aktiivista värväys- ja vaikutustoimintaansa, jolla pyrkii lisäämään säröjä länsimaiden välillä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tältä Väyrysen osalta näyttää! Ja usein politiikassa on juuri niin, kuin miltä näyttää.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Paavo Väyrynen on harvinaisen avoin ja rehellinen poliitikko kepulaiseksi. Ja suuri visionääri.

P.S. Odotin blogistilta omaa harkittua analyysiä mutta tarjolla olikin jonkun toimittajan hätäisesti laatima lista Väyrysen ansiokkaasta urasta Suomen politiikassa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kuuleppa kaimapoka, minä kirjotan omassa blogissani mitä haluan, sinulta tai keneltäkään muultakaan kysymättä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Linkkien jakelua on vaikea mieltää analyyttiseksi kirjoittamiseksi.

Kukin tyylillään.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #13

Nyt voit poistua blogistani häiriköimmästä, ja mennä jonnekin muualle pitämään niitä kirjoitusharjoituksiasi!

Tomi Vaalisto

Tämä väite on varmaan tarkoitettu hurtiksi huumoriksi:
"Paavo Väyrynen on harvinaisen avoin ja rehellinen poliitikko kepulaiseksi."

Jos kuitenkin tarkastellaan Väyrysen toimintaa niin ei kyllä naurata yhtään. Kammottavin esimerkki on veljeily pahamaineisen KGB:n kanssa:

Lähde: Suomen kuvalehti nro 40 6.10.1989
------------------------------------------
Kotona 19.9.1981

Tohtori Ahti Karjalainen
Munkkiniemi

H.V.

Tapasin eilen illalla ministerineuvos Vladimirovin. Seuraavassa selostan lyhyesti keskustelumme.

Vladimirovin linja on muuttumaton. Hän tulee tekemään lujasti työtä Sinun valitsemisesi puolesta. Tällä kertaa Neuvostoliitto toimii kuitenkin selvästi varovaisemmin kuin vuonna 1956, jolloin Kekkosen vastaehdokkaana oli ”Neuvostoliittoon vihamielisesti suhtautuvan puolueen ehdokas”. Hän korosti sitä, että sosialidemokraatit nykyään kannattavat hyviä suhteita Neuvostoliiton kanssa ja puolue puheenjohtaja Sorsaa myöten tukee Koivistoa.

Henkilönä he asettavat Sinut selvästi Koiviston yläpuolelle ja katsovat, että keskustalainen presidentti on parempi vaihtoehto kuin sosalidemokraattinen presidentti. Vladimirov ja hänen ystävänsä tulevat vaikuttamaan erityisesti kommunisteihin, mutta myös muihin puolueisiin Sinun valintasi hyväksi.

Victor kysyi minulta, mitä Neuvostoliito voisi muutoin tehdä Karjalaisen valinnan hyväksi. Hän itse ajatteli, että Suomen ja Neuvostoliiton suhteissa tulisi nyt olla hiljaisempi vaihe, jolloin Koivisto ei saisi sellaista julkisuutta, joka voitaisiin tulkita tueksi hänelle. Sen lisäksi hän ajatteli, että taloudellisessa yhteistyössä saattaisi olla jokin tilanne, jossa Sinun vaikutusvaltasi voisi korostua.

Minä esitin hänelle sen ajatuksen, että ensi vuoden tavaranvaihtopöytäkirjassa syntyvät vientiongelmat voisivat olla sopiva kohde, löytäisimme jonkin keinon, esim. öljyntuonnin lisäämisen, tämän ongelman hoitamiseen. Lupasin harkita tätä asiaa.

Tässä yhteydessä tuli jälleen esille minun mahdollinen vierailuni Neuvostoliittoon, joka, kuten tiedät, on ollut vireillä jo viime toukokuusta lähtien, jolloin presidentti Kekkonen päätti asiasta. Totesin Victorille uudelleen, että vierailun toteuttaminen olisi sopivaa tukea Karjalaisen presidentiksi valinnan puolesta.
Minulla tulisi olla puolueen puheenjohtajana riittävä arvovalta Sinun tukemiseksi, kun Koiviston puolestapuhujana on puheenjohtaja Sorsa, kaksinkertainen pää- ja ulkoministeri, joka on tehnyt virallisen vierailun Neuvostoliittoon molemmissa ominaisuuksissa.

Minä ollut jo yli neljä vuotta yhtä mittaa ulkoministerinä vierailematta kertaakaan tässä ominaisuudessa Moskovassa. Lisäksi olen yhteisten päätösten perusteella joutunut esiintymään keskusta-vasemmistoyhteistyön rikkojana, josta etenkin kommunistit pyrkivät vetämään yleispoliittisia johtopäätöksiä. Uskottavuus ei ole paras mahdollinen, kun minä näistä asemista käsin käyn ajamaan Sinun valintaasi nimenomaan ulkopolitiikan merkitystä korostaen.

Vladimirov esitti edelleen epäilyjä, mutta hyvin lieviä epäilyjä, sen suhteen, olisiko vierailu joka suhteessa tarkoituksenmukainen. Painavampana seikkana hän totesi, että asiasta olisi sovittava nyt presidentin sairastaessa vielä Sinun ja Uusitalon kanssa.
Kerroin Sinun tukevan vierailun toteuttamista.

Uusitalosta sanoin Victorille sen, minkä totean Sinullekin vasta tässä, etten oikein tiedä, missä Eino nyt liikkuu. Olet ehkä pannut merkille, ettei Eino ole ollut mukana useassa keskeisessä palaverissa, joissa presidenttiasiaa on käsitelty. Lisäksi hän oli merkillisen vaisu budjettiriihessä ja antoi minun taistella yksin. Minä suoraan sanoen suuresti ihmettelen, mitä Einon päässä liikkuu. Tämä ehdottomasti vain meidän kesken.

Toivon vakavasti, että ottaisit mitä pikimmin yhteyden Vladimiroviin ja kertoisit hänelle kantasi. Tapaan Gromykon torstaina, jolloin kutsu olisi luontevaa toteuttaa. Itse vierailu olisi mielestäni pyrittävä toteuttamaan – varmuuden vuoksi – jo lokakuussa tai viimeistään marraskuussa.

Lähden iltapäivällä New Yorkiin missä toivoakseni lauantaina tapaamme.

Parhain terveisin, Sinun

Paavo Väyrynen

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tämänkin hän kirjassaan selkeästi yrittää kääntää edukseen.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Aikamiehet lauloivat aikanaan ”Iltatuulen viestiä.” Väyrynen taitaa laulaa ”Itätuulen viestiä.” Siihen liittyen suosittelen mielenkiintoista kirjaa. Kesällä 2016 luin Oleg Gordievskyn ja Inna Rogatchin kirjoittaman kirjan ”Sokea peili.” Siinä kerrotaan mm. ”Suomi-laboratorion” toiminnasta läpi vuosikymmenien. Kirja julkaistiin vuonna 1997 ja se on mielenkiintoinen lukuelämys. Suosittelen sitä vilpittömästi luettavaksi.

Roomalainen senaattori ja historioitsija Tacitus (noin 55-120) on todennut: ”Mitä ei tunneta, sitä pidetään suurenmoisena.” Ehkäpä Väyrysen kannattajienkin olisi syytä lukea tämä kirja.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #23

Väyrysen kannattajien olisi viimeistään nyt aika avata silmänsä. Väyrynen ei kannattajiaan ajattele, hän ajattelee vain omaa etuaan.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Eiköhän vähän samanlainen lista löytyisi muistakin politiikoista. Muistampa Kuningas Sauli ensimmäisen itkettäneen naisministereitä ja monta muutakin juttua. Paavo jakaa mielipiteitä ja häiritsee nykyistä valitsevaa poliittista konsensusta, joista kumartaminen brysseliin on tärkein. Muut pikkuasiat eivät haittaa, joten kokoomus ja vihervasemmisto mahtuvat hyvin samaan himoverotusvelanottohallitukseen.

Tuskimpa Paavo edes kuvittelee nousevansa kepun puheenjohtajaksi. Työkaluja nämä hänelle ovat. Timo Haapalan kaunaisilta vaikuttavat jutut ja se vaalitenttikin ovat aivan naurettavia. Hänkö on Suomen paras poliittinen toimittaja.

Itse en missään tapauksessa paavoa äänestäisi, mutta kyllä on hyvä, että jokin tämänkin nykysysteeminkin haastaa. Eu ei mene rikki paavosta ja suomi ei sitä hajota. Luulen, että unioni hajoaa rytinällä välimereltä tai itäeuroopasta.

Näyttää tämä kismittävän kovasti.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Itäänkö pitäisi edelleenkin kumartaa ja Väyryselläkö varaa haastaa nykysysteemi?

https://www.adlibris.com/fi/kirja/vayrysen-valtaku...

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Ei. Eroon eurosta. Nythän se tarkoittaa, että eroon unionista. Nato jäsenyys tilalle.

Ei paavo kykene titenkään mitään muuttamaan. Mutta on sentään pieni kauneusvirhe hymistelyssä.

Suomi ei ratko eu ongelmia tai kohtaloa. Mihinkään näistä emme pysty vaikuttamaan. Emme edes kellojen siirtelyyn. Rytinä alkaa mahdollisesti välimeren maista tai entisestä itäeuroopasta. Syy ei ole venäjän vaan unionin oma toiminta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #19

Väyrynen suuressa egossaan kiehuu kostonhimossaan Sipilälle ja Keskustalle: "Minäpä näytän teille, kun ette minua kaikentietävää kuunnelleet ja uskoneet".

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Moni politiikko on varmasti tehnyt virheitä, mutta ei sentään sen kokoluokan kuin Väyrynen. Väyrynenhän pyysi jopa vierasta valtiota vaikuttamaan Suomen poliittisiin valintoihin. Lähentelee jopa maanpetosta.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Entä Noottikriisi vuonna 1961, jolloin mittatilaustyönä neuvostojohto kaatoi Honka-liiton ja varmisti samalla Kekkosen valinnan jatkamaan tasavallan presidenttinä ?

P.S. Kaikki suomalaiset poliitikot eivät yhtä avoimesti ole jättäneet kirjallisia dokumentteja toiminnastaan kuin Paavo Väyrynen.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #26

Väyrynen ei suinkaan ole jättänyt kaikista toimistaan dokumentteja. Ja muutenkin toimistaan kertoessaan Väyrysen muisti on hyvin valikoiva ja tarkoitushakuinen.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu Vastaus kommenttiin #35

Ei moraalisena kannanottona vaan tosiasiat todeten: sitä näyttää poliitikkojen toimenkuva yleensä olevan, Väyrynen muiden mukana, vaan ei suinkaan pahimpana eikä yleensä pahana. Pahiksia löytyy ja useimmista puolueista, pienillä on yleensä pienemmät mahdollisuudet pahaan ja uudet puolueet johtopoliitikkoineen eivät vielä ole ehtineet piilotella puuttuvia tekemisiään.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #26

Honkaliiton kaatanut noottikriisi ei kuitenkaan kuulu Väyrysen saavutuksiin, vaikka Väyrynen onkin "ihmemies". Siihen ei edes ihmemies 13-vuotiaana pystyisi.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #39

Tämän tosiasian sentään tunnustat ?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #41

Jos sinulla ei ole blogiini mitään asiallista sanottavaa, voit pysyä täältä poissa!

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Sinäkin kirjoitit nimen oikein. Paavo Väyrynen kiittää.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

Blogistille kuitenkin puoli (kokonainen olisi liioittelua) pistettä oikealla hajulla olemisesta: Kansalaispuolue kun on kansallinen puolue, vrt. Kansallinen Kokoomus. Edeltävä ei näytä olevan ärpee siten kuin jälkimmäinen, pisteet vielä ärrän ja peen välissä.

Mitä Paavo Väyryseen tulee, oli aika, jolloin minäkin inhosin (en vihannut) häntä ja tekemisiään, mutta sittemmin kypsyin ja oivalsin hänen arvonsa: näitä edellisissä tasavallan päämiehen vaaleissa ainoa, jolla on ministerikokemusta viideltä vuosikymmeneltä ja tästä vuosikymmen ulkoministerinä, ainoa joka on ovela kettu, ja henkilö joka on ovela kettu Suomen hyväksi, on tarvitsemamme henkilö tasavallan päämiehen tehtävään.

Väyrysen terve varovaisuus Kokoomuksen suhteen on viisasta, josta toivon jokaisen ottavan esimerkkiä. Nythän sekä Keskusta että SDP ovat vuorotellen useampaan otteeseen hukaneet itsensä suostuttuaan kimppaan Kokoomuksen kera ja kerta toisensa jälkeen Kokoomus luikkii koirana veräjästä, säilyttää muiden kustannuksella kannatuksensa ja tekee/teettää/teetätyttää yltiökokoomuslaista politiikkaa valtakunnan kokonaispahaksi.

Ovelaa kettua tarvitaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #36

Se on sinun mielipiteesi. Ja siihen sinulla on täysi oikeus. Aivan kuin kaikilla muillakin on oikeus omaan mielipiteeseensä.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Väyrysestä voi olla montaa mieltä, mutta miksi Sipilällä on täysi paniikki päällä? Hän yrittää kaikkia keinoja jotta ei joudu lupaamaansa reiluun kilpailuun Väyrysen kanssa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kai keskustan nyt sentään täytyy selvittää oman puolueensa puheenjohtajavaaliin kaikkien mukaan haluavien vaalikelpoisuus?

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Oletteko jo porukalla miettineet, miten Sipilän Keskusta sitten suun panee, kun pitäisi miettiä meneekö Suomi mukaan syvempään EU-integraatioon Saksan ja Ranskan myötä, esim. EU:n yhteinen valtiovarainministeri(ö)?

Sen kysymyksen edessä ollaan ihan näillä näppäimillä... Tässä vähän alustusta aiheeseen:

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005479126.html

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kertomasi perään voi laittaa vielä suuren kysymysmerkin. Keskusta varmaan tekee päätöksensä EU-asioistakin aikanaan, jos niille tarvetta ilmenee.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Päätöksentekoon tarvitaan keskustan lisäksi muitakin. Arvannet muiden hallituspuolueiden kannat?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Eli ilmeisesti siinä tapauksessa Keskustan mielipiteellä ei ole mielestäsi mitään merkitystä?

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Nimenomaan Keskustan mielipiteellä ON merkitystä. Se ratkaisee kuka lähtee hallituksesta, jos tämän syventymiskysymyksen vuoksi joku lähtee: kokoomus vai siniset?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #55

Sellainen kysymys ei tule eteen tämän hallituksen aikana, eikä ajatukselle ainakaan tällä hetkellä riitä kantoa EU-maissa.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Väyryselläkin on kuitenkin sijansa. Venäjän disinformaation levitys Suomessa perustuu EU-vastaisuuteen ja kritiikkiin, jossa pelimies Väyrynen varmasti palkitaaan joskus aikanaan Tsaarin kaksoiskotkan kultaisin ansiomerkein.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Väyrynenhän pitää saamastaan huomiosta ja arvostuksesta. Nehän hänelle ovat varmasti kaikkein tärkeimpiä?.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Venäjän disinformaation levitys Suomessa perustuu EU-vastaisuuteen ja kritiikkiin"

Koska EU:ta, euroa ei voi järjellä perustella niin pelotellaan Venäjällä. Jos ei EU:ta niin Venäjä tulee ja ottaa kaiken. Lapsellista.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

"Kasakka ottaa kaiken minkä irti saa"!

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #54

" Kasakka ottaa sen, mikä on huonosti kiinni", totesi tasavallan presidentti Sauli Niinistö maanpuolustuskurssin avajaisissa marraskuussa 2014.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #57

Niimpä, siteeraukseni asiasisältö piti paikkansa. Tasavallan presidentti varmaan tarkoitti puhuessaan maanpuolustuskurssin avajaisissa, että puolustusvoimat on syytä pitää hyvässä tikissä?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tämäkin kolumni sopii erinomaisesti tämän blogin otsikon alle. Suosittelen.
https://yle.fi/uutiset/3-10070894

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset