plukkala

"Seitsemän tähden liike"?

Paavo Väyrynen on viimein tunnustanut tosiasiat. Patentti ja rekisterihallitus ei hänen mukaansa kyennyt tekemään ratkaisua Kansalaispuolueen riita-asiassa, joten asia etenee oikeuskäsittelyyn, joka voi viedä kuukausia. Näin ollen Väyrynen ei voisi viedä kannattajiaan Kansalaispuolueen ehdokkaana kevään eduskuntavaaleihin.

Siispä Väyrynen perusti uuden yhdistyksen, "Seitsemän tähden liikkeen", joka alkaa välittömästi kerätä kannattajakortteja yhdistyksen merkitsemiseksi puoluerekisteriin. Seitsemän tähden liikkeen säännöt ovat samat, kuin Kansalaispuolueellakin, joten Väyrynen uskoo sen nopeaan liittämiseen puoluerekisteriin. 

Väyrystä ei voi syyttää ainakaan periksiantamisesta. Mutta kaikki ei aina kuitenkaan mene niinkuin Strömsö:ssä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (70 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Väyrysen viimeisten parin vuoden kuviot ovat olleet sanoinkuvaamattoman moninaiset.

Tammikuussa 2016 hän ilmoitti jättäytyvänsä kaikesta Keskustan toiminnassa. Helmikuussa hän Perusti Kansalaispuolueen, joka merkittiin puoluerekisteriin joulukuussa 2016. Huhtikuussa 2017 hän oli Kristillisdemokraarttien listalla ehdokkaana kuntavaaleissa Helsingissä, ja tuli valituksi. Tammikuussa 2018 hän oli valitsijayhdistyksen ehdokkaana presidentinvaalissa. Helmikuussa hän ilmoitti vakavasti tavoittelevansa Keskustan puheenjohtajana kesäkuun puoluekokouksessa. Maaliskuussa hänet erotettiin kansalaispuolueesta. Hän ilmoitti keväällä myös itse eroavansa kansalaispuolueesta. Kesäkuussa hän erosi Keskustan jäsenyydestä ja luopui puolueen kunniapuheenjohtajuudesta. Ja nyt hän perustaa uuden "Seitsemän tähden liikkeen", joka pyrkii tulevansa merkityksi puoluerekisteriin. Sen ehdokkaana Väyrynen pyrkii sitten eduskuntavaaleissa eduskuntaan?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ottaa Paavolla varmasti koville! Risikkokin teki eilen Väyryselle selväksi hänen poliittisen painoarvonsa eduskunnassa. Keskusta ei toimi enää Väyrysen selkänojana.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Heh! Sopii erinomaisesti Väyrysen toimiin!

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Voihan asian näinkin tiivistää.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Historia ei tunne kovin montaa poliitikkoa, jolla on noin kova itsetunto. Väistämättä tulee mieleen paroni von Munchausen, joka nosti itsensä tukasta suosta. Ehkä Suomelle ei olisi kovin suuri menetys, jos Keminmaa olisi EU:n ulkopuolinen keisarikunta ja Paavo sen elinikäinen keisari?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Heh! Käsitykseni mukaan Väyrynen on nyt kirjoilla Helsingissä. Eli hän eläisi siis vapaaehtoisessa maanpaossa EU:n sisällä.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Keminmaan keisarikunta ei tietenkää kuuluisi EU:hun eikä Emuun. Siellä olisi oma lippu ja valuutta; väyry ja sen kymmenesosa väyrynen.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

On toi uskomatonta, kyllä luulisi jo hieman helpommalla uskovan, että aika on ohi, mutta ei.

Viimeksi Väyrynen maksoi isot rahat lehti-ilmoitukseen, että sai kannattajakortit täyteen, taitaa tulla tällä kertaa vielä kallimpi reissu. Muutenhan noita kortteja ei muuten saa kerättyä, mutta rahalla saa tietysti.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Niin, vanhat laskut presidentinvaaleista hän yrittää maksattaa kansalaispuolueella? Kenellä sitten ne seuraavat?

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Väyrynenhän käyttää vain järjestelmän suomia porsaanreikiä hyväkseen viimeiseen asti. Joku voisi pitää sitä jopa positiivisena ominaisuutena poliitikolle.

Rahasta ei ole kysymys eikä puute. Vuokon kanssa tienataan niin ettei ……..taivu.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #12

Usein Väyrynen kyllä käyttää punaisen kortin arvoisia keinoja?

Käyttäjän nurmenmarkku kuva
Markku Nurmi Vastaus kommenttiin #13

Kuten huomataan Paavo kiinnostaa!
Pekkakin on kuluneiden viime kuukausien saanut istahtaa näppäimistön äären monen monta kertaa. x 2

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #14

Ilman muuta. En jaksa olla ihmettelemättä Paavon sitkoa ja toimimista poliittisena pellenä. Sehän on jopa melkein ihailtavaa. Onhan myös erikoista seurata, kuinka muutama vuosikymmen sitten vakavasti otettu politiikko tekee itsestään tieten tahtoen poliittisen pellen.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård Vastaus kommenttiin #13

Ja tämä keskustelu on myös osa sitä läntistä sotaelinkeinolle myötämielistä trollausta, natotusta, vaikka kaikki "keskusteluun" osallistuvat eivät itse sitä tiedäkään.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #19

Uskon, että mielipiteesi on vilpitön. Meillä Suomessa on kuitenkin mielipiteen vapaus!

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #12

Re. 12

Jos rahaa tulee niin ettei pas...lle taivu se on hieno juttu. Kuvaa vain suomalaisen politiikan monimuotoisuutta. Pääasia on tietysti se ettei sponssausta tule ulkomailta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #17

Niin, jos kerran rahaa on, niin miksi maksattaa valitsijayhdistyksen presidenttiehdokas Väyrysen vaalikuluja kansalaispuolueella?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #20

Rahaa ei ole koskaan tapeeksi!

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #22

Näinkin voi tietysti sanoa. Siinä johtopäätöksessä Väyrysellä onkin pitkät perinteet, jalasmökistä lähtien.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #22

Ja raha ei koskaan riitä jos ei ota kaikkea irtonaista rahaa hallintaan. Toiset osaa nähdä missä raha piilee ja me toiset sitten korkeintaan kadehdimme.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #20

Tyhmäähän se olisi omia rahojaan käyttää jos on muita mahdollisuuksia.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #27

Onhan tunnettua, ettei Väyrynen koskaan maksa omia kahvejankaan.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #28

Tuota en tiennyt mutta sopii hyvin julkisuuskuvaan hänestä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #37

Hän itse on jopa epäsuorasti asialla tv:ssäkin laskenut leikkiä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Väyrysen blogissa kommentoiva Väyrysen itsensä valitsema Kansalaispuolueen asiantuntijajäsen Mauri Nygård kommentoi Väyrysen omassa blogissa seuraavasti:

http://paavovayrynen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2575...

Ihmettelen tässä paria asiaa. Onko puolueen säännöissä kohta, jossa mainitaan "väliaikainen puheenjohtaja ja väliaikainen hallitus"? Voiko puolueen tiliä käyttää myös ilman tilin käyttöoikeutta?

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Pekka, kuten tuolla Paavon blogissa kommentoinkin, tämä puhe "väliaikaisesta hallituksesta" on osa tätä omituista narratiivia, jonka Paavo ja hänen hurmioksellisin seurakuntansa on vain omasta päästään sepittänyt. Täysin totuudesta irrallaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Yhdistyslain mukaan yhdistyksellä (puolueella) on sen itsensä valitsema hallitus. Sitä ei voi Paavo Väyrynen oman pillinsä mukaan vaihtaa omien halujensa mukaan. Tämän tulee myös oikeus toteamaan. Samoin kuin se toteaa, että yhdistyksen Cpuolueen) tiliä käyttää vain käyttöoikeuden omaavat.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Vielä tästä Kansalaispuolueen velkasuhteesta Väyryselle. Miten ihmeessä Kansalaispuolue voisi olla velallinen valitsijayhdistyksen ehdokkaan Paavo Väyrysen vaaliveloista Paavo Väyryselle? Eihän Väyrynen ollut Kansalaispuolueen ehdokkaana?

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Ei, Paavo ei ollut kansalaispuolueen ehdokas ja teki itse sen asian moneen kertaan selväksi. Mutta maksumieheksi puolue kumminkin kelpaisi.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kelpasi hyvin Paavon mielestä! Sen minkä taakseen jättää, sen usein edestään löytää. Ymmärrän hyvin toimintanne motiivit.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård

Vielä kerra Tuula, jos et ole sitä tajunnut: Paavo itse olisi hankkinut varat maksuun, muutoin ei olisi tarvinnut maksaa mitään, siis laina ilman korkoa, ilman takaisinmaksuehtoa. Todellisuudessa ei mikään oikea velkasuhde. Samalla puolue olisi saanut kansanedustajasta tulevaisuudessa vaalikaudessa 600 000 puoluetukena miinus tuo 40 000. Eikö ole todella hyvä kauppa puolueelle? Ja Paavon nimellä niitä muitakin kansanedustajia olisi eduskuntaan vedetty, esimerkiksi Tuula Komsi olisi hyvinkin voinut tuoda puolueelle toiset 600 000, Pia Kattelus 600 000, Sami Kilpeläinen 600 000. Nuo jo yhteensä 2 400 000 euroa puolueelle 40 000 euron vaalitukea vastaan! Kai tämä jo osoittaa, että ei tässä rahasta voi olla kysymys. Kenties joskus selviää, mitä kaiken takana todellisuudessa on.

Lukkalalle: Paavo käytti tilejä niin kauan kuin hänellä oli tilinkäyttöoikeus. Sinä aikana Paavo myös informoi puheenjohtajaa lainamenettelystä eikä tietääkseni saanut välittömästi mitään kielteistä vastareaktiota. Mitenpä järkevä ihminen olisikaan tuohon voinut kielteisesti reagoida. Vaalit olivat tammikuun lopulla ja tilinkäyttöoikeus otettiin pois vasta helmikuun 20. päivän tienoilla tänä vuonna. Sitten tilejä ei voi käyttää, kun ei ole tilinkäyttöoikeutta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #32

Mauri, ilmeisesti hyväksyt täysin Väyrysen toiminnan hänen järjestellessään ilman Kansalaispuolueen tilinkäyttöoikeutta puolueen velkasuhteeseen itselleen Väyryselle?
Tämä kertoo sinusta varsin paljon! Käsittääkseni tilinkäyttöoikeudesta hän luopui jo luopuessaan puolueen puheenjohtajuudesta, jolloin tämä Paavon ja sinun mielestäsi "väliaikainen hallitus" aloitti toimintansa?

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård Vastaus kommenttiin #33

Paavo oli myös Kilpeläisen vetämän hallituksen jäsen ja pitkään ainut tilien käyttelijä. Tietyssä vaiheessa hallituksen kokouksia alettiin sitten järjestää aikoina, joihin tiedettiin Paavolla olevan vaikeaa tai mahdotonta osallistua. Ilman Paavon läsnäoloa olevassa kokouksessa oli sitten aloitettu myös jäsenten erottelu.

Kuinka kauan PL mahdat jaksaa jauhaa tilinkäyttöoikeudesta? Paavolla oli ne noin 20. päivään helmikuuta 2018 saakka. Moneenko kertaan pitää vielä toistaa?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #35

Sinulla on varmasti varma näyttö tästä asiasta? Ihmettelen siksi vain epämääräistä aikamäärettäsi? Noin 20.02?

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård Vastaus kommenttiin #33

Paavo oli myös Kilpeläisen vetämän hallituksen jäsen ja pitkään ainut tilien käyttelijä. Tietyssä vaiheessa hallituksen kokouksia alettiin sitten järjestää aikoina, joihin tiedettiin Paavolla olevan vaikeaa tai mahdotonta osallistua. Ilman Paavon läsnäoloa olevassa kokouksessa oli sitten aloitettu myös jäsenten erottelu.

Kuinka kauan PL mahdat jaksaa jauhaa tilinkäyttöoikeudesta? Paavolla oli ne noin 20. päivään helmikuuta 2018 saakka. Moneenko kertaan pitää vielä toistaa?

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #36

Mauri, se, että pääsee käyttämään tiliä ei tarkoita sitä, että tilin saa esim. tyhjentää omaan taskuun tai merkata jotain epämääräisiä velkoja toisille ja omaksi eduksi keneltäkään muulta mitään kysymättä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #38

Varmasti tämäkin selviää aikanaan oikeudessa.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård Vastaus kommenttiin #38

Tilien käyttäjä, puheenjohtaja, taloudenhoitaja tai kuka tahansa hallituksen jäsen toimii omalla alallaan siinä hyvässä uskossa, että hallitus sitten siunaa järkevät toimet jälkikäteen. Sellaisestahan nytkin oli kysymys, ja puolueen tilillä oli rahaa saman verran kuin aiemmin. Yhteiseen hyvään tähtäävän hallituksen tarvitsi vain merkitä tulevia hallituksia varten pöytäkirjaan tämä Paavon toive takaisinmaksusta hänen itsensä "tienaamilla" rahoilla.

Ilmeisesti puolueen johto nosti ison riemun ja mustamaalaamisen jo ennen kuin asiaa oli lainkaan käsitelty Paavon läsnäollessa hallituksessa. Vai kuinka Tuula? Miten Paavon olisi mielestäsi pitänyt "asia korjata"? Ja oliko puolueelle eduksi, että mentiin näyttävästi riitelemään olemattomasta asiasta julkisuuteen? Jos jotain jäi erimielisyyttä, niin olisitte antaneet puoluekokouksen päättää ja ottaa vastuun.

Siis kai nyt näin myöhään saan jo sanoa, että on höpsistä väittää, että kiistoissa tilinkäytöstä olisi ollut kysymys. Vallasta oli kysymys, mutta oliko puolue vielä suuremmankin valtapelin kohteena jää aprikoitavaksi.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #53

Taitaa kuitenkin olla kysymys pihin miehen halusta maksattaa Paavo Väyrysen valitsijayhdistyksen vaalilaskut Kansalaispuolueella? Muistutan, että Väyrynen ei ollut presidentinvaalissa Kansalaispuolueen ehdokkaana?

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård Vastaus kommenttiin #54

Niin, moni taho tuki Paavon ehdokkuutta, myös Kansalaispuolue.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #61

Mutta oleellista on se, että Paavo Väyrynen ei kuitenkaan ollut Kansalaispuolueen ehdokas. Siksi jo se, että Väyrynen järjesteli Kansalaispuolueen vastuuseen omista vaaliveloistaan, on varsin kaukaa haettua. Nämä järjestelyt ja miten hän ne teki, on aivan oma erillinen tarinansa, ja niitä tutkii poliisi. Mauri, kaikki ratkeaa varmasti aikanaan oikeudessa.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Mielenkiintoista on tietenkin kuinka monta ääntä nämä puolueet saavat.
Vielä mielenkiintoisempaa on, miltä puolueilta nämä äänet viedään?

Henry

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Mielipidemittauksissa Kansalaipuolue ei ainakaan ole näkynyt mitenkään. Sen kannatuksenhan pitäisi näkyä ryhmässä muut? "Seitsemän tähden liikkeestä" tietysti puhumattakaan.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Riippu siitä miten kysytään. Jos vaihtoehtona on "Muu", niin siihen laariin ei paljoa uppoa.

Henry

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #43

Olen useita kertoja osallistunut eri tutkimuslaitosten mielipidetutkimuksiin. Aina on ollut mukana ryhmä tai jokin muu (Siinä saa itse määritellä puolueen, jolle äänensä antaa).

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Minkä tähden? No kolmen tähden ( Jallu). Hyvin tavallinen lyhyt ja ytimekäs keskustelu suomalaisten ravintoloiden baaritiskeillä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #44

Sattuneista syistä tämä keskustelu vaikuttaa vähän pidemmältä.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård

Eikä jatkossakaan S Kilpeläisen johtama puolue saa merkittävää kannatusta. Sellainen puolue saa, jota johtaa Paavo Väyrynen. Sen vuoksi minäkin Väyrystä kannatan. Hän ajaa monia niistä asioita, joita pidän maalle tärkeimpinä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #67

Tuskin asialla oli paljon painoa Kilpeläisen tehdessä ratkaisuaan. Ilmeisesti hän ei voinut hyväksyä Väyrysen järjestelyä, jossa teki Kansalaispuolueen velalliseksi Väyryselle itselleen. Hänen mielestään Kansalaispuolueen ei ole velvollinen maksamaan Väyrysen valitsijayhdistyksen velkoja.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Paavo Väyrynen kuvitteli olevansa yhtä kuin Kansalaispuolue. Kun se ei onnistunut, hän perustaa "Seitsemän tähden liikkeen" sen tilalle, joka sitten on yhtä kuin Paavo Väyrynen?

Väyrynen on myöntänyt tehneensä ainoan virheensä luovuttaessaan Keskustaöpuolueen puheenjohtajuuden Esko Aholle. Ehkä hän teki toisen virheensä luovuttaessaan Kansalaisöpuolueen puheenjohtajuuden "väliaikaiselle" puheenjohtajalle, Sami Kilpeläiselle, viime kesänä? Tuskin hän enää samaa virhettään tekee kolmatta kertaa?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Tähtiä kuin Otavassa poikia on Jukolassa eli seitsemän kappaletta.

Onhan Väyrysellä jo Pohjantähti-opistokin joten tähti-teemalla konkaripoliitikkomme jatkaa kohti tulevaisuuden voittoja ja tappioita.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Huostabisneksessä hän varmaan tekeekin voittoja. Poliittisella saralla on niitä kuitenkin viime aikoina näkynyt vähän vähemmän.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Huostabisneksessä hän varmaan tekee voittoja. Poliittisella saralla on niitä kuitenkin viime aikoina näkynyt vähän vähemmän.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #51

Pääministeri Sipilä puolestaan tekee politiikkaa businessmielessä ja on varmasti sukulaistensa ja liiketuttaviensa mielestä siinä hienosti onnistunutkin.

Toiset ovat isänmaan asialla, toiset omallaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #59

Politiikassa on mukana kaikentyyppisiä politiikkoja. Monilla heistä on mielessään erilaiset "hillotolpat".

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Nimenomaan. Ja Maurilta tekisi mieli kysyä, miksei jo valmis puolue, eli Ipu, kelpaa Paavolle, vaan pitää taas kerätä uudet kortit? Kai te olette tehneet hänelle tarjouksen? Mutta voisin kuvitella, että Paavo haluaa tehdä taas kerran itselleen ihan oman hovin. Toivottavasti hän tällä kertaa kertoo kaikille jo etukäteen, että ei ole kyse mistään "liikkeestä" tai "puolueesta" vaan hänen omasta ihailijakerhostaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Eihän se Paavolle käy. Sehän on selvää. Hän haluaa kaiiki narut omiin käsiinsä. Senhän näkee selkeästi Kansalaispuolueen ja "Seitsemän tähden liikkeen" säännöistä.

Kaikista junailuistaan huolimatta Väyrynen kuitenkin luovutti Kansalaispuolueen puheenjohtajuuden "väliaikaisesti" Sami Kilpeläiselle? Mahtaa nyt hatuttaa?

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård

Olen toivonut tuota IPUn ja Paavon yhteistyötä itsekin ja vähän siitä keskustellut.

Antti Pesosen jälkeen yritin ponnella vaikuttaa siihen, että IPUssa olisi otettu vielä aikalisä ja etsitty ennestään tunnettu henkilö puheenjohtajaksi. Ei mennyt sanomani perille. Ei haluttu etsiä. IPUssa on nyt vallalla eräänlainen puhdasoppisuuden kausi. Vainajanpalvontaankin se yhdistyy. Se tekee puolueesta hyvin vihreän ja sellaisen, joka ottaa kantaa kaikkeen mahdolliseen, mikä mielestäni ei ole mielekästä, kun EU:sta halutaan eroon. Eli totta on, että Paavolla saattaisi olla vaikeaa hyväksyä kaikkia IPUn kellokkaiden vaatimuksia, etenkin äärimmäisiä ympäristövaatimuksia koskien mm. talouskasvua ja maapallon rajallisuutta. Silti asiaa kannattaa tutkia. Päätavoitteet ovat yhteisiä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #55

Juuri tästä näiden sirpalepuolueiden osalta on kysymys. Niitä on kohta niin paljon, että jokaiselle suomalaiselle riittää omansa. Yksinkertaisesti on kysymys näiden ryhmien vetäjien vallanhalusta, pätemisestä edes jossakin mitättömässä joukossa. En olisi uskonut Väyrysen vaipuvan koskaan näin alas.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård Vastaus kommenttiin #56

Suomen asian hajoaminen monen ajettavaksi on huono asia, mutta toisaalta jokainen uusi innovaatio, puoluekin, saa alkunsa hyvin pienestä ryhmästä tai yhdestä henkilöstä. Siitä se sitten lähtee ja leviää. Paavo Väyrysen johtamalla likkeellä on se suuri etu, että sen vetäjä on ennestään tunnettu. Median aikakaudella tunnettuus on aivan ratkaisevaa. Eikä ole Väyrysen vika, että jotkut halusivat kalifiksi kalifin paikalle.

Varmaankin Väyrysen puolueessa vallitsee lähestulkoon mies ja ääni periaate niin kauan kunnes puolue saa muitakin parlamentaarikkoja. Kyseessähän on juuri parlamenttipuolue, jossa puolueorganisaatio pyritään saamaan minimiinsä ja yhteys äänestäjistä edustajaan suoraksi. Tällainen rakenne tunnetaan mm. Englannin Itsenäisyyspuolueesta.

Pienilläkin puolueilla voi olla suuri vaikutus harjoitettavaan politiikkaan, jos ne eivät vain mene mukaan hallitukseen. Asioita voidaan ajaa läpäisyperiaatteellakin kaikkien puolueiden sisälle hyväksyttäviksi. Sitä juuri pienpuolueet voivat harrastaa, vaikka ei olisi yhtään kansanedustajaa. On selvää, että Paavo Väyrynen tulee vaikuttamaan Suomen politiikkaan tavalla tai toisella, ja hänen puolueensa voi kasvaa yllättävän nopeasti.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #57

Mauri hyvä, mieti vähän vaikka kansalaispuolueen tai "Seitsemän tähden liikkeen" sääntöjä. Jäseninä voivat toimia vain nykyiset tai entiset kansanedustajat tai europarlamentin jäsenet? Näin puolue on naulannut päätösvallan Väyryselle? Hän on yhdistyslain takia joutunut jäsenten määrää "venyttämään". Varmaan "väliaikaisesti? Käsittääkseni ne "asiantuntijajäsenet" eivät ole varsinaisia jäseniä? Ja sitten ovat vielä "kannattajajäsenet", joilla ei ole mitään oikeuksia puolueessa?

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård Vastaus kommenttiin #58

Kuten jo kirjoitin, niin tässä vaiheessa liike on hyvin väyryskeskeinen. Siinä piilee pitkällä tähtäyksellä ongelma, sillä rauhan aikana ja rauhallisina aikoina on hyvä, että asioita pohditaan ja innovoidaan porukalla. On niitä seminaareja nytkin pidetty. Sodan kaltaisissa oloissa tarvitaan keskitetty johto, ja sen vetäjäksi Väyrysen kannattajat pitävät parhaana Paavoa. Nythän taistellaan Suomen itsenäisyyden ja kansanvallan puolesta. Väyryspuolueen kasvaessa Väyrysen oma valta luonnollisesti suhteellisesti ottaen puolueessa vähenee, mutta kasvaa valtakunnan politiikassa. Käytännössä kaikkia puolueita johtaa pieni ryhmä, joka voidaan sitten puoluekokouksissa vaihtaa. Nythän kävi niin hauskasti, että Kansalaispuolueessa ryhdyttiin valitsemaan uusi kansa, kun aikaisempi kannatti Paavoa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #62

Väyrynen on tunnustanut tehneensä koko poliittisella urallaan vain yhden virheen. Hänen mielestään se virhe oli luopuminen Keskustapuolueen puheenjohtajuudesta Esko Ahon hyväksi. Viime kesänä hän toisti saman virheesä luopumalla vapaaehtoisesti Kansalaispuolueen puheenjohtajuudesta. Puheenjohtajaksi tuli Sami Kilpeläinen. Sen "virheen" seuraukset ovat nyt nähtävissä.

Vanhan kansa on todennut, että jokainen meistä tekee virheitä. Se on anteeksiannettavaa. Mutta sellainen henkilö, joka tekee saman virheen uudelleen on tyhmä.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård Vastaus kommenttiin #64

No olisipa mainio mies, jos vain kaksi virhettä 26 vuoden sisällä on tehnyt. Vaikka virheet olisivat olleet samantapaisiakin, luotti ihmisiin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #68

Oman käsityksensä mukaan Väyrynen on tehnyt vain yhden virheen.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Paavo Väyrynen US-puheenvuoron profiilissaan ilmoittaa yhä olevansa Euroopan parlamentin jäsen? Miksihän näin?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset