plukkala

Paavo Väyrysen uudet suunnitelmat?

Paavo Väyrynen järjestää tänään X:nnen tiedotustilaisuuden uusista tulevaisuudensuunnitelmistaan tänä vuonna.  Tilaisuuden voi katsoa suorana ainakin ISTV:stä suorana klo 15.30.

Julkisuudenkipeä Väyrynen on selvästi syvästi pahoillaan siitä, että hän joutui viime viikolla julkisuudesta  sivuraiteelle niin pikaisesti luovuttuaan Keskustan puheenjohtajapyrkimysksistään. Median huomion huomio kiinnittyi kansanedustaja Harkimon eroon kokoomuksesta ja Nyt-liikkeeseen.  Ja sen jälkeen ohjatusti kansanedustaja Kaj Turusen loikkaan Sinisistä Kokoomukseen. Jo yksistään tämän takia Väyrysen on pakko järjestää taas kerran uusi tiedotustilaisuus omista suunnitelmistaan.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005655148.html

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (46 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Poliittinen teatteri pyörii nyt täysillä. Väyrynen voisi pikku hiljaa myöntää realiteetii. Peli on ohi. Game over!

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Saas nähdä palaako eduskuntaan, vai mitä nyt on mielessä, voihan olla mahdollista, että uusi puoluekin olisi perusteilla.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Väyrysen suuret ideat ja mielenmuutokset tuntien en uskalla ennustaa mitään.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Ehkä paluu eduskuntaan on nyt ajankohtainen, koska siellä voi keikuttaa venettä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #5

Ari, pienen hetken kuluttua olemme viisaampia.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #7
Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #9
Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #5

Kärnä pääsisi epätietoisuudesta, on kuulemma laskeskellut Väyrysen suunnitelmien asiasta vaihtuneen vaalikauden aikana kuudesti.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #8

Kärnän epävarmuus loppui tänään.

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Väyrynen on varmasti hyvin älykäs ja laillaan pystyväkin. Ikävä vain, että kun poliittista uraa seuraa niin, on koko ajan tärkein perusta ollut oman itsensä ja poliittisen uransa edistäminen. Ei Suomen etu!

Takavuosina olin Yrittäjäpäivillä Rovaniemellä. Juhlapuhujana oli Paavo.
Ystäväni -jo edesmennyt - lukemattomia juhlapuheita kuullut, sanoi puheestä, ettei hän ole milloinkaan kuullut puhetta, jossa joka toinen sana oli minä. Minusta kuvaavaa.

Peli todella taitaa olla ohitse?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

2011 EK-vaaleissa Väyrynen ei päässyt läpi Uudeltamaalta, viime kuntavaaleissa Helsingistä kertyi n. 1000 ääntä, joten ainoa mahdollisuus on Lapin vaalipiiri, jossa Väyrynen viime kerralla hävisi Katri Kulmunille. Ei hyvältä näytä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #28

Onko Väyrynen edes Kansalaispuolueen jäsen? Vai täytyykö hänen perustaa valkitsijayhdistys päästäkseen ehdolle ek-vaaleihin?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Väyrynen kannattaa puoluediktatuuria. Jos puoluevaltuusto jotakin päättää, se ei Väyryselle kelpaa. Puheenjohtajan pitää olla valtuuston kanssa Väyrysen mielestä eri mieltä?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kevät on tuonut aimo annoksen anarkiaa suomalaiseen politiikkaan. Näin Mikael Jungner Facebookissa tänään:

"Liikkeen kokoukset on mielenkiintoisia. Ei esityslistaa, ei puheenjohtajaa, ei sihteeriä, ei pöytäkirjaa, ei äänestyksiä. Usein monta keskustelua käynnissä yhtä aikaa. Silti merkittävä osa päätöksistä on jo toteutettu ennen kuin kokous on ohi."

Tuohon porukkaan Väyrynenkin sopisi mukaan "ideoimaan" aina uusi juonen käänteitä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Varmaan sopisi, mutta en jaksa uskoa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Väyrysen mukaan Keskustan linjan on oltava Väyrysen linja? Vaikka maailma muuttuu?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Väyrynen ei tajua sitä, että mm. Euroopan parlamentissa Keskusta istuu liberaalisessa Alde-ryhmässä. Hän itsekin istuu siellä liberaaliryhmässä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

SItten mies vielä ihmettelee, että ei kelpaa keskustalle.

Väyrynen on keskustan jäsen, kansalaispuolueen jäsen ja kristillisten listalta Helsingin valtuustossa.

Ei mikään puolue tuollaista touhua siedä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Sipilän aikana Keskusta valitsee omat linjansa kysymättä viime vuosituhannen mieheltä mitään.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Väyrynen jatkaa odotetusti linjallaan. Hän uskoo vakaasti, että hän ainoastaan voi ratkaista kaikki Suomen ongelmat. Demokratialla ei ole niin väliä. Pääasia, että Väyrynen saa toimia diktaattorina. Tämän voi lukea mm. Kansalaispuolueen säännöistä. Siellä vain hänellä oli sanavaltaa siihen asti kun hän ryhtyi presidenttiehdokkaaksi ja hän luovutti puheenjohtajuuden "väliaikaisesti" Sami Kilpeläiselle.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Katsoin tuon Väyrysen tiedotustilaisuuden ja Väyrynen toisti usein olevansa Alkiolais-Kekkosen-linjalla, mitä se sitten pitäkään sisällä. On selvää, että Väyrysellä on kannattajansa kepun sisällä, on mielenkiintoista nähdä, kuinka moni hyppää Väyrysen kelkkaan tulevissa eduskuntavaaleissa. Mielenkiintoinen kevät ja kesä on tulossa, johtavilla porvaripuolueilla, kokoomuksella ja keskustalla on sisäisiä ongelmia ja Sipilä on tämän huomannut ja hakee jo apuja oppositiosta, RKP:a ja Kristillisistä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Arto, älä välitä, kyllä huomio palaa varsin pian myös siihen, ettei SDP vieläkään kykene uudistumaan tälle vuosituhannelle.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Pekka, olet väärässä, et tiedä mitä SDP:a on menossa, minä tiedän ja kuten olen monesti maininnut ettei Väyrysen väitteille ole katetta, niin samma voin sanoa sinun väitteellesi demarien kyvyttömyydestä uudistua, väitteellesi ei katetta löydy ja väitteelläsi "peesaat" Väyrysen tapaa luomalla mielikuvaa demareista josta totuus on kovin, kovin kaukana-

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #31

Arto, olen kovin pahoillani, mutta en sitä SDP uudistumispyrkimystä kykene yrityksistäni huolimatta mitenkään havaitsemaan.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Väyrynen on elävä esimerkki siitä, ettei pitkäkestoiseen (yli 25v) ja rankkaankaan vitutukseen voi kuolla.

Ja jos mies on isäänsä tullut, niin vitutusta on luvassa vielä toinen yli neljännesvuosisata.

Paavo tosin ansaitsee kaiken kokemansa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kestovitutuksen jälki näkyy nyt Väyrysen toiminnassa-

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Väyrynen on väärin ymmärretty nero.

Eikä Paavon peli ole vielä ohi. Kaikkea muuta.

Paavo on aistinut kuinka Suomen politiikassa eletään hyvin jännittäviä aikoja ja hän haluaa olla luonnollisesti vaikuttamassa asioiden etenemiseen.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ennemminkin sotkemassa kaikkea mahdollista.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Viime perjantaina kiinnitin huomioni siihen, että hän tunnusti Pressiklubissa, miksi ei osallistu mm. US-puheenvuorossa hänen julkaisemiensa blogien keskusteluun. Hän kertoi, etteivät ne ole hänen kirjoittamiaan, vaan hänen avustajiensa. Eli käyttääkö hän Euroopan parlamentin hänelle maksamien avustajien työtä kirjoittamaan hänen sisäpoliittisia tavoitteitaàn tukevien blogien kirjoittamisessa?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Eli tänään Väyrystä ei enää paina pätkääkään hänen avustajiensa pitämättömät lomat? Eikä edes se, että hän joutuu itse ilmeisesti kirjoittamaan bloginsa kesäkuusta lähtien?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Väyrysen kannattaisi meidän muidenkin mukana odottaa ensin oikeuden päätöstä siitä ketkä nyt oikeasti johtavat kansalaispuoluetta? Onko hänen hänen puolueen tilien käyttönsä ja puolueen näennäinen velkaanuttaminen itselleen lainmukaista?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Mistä saadaan oppositioloikkari? Sellaista taidetaan tarvita, kun sotesta päätetään. Lepomäki, Harkimo ja Väyrynen syövät hallitusrivin enemmistöaseman.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ainakin lähellä on. Mutta siksi juuri Sipilä tekeekin nyt töitä RKP:n ja KD:n edustajien kantojen kääntämiseksi.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Sehän riittää jo, että osa RKP:n ja KD:n edustajista ei äänestä lakiesityksiä vastaan. Todellisuudessahan molemmat puolueet olisivat hallituksen esitysten puolella, jos olisivat hallituksessa. Jos niiden pitäisi valita puhtaasti vain, kumpaa ryhmää he enemmän kannattavat, porvarillista vai vasemmistolaista, valinta lienee täysin selvä.

Kyllähän tässä nyt pedataan myös vuoden 2019 vaalien jälkeistä asetelmaa. Vaikka kuinka viitataan siihen, että hallituksella on vain 35-40% gallupkannatus, vasemmisto-oppositiolla on vielä vähemmän kannatusta. SDP voi kyllä saada itselleen suurimman puolueen aseman mutta voi samalla pelata itsensä keskustan ja kokoomuksen kanssa sellaiseen vastakkaisasetelmaan, että puolueet käyvät seuraavatkin hallitusneuvottelut keskenään. Niiden kokonaistulos yhdessä RKP:n ja KD:n tuloksen kanssa ratkaisee, tarvitaanko vihreitäkään lainkaan.

Sipilä käy tällä hetkellä varmaankin neuvotteluja maakunta- ja soteuudistuksen viemisestä kunnialla maaliin. Ei hän silloin mieti keskustan taktista asetelmaa tai omaa puheenjohtajapestiään. Se on täysin varma, koska yhtään varteenotettavaa vastaehdokasta ei ole. Sen takia hän ei enää tällä aikataululla voi edes luopua, vaikka maakuntasote menisikin puihin. Yrityselämä on toisaalta opettanut hänelle, että joskus asiat eivät onnistu, vaikka tekisi kaikkensa. Toisaalta ei myöskään kannata lopettaa ennen kuin kaikki on yritetty.

Veikkaisin, että Sipilällä on varsin hyvä keskusteluyhteys niin RKP:n kuin KD:nkin suuntaan. Kumpikaan puolue ei ole varsinaisesti hyökännyt sen kummemmin hallitusta kuin Sipilääkään vastaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #33

Toko Sipilällä on oikeus tehdä kaikkensa hallituksen päätavoitteen, sote- uudistuksen läpiviemiseksi. Taisi vain Sipilä ottaa liian suuren palan nieltäväkseen kytkemällä tähän sinänsä jo suureen uudistukseen myös maakuntahallinnon uudistamisen. Hallituksella on aikaa enää pari kuukautta, ja lähes kaikki on vielä levällään.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund
Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Pekalle taitaa ottaa lujille myöntää, että porvaripuolueilla rivit ovat sekaisin ja Pekan kommentti #24 on osoitus tästä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Arto, ei ollenkaan. Myönnän kyllä aivan mielelläni sen, että hallituksen rivit rakoilevat sote- ja maakuntauudistuksessa. Lisäksi olen melkoisen varma siitä, että ainakaan maakuntavaalit eivät toteudu lokakuussa.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Paavo tahtomattaan "muodostaa" uutta hallituspohjaa ja samalla antaa pikkusysäyksen Keskustalle. Kannatus voi hivenen kasvaa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Vauhti on viime aikoina taas ollut niin kova, että seuraavissa gallupeissa voi olla isojakin heilahduksia puolueiden kannatuksissa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Väyrynen kertoi tänään olevansa Kansalaispuolueen ehdokkaana seka ek- että Eurooppavaaleissa? Onkohan sekään vielä kirkossa kuulutettu, edes Pohjanrannan kirkossa?
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/247164-paavo-vayr...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Väyrynen on sinänsä hauska veijari, että hän käyttää lähes kaikkien väitteidensä todistusaineistona ja lähteenään omia kirjojaan, jotka hän itse on kirjoittanut. Tunnetusti kovin valikoivan muistinsa mukaisesti suuresti tarkoitushakuisesti. Vain omaa etuaan ajaen ja muistaen vain mitä itse haluaa.

"Lukekaa kirjojani, niin tiedätte".

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Väyrysen puheet eilisessä tiedotustilaisuudessa olivat jälleen kerran varsin ristiriitaisia.

Ensin hän syytti Keskustan puheenjohtajaa siitä, että hän antoi joukkueen päättää puoluevaltuustossa siitä, että otetaanko Pohjois-Pohjanmaan piirin aloite sääntöjen muutoksesta käsittelyyn? Väyrysen mukaan Sipilän puheenjohtajana olisi pitänyt esittää puoluevaltuustolle, että puoluevaltuuston puheenjohtaja valitaan puoluekokouksessa?

Hetki tämän jälkeen hän syytti Keskustaa siitä, että nykyisin puolueen kenttää ohjataan ylhäältä alaspäin?

https://demokraatti.fi/vayrynen-sipila-antaa-joukk...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Keskustan politiikkojen mielipiteet voivat vaihtua yhdessä yössä? Muidenkin kuin Paavo Väyrysen.
http://www.iltalehti.fi/politiikka/201804262200904...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Saattaa tästäkin tulla Väyrysen paluuseen eduskuntaan vielä ylimääräinen mutka?
https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005657503.html

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset