plukkala

Kokoomus painostaa Pekka Puskaa?

Vaalikauden lähetessä loppuaan on hallituspuolueitteitten välit kiristyneet pikku hiljaa. Hallituksen suurin tehtävä, sote- ja maakuntauudistus on vielä levällään. Myös sinisiä edustava ulkoministeri Soini esitti virkamatkallaan viimeisen joutsenlaulunsa, joka johti lopulta eduskunnassa luottamusäänestykseen Soinin asemasta. 

Moni kansanedustaja varsinkin Kokoomuksesta koki äänestyksen vaikeana Soinin abortivastaisten toimien takia virkamatkoilla. Pääministeri Sipilä ilmoitti, ettei kenenkään pitäisi olla vaikeaa äänestää Soinin luottamuksen puolesta. Keskustan kansanedustaja Markku Pakkanenkin halusi "herättää keskustelua" toteamalla, että jos yksikin Kokoomuksen kansanedustaja äänestää Soinin luottamusta vastaan, pitää muitakin hallituksen hankkeita "neuvotella uudestaan".

https://yle.fi/uutiset/3-10416052

Äänestyksessä kolme kookoomuslaista naisedustajaa jätti kokonaan äänestämättä, vaikka olivat salissa paikalla.

Viikkoa myöhemmin Keskustan kansanedustaja Pekka Puska halusi sote-lakien käsittelyn yhteydessä sosiaali- ja terveysvaliokunnassa avata hallituksen sopiman päätöksen 12 laajan päivystyksen sairaalasta haluamalla joukkoon myös Vaasan keskussairaalan. Kokoomuksen kanta asiassa on selvä, kerran hallituksessa sovittuja asioita ei avata. Nyt Puska on ilmoittanut, että hän kokee tulleensa uskomattoman painostuksen kohteeksi sekä Kokoomuksen että Keskustan taholta. Puskan mukaan hänen tulisi valiokunnassa äänestää vastoin omaa hyvin perusteltua kantaansa.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/c1c0245c-ce03-4495-8a51-37afbeb446b9...

Pekka Puskalle tämä omaa hyvin perusteltua kantansa vastaan äänestäminen ei kuitenkaan ole mitään uutta. Hän äänesti alkoholilain uudistuksen puolesta, vaikka oli koko sen valmistelun ajan sen äänekkäin vastustaja.

Monet kokoomuslaiset kansanedustajat kokivat tulleensa painostetuiksi Soinin luottamusäänestyksessä. Nyt sitten vuorostaan Puska kokee tulleensa painostetuksi.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Selvästi tähän Keskustan ja Kokoomuksen välien kiristymiseen vaikuttaa myös nykyisen vuosi sitten uudeksi muotoutuneen hallituksen kapeat hartiat eduskunnassa. Hallituksella on vain muutaman paikan enemmistö.

Käyttäjän harrimakipetaja kuva
Harri Mäki-Petäjä

Oikein hyvä kirjoitus, mutta otsikoksi olisi voinut laittaa, että Keskusta painostaa Pekka Puskaa. Keskipohjanmaa-lehdessä keskustan Antti Kaikkonen toteaa, että jos tässä painostajia etsitään, niin luulen, että itsekin saatan kuulua niihin. Olen kyllä vedonnut Puskaan voimakkaasti tässä asiassa. Kyllä tässä useampi keskustelu on käyty.

https://www.kp24.fi/lehti/keskipohjanmaa/550699/ka...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Puskan mukaan ensin Kokoomus ja sitten Keskusta.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #10

Puska saattaa muistaa väärin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #11

Toki. Mutta blogini kertookin siitä, miten Puska asian kokee.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #10

Joka tapauksessa aikuiset lapset leikkivät: "kun sinä ensin, niin sitten minä kans".

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #13

Ja Puska näkee tuulimyllyjä?

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Näköjään tämä painostaminen on nyt uusi normaali. Mitä ihmeen herkkähipiäisiä nämä poliitikot ovat nyt olevinaan.

Jos on sitä mieltä, että Vaasan keskussairaala on säilytettävä, niin sitten äänestää sen puolesta. Mitä seurauksia sillä on muulle hallituksen toiminnalle, se näkyy jälkeenpäin. Luulisi kansanedustajalla olevan sen verran älyä, että pystyy tekemään oman arvionsa tilanteesta. Jos se on virhearvio, sen kanssa joutuu sitten elämään niin Sipilä, Orpo kuin Puskakin.

Sinänsä Puska on omasta mielestäni jälkijunassa. Aivan kuten oli alkoholilain muutoksessakin. Senkin jos olisi hoitanut pois kuleksimasta alkuperäisen suunnitelman mukaan, niin ei olisi tarvinnut käyttää aikaa turhan puhumiseen vaan vaikka sitten tämän soten miettimiseen.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Pekka Puska on eduskunnan oma Don Quijote. Hän taistelee omia tuulimyllyjään vastaan ja jarruttaa siinä samalla kaikkea muuta.

Pekka Iiskonmaki

Pekka Puska kompastui kaljapullonkorkkiin ja menetti poliittisen uskottavuutensa.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Joskus tilanteet ja mielipiteet muuttuvat hassun nopeasti...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #7

Niin, joskus nopea virhearvion muuttaminen voi pelastaa jopa vaalitkin. Mutta keskiolut-kannanotto maaliskussa ehti kuitenkin laskea ennen vaaleja Keskustan kannatusta useita prosenttiyksikköjä.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Eduskuntavaalit_2015...

Vaaleissa Keskusta sai äänistä kuityenkin vain 21,1%.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Jos tarkastelee kysymyksenaiheita ja mihin vedotaan nämä kaksi keissiä ehkä ovat lähellä toisiaan. On olemassa ideologia jonka sisällä ei hyväksytä abortteja eikä sitä että vedotaan tutkimukseen, asiantuntijalausuntoihin tai tutkimukseen. Puska on tunnettu jälkimmäisestä.
Tämä hallitus sietää erimielisyyttä vaan jos ei vedota asiantuntijoihin. Erimielisyys saa olla työmarkkinakysymyksissä koska näissä ei vedota asiantuntijoihin eikä parlamentaarisesti asetettuihin komiteoihin vaan kaikenmaailman liikemiehiin ja ekonomisteihin. Ekonomistit taas olevat aivan irti todellisuusnäkökohdista.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Jokaiseen poliittiseen erimielisyyteen löytyy molempien osapuolien näkemyksiä tukevia asiantuntijoita.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ajattelin että Puska usein vetoaa terveystieteen ja sosiaalitieteiden tutkimukseen ja häntä vastaan argumentoidaan libertaarisen ideologian periaatteisiin vedoten.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #17

Asiantuntijoita on monenlaisia. Puskahan väitti mm. tieteeseen perustueen, että uusi alkoholilaki lisää alkoholin kulutusta. Kuitenkin on käynyt juuri päinvastoin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset