plukkala

Paavo Väyrysen "harrastus": Kannattajakorttien keräys

Kannatuksen keräämistä Paavo Väyrynen harjoitteli keräämällä kannattajia kansalaiosaloitteelleen Suomen eroamiseksi euro-alueesta. Kansalaisaloitteessa ei kuitenkaan tarvittu kannattajakortteja. Siihen riittää sähköinenkin allekirjoitus.

Korttien kerääminen sitten alkoi kuitenkin vuonna 2016, kun Väyrysen perustama Kansalaispuolue tuli saada merkityksi puoluerekisteriin. Se onnistui lopulta vaikeuksien jälkeen vuoden 2016 joulukuussa.

2017 hän keräsi jälleen kannattajakortteja. Tällä kertaa päästäkseen valitsijayhdistyksen ehdokkaaksi presidentinvaaliin 2018. Sekin onnistui lopulta paljon rahaa vieneen lehtikampanjan jälkeen. Maaseudun Tulevaisuus-lehden välissä jaettiin nelisivuinen Väyrys-liite, jossa oli mukana kaksi kannattajakorttia, jotka voi liitteestä leikata irti, täyttää ja lähettää valmiiksi postimaksu maksettuna.

Tänä vuonna hän kerää kannattajakortteja saadakseen merkityksi puoluerekisteriin perustamansa Seitsemän tähden liikkeen. Tähän hän omien sanojensa mukaan joutui siksi, että Kansalaispuolue yritetään vihamielisesti kaapata. Väyrynen kuitenkin riitautui Kansalaispuolueen johdon kanssa, koska hän omavaltaisesti ja oikeudettomasti järjesti Kansalaispuolueen velalliseksi itselleen presidenvaaleista johtuneista kuluista. Väyrynen ei kuitenkaan ollut Kansalaispuolueen ehdokkaana. (Asia on riidanalainen. Oikeuskäsittely odottaa).

Presidentivaaleja varten kortteja kerätessään Väyrynen aloitti lehtikampanjan vasta keräämisen loppumetreillä. Nyt hän käyttää jo alusta lähtien.  Väyrynen on kuitenkin valinnut halvemman kanavan, ilmaisjakelulehdet. Ainakin Kuopion seudulla joka kotiin jaettavassa Kukko-ilmaisjakelulehdessä oli mukana 29.08. nelisivuinen Väyrys-liite, josta oli irtileikattavissa kaksi valmiiksi painettua kannattajakorttia, jotka voi täytettynä maksutta postittaa. Väyrysellä on aikaa keräykseen noin puoli vuotta, jotta liike voisi asettaa vaaleihin ehdokkaita. Kampanjalleen Väyrynen on varmasti löytänyt maksajan, jälkijättöisesti?

Väyrys-liitteessä oli myös Väyrysen visio hyvään presidenvaalien tulokseensa vedoten siitä, että Seitsemän tähden liike voi saavuttaa eduskuntavaaleissa yhden kansanedustan paikan jokaisesta Suomen vaalipiiristä ja kaksi paikkaa Eu-vaaleissa Euroopan parlamenttiin. Väyryseltä ei koskaan ole itseluottamusta puuttunut, ei näköjään nytkään.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Saas nähdä kuinka Väyryselle tällä kertaa käy? Ja mihin hän ensi vuonna kerää kortteja.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Väyrynen ei luovuta. Hän etsii poliittista kompensaatiota syrjäyttämiselleen Keskustan ministeripaikan toiveelle ja samalla menetykselle, viime eduskuntavaalien jälkeen.

Sipilän valinnat ministereiksi olivat nuorennusleikkauksia, joissa 'vanhat konkarit' jätettiin soittamaan toista viulua.

Monen mankelin läpikäyneenä, entisenä ministerinä, meppinä ja presidenttiehdokkaana oleminen, lienee kuitenkin jättänyt pysyvän taisteluhengen.

Väyrynen osaa pelin. Hän tietää, että Suomessa voi aina uudelleen ja uudelleen perustaa yhdistyksiä ja puolueita, kunhan saa ne 'kannattajakortit' kasaan.

Myöskin Helsingin kunnallispolitiikkaan Väyrynen oli halajamassa ja onnistui Kristillisen liiton listoilta.

Kamppailu näyttää ulkopuolisesta turhauttavalta ja hieman huolestuttavaltakin. Pakkomielteinen tarve saada valtaa ja asemaa, on huono enne.

Vaikka miehellä on edelleen kannattajia, hänen 'durasell pupunsa' ei kuitenkaan riitä siihen tavoitteeseen, josta hän on ikänsä unelmoinut.

Kekkoseksi!

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Väyrysen rajattomaan uskoon itseensä ja suureen kannatukseensa ei toki kukaan voi asettaa kyseenalaiseksi. Olisi muuten kiva tietää hänen ak,tiivisuutensa Helsingin valtuutettuna? Lyhyellä haulla en löytänyt mitään.

Olen myös sitä mieltä, että Kekkosen ajan politiikot on jo aika vaihtaa nuorempiin. Kekkoseksi Väyrynen ei pääse ikinä ja sekös häntä vaivaa! On myös osoittautunut, että usein hän riitautuu sen ryhmän kanssa, mikä kulloinkin on hänen viiteryhmänsä.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

#3 Pitkä poliitikon ura, paljon voittoja, mutta myös tappioita, lienevät tekijöitä, jotka vuodesta toiseen innostavat kokeilemaan uutta.

Hgin valtuustoon Kristilliset tarvitsivat nimekkään henkilön, mutta tuskin Paavoa on alun pitäenkään kiinnostanut paikallaolo.

Katselin eilen A-studiossa pitkän kansanedustajauran tehneitä poliittikkoja, jotka eivät enää asetu ehdokkaiksi. Kova myönnytys, sillä ehdokkuushan on myös ihmisten tunnemittari hyväksyttävyydestä. Useimmat mittauttavat kannatustaan vuodesta kymmenenteen, mutta joskus on hyvä myös tunnustaa ajan rajallisuus.

Seppo Kääriäinen 30 ja risat -vuotta puikossa, turhautuu nykyiseen poliittiseen ilmapiiriin. Kyllähän tuolla määrällä kansanedustajan vuosia, voi turhautuakin, kun on jo saavutettu kaikki, myös kunnon eläke. Tuskin miehen tarvitsee enää valtion tukiakaan hakea maatilalleen. Tosin niitäkin voi.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tiedän että Kristilliset ovat tätä liitoa katuneet. Eihän Väyrynen edes paikalla ollessan edusta Kristillisiä vaan omaa ryhmäänsä Terve Helsinki.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Väyrysen tragedia on se, ettei hän osaa vaihtaa taktiikkaa eikä tulokulmaa asioihin.
Hän on juuttunut -70- luvun retoriikkaan, mutta vaihtanut aatetta aina kortinkeräyksen mukaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Väyrynen on Kekkosen ajan politiikko, yhä edelleen. Sen henkisestä joukosta hänen kannatuksensakin kumpuaa.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

#5 Väyrysen isä eli muistaakseni lähes satavuotiaaksi. Onhan Paavolla vielä siihen nähden aikaa nousta vaikka valtakunnan johtoon.

Tosiasiassa, surullisinta on se, että miehen ego ei selviä syrjäyttämisistä.

Oletan, että siitä on kyse!

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Väyrysen kosto elää, viimeiseen hengenvetoon.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #9

Mutta pakko myöntää, että siinä vaiheessa kun Väyrynen ojentaa koipensa, tulee Suomen politiikkaan iso aukko. Mille me sitten nauretaan?

Tosin kun kyse on Väyrysestä, saattaa eduskuntatalossa alkaa kummittelemaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #10

Heh! Kyllä politiikassa varmaan jatkossakin naurunaiheita ilman Väyrystäkin riittää.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #11

Niin mutta ajattele niitä koululaisryhmiä, jotka eduskuntaan tutustuessaan törmäävät Väyrysen haamuun! Ja on se Väyrynen ihan omanlaisensa. Ei siihen moni yllä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #12

Väyrysen tavasta tehdä politiikkaa nykyään voi olla montaa mieltä. Minun mielestäni hänen tapansa sitä tehdä ei yksinkertaisesti ole tätä päivää. Se on suoraan viime vuosituhannelta.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant Vastaus kommenttiin #9

#9 Kostosta ei juurikaan kostu.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #13

Väyrysen tapauksessa ei siltä näytä.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Väyrynen on varmasti hyvä vaihtoehto monille kepuleihin ja persuihin pettyneille. Tukea löytyy myös vasemmistosta. Jos "uusista vaihtoehdoista" innostuvien äänet hajautuvat riittävän monille eri kansalaispuolueille, itsenäisyyspuolueille, sinisille, liike nyteille ja Väyrysen porukoille, muiden äänillä on sitten enemmän painoarvoa. Toivottavasti Kokoomuksellekin tulee jokin hyvä kylkiäinen kannatusta kuppaamaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Olet ajatuksinesi oikeilla jäljillä. Mutta itse en usko Seitsemän tähden liikkeen olevan jakamassa niitä ääniä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Väyrysen seuraava blogi käsittelee varmaan eilen (31.08.), Pohjanrannassa pidettyä Seitsemän tähden liikkeen vuosikokousta, joka täysin sattumalta ajoittui Paavon ja Vuokon kultahääpäiväksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset