plukkala

Die Linke riitaisena puoluekokouksessa

Perjantaina alkanut die Linken puoluekokous on koolla sekavissa tunnelmissa Leipzigissa.Puolueella on kaksi puheenjohtajaa, Katja Kipping ja Bernd Rexinger, joista on sanottu, etteivät he keskustele keskenään, vaan puhuvat toistensa päälle. Myöskään puoluejohdon ja liittopäiväryhmän yhteistyö ei ilmeisesti ole toiminut toivotulla tavalla. Riita koskee mm. puolueen ohjelmassa olevaa lausetta "vapaat rajat kaikille".

Tästä osoituksena liittopäiväryhmän puheenjohtaja Sahra Wagenkneht on esittänyt täysin uuden vasemmistolaisen liikkeen perustamista. Se voisi  houkutella mukaansa myös SPD:n ja Vihreiden kannattajia sekä myös AfD:tä äänestäneitä. Uusi vasemmistolainen liike voisi toimia Wagenknechtin muklaan paremmin oikeistolaista painetta vastaan.

http://www.sueddeutsche.de/politik/die-linke-parteitag-parteivorsitz-kip...

Bild-lehti otsikoi die Linken olevan jopa hajoamisuhan alla.

https://www.bild.de/politik/inland/sahra-wagenknecht/streit-linke-559423...

On syytä myös muistaa, että Wagenknectin ehdotusta tukee myös die Linken ja SPD:n entinen puheenjohtaja  Oskar Lafontaine. Lofontaine hajotti vuosituhannen alussa SPD:n riitauduttuaan Gerhard Schröderin kanssa. Lafontaine hakeutui myöhemmin yhteistyöhön PDS:n (DDR:n SED:n perillinen) kanssa. Näin syntyi die Linke, joka vei joukon SPD:n vasemman laidan kulkijoita mukanaan.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Oskar Lafontaine on myös Sahra Wagenknectin aviopuoliso. Siksi ei ole kaukaa haettu ajatus, että uuden vasemmistolaisen liikkeen perustamisen idea on Oskar Lafontainen kynästä?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Ilmeisesti kyseessä on kamppailu vanhojen itäsaksalaisten kommunistien ja muiden vasemmistolaisten välillä. Lafontaine on tietenkin pettynyt omaan poliittiseen uraansa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kaikken takana kuitenkin on ollut viimeaikoina die Linken laskeva kannatus. Siksi Wagenknecht haluaa hakea laajempaa kannatuspohjaa.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Nykyinen Saksan tilanne ei liene punavihreille kovin edullinen...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #4
Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Lafontaine hajotti aikanaan SPD:n. Samalla hän teki koko Saksan vasemmiston hajanaiseksi. Sen jälkeen ei maahan ole voinut perustaa enemmistöhallitusta ilman CDU/CSU:ta. Nyt ilmeisesti tavoitteena hajottaa die Linke?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Alla viimeisimmät eri tutkimuslaitosten tekemät mielipidemittaukset puolueiden kannatuksista.
http://www.wahlrecht.de/umfragen/

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Haluaako linke romahduttaa nykyisen yjteiskuntarakenteen tuolla rajat auki kaikelle soopalla, jotta itse saisivat vallan?? Unohtavat vain sen että riittävä määrä islamisteja maahan niin kohta shariaa pukkaa...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tuskinpa siitä on kysymys. Kysymys on pikemminkin vasemmistolaisesta kansainvälisestä solidaarisuudesta.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Saksassa kohistaan 14-vuotiaan tytön raiskaus-murhasta, jonka tekijä on turvapaikanhakija.

Vakavasti voidaan kysyä onko Merkel enää kykenevä jatkamaan liittokanslerina koska hän jos kuka on vastuussa pakolaispolitiikan löysennyksistä.

Saksan sisäpolitiikka on kaiken kaikkiaan aikamoisessa pyörityksessä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Katsotko sinä itsesi päteväksi kyselemään Merkelin kyvystä toimia liittokanslerina? Merkel on hyvin suosittu politiikko Saksassa ja hän johtaa nyt maaliskuusta alkaen uutta enemmistöhallitusta (GroKo). Saksalaiset tekevät varmasti itse päätelmänsä Merkelin kyvystä toimia liittokanslerina, kysymättä sinulta yhtään mitään.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset