plukkala

Keskusta ja Siniset vaaliliittoon?

Helsingin Sanomat kertoo tänään, että huhujen mukaan Keskusta kaikessa hiljaisuudessa valmistelee Sinisten kanssa vaaliliittoa tuleviin Ek-vaaleihin.

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005577608.html

Hesarin mukaan Siniset hakevat aktiivisesti vaaliliittoja muiden puolueiden kanssa oman surkean tilanteensa takia. Villeimpien huhujen mukaan Sinisillä on jo sovittu vaaliliitto Keskustan kanssa. Sinisille asia varmasti sopisi ja myös Keskusta voisi siitä hyötyä oman kannatuksen mataessa alhossa. Sinisillä on useita valovoimaisia politiikkoja kannatusta Keskustan listalle keräämään.

Väyrysen mukaan Keskusta js Sipilä eivät häntä kuuntele, mutta ottaisivat tällä vaaliliitolla oppia Väyrysestä. Väyrynen toimillaan antoi aikanaan kuolemansuudelman silloiselle LKP:lle. Ensin vaaliliitto, sitten Keskustan alajärjestöksi ja sitten ei LKP:tä enää ollutkaan.

Luin jutun jo aamulla printtihesarista. Odotin, että useat keskustalaiset kuin myös siniset tulevat kieltämään uutisen. Mutta rauhallista on ollut. Ainoa asian kieltäjä on Keskustan Kotkan ainut valtuutettu Vesa Levonen, persuista loikannut kuntapolitiikko ja innokas Väyrysen kannattaja. Ei ilmeisesti savua tälläkään kertaa ilman tulta?

Helsingin Sanomat kertoi myös vaalien jälkeen mahdollisesti tulevasta yhteisestä eduskuntaryhmästä?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (79 kommenttia)

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Perussuomalaiset ja Siniset vaaliliittoon?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kaikkien muiden puolueiden kanssa yhteistyö on Sinisille mahdollista omien sanojensa mukaan mahdollista, mutta ei perussuomalaisten?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Sinisten ministereiden esittämistä kannanotoista johtuen yhteistyö Vasemmistoliiton ja Sininen tulevaisuus -puolueen välillä on jokseenkin mahdotonta. Esimerkiksi Soinin näkemysten tukeminen tarkoittaisi Vasemmistoliitolta omien periaatteiden täydellistä hylkäämistä...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #9

Vasemmistoliitolla on tietysti oma kantansa, mutta Siniset ovat omien sanojensa mukaan valmiita yhteityöhön kaikkien muiden kuin Perussuomalaisten kanssa.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Sinisistä on siis tulossa takiaispuolue. Miten mielenkiintoista. Uskoisin että monelta, nyt oppositiossa olevalta, poliitikolta saamme tulevaisuudessa kuulla herkullisia huomautuksia tästä kun muistetaan mitä Soini laukoi suustaan mielestään ns "takiaispuolueista" ennen vuoden 2015 vaaleja.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #69

Näinhän on, mutta muistaakseni Soini on tuonut usein esiin sen, että Perussuomalaisetkin oli aluksi pieni. Kaiken lisäksi tässä on käynyt niin, että Perussuomalaisetkin on takiaispuolue. Vaan sellaista lajia, ettei se tartu mihinkään.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Kyllähän Sinisillä on kusinen kolo. Kannatusta pitäisi ammentaa samalla kun ovat hallituksessa. Moinen olisi maailmanennätys toteutuessaan.

Soinia, Niinistöä sekä Lindströmiä opin arvostamaan jo heti hallitustaipaleen alussa. He osoittautuivat isänmaan asian ajajiksi ja ottivat reilusti pesäeroa älyttömiin vaalilupauksiinsa ja puolueensa kaheleihin. No, se iski sittemmin kynsille. Mutta senkin jälkeen kyseiset herrat ovat malttaneet olla turvautumatta populistisiin temppuihin ja jatkaneet järkilinjalla.

Eivät siis pääse kansan käsissä jatkoon. Vaaliliitto vie muutaman Sinisen uudelleen parlamenttiin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Edellyttäen tietysti sitä, että tämä "huhu" on totta.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Onhan siinä molemminpuolinen etu - d'Hondtin menetelmä laskee vaaliliiton äänet kasaan. Tällöin valovoimainen Sininen vie itsensä eduskuntaan ja samassa imussa jonkun ylimääräisen kepulaisen; etenkin Kepun peruskannatusalueen ulkopuolella.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #5

Näinkin. Tätä varmaan juuri nyt lasketaan Keskustan puoluetoimistossa.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen Vastaus kommenttiin #5

Kellepä ei Tiina Elovaara kelpaisi?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #11

Tämäkin. Mutta yllättävää minusta on se, että Keskusta ja Siniset eivät huhua kiellä?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Mutta senkin jälkeen kyseiset herrat ovat malttaneet olla turvautumatta populistisiin temppuihin ja jatkaneet järkilinjalla."

Järkilinja: Ensiksi Kreikan uusi tukipaketti, sitten 32 000 uutta haittamaahanmuuttajaa ja Lindströmin päähänlyönti työttömille. Missä se järki ja oma puolueohjelma?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Hyvä hallitusyhteistyö on Sinisille meriitti Keskustan silmissä.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Noissa se järki nimenomaan näkyy (pl maahanmuuttajat, joiden tuloa ei lakiperusteisesti kyetty estämään). Nykypersut eivät näe omaa m*****aan pidemmälle.

Populismi on nimenomaan helppojen ja lyhytnäköisten ratkaisujen tarjoamista äänestäjistä tyhmimmille. Se tehoaa - tyhmimpiin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #10

Sinisillä on kysymyksessä kokonaan heidän oma poliittinen tulevaisuutensa.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen Vastaus kommenttiin #14

Aivan näin. Ja siksi vaihtoehtoja uuden loikkauksen lisäksi on vain vaaliliitto.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #18

Jos vaaliliitto ei onnistu, näemme näitä loikkauksia aivan varmasti.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #19

Eikä edes kysymysmerkkiä?
Oletko nyt ihan varma?
Kuka loikkaa?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #41

Jos vaaliliittoa ei synny, näemme vielä useita loikkauksia.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson Vastaus kommenttiin #42

Jos vaaliliittoa ei synny Sinisten puoluetoimiston ilmoitustaululle ilmestyy lappu jossa lukee: " Viimeinen lähtijä ole hyvä ja sammuta valo!".

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #70

Jos minkäänlaista vaaliliittoa ei sunnu, onko silloin edes valojen sammuttajaa. Kaikki ovat loikanneet silloin muualle.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #10

Äänestäjille pitää olla vaihtoehtoja - myös niille tyhmimmille. Persuilla on oma markkinarakonsa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #52

Persuilla on varmasti oma markkinarakonsa. Uuteen PS-jytkyyn en kuitenkaan usko. Kaiken lisäksi he ovat pelanneet itsensä nurkkaan. Oppositiossa on varmaan kiva huudella?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #53

No, Persuilla oli kaksi linjaa. Näiden linjojen yhdistelmällä saatiin aikaan jytkähtelyä. Sisäinen paine ajoi linjat erilleen ja jytkystä on jäljellä vaimea tuhnu, mykkä hiihtäjä. Pahalta sekin haisee.

Maahanmuuttovastaisuudella, samoin kuin köyhien asemallakaan, on vaikea ratsastaa vaalivoittoihin nousukaudella. Silloin kun roposia on helppo hallitusten jakaa ja toimeentuloa kasvattaa. Nousukaudella on helpompaa huolehtia vähäosaisista.

Protestiliikkeiden vahvistuminen vaatii epäonnistunutta talouspolitiikkaa ja epäedullista talouskehitystä maailmalla. Seuraavaan jytkyyn kulunee taas muutaman vuoden verran aikaa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #76

Näillä näkymin näin. Mutta jos katsoo poliittisen kentän muutosta vähän laajemmin esm Euroopan alueella, koko entinen puoluejärjestelmä on murroksessa. Sosiaalidemokraatit ovat monissa maissa hätää kärsimässä ja perinteisillä oikeistopuolueillakin on vaikeaa. Esim. Ranska, Saksa, Hollanti. Itäisen EU:n uusissa jäsenmaissa nationalismi nostaa päätään. Muukalaivastasinen populismi voi hyvin monissa Eu-maissa.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Jaa-a. Huhu on joko totta tai sitten joku on pannut sen liikkeelle antaakseen lisää vauhtia sinisten vapaapudotukseen näiden jo hypättyä jyrkänteeltä alas.

En ihan tarkkaan tunne sinisten äänestäjien sielunelämää mutta perstuntumalla sanoisin, että ainakaan edellisissä vaaleissa edutajat eivät saaneet ääniä siksi että nämä olisivat samoilla linjoilla keskustan tai "minkä tahansa muun puolueen kuin persujen" kanssa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Valeissahan nämä silloiset persut kuitenkin saivat riittävästi ääniä päästäkseen eduskuntaan.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Ei kai ääriääliöitä kuitenkaan ollut 17,7% äänestäneistä? Paljon oli demareista loikanneita ja muuten vaan protestoineita.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Olet oikeassa. Nyt näillä ääri-ihmisillä on aivan oma puolueensa ja sen kannatus on reilusti alle 10%.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

"Ääriääliöitä" kuulostaa joltain, jonka joku ääriääliö voisi lausahtaa.

Protesti oli varmasti se persujen kantava voima, ja siitä ei ole jäljellä mitään jos menevät samoille listoille "minkä tahansa muun puolueen" kanssa. En tosiaan tiedä onko huhussa perää mutta sinisten vastapuolen kannattaisi sellainen panna liikkeelle, ellei joku muu tekisi/olisi tehnyt sitä puolestaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #21

Kuule Janne, kyllä me tavan tallaajat tiedämme varsin vähän siitä, mitä puoluepolitiikot kulisseissa suhmuroivat. Viimeisen vuoden aikana asia on tullut erinomaisen hyvin esiin.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen Vastaus kommenttiin #21

Protestoiminen oli selvästikin motivaatio osalle äänestäjistä. Tässä kannattaa ottaa vertailukohde presidentinvaaleihin, joissa protestointi jäi hyllylle.

Miten muuten Hakkarainen ja kumppanit olisivat päässeet Suomen valtiopäiville? On selvää, ettei pätevyys Suomen asioiden (järkevään) hoitoon ja lainsäädäntötyöhön voineet olla perusteena useimpien persujen läpimenoon.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #25

Kaikilla meistä on yleinen ja yhtäläinen äänioikeus ja jokainen saa käyttää äänensä haluamallaan tavalla tai olla käyttämättä.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen Vastaus kommenttiin #26

On, on. Mutta kun jälkeenpäin tuloksia ihmetellään, niin silloin kannattaa pohtia äänestäjän motiiveja. Eihän läheskään jokainen kopissa käynyt ole ollut valitsemassa parasta edustusta valtiopäville.

Aku Ankan sijaan on piirretty lappuun joku numero.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #27

Demokratiassa järjestelmä vain on tällainen. Jokainen voi äänensä käyttää haluamallaan tavalla.

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso Vastaus kommenttiin #27

Ei tuolla nyt moni muukaan ole järkevillä avuilla mukaan päässyt, eli ei ole Persujen ongelma yksistään. Osakin siellä on vain sen takia et puhuu ruotsia. ;)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #36

Kyllä niitä avujakin varmasti heilläkin olisi. Eivät vain niitä käytä.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #25

Mika, vaikken ole persu, minua ihmetyttävät nuo sanavalintasi. Tekeekö protestointi ja asioiden arvostelu ihmisistä ääriääliöitä? Ei minusta!

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #25
Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Jaa-a. Minä luulen, että kyseessä on ilmoille heitetty ajatus. Sen on viskannut ilmaan joku keskustalainen vapaa-ajattelija tai sitten sinisissä kansanedustajapaikkansa puolesta pelkäävä nykyinen edustaja.

Jos mietitään tarkemmin ehdotusta, siinä on myös Sinisten silmin hyviäkin pointteja. Sinisillä ei vielä ole vakiintunutta kenttäporukkaa. Ei auta, vaikka sillä on kolmessa tai neljässä vaalipiirissä läpimenevät ehdokkaat, jos vaalityö jää yksin näiden muutamien varaan, Näkyvyys kaventuu liikaa. Keskustalla on paras peitto vaalityössä. Siniset pystyvät hyödyntämään Keskustan toimintaa.

Sinisillä tulee olemaan muutamia valovoimaisia ehdokkaita. Vaaleissa tarvittaisiin myös niitä hävineitä ja niiltä saatavia muutamia satoja ääniä. Aikoinaan Kristillinen liitto onnistui keskittämisessä ja KL:n ja Kepun vaaliliitoissa Kristilliset onnistuivat hyödyntämään vaaliliittonsa äärettömän hyvin. En tosin ymmärrä, miksi Kepu tuolloin lähti moiseen hyväksikäyttöallianssiin. Siniset voisivat onnistua nimenomaan pääsemään joissain vaalipiireissä hyvinkin korkealle.

Uudellamaalla taas Keskusta saisi merkittävää tukea. Sinisillä on Uudellamaalla kaksi varmaa läpimenevää ehdokasta: Soini ja Niinistö. Nämä kaksi menevät läpi omilla henkilökohtaisilla äänillään. Näiden äänillä olisi käyttöä Keskustalle. Jos Keskustan ja Sinisten äänet laskettaisiin yhteen, voitaisiin Uudeltamaalta tavoitella jopa 7-9 edustajan läpimenoa. Kaksi lisäpaikkaa Keskustalle noiden isojen Sinisten imussa ei olisi ollenkaan huono juttu, varsinkin kun yksin Keskusta saattaisi menettää Uudellamaalla paikan tai jopa kaksi.

Uudellamaalla jää Perussuomalaisilta paljon hukkaan meneviä ääniä. Nykyisistä edustajista vain yhdellä olisi mahdollisuus nousta eduskuntaan. Niikko näyttää omien laskelmieni pohjalta olevan parhaiten kiinni heidän ainoaksi jäävässä paikassa.

Mutta olet Janne oikeassa. Vaaliliitto on kaksiteräinen miekka. Sellainen saattaa syödä kummankin kannatusta: eihän äänestäjä tiedä, kumpaan laariin hän äänensä antaa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kyllä Keskustalle olisi käyttöä Sinisten äänille myös Helsingin vaalipiipiirissä. Ääniä tulisi keräämään Sampo Terho. Myös Kaakkois-Suomen vaalipiirissä varmaan Jari Lindströmin äänet Keskustalle kelpaisivat. Puhumattakaan jokaisesta Sinisten mukanaan tuomasta äänestä muissa vaalipiireissä.

Eli jos asiaa tarkastelee hiukan syvemmältä, voisi tässä vaaliliitossa olla järkeäkin Keskustan kannalta, varsinkin kun Keskustan oma kannatus näyttää gallupien mukaan pudonneen noin neljäsosalla viime vaaleista.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #55

Juuri Helsingissä kannattaa Kepun harkita kaksi kertaa. Sampo Terho ja Jussi Niinistö menivät reilusti läpi kuntavaaleissa. Tulevassa Kepun vaaliliitossa he molemmat saattavat mennä läpi ja pudottavat samalla Kepun ainoan kansanedustajan Hgistä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #56

Tai sitten sen säilyttäisivät? Terho ja Niinistö yhdessä Keskustan äänien kanssa voisi tuoda mukanaan vaaliliitolle kolme paikkaa. Miettimisen paikka, varsinkin jos vaalien jälkeen on tulossa myös yhteinen eduskuntaryhmä?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #57

"Tai sitten sen säilyttäisivät?"

Miksi ottaa riskiä vain säilyttääksen sen, minkä muutenkin saisivat?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #59

Siksi, että hyöty muissa vaalipiireissä olisi huomattavasti suurempi. Sitten vielä se mahdollinen yhteinen eduskuntaryhmä ja lopulta puolueiden yhdistyminen?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #63

Valtakunnallinen vaaliliitto olisi Kepun kannalta suurinta typeryyttä. Kepu ei tarvitse Sinisten vähiä ääniä Pohjois- ja Itä-Suomessa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #64

Niinpä. Mutta se on sinun mielipiteesi. Muut saavat vapaasti olla toisenlaistakin mieltä, jos niin haluavat!

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #64

Ei välttämättä tarvitsisikaan. Mutta Pohjois- ja Itä-Suomessa ei ole pienintäkään mahdollisuutta, että yksikään sininen yltäisi kansanedustajapaikkaan. Keskusta saisi nuo sinisten muutamat sadat äänet omaksi saaliikseen.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #77

Jos koko Itä- ja Pohjois-Suomi otetaan huomioon, voi niitä ääniä olla muutama tuhatkin.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Sinisten puoluesihteeri Torvinen jakaa valheinformaatiota .

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Lisää kommenttiisi vähintään missä ja miten. Mielummin linkki.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Pidän muutamia sinisiä poliitikkoja ihan osaavina ja asiallisina. Samoin arvostan heidän jäämistään hallitukseen.
Silti en pidä vaaliliiton ajatuksesta. Puolueiden on itse ansaittava kannatuksensa. En nyt kuitenkaan ryhdy kapinaan, vaikka joku ajattelisi asian käytännöllisemmin.
Asiaa ei varmaan kannata kieltääkään, koska kieltoa vain pidetään varmana todisteena siitä, että jotain on meneillään.
Itse epäilisin kokoomusta. Enemmän sinisissä on kokoomuslaisittain ajattelevia. Keskustan osoitteleminen on vain harhautus.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ei Hesarin toimittajat kuitenkaan aivan tyhjän päälle juttuja tee. Yllättävintä asiassa on se, että molemmat, Siniset ja Keskusta ovat asiasta aivan hiljaa?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Eihän tuo mahdotonta ole, ja kyllä se voi olla molemmille puolueille kannattavaa.

Sinisillä on valovoimaisia ehdokkaita ministerinpaikalta, ja sellaisen äänillä olisi merkitystä vaaliliitossa myös keskustalle.

No aika näyttää onko totta, en kyllä ihmettelisi lainkaan, sehän voi olla keskustalta myös pieni palkka hallituksen koossa pitämisestä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Sitäkin se voi olla. En tätä mahdottomana pidä minäkään.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Veikkaan huhussa olevan perää. Luulen Sipilän luvanneen tämän Soinille palkinnoksi myötäjuoksusta hallituksessa.

Se vain, että nähdäkseni molemmat menettävät vaaliliitossa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Sinisillä ei ole paljon menetettävää. Voivat vain antaa pienen lisän keskustan vaatimattomaan äänisaaliseen. Mutta Keskustan tavoitteena lieneekin se kuolemansuudelma Sinisille?

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Miten lie? Kun ei Sipilä vaan sotkisi itseään ja puoluettaan ahneuksissaan liian vaikeaan sotkuun. Torvinen ja Soini ovat arvaamattomia.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #35

Totta on, että Keskustalla ja Sipilällä on muitakin murheita. Mutta vieläkin ihmettelen sitä, etteivät Keskusta eikä Siniset kumpikaan ole tulleet "huhua" kumoamaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Olisihan tässä huhussa mukana historian havinaakin sen toteutuessa. Saisihan Keskusta takaisin riveihinsä osan Maalaisliitosta aikanaan lähes 60 vuotta sitten irrottautuneen Pientalonpoikien puolueen perillisistä?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Ennen "jytkyjä" PS/SMP oli hanakka muodostamaan vaaliliittoja vuosina 1987-2007. Yksi jopa Vihreiden kanssa. Tästä voidaan nyt keskustella Sinisten yhteydessä, koska sarvissa oli silloinkin Timo Soini. Menettihän 2009 EU-vaaleissa Soini yhden mepin paikankin puolueelta krisujen hyväksi onnettomalla vaaliliitollaan. Sari Essayah pääsi läpi, vaikka persujen äänillä ilman vaaliliittoa olisi mennyt Soinin lisäksi Sampo Terho läpi.

Lisää tietoa Keskustan vaaliliitoista Sami Borgin tutkimuksesta:

https://books.google.fi/books?id=GsAW9K-mOUMC&pg=P...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Nämä vaaliliitot ovat yksi suomalaisen vaalijärjestelmän kummallkisuuksista.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Taktiset vaaliliitot ovat kuluttajansuojan kannalta kyseenalaisia.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #46

Niitä on löytyy varsin kummallisiakin.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Sampo Terho "vetäisee Arhinmäet" Etelä-Koreassa. Onneksi hänelle ei kukaan kerro mitään salaisuuksia, mitä hän voisi kännissä vuotaa.

https://twitter.com/SampoTerho

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Kerrot varmaan sen linkin josta näemme että Sampoa kannetaan paavihumalassa hotelliin kun puhut samassa lauseessa Terhosta ja jostain juoposta komukasta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Jouni, en oikein ymmärrä kommenttiasi enkä siihen liitettyä linkkiä?

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Vaaliliitot pohjautuvat aina johonkin win-win ajatteluun. Kyllä nämä asiat lasketaan vaalipiireittään tarkkaan, sillä ei ole keskustan etu jos joku sininen vie muuten varmahkon keskustalaisen paikan, tai vaalipiirissä ei ole käytännössä mitään mahdollisuuksia lisäpaikkaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Sitäkin voi olla vähän vaikeaa ennakoida nyt? Sen verran ovat puoluiden kannatukset muuttuneet sitten viime vaalien.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Pekka Lukkala olet näköjään seurannut huonosti vaaliliittoasiasta annettuja kommentteja. Käy katsomassa Suomenmaa-nimisen lehden uutisointia 23.2.2018. Löydät sieltä tietoa siitä, mitä puoluesihteeri Jouni Ovaska on lausunut.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

"Minä jos kuka tietäisin, jos keskustassa suunniteltaisiin valtakunnallisia vaaliliittoja."

https://www.suomenmaa.fi/uutiset/keskustassa-tyrma...

Eli toisin sanoen Ovaska ei kiistänyt vaaliliittojen mahdollisuutta? Ei myöskään olisi ensimmäinen kerta, kun politiikko puhuu vastoin totuutta, etteivät hankkeet paljastu liian aikaisin.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Kun muistamme milaista palturia Sipilä julisti viime kesäkuun taphtumista en lainkaan epäile etteikö keskusteluja vaaliliitosta olisi käyty, kokeneena politiikkona Soini osaa kyllä hinnotella tukensa Sipilän hallitukselle.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

En itsekään luota Ovaskan sanojen totuudenmukaisuuteen.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

On todella mielenkiintoista havaita, mitä kirjoittaa esim. Granlund, joka ilmeisesti on demari," millaista palturia Sipilä julisti viime kesäkuun tapahtumista". Näin ollen Granlund ei lainkaan epäile etteikö keskusteluja vaaliliitosta olisi käyty. Täytyy todeta, että kaikkea sitä demarin mielikuvitus sisällään pitää. Omat eivät tietenkään palturia puhu, eivät edes ennen eduskuntavaaleja, esim. 2011.
Pekka, "en itsekään luota Ovaskan sanojen totuudenmukaisuuteen". Kysyn, vaikka arvaankin ettet vastaa, onko Suomessa yhtään poliitikkoa jonka sanojen totuudenmukaisuuteen luotat.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ei taida olla ainuttakaan. Politiikko puhuu aina seuraavat vaalit mielessään. Lopputulos näissä puheissa on yleensä sellainen, että siitä on lähes mahdotonta saada mitään irti. Poislukien nämä "hengenkohotuspuheet", joissa luvataan kaikkea kivaa ja kaunista.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Kiitos Pekka. Yllätit minut positiivisesti.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ei taida olla mitään kiittämisen syytä. On vain tosiasia, että puoluepolitiikka on raadollista. Kansanedustajuus muuttaa ihmistä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset