plukkala

SPD menettää jäseniään Saksassa

Puoli vuotta vaalien jälkeen Saksaan saatiin viimein aikaan uusi hallitus. Edellisen CDU/CSUn ja j SPD:n yhteinen ns. suuri koalitio (GroKo). Kaikki SPD:n jäsenet eivät kuitenkaan ole ratkaisuun tyytyväisiä. SPD:n jäsenäänestyksen tulos oli hallitukselle myönteinen viime kuussa. Sen jälkeen kuitenkin SPD on menettänyt yli 6000 jäsentään.

Vuoden alun jälkeen  SPD:n jäsenmäärä on kasvanut runsaalla 15000 ehkä juuri sitä jäsenäänestä ajatellen, jossa päätettiin mahdollisesta osallistumisesta syntyneeseen Merkelin hallitukseen. Jäsenäänestyksen enemmistö tuki hallitukseen osallistumista. Erityisesti SPD:n nuorisojärjestö Juso ja puolueen vasemmistosiipi olivat hallitusyhteistyötä vastaan.

Alla vielä viimeisten mielipidemittausten tuloksista puolueiden kannatuksesta Saksassa. Viime vaaleihin nähden CDU/CSU:n kannatus on samalla tasolla viime vaaleihin nähden ja SPD:n kannatus on laskenut vielä muutaman  %-yksikön. Unionipuolueiden kannatus on lähes kaksinkertainen SPD:n nähden.

http://www.wahlrecht.de/umfragen/

Aika näyttää, miten tämä hallitusyhteistyöhön vaikuttaa.

Süddeutsche Zeitungin artikkeli asiasta.

http://www.sueddeutsche.de/politik/grosse-koalition-spd-verliert-tausend...

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Merkel saa yhä hallituksesnsa korkrimmat pisteet kansalta, mutta on viime hallituksen ajoista selvästi menettänyt äänestäjien luottamusta. Varmasti uusien ministerien tunnettuus ei vielä voi olla kovin korkealla.
https://www.bild.de/politik/inland/bundesregierung...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Saksan SPD:n kannatus on koko toisen maailmansodan jälkeisen historian alhaisimmalla tasolla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset