plukkala

Saksaan vihdoin uusi liittohallitus!

Vaaleista puolen vuoden kuluttua liittopäivävaaleista saadaan Saksaan vihdoin uusi hallitus huomenna. Hallitus on unionipuolueiden, CDU ja CSU yhteinen ns. suuren koalition hallitus (GroKo) yhdessä SPD:n kanssa.

Hallituksessa on seitsemäntoista ministeriä, jotka jakautuvat siten, että CDU saa niistä 7 muukaanlukien Merkelin kanslerin paikka. SPD saa 6 ministeriä ja CSU 4.

Näin Suomesta hallitusta tarkastellen tärkeimmät ministeripaikat jakautuvat siten, että CDU saa kanslerinpaikan lisäksi elinkeinoministerin (Wirtschaftsminister) paikan (Peter Altmaier) sekä puolustusministerin paikan (tehtävässä jatkaa Ursula van Leyen).

SPD saa Valtiovarainministerin (Finanzminister) (Olaf Scholz) ja ulkoministerin (Heiko Maas) paikat.

Myös CSU saa yhden tärkeän ministeripaikan. Tästä juuri CSU:n puheenjohtajapaikasta luopuneesta Horst Seehoferista tulee uuden liittohallituksen sisäministeri.

Bild-Zeitungilla on meneillään  yleisöäänestys siitä, kuka uuden hallituksen ministereistä on lehden lukijoille suosituin. Yllättäen sen kärjessä oli hetki sitten sisäministeriksi nimitettävä Horst Seehofer (CSU) ennen Angela Merkeliä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Euroopan ja Suomen kannalta on tärkeää, että Saksassa on jälleen vihdoin toimintakykyinen poliittinen hallitus.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Saksan suhteen olen kiinnostunut, millä tavoin siellä tänä päivänä suhtaudutaan yhteiseen EU:n valtiovarainministeriöön ja EU:n tulonsiirtounioniin yhteisin sosiaali- ja veropäätöksin ?

Britit tekivät omat johtopäätöksensä aiemmin. Ranska ja Italia ovat seuraavina suurista käsi ojolaan Saksan suuntaan - tulonsiirtounioni tai ulos.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Lähden perjantaina jälleen kerran Berliiniin tarkistamaan tilannetta. Pyrin haastattelemaan mahdollisimman monia saksalaisia (omien tuttujeni lisäksi), jotta palatessani viikon matkalta tietäisin enemmän siitä, mitä saksalaiset itse ajattelevat uudesta liittohallituksestaan ja heidän näkemyksistään tulevaisuuden suhteen.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Onnea vain Pekka matkalle. Talven selkä alkaa Saksassa jo taipua.

Kysele varsinkin tutuilta näiden käsityksiä tulevaisuuden suhteen esillä aika ajoin käyvästä tulonsiirtounionista, joka on EU:n liitovaltiokehityksen kannalta kuitenkin A & O ?

Itse olen arvioinut, että sen kummemmin Saksassa, kuin missään muussakaan taloudellisesti ja kilpailukyvyllisesti hyvässä asemassa olemassa maassa ajatus ei tule koskaan lyömään läpi - ei edes II- maailmansodan julmassa hirmumaassa 2000-luvulla.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #4

Varmasti kyselen kaikenlaisia.

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Euroopan yhteinen rahamassi ja tulonsiirtounionihanke roikotetaan historian tunkiolle seuraavan, piakkoin alkavan, raha-finanssi- talous- ja poliittisen kriisin alettua.
Lumouksen haihduttua nämä harhaiset hankkeet halutaan kaivaa oikein syvään monttuun.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Eipä taida edistyä Unionin yhteiset talous- ja eikä tulonsiirtohankkeet edistyä muutenkaan. Liian moni EU-maa niitä vastustaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset