plukkala

Väyrynen jälleen vauhdissa!

Paavo Väyrynen ei näytä tuntevan eduskunnan uutta käytäntöä ryhmäpuheenvuoroista suuressa salissa. Toukokuussa puhemiesneuvosto päätti, että ryhmäpuheenvuorot annetaan vain ryhmille, joilla on vähintään kolme kansanedustajaa.

Omassa vastauspuheenvuorossaan hän protestoi voimakkaasti uutta käytäntöä vastaan. Kun hän lopulta saa vastauspuheenvuoron, ovat ministerit  jo yleensä poistuneet. Näin Väyrysen mukaan.

Ehkä Väyrysen olisi jo viimein myöntää oman itsensä ja ryhmänsä painoarvo Suomen eduskunnassa?

https://www.iltalehti.fi/politiikka/201806272201039826_pi.shtml

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (23 kommenttia)

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

paska sääntö jos vaan tuollaisille "ryhmälle"annetaan.. varsinkin jos pitää olla sama puolue.. Yksittäisiä syrjitään.

Olisin myös itsekin tuollaista vastaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tämä sääntö ei vaikuta Väyryseen enää, kun ryhmällä pitää olla vähintään ne kolme edustajaa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Pari viikkoa sitten Väyrynen kertoi olevansa Kansalaispuolueen puheenjohtaja. Samalla hän perusti kansalaispuolueen eduskuntaryhmän. Asia ei kuitgenkaan ole aivan niin selvä kuin Väyrynen antaa ymmärtää.

Toki hetken asiaa pohdittuaan hän mhyönsi, että jos oikeus elokuussa päätyy olemaan puolueen puheenjohtajasta ja Kansalaispuoluusta eri mieltä kuin hän, jpoutuu hän miettimään asioita uusiksi.

Käyttäjän opwallin kuva
Olli-Pekka Wallin

Asia ratkeaa tällä viikolla. PRH:n yhdisteysrekisteristä selviää että PRH:lle on saapunut viranomaisilmoitus ko yhdistyksen tietoihin ja se on odottaa käsittelyä. Toisaalla Kalevassa olevien tietojen mukaan se on Kilpeläisen puolelle myönteinen.

Väyrynen on hiljaa tästä ja sekin kertoo jotakin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Totta on, että Väyrynen on ollut varsin hiljaa viime aikoina, ainakin Kansalaispuolueen osalta.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Hmm... hieman vieroksuttava ajatus, ettei kaikkia edustajia, sekä ryhmiä kohdella tasavertaisesti. Olkoompa kyseessä yksi tai useampi henkilö.

" Toukokuussa puhemiesneuvosto päätti, että ryhmäpuheenvuorot annetaan vain puoluille, joilla on vähintään kolme kansanedustajaa." Eikö tämä päätös jo itsessään ole syrjivä?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Väyrynen sai keskustelussa kaksi vastauspuheenvuoroa. Katsoin keskustelun itse TV:stä. Väyrynen ei omien sanojensa mukaan toista edes pyytänyt. Eli Väyrynen kyllä pääsi ääneen. Vastaavasti liike Nyt:n edustaja ei puheenvuoroa pyytänyt.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

En tiedä, mutta kuvittelisin pykälällä tarkoitetun vaaleissa valittujen edustajien (1-2) irtautumisen puolueestaan ja siten myös ryhmästään. Valittu edustajahan on saanut paikkansa ryhmänsä koon perusteella? Se on sitten oma kysymyksensä, voivatko vaaleilla valitut, puolueestaan eronneet toimia edelleen ministereinä?

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Voin olla väärässä, mutta Markus Mustajärvi sai pyydettyään ryhmäpuheenvuoron, kun erosi vasemmistoliitosta toisen edustajan kanssa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #9

Kuten kirjoitin kysymyksessä on puhemiesneuvoston vasta toukokuussa tekemä päätös siitä, että ryhmäpuheenvuoron saadakseen tulee ryhmässä olla vähintään kolme edustajaa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Vähyrhynen voisi palatessaan lukea myös ohjeet, uusien edustajien tavoin, palatessaan eduskuntaan vuosien jälkeen. Tässä asiassa tavat ja ohjeistukset ovat tällä välin muuttuneet.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #13

Varmaan se tietous meni paremmin perille näin kun joutui tunnustamaan oman mokansa vaikka koville se tunnustaminen tuntui ottavan. Se vain todisti että jopa Paavokin on vain ihminen eikä tietokone jolla on vastaukset kaikkeen jo etukäteen olemassa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #17

Taitaa muutenkin Väyryselle ottaa koville, kun hänelle oikeasti selviää hänen oma poliittinen painoarvonsa eduskunnassa. Enää hänen selkänojanaan ei ole Keskustaa.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Väyrysen mielestä Väyrynen muodostaa yksin ryhmän. Yleisen käytännön mukaan ryhmään tarvitaan enemmän kuin yksi. Väyrysen tulisi nyt käyttää itsestään kuninkaalista puhuttelumuotoa "Me".

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Niinhän puhuukin ainakin Kansalaispuolueen osalta. Vaikka ei tiedä itsekään, onko hän edes puolueen jmäsen?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala
Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Eiköhän parasta olisi haudata Väyrynen hiljaisuudella, vaan riittääkö siihen ryhtiä, kun hän edelleen on kiinnostava uutispelle.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Hän on itsestään pellen tehnyt. Hänen tyoilailujaan on kuitenkin kieltämättä hauska seurata. Ne toilailut eivät kuitenkaan enää sada hänelle enää ääninä. Hänen arvonsa enää ainoastaan siinä pellen roolissa, jonka hän meille kaikille tarjoaa.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Mukavahan se on seurata kunhan ei menisi kiusaamisen puolelle. Paavo on sen verran pitkävihainen kuitenkin että jos aletaan julkisesti naureskelemaan niin voi tulla vastaiskukin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #18

Tässä Väyrysen papauksessa kannattaa varmasti hetki miettiä sitä, kuka kiusaa ja ketä?

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #19

Väyrynenhän käyttää vain järjestelmän suomia porsaanreikiä hyväkseen viimeiseen asti. Joku voisi pitää sitä jopa positiivisena ominaisuutena poliitikolle. Kiusaamista ei hänkään ole ansainnut.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tämäkin muutaman viikon takainen Aamulehden juttu kertoo osaltaan sen, millainen Väyrysen todellisuuden taju on nykyisin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Väyrynen on viimein tunnustanut sen tosiasian, että ilman "lisäliikkeitä" hän ei voi viedä kannattajiaan kevään eduskuntavaaleihin. Patentti ja rekisterihallitus ei saanut Väyrysen mukaan valitettavasti Kansalaispuolueen riidassa ratkaisua aikaan, joten riidan käsittely jatkuu oikeudessa.

Hän on perustanut uuden yhdistyksen, jonka nimi on "Seitsemän tähden liike". Yhdistys alkaa kerätä kannattajakortteja heti. Sen säännöt ovat samat kuin Kansalaispuolueella, joten Väyrynen uskoo saavansa yhdistyksen merkityksi puoluerekisteriin nopeasti ennen kevään eduskuntavaaleja.

Eli kaikki ei mennyt niin kuin Strömsö:ssä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset