plukkala

Paavo Väyrysellä taas "uudet suunnitelmat"?

Ennen palaamistaan Euroopan parlamentista kesäkuussa eduskuntaan Paavo Väyrynen ilmoitti perustavansa oman yhden hengen eduskuntaryhmän, joka on oppositiossa sekä hallitusta että oppositiota vastaan. Nyt muutaman viikon jälkeen hän kuitenkin on kokoamassa koko oppositiota yhteisen vastaehdotuksen tekoon hallituksen sote- ja maakuntauudistukselle.  Näin Väyrysen mukaan yhdistynyt oppositio voisi saada enemmistön jopa jo ennen vaaleja oman esityksensä taakse. Viimeistään vaaleissa "voitto olisi varma".

http://paavovayrynen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/257920-opposition-voimat-o...

Väyrynen on varmasti laskenut, että näin hän voi selkeästi lisätä "omaa poliittista painoarvoaan". Vaalien jälkeisessä opposition yhteisessä hallituksessa olisi varmasti käyttöä Väyrysen "kokemukselle ja asiantuntemukselle"? Jos ei aivan pääministeriksi saakka, niin ainakin ulkoministeriksi?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (44 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Nykyisin Väyrystä voi lukea kuin avointa kirjaa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Väyrynen tuntuu myös olevan jonkinlainen "näkijä". Hän tietää jo nyt Trumpin ja Putinin huipputapaamisen lopputuloksen.

http://paavovayrynen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2579...

Lisäksi Väyrynen syyllistää entiset Varsovan liiton maat Euroopan unionin ja Venäjän välisistä huonoista suhteista. Varmasti niitä "historiallisia" syitä tähänkin riittää.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Huomasikohan Väyrynen missään vaiheessa johtavansa yhden edustajan eduskuntaryhmää eikä koko oppositiota? Niin, ja seuraavissa vaaleissa ”voitto on varma”. Epäilenpä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Väyrynen on ilmeisesti tämän nyt havainnut. Siksi, säilyttääkseen uskottavuutensa, Väyrynen hakee nyt laajempaa selkänojaa? Hän haluaa nyt olla Suomen johtava oppositiopolitiikko?

Oman ryhmänsä ainoana jäsenenä (ilman yhteistyökummpaneita) hänen poliittinen painoarvonsa on käytännössä nolla.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Väyrysellä on kevään aikana ollut tapanaan pitää tiedotustilaisuuksia tasaisin välein. Lisäksi hän lähettää erilaisia tiedotteita. Näiden tarkoituksena on ainoastaan varmistaa se, ettei kansa ja media häntä aivan kokonaan unohda. Nyt hänellä ei enää ole takanaan Keskustan selkänojaa. Uusi tilanne Paavolle.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Paavo on kohta riidoissa ja oppositiossa jo itsensäkin kanssa tätä menoa :) Mitään substanssia tuolla pellellä ei ole ollut enää aikoihin, mutta kohellusta ja uusia käänteitä on kiva seurata kuin parastakin saippuasarjaa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Onhan tämä varsin erikoinen näytelmä joskus varsin "kunnia-arvoisena" pidetyltä politiikolta?

Ilkka Luoma

Väyrysellä on pisin kokemus ulkoasioiden hallinnon ministeriydestä - tosin ulkoministerivuorokausia on Erkki Tuomiojalla enemmän.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ja mitä sitten? Kokemus ulkoministerinä olosta viime vuosituhannelta, Neuvostoliiton ajoilta. Maailma on muuttunut.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Joku jaksaa vielä usko Paavon höpötyksiin, ehkä se totuus valkenee hieman eksyneellekin sielulle sitten seuraavien vaalien jälkeen.

Yksi mies eduskunnassa ei muuta mitään, ja sen taki Paavo onkin ottanut bloginsa kanavakseen, että edes muutama hörhö puheisiin uskoisi.

Mä voin julkisesti lyödä vaikka heti vetoa, että Paavon poppoo saa maksimissaan yhden ehdokkaan läpi, jos edes on sellaista poppoota silloin kasassa, voi vielä oikeuskin muuttaa Paavon suunnitelmia.

Paavo ei jää historiaan kunniapuheenjohtajana, ja pitkäaikaisena valtiomiehenä, vaan pellenä, joka tuhosi oman uransa tyhmillä liikkeillä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ja tämä kaikki johtuu Paavo Väyrysestä itsestään! Kuten jo kirjoitin, Paavo haluaa ainoastaan pitää itsensä esillä! Hän ei itse tiedosta sitä, että äänestäjien usko häneen on kokonaan kadonnut.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Annetaan nyt Paavo Väyrysen edes yrittää korjata nykyhallituksen sote- ja taksisotku.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala
Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Ei ainakaan nykyhallitus.

P.S. Olisi erinomaisen hyvä asia, jos Paavo Väyryselle järjestyisi tapaaminen sekä presidentti Trumpin että
presidentti Putinin kanssa nyt 16.7. Paras ratkaisu olisi yhteinen neuvottelu kolmisin.

P.P.S. Presidentti Niinistö on jo molemmat tavannut ja keskustelujen anti on ollut perin heikko.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #14

Enpä enää tiedä mitä sanoa? Yhden kansanedustajan ryhmä tapaisi Trumpin ja Putinin kolmisin? Onko siinä mielestäsi koko Suomen ulkopoliittinen osaaminen?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #15

Mutta eihän Trump liioin edusta USA:n koko ulkopoliittista osaamista ja Putininkin osaamisessa on paljonkin huomauttamista.

Väyrysen tieto-taito on omaa luokkaansa ja lisäksi hyvinkin rauhanomaista ulkopolitiikkaa edustavaa verrattuna näiden kahden sotapresidentin sapelinkalisteluun.

Trump-Putin-Väyrynen -sopimuksella saatettaisiin turvata maamme puolueettomuus ja itsenäisyys seuraavassa suursodassa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #16
Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #16

Kirjoitatko näitä ajatuksiasi, Toivonen, ihan vakavissasi?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #30

Lukkalaan verrattuna ilmeisesti hieman vähemmän vakavasti.

Uusia näkökulmia on kuitenkin aina hyvä tuoda esiin :)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #37

Pekka Toivonen, minä kerron vain vakaan mielipiteeni Väyrysestä ja hänen toimistaan.

Muuten millä mandaatilla Väyrynen voisi tehdä mainitsemasi Trump - Putin - Väyrynen -sopimuksen Suomen puolueettomuudesta?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #39

Uskoakseni Suomen poliittiselle johdolle sopisi, että seuraavassa suursodassa Suomi olisi suurvaltojen eturistiriitojen ulkopuolella.

Voisiko tämä Trumpin ja Putinin välinen sopimus kaatua Suomessa siihen, että sitä solmittaessa Väyrynen toimi omalla mandaatillaan isänmaan asialla ?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #40

Heh! Ja Trump sekä Putin varmasti innoissaan neuvottelisivat kolmestaan yhden hengen eduskuntaryhmän puheenjohtajan kanssa ja tekisivät itseään sitovan sopimuksen tämän kanssa? Älä nyt hulluja puhu, edes pilke silmäkulmassasi!

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #41

Väyrysen nimeä ei virallisessa sopimuksessa tarvittaisi. Suurvallat sopivat keskenään, ei Suomi.

Vai onko Lukkala löytänyt Molotov-Ribbentrop-sopimuksesta ja sen salaisesta lisäpöytäkirjasta jonkun suomalaisen poliitikon allekirjoituksen ?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #42

Heh! Mikä ihme saisi Trumpin ja Putinin tekemään moisen sopimuksen? Väyrysen ylivertyainen valtiomiestaitoko? Teet itsestäsi hyvää vauhtia pelleä!

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #43

Lukkalalla on voimakas etukäteinen väärin sammutettu- asenne, mitä vielä korostaa Paavo Väyryseen kohdistuva ylenkatse ja suoranainen halveksunta.

Aiheetta enempään.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Me, demarit jotka toimimme SNS:a, minäkin nuorena miehenä ymmärsin, varsinkin kun keskustelin ikäiseniä kanssa, että on vaan ajan kysymys milloin NL romahtaa omaan mahdottumuutensa. Eliittien etuoikeudet, tyhjät hyllyt kaupoissa, ruplasta maksettiin viisinkertainen kerroin virallisesta kurssista kadulla on vain osoitus miten sairas se yhteiskunta oli, Paavo Väyrynen, joka väitöskirjassaan väitti NL:n olevan ikuinen on oiva "suomettumisen" ajan ajan poliitiikoista joka pyrkii ja haikailee takaisin menneisyyteen, ymmärtämättä, että Suomi on osa länttä ja sen arvomaailamaa, se ratkaistiin kansanäänestyksessä liittymällä EU:n.

Käyttäjän ArmasAallontie kuva
Jari Partala

Elikkä, se ei ollutkaan Paavo, joka on valtakunnan viisain mies ;-)

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

Mielestäni itärajan takaa löytyy tälläkin hetkellä valtio, jota voi suurvallaksi kutsua. Nimi vain on vuosien saatossa silloin tällöin muuttunut ja eikä nykyinen tilanne Euroopassa tunnu siltä, että kahtijako olisi hävinnyt.

Voin toki olla väärässä tai sitten en.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kai Venäjää varmaan voi suurvallakikin kutsua,jos sitä kryptisellä lauseellasi tarkoitat? Sekin pitää varmasti paikkansa, että poliittinen kahtiajako ei ole minnekään Euroopasta hävinnyt. Kokonaan toinen asia on sitten, kuka sitä kahtiajakoa ylläpitää Euroopassa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tämän päivän tosiasiat ja maailmanpolitiikan realiteetit vain eivät sovi Väyryselle. Hän elää omassa rinnakkaistodellisuudessaan. Nänen realitteensa ovat viime vuosituhannelta kylmän sodan ajalta.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

JOS Väyrysestä joskus aika jättää, niin kuin kauniisti sanotaan, synnyinkodin seinään tulee laatta. Siinä lukee "Myytävänä".

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tiedä sitä? Mutta Väyrysen mielestä hänen itsensä tulee olla ensiviulun soittajana aina. Hänhän on jumalan valittu Suomen johtajaksi?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Eemeli Väyrynen, Paavon isä, eli henkisesti ja fyysisesti hyväkuntoisena aina 101- vuotiaaksi asti...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Paavon isästä en ole kirjoittanut sanaakaan.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Aikamoinen möykky Väyrynen sinulle on?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Oletko koskaan miettinyt miksi? Muuten aika monelle muullekin.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Näin loppulaskussa en panisi paljon painoa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #25

Väyrysellä on vieläkin paljon kannattajia, jotka vieläkään eivät ole nähneet hänen peliensä läpi. Olen seurannut hänen edesottamukaiaan siitä saakka, kun hän nousi uutena edustajana eduskuntaan. Hänen omahyväisyytensä näyttää kasvaneen ekspotentiaalisesti näiden vuosien aikana.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Lukiessani tätä Väyrysen kirjoittamaa blogia Trumpin ja Putinin tapaamisesta tuli mieleeni, että Väyrynen pelkää, että globalismin aiheuttama kehitysmaiden lievä elintason nousu on uhka hyvinvointivaltioille. Siksi hän pitää kauppasotia ja protektionismia hyvinä asioina?

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Paavolla on kiire tehdä kaikki haluamansa manööverit niin kauan kun ne voi vielä tehdä kansanedustajan mandaatilla ja saada niille julkisuutta. Aikaa on enää ensi vaaleihin asti. Kun mandaatti loppuu, median kiinnostuskin lopåahtaa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kyllä Paavo vielä uskoo järkkymättä itseensä ja ylivoimaisuuteensa.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Epäilen vahvasti, että ei usko. Tietysti rooli vaatii sellaisen itseluottamuksen esittämistä, mutta ei Paavo ole tyhmä. Kyllä hän tietää, että mahdollisuudet päästä yksinäisenä sutena eduskuntaan ovat käytännössä olemattomat ja mahdollisuudet päästä Kepun tai jonkun muun suuremman puolueen ehdokkaaksi ovat samaa luokkaa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #35

Paavo oman "uskonliikkeensä" messiaana uskoo omaan täydelliseen "kaikkivoipaisuuteensa". Samaa uskovat hänen "opetuslapsensa". Väyrynen on kadottanut kokonaan todellisuudentajunsa!

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Mondt Trumpia kannattaneet ovat menettäneet uskonsa Trumpiin tämän aloittaman kauppasodan takia.
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005744773.html

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset