plukkala

Miksi Keskusta halusi kaataa perhevapaauudistuksen?

Ei tarvitse paljon mielikuvitusta käyttää, miksi perhevapaauudistuksen Keskusta kaatoi. Ylen allaolevasta linkistä löytyy kaksi karttaa, jotka asian selvittävät.

https://yle.fi/uutiset/3-10071431

Ei tarvitse myöskään ihmetellä, miksi Annika Saarikko asiassa toimi "juoksupoikana"?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (96 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Joskus asiat ovat itsestään selviä.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Sellaista kepupolitiikkaa "isänmaan hyväksi". Synnytyskoneet tuloautomaatteina kepun vahvoilla alueilla.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Niinpä niin! Yle aukaisi asian varsin hyvin kartoillaan.

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

"...miksi Annika Saarikko..."

Pukki oli kaalimaanvarijana. "Raamattuvyöhyke" sai mannaa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Huittisista, Varsinais-Suomen, Pirkanmaan ja Satakunnan rajoilta kotoisin oleva nuori uraa hamuava nuori kansanedustaja toimi tässä käsitykseni mukaan ainoastaan "juoksupoikana"! Siis oman etunsa ajajana.

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

Epäilemättä niin oli. Toimi Keskustan Pukkina.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #7

On ainakin minun mielipiteeni! Muilla voi tietysti olla omansa.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Sanoisin ystävällisesti blogistille ja hänen hännystelijöilleen:

HÄVETKÄÄ YHTEISKUNNAN MÄTÄMUNAT, lapsiperheiden syyllistäjät.

Ei tarvitse Lukkalan loukkaantua. :)
Joskus voi käyttää suoraa ilmaisua.

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

Kotihoidontuki on järjestelmä, joka tutkimustietojen mukaa vaikuttaa juuri äidin kotiinjäämiseen. Se on kannustinloukku, joka osaltaan, on este lasten hankintaan. Tasapuolinen hoitovapaa olisi auttanut asiaa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala
Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

#9 Sitten varmaan pitäisi näille Helsgin lisille myös tehdä jotain, eikö niin?

https://www.hel.fi/helsinki/fi/kasvatus-ja-koulutu...

Ovathan ne niitä jotka vaikuttavat äidin kotiin jäämiseen.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #18

Niitä lisiä on myös Helsingin ulkopuolella. Kannattaisi varmaan niistäkin tehdä kartta ja panna se näiden Ylen julkaisemien karttojen päälle?

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi Vastaus kommenttiin #20

Ainahan karttoja voi tehdä.

Mutta tässä keskustelussa on todettu, että kuinka huonoja nuo tuet ovat joiden turvin toinen vanhemmista jää lastaan kotiin hoitamaan. Tuo seikka herättää mielenkiintoa, että Helsinkin jossa kepulla ei sanansijaa ole, kuitenkin tukee lasten kotihoitoa noin runsaasti. Kuka ne on sinne sitten oikein ajanut? Selvää on että tuo taho joka ne on sinne ajannut on ollut sitä mieltä että kelasta tullut raha on liian pieni.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #60

Johtuu varmasti Helsingin muuta maata selvästi korkeammiosta elinkustannuksista?

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri Vastaus kommenttiin #18

Nyt asenteiden muuttuessa, isät ovat jo osoittaneet enemmän halukkuuttaan olla läsnä lastensa arjessa.

Tässä pohdintaa aiheesta:

http://johannavendelin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/25...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #22

Vendeliiniltä hyvää pohdintaa. Maailma muuttuu, koko ajan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Käsittääkseni en syyllistänyt ketään. Kerroin vain oman käsitykseni, miksi Keskusta kaatoi hallituksen ja työmarkkinajärjestöjen kolmikantaisesti vamisteman lakiuudistuksen. Kaikkein vähiten näen syytä häpeämiselle.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Lukkala, Yle aukaisi myöskin muuta tietoa kotihoidontuesta. Kannattaa lukea. Toisaalta, eikö ole hyvä, että maassamme on vielä paljon isiä ja äitejä, jotka haluavat tehdä lapsia. Eivät läheskään kaikki tee lapsia uskonnollisen vakaumuksen perusteella, vaan aivan omasta halustaan. Olen itsekin perheestä, jossa oli 7 poikaa ja 3 tyttöä ja evakkoina vanhempani noudattivat menetetyssä Karjalassa vallalla ollutta tapaa. Koska syntyvyys on laskenut huomattavasti, eikö yhteiskunnan pitäisi kohdistaa tukea juuri näille "sankarisille" monilapsisille perheille.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Isäni perheesä oli kymmenen lasta, hänellä itsellään viisi ja minulla neljä. Mutta mielestäni nykyiset tuet eivät tue naisten työllistymistä. Kun olen 10-15 vuotta kotona ainoastaan lapsia hoitamassa, voit nähdä työpaikasta ainoastaan märkiä unia.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

"Kun olen 10-15 vuotta kotona ainoastaan lapsia hoitamassa, voit nähdä työpaikasta ainoastaan märkiä unia."

Lukkala erehtyy tuomiossaan raskaasti ja osoittaa, miten huonosti hän tuntee lapsiperheiden arkea ja esim. aikuiskoulutuksen mahdollisuuksia. Vanhalta harmaapäiseltä ukkomieheltä, Lukkalalta, sopisi odottaa hieman ymmärtäväisempää linjaa lapsiperheitä ja kotiäitejä kohtaan. Ehdotan, että alamme toimia sen hyväksi, että kotiäitien eläke-etuuksia korjattaisiin kohtuullisiksi.

Perheitten tulee saada suvereenisti itse päättää omien lapsiensa hoidosta. Kotiäitien työlle tulisi antaa yhteiskunnassamme aivan uudenlainen arvostus; toisin sanoen palauttaa se kunnioitus ja luontainen lämpö, jota maassamme on tunnettu kotiäitien ja myös isien kasvatustyötä kohtaan.

Antakaamme YLEn kylvää henkistä tasapakko-agendaansa kaikkien mahdollisten asioiden tasapäistämisen edistämiseksi. Mutta pitäkäämme oma terve harkintamme vapaana ja eloisana. Siinä kelpo tavoitetta ja toimintamallia ainakin meidän seniorien puolustettavaksi. Eikö näin, vanha Pekka-kuomaseni!

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #15

Ainakaan toistaiseksi en ole nähnyt Keskustankaan lakialoitetta asiasta.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Ne märätkin unet toteutuvat, jos näkijällä on tarpeeksi halua työllistyä. Tosin en tiedä, ovatko 10 - 15 vuotta kotona lapsiaan hoitaneet äidit niitä nähneet,koska ovat näin vapaa-ehtoisesti toimineet, mutta kummasti ovat kuitenkin työpaikan löytäneet, eikä tämä ole tarua.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Valtaosalla 10-15 vuoden jälkeen on suuria vaikeuksia palata työelämään jo puiutteelliseen työelämän kokemuksen takia. Osa, pieni osa voi toki onnistuakin.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Heikki S. von Hertzen (kok) aikoinaan toimi kotihoidontuen puolesta puhujana ja asian vauhdittajana. STM:n kansliapäällikön roolissaan hän toi tuen tarjolle ja Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveyshallinnon apulaiskaupunginjohtajana hän järjesti helsinkiläisvanhemmille kotihoidontuen Helsinki-lisän.

Heikki piti kyseistä lakia oman uransa merkittävänä tekona. Kokoomus on loitonnut kauas Hessun viitoittamalta tieltä.

Keskusta ei halua pilkkoa kotihoidontukikautta vanhempien kesken pakolla, vaan haluaa säilyttää perheiden valinnanvapauden. Minusta kyse ei ole kannustinloukusta, tuki ei itsessään ole kovin merkittävä. Tuki merkitsee kuitenkin joillekin perheille paljon ja antaa vanhemmalle mahdollisuuden antaa lapselleen aikaa.

Tasa-arvokysymykseksi muuttaminen on lähinnä oikeistolainen äidit-töihin-vaikka-pakottamalla -yritys. Onneksi hallituksessa on Keskusta. Muutenhan koko maa muuttuisi kokoomuslaiseksi.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Käsittääkseni Keskusta sopi asiasta hallituksessa viime elokuussa budjettiriihessä? Samanlainen sopimus, kuten vahvemman oluen ruokakauppaan tulemisesta. Tätä sopimusta Keskusta parhaansa mukaan jarrutti lähes kahdella vuodella.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Nyt hyppelehdät aiheesta sivuun. Keskusta sopi perhevapaauudistuksesta, mutta yksityiskohdat muodostuivat lopulta sellaisiksi, ettei Keskusta voinut niihin suostua. Karttakuvasi kertoo kyllä osan totuudesta. Kyllä Keskusta on tämän kotihoidontuen vesittämisyrityksen kaatamisen verran velkaa äänestäjilleen.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #23

Karttakuva ei ole minun, vaan Ylen julkaisema. Niinpä niin, niille "keskuslaiskannattajien" alueelle?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #23

Sotea ja maakuntauudistusta on veivattu edestakaisin eikä lopullisesta hintalapusta ole varmuutta, mikä on ettei perhevapaauudistuksesta neuvottelemista voitu jatkaa. Kotihoidontuestakin, vaikka ei nytkään olisi ollut heikompi kuin muualla:

Norjassa kotihoidon tukea (kontantstøtte) maksetaan alle kaksivuotiaan lapsen kotona hoitamisesta. Ruotsissa ja Tanskassa kotihoidon tuki riippuu asuinkunnasta. Saksassa on elokuussa 2013 otettu käyttöön kotihoidon tuki alle kolmevuotiaan lapsen hoitamiseksi, ja se on suuruudeltaan 150 euroa.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Kotihoidon_tuki

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #28

Kiitos kerran taas linkistä. Muualla ajatellaan toisin kuin Keskusta ajattelee.

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

#19

Monet nuoret naiset eivät halua lapsia sen vuoksi, että he joutuvat jäämään kotia "loukkuun". Kaikki on muutoksen tilassa. Miksi muutos ei saa koskea hoitovapaajärjestelmää?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Nyt kärjistät ehkä liikaa. Tämä tuskin vaikuttaa naisten halukkuuten synnyttää. Mutta voi vaikuttaa heidän e1ämäänsä synnytyksen jälkeen.

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri Vastaus kommenttiin #27

Tuostakin ilmiöstä, on ollut puhetta. Asuminen sekä muut elinkustannukset Suomessa ovat Euroopan kalleimpia. Rahaakin tarvitaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #31

Elämiseen tarvitsemme kaikki, mutta ilman työtä asia sen saaminen olla kovin vaikeaa.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Suomessa pidettiin 2015 eduskuntavaalit. Vaalitulokseen peilaten syntyi Keskustan, Kokoomuksen ja Persujen ( joka kuitenkin hajosi kesken vaalikautta) muodostama hallitus.
Poliittisilla puolueilla on oma kannattajakuntansa. Vasemmistopuolueita kannatavista valtaosa kuuluu ns työväestöön. Kokoomuksen kannattajat muodostuu pääosin korkeampipalkkaisista henkilöistä. Keskusta kannatus tulee pääasiassa maaseudulta.
Todennäköistä siis on se, että kulloisetkin puolueet hallituksessa ollessaan eivät ainakaan kovin selvästi tee kannattajakuntansa edun vastaisia päätöksiä.
Tämä koskee nykyistä samoin kuin varmaan suurinta osaa aikaisemmista hallituksista.

Tämä näkyy tässä blogistin ottamassa esimerkissäkin. Tässä on nostettu Keskusta tikun nokkaan. Muistetaan kuitenkin, että näin toimivat kaikki hallituspuolueet ajaessaan äänestäjäkuntansa asioita ottamatta kantaa siihen onko se oikein vai väärin. Muutenhan puolueet ja vaalit olisivat aivan turhat.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

On selvä, että puolueet ajavat kannattajakuntansa etuja. Mutta eikö Keskustalla ole muualla kannattajia kuin Ylen karttoihin merkityillä alueilla?

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Kankaanpää Jyrki

Kyllä nykyvanhemmat ovat parisuhteessa tasa-arvoisia ja päätökset tehdään perheen edun mukaisesti. Kotiin jää pidemmäksi aikaa se, joka ansaitsee vähemmän. Ei kyse ole siitä, etteikö isät haluaisi jäädä kotiin, vaan perheen edun mukaan asiat ratkaistaan. Harvassa ovat nykyään muutenkin ne perheet, joissa eroiteltaisiin naisen ja miehen tulot. Yhteisiä perheen rahojahan ne ovat ja hyvin harvalla lapsiperheellä jää rahaa säästöön, päinvastoin.

Miksi tätä valinnanvapautta pitäisi huonontaa?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Miten tämä uudistus olisi huonontanut perheiden valinnanvapautta. Tuethan ova ansiosidonnisia.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Kankaanpää Jyrki

Siis olisivatko ne olleet ansiosidonnaisia 100 prosenttisesti bruttotuloihin nähden? Jos näin olisi ollut, niin sitten kommenttini on turha.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #35

Ei toki näin ole, sen tiesit hyvin sinäkin. Mutta jos äiti jää vuosikausiksi kotiin hoitamaan lapsia, ei perheen elintaso tätä kautta ainakaan parane.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Kankaanpää Jyrki Vastaus kommenttiin #37

Miksi äiti jäisi vuosikausiksi kotiin hoitamaan lapsia? Koitin tuossa selittää, että kukin perhe tekee ratkaisunsa sen mukaan, mikä on perheelle heidän mielestään paras ratkaisu. Miksi tätä pitäisi väkisin muuttaa?

Eivät nykyajan pienten lasten vanhemmat enää ole samanlaisia, kuin ennen, jolloin nainen teki kotityöt ja hoiti lapset. Kun lasketaan harrastukset mukaan, niin isät ovat ihan yhtä paljon mukana lasten- ja kodinhoidossa, kuin äiditkin. Asenteet muuttuvat.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #42

Siis miksi ei lainsäädäntöäkin voisi muuttaa siihen suuntaan?

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Kankaanpää Jyrki Vastaus kommenttiin #43

Lainsäädäntöähän oltiin muuttamassa siihen suuntaan, että perheen vapaasti valittava aika, jolloin kumpi tahansa vanhemmista olisi voinut olla kotona, olisi pienentynyt. Lainsäädäntöä oltiin siis muuttamassa juuri valinnanvapautta rajoittavaan suuntaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #46

Käsittääkseni aika olisi pysynyt samana. Ainoastaan jako isän ja äidin vapaiden välillä olisi muuttunut?

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Kankaanpää Jyrki Vastaus kommenttiin #48

Vapaasti jaettava aika olisi pienentynyt. Yhteen laskettu aika olisi kasvanut tai pysynyt samana.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #50
Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #46

Viimeisimmän mukaan isän osuus olisi pidentynyt 2 kk ja yhteinen vähentynyt kuukaudella:

Suunnitelmassa sekä äidillä että isällä on mahdollisuus omaan reilun 4 kuukauden vapaaseen, ja lisäksi vanhemmat saavat jakaa 5 kuukauden vapaat keskenään.

Nykyisin äidin osuuden pituus on 4 kuukautta, isän 2 kuukautta ja jaettavan jakson 6 kuukautta.

ja tässä ne haitat, mm. naisten työllistymisestä:

Kustannuksia syntyy laskelmien mukaan etenkin siitä, että osa äideistä työllistyy kotihoidon tuelta ja kuntien päivähoitokustannukset kasvavat.

Lisäksi isien perhevapaiden lisääminen vähentäisi verotuloja, kun he olisivat pitempään poissa töistä.

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005565379....

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #51

Kiitos taas hienosta linkistäsi.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Kotiin jää pidemmäksi aikaa se, joka ansaitsee vähemmän."

Useimmiten se vähemmän ansaitseva on nainen, jonka ura ei sinä aikana etene, työeläke ei kerry ja olematta naisasianainen voisi vielä lisätä että jos vielä huonommin käy niin kohdalle osuu se, että noin puolet avioliitoista päättyy eroon.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Niin, ja lapsia kotona hoitanut eron kokenut nainen putoaa tyhjän päälle.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Kankaanpää Jyrki

En jaksa tässä ruveta vääntämään palkkatasa-arvosta, mutta todettakoon, että Suomessa samasta työstä ei saa maksaa eri palkkaa.

Valitettavan useat avioliitot tosiaan päättyvät eroon, mutta kyllä vanhempainvapaan pitää lähteä perheen edun kautta, eikä sen yhden aikuisen yksilön.

Voisihan noita malleja olla useitakin ja jokainen perhe valitsisi itselleen parhaiten sopivan. Tämä tietysti tulisi valtiolle kalliiksi, mutta niin olisi tullut tuo nyt ehdolla ollut mallikin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #54

Sinun mielipiteesi. Tämän uudistuksen jälkeenkin perheelle olisi jäänyt vielä paljon valinnanmahdollisuuksia, mutta joka tapauksessa se olisi huomattavsti pienentänyt riskiä eron jälkeen monelle tapahtuvaa putoamista tyhjän päälle.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Kankaanpää Jyrki Vastaus kommenttiin #55
Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #59

Minullakin on oikeius omiin mielipiteisiini, kuten sinullakin. Muutos olisi joka tapauksessa vahvistanut naisen asemaa työelämässä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #54

Talouselämässä on melko nuiva kirjoitus, mutta siinä on vielä yksi pointti, nuorehkoja naisia palkattaisiin helpommin ilman pelkoa että jäävät heti äitiyslomalle:

Kun myös isät jäävät kotiin lasten saannin yhteydessä, työnantajien epäilyt nuorten naisten palkkaamisesta hälvenevät. Lastensaanti ei enää automaattisesti leikkaa vain äitien työuraa.

https://www.talouselama.fi/uutiset/kotihoidontuki-...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #56

Kiitos jälleen linkistäsi. Näinhän asia menisi. Ja myös asenteet muuttuisivat.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Kankaanpää Jyrki Vastaus kommenttiin #57

Meidän nuorempien asenteet ovat jo muuttuneet. Ehkä vanhempien jäärien asenteita pitää muuttaa pakolla lakeja säätämällä. Mene ja tiedä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #58

Kaikkea totuttua ja tuttua on ihmisen vaikea päässään muuttaa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #58

Eivät ne vielä paljon ole muuttuneet, Suomessa ollaan vasta tasolla, jolla Ruotsissa oltiin 1990-luvun puolivälissä.

Ruotsissa isät käyttävät lähes 30 prosenttia vanhempainvapaasta – Suomen isät kaukana takana

Viime vuonna (2016) isät hakivat tilastojen mukaan 27,9 prosenttia kaikesta tarjolla olevasta vanhempainvapaasta. Suomessa vanhempainpäivärahapäivistä isät pitivät vuonna 2016 vain 9,5 prosenttia, äidit 90,5 prosenttia.

viidennes suomalaisisistä ei Kelan tilastojen mukaan pidä lainkaan perhevapaata. Vanhempainrahasta, jota kummatkin vanhemmat voivat käyttää, isien käyttämä osuus on vain 1,7 prosenttia.

https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/ruot...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #64

Tämän suuntaisen kuvittelin tilanteen olevankin.

Käyttäjän Lauri-PekkaAlanko kuva
Lauri-Pekka Alanko

Entäpä, jos vanhempainraha olisi tuloista riippumaton?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Se onkin sitten kokonaan eri juttu. Sitä tässä lakiehdotuksessa ei ollut.

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Karttojen julkaisu puoli yhdeksän uutisissa oli tarkoituksen hakuista leimaavaa jopa suuntautunutta erittäin kyseenalaista journalismia.
Uutinen olisi syytä käsitellä julkisen sanan neuvostossa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Sorsan neljännen hallituksen aikana tämä kotihoidon tuki luotiin ja muistan hyvin kuinka kova vääntö tästä käytiin sos.ministerien Eeva Kuuskoski-Vikatmaan(kesk) ja Vappu Taipaleen(SDP) välillä. Kotihoidon tuki on kepun luomus, turha siihen Von Herzeniä on sekoittaa, tällä järjestelmällä haluttiin antaa "lisatienisti" maatalon emännille, jotka maatilan töiden ohella lapsiaan kotona hoisivat. Ideologia, se tämän epätaso-arvoa tukeva, naisten urakehitystä ja eläkettä kurjistavan kaadon takana on.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Juuri näin asia on. Ja juuri sitä Keskusta haluaa jatkaa, maailman tappiin saakka.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Kun minä olen moittinut Keskustan johtoa siitä, ettei se ole tehnyt keskustalaista politiikkaa, niin herrat Lukkala ja Seppo Turunen moittii minua. Nyt, kun Keskusta tekee vihdoin keskustalaista politiikkaa, niin Lukkala moittii kuitenkin Keskustaa eikä kommentoinut minun blogiani, kun kehuin Saarikkoa. http://vesalevonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/250847...

Turusta ei ole nyt täällä jostain syystä näkynyt. Taitaa nämä herrat Lukkala ja Turunenkin olla loppujen lopuksi kivikovia kokoomuslaisia ja silloin harmittaa pirusti, kun Keskusta ei enää teekään oikeistolaista politiikkaa.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Laitoin Levoselle kommentin omaan blogiinsa kun olit siellä ansiokkaasti huomioinut nimeltä. Minulle käy olemassa oleva järjestelmä ja toki esillä ollutkin. Valinnanvapaus on tärkeää ja työn jatkaminen sekä isälle että äidille oltava mahdollista osaamistasoaan menettämättä. Erityisesti kun perheeseen syntyy useampi lapsi (mikä on hyvä asia) on jo kolmannen kohdalla vaarana kelkasta putoaminen. Mutta nyt mennään näillä ja kiitetään hallitusta, että jatkavat Suomen kuntoon laittamista. Tietääkö Levonen miksi?? Siksi, että jonain päivänä olisi sitä jaettavaa ilman velanottoa. Mutta hienoa, että olet tullut Sipilän linjoille. Siitä pisteitä. Ei väärään hevoseen kannata satsata. Sanoisi ehkäpä Soini totoa pelatessaan.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Vai olisiko mieluummin nyt käynyt toisinpäin, Sipilä tuli minun linjoille ja Keskustassa alettiin ymmärtää se, mitä minä olen tässä koettanut koko ajan sanoa. Pitää palata juurilleen ja tehdä sitä omaa keskustalaista politiikkaa ja ymmärtää nämä tosielämän arkiset huolet.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Koita nyt Levonen ajatella ilman värillisiä lasejasi. Jos lukisit blogejani tarkemmin, havaitsisit sen, että käsittelen kaikkia puolueita tasapuolisesti niiden kulloistenkin ansioiden mukaan.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Kyllä ne on ihan kristallin kirkkaat lasit, minkä läpi minä katselen.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #89

Miksi sitten kirjoittelet arvioitasi minun mielipiteitteni taustoista?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #90

Sinulla olisi nyt Pekka aihetta itsekritiikkiin eikä turhaan jankkaamiseen.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #91

En jankkaa, vaan kysyn sinulta suoraan, miksi väität minun muka olevan kova kokoomuslainen? En ole nimittäin minkään puolueen jäsen. Minä täällä vain arvioin eri puolueita ja niiden tekemisiä aivan niiden kulloisenkin tekemisen ja toiminnan pohjalta. Osaan kyllä tarvittaessa harjoittaa itsekritiikkiäkin, mutta sinun kirjoitustesi takia en näe itsekritiikkiin vähäisintäkään tarvetta. Sinulla itselläsi siihen olisi oikeasti tarvetta.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Äitien ansiosidonnainen vanhempainvapaa olisi lyhentynyt kuulemma vähintään viisi viikkoa. Minusta se on merkittävä heikennys. Kepu oli siis oikeassa tällä kertaa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Mutua, vai laittaisitko linkin? Taloussanomien mukaan näin:

Ministeriö julkisti yksityiskohdat: Tällaista perhevapaauudistusta hallitus kaavaili

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005565379....

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #77

Juuri näin. Andesson unohtaa vain, että vastaavasti isän osuus kasvanut. Uudistjus olisi selkeästi parantanut naisen asemaa työmarkkinoilla ja myös hänen eläkekertymänsä näin nousisi.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ja vastaavasti isien pidentynyt. Kaatunut esitys olisi minusta ollut parempi. Ja kannustanut myös äitejä nopeammin takaisin työelämään, jolloin heidän asemansa työmarkkinoilla olisi jatkossa parempi.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Aamulehden tämän päivän pääkirjoituksen Miesten ja lasten oikeus alaotsikko onkin:

Koska naisen oikeus rapauttaa työuransa kotihoidontuella on keskustalle pyhä, isän ei anneta vieläkään nousta tasa-arvoiseksi vanhemmaksi.

- Kotihoidontukuhan olisi jonkin verran laskenut lapsen lapsen täytettyä kaksi vuotta.

Taloussanomissa on uusi artikkeli:

Perhevapaita ei uudistettu – kolmen lapsen isä Tuomas, 37, pettyi: ”Isät tarvitsevat keppiä ja porkkanaa”

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005566076....

Edit: AL:n pääkirjoitus näkyy olevan luettavissa myös verkosta

https://www.aamulehti.fi/paakirjoitukset/perhevapa...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #72

Tuomas perusteleekin sanomansa hyvin. Kaatuneesta mallista olisi hyötynyt koko perhe, äiti, isä ja lapsikin.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Lukkala, joulukuussa 2017 kotihoidontukea maksettiin koko maassa 23,4 milj.euroa. Siitä summasta Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Kauniaisissa asuville perheille maksettiin peräti 7,4 miljoonaa euroa! Onko sinulla jotain muuta tietoa kodinhoitotuen saajista vai perustuuko tietosi vain Ylen eilen julkaisemiin karttoihin

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kun esität väitteen, olisi tietysti hyvä esittää lähde väitteesi pohjaksi.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Tammelan väite näkyy olevan Suomenmaasta:

Vii­me jou­lu­kuus­sa joka kol­mas ko­ti­hoi­don tu­kie­u­ro mak­set­tiin pää­kau­pun­ki­seu­dul­le, Kär­nä ja Kal­ma­ri huo­maut­ta­vat yh­tei­ses­sä kan­na­o­tos­saan.

– Kun koko maas­sa tu­kea mak­set­tiin 23,5 mil­joo­naa, va­lui sii­tä 7,5 mil­joo­naa Hel­sin­kiin, Es­poo­seen, Van­taal­le ja Kau­ni­ai­siin, vaik­ka näis­sä kun­nis­sa asuu vain vii­de­so­sa Suo­men vä­es­tös­tä. Pää­kau­pun­ki­seu­tu on siis ko­ti­hoi­don­tu­en net­to­saa­ja, kan­sa­ne­dus­ta­jat huo­maut­ta­vat.

- Onkohan yhtä paljon huuhaata kuin tämäkin:

KAL­MA­RI ja Kär­nä las­ke­vat, et­tä to­si­a­si­as­sa maa­kun­nat ra­hoit­ta­vat pää­kau­pun­ki­seu­dun per­hei­den ko­ti­hoi­don­tu­et.

https://www.suomenmaa.fi/uutiset/kalmari-ja-karna-...

sillä, joskin vuodelta 2009:

Pääkaupunkiseutu elättää muun Suomen

Uudenmaan ja Itä-Uudenmaan lisäksi vain Varsinais-Suomi, Pirkanmaa, Päijät-Häme ja Kymenlaakso maksavat valtiolle enemmän veroja kuin saavat rahaa takaisin.

Pääkaupunkiseutu taas on euromääräisesti tuottavin alue – sen verotuloilla katettaisiin Lapin, Kainuun, koko Pohjanmaan ja Karjalan sekä Keski-Suomen menot.

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001611645....

tässä tuoreempi:

Etelän ”rikkaat” kunnat rahoittavat muuta Suomea – Kirkkonummi on suurimpien maksajien joukossa – katso lista!

http://viisykkonen.fi/uutiset/etel%C3%A4n-%E2%80%9...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #81

Mutta Suomenmaa ei kertonut muuta kuin Kalmarin ja Kärnän väitteen, eivät sitä, mihin se perustuu?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Linkki?

Ainakin kaikissa mainitsemissasi on ilmeisesti asumisen kalleudesta johtuva kuntalisä, esim.

Lasten kotihoidon tuen kunnallinen lisä Kauniaisissa muuttuu 1.9.2016 alkaen.

Kuntalisää maksetaan 1.9.2016 alkaen perheen nuorimmasta kotihoidon tuen piirissä olevasta lapsesta. Kotihoidon tuen kuntalisän määrä on

220 €/kk kun lapsi on alle 18 kk ikäinen

200€/kk kun lapsi on yli 18 kk ikäinen, mutta alle 24 kk ikäinen

Kotihoidon tuen kuntalisää ei makseta yli 24 kk ikäisestä lapsesta.

Kuntalisä maksetaan KELA:n toimesta hoitorahan korotuksena. Kuntalisää ei haeta erikseen.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tämä selittää ainakin osaksi asiaa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #78

Keskusta älähti siitä että kotihoidntuki olisi alentunut 200 euroon lapsen täytettyä 2 vuotta, mutta näköjään Vantaalla ei makseta kuntalisää siihenkään saakka:

Vantaa-lisä
Kotihoidon tuen lisäksi maksetaan Vantaa-lisää:
10 kk - alle 1 v 6 kk ikäiselle perheen nuorimmalle lapselle 215 euroa/kk

Ehtona Vantaa-lisän saamiselle on, että perheen kaikki lapset hoidetaan kotona ja he eivät ole kunnan järjestämässä tai tukemassa varhaiskasvatuksessa.

Esiopetukseen tai kerhotoimintaan osallistuminen ei ole este Vantaa-lisän saamiselle.

- Espoon ja Helsingin ehdot jäivät vilkaisematta.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Lukkala ja Nylund, kommentissani esittämäni tiedot on julkaissut helsinkiläinen kapunginvaltuutettu
Terhi Peltokorpi ja samat tiedot ovat kertoneet kansanedustajat Kalmari ja Kärnä. Ymmärrän, että Lukkalalla ja varsinkin Nylundilla on suuri tarve perustella helsinkiläisten, espoolaisten, vantaalaisten ja kauniaislaisten perheiden saamat kodinhoitotuen mm. asumisen kalleudella. Samalla Nylund autuaasti unohtaa sen tosiasian, miten suuret maaseudulla asuvien perheiden kulut ovat, koska yhteiskunnan palvelut ovat kaukana, jopa satojen kilometrien päässä perheen asuinpaikasta.
Lopuksi yksi tärkeä havainto, kun Lukkalan kirjoitusta kommentoivista hyvin moni syyttää Keskustaa omien kannattajiensa etujen puolustamisesta, oletteko unohtaneet, että Keskusta puolustaa myöskin pääkaupunkiseudulla asuvia perheitä vaikka kaikki mielipidetiedustelut ovat kertoneet, että nimenomaan siellä Keskustan kannatus on vain muutamia prosentteja. Onko Keskusta saamassa ensi kevään eduskuntavaaleissa "jytkyn" pääkaupunkiseudulta?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Arvo, en syyttänyt Keskustaa mistään. Totesin vain selvästi näkyvän asian. Lisäksi minua kiinnostaisi tietää, mihin kaupunginvaltuutettu Peltokorven tiedot perustuvat?

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Lukkala ja Nylund, kommentissani esittämäni tiedot on julkaissut helsinkiläinen kapunginvaltuutettu
Terhi Peltokorpi ja samat tiedot ovat kertoneet kansanedustajat Kalmari ja Kärnä. Ymmärrän, että Lukkalalle ja varsinkin Nylundilla on suuri tarve perustella helsinkiläisten, espoolaisten, vantaalaisten ja kauniaislaisten perheiden saamat kodinhoitotuen mm. asumisen kalleudella. Samalla Nylund autuaasti unohtaa sen tosiasian, miten kalliiksi maaseudulla asuvien perheiden kulut, koska yhteiskunnan palvelut ovat kaukana, jopa satojen kilometrien päässä perheen asuinpaikasta.
Lopuksi yksi tärkeä havainto, kun Lukkalan kirjoitusta kommentoivista hyvin moni syyttää Keskustaa omien kannattajiensa etujen puolustamisesta, oletteko unohtaneet, että Keskusta puolustaa myöskin pääkaupunkiseudulla asuvia perheitä vaikka kaikki mielipidetiedustelut ovat kertoneet, että nimenomaan siellä Keskustan kannatus on vain muutamia prosentteja. Onko Keskusta saamassa ensi kevään eduskuntavaaleissa "jytkyn" pääkaupunkiseudulta?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Keskusta puolustaa myöskin pääkaupunkiseudulla asuvia perheitä"

Onko mm. pääkaupunkiseudun pienyrittäjille tulossa samat lomittajaedut kuin maatalouslomittajat maatalousyrittäjille, ja myös tuettua maksullista lomitusta?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Arvo, sinua tuntuu kovasti kiinostavan minun blogejani kommentoivat ja heidän mielipiteensä? Minun blogiini kaikki saavat tuoda asioista oman mielipiteensä. Sinäkin.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Pekka, jos epäilet Peltokorven kertomia tietoja, sinun kannattaa kysyä sitä suoraan Helsingin kaupunginvaltuutetulta Terhi Peltokorvelta. Minä kuitenkin uskon siihen, ettei Peltokorpi ole kertonut hevosmiesten tietotoimiston julkaisemia tietoja.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kyllä politiikot ovat iät ja ajat kertoneet "tarkoitustushakuisia" totuuksia. Ei olisi mitään uutta politiikan saralla?

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Pekka, nyt menee kyllä jo jankkaamiseksi, mutta viimeisenä kommenttinani neuvon sinua, jos kerran epäilet Peltokorven kertomaa totuutta "tarkoitushakuisaksi", niin kysy ihmeessä suoraan Peltokorvelta. Eihän se vaadi muuta kuin lyhyen sähköpostin ja sen sisältönä lyhyen kysymyksen tästä totuudesta. Kun olet saanut vastauksen,kerro se meille blogejasi innokkaasti lukeville ensi tilassa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Minä en väitettä esittänyt. Todistusvelvollisuus on väitteen esittäjällä. Siitä vaan sähköpostia kirjoittamaan!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset