plukkala

Sannikka & Ukkola

Sannikka & Ukkola ohjelmassa oli tänään haastateltavana Laura Huhtasaari. Huhtasaarihan aiheutti viikolla kohun twiitillään tamperelaisten yläasteikäisten koululaisten julisteen takia. Oppilaat pyrkivät tehtävänannon mukaan tekemään vaikuttavan julisteen yhteiskunnallisesti tärkeästä asiasta. Eli kyseessä oli kyseisen oppilasryhmän oma näkemys.

Huhtasaari laajensi kohun koskemaan koko koulujärjestelmää koskevaksi. Hän väitti Suomen kouluissa aivopestävän oppilaita vastustamaan perussuomalaisia. Hän julkaisi twiitissään julisteen, josta selvisi koulu ja tekijöiden etunimet. Koulun aikuisten (opettajat) olisi Huhtasaaren mukaansa pitänyt estää kyseisen julisteen julkaisu. Huhtasaaren twiitti aiheutti vihapostiryöpyn koululle ja kyseisten oppilaiden lähipiirille. Koululle jouduttiin järjestämään twiitin seurauksena myös vartija. Kohu asian ympärillä on jatkunut koko viikon.

Tänään ohjelmassa toimittaja Sannikka kyseli Huhtasaaren motiivien perään kyseisestä twiitistä. Huhtasaari toisti samaa jo koko viikon kestänyttä mantraansa. Huhtasaari ei moninkertaisesta tiivaamisesta huolimatta suostunut vastaamaan kysymykseen, ajatteliko hän twiittiä lähettäessään seurauksia, joita se varmasti aiheuttaisi koululle ja oppilaille. Puhumattakaan siitä, että olisi suostunut minkäänlaiseen anteeksipyyntöön asiassa.

https://areena.yle.fi/1-4493549

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (374 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tämä on opettaja Huhtasaaren käsitys koulujärjestelmän opetussuunnitelmista ja sananvapaudesta. Ilmeisesti oppilailta sananvapaus tulisi kieltää?

Pekka Iiskonmaki

#1
Erkki Aho toi Peruskoulun Suomeen DDR:n tuliaisinaan. Erkki Aho kertoo olevansa äärivasemmalla.

Persut kertovat olevansa työväenpuolue ilman sosialismia.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Mukana taisi olla myös Ulf Sundqvist?

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #205

#205
Erkki Aho kertoi Jyväskylässä olevansa Peruskoulun isä, kuten Uno Cygnaeus kansakoulun isä.

Miten paljon Ulf Sundqist virvelöi asiassa en tiedä.

Pidän uudistusta epäonnistuneena ja vanhaa parempana.

Se näkyy nykyisin nuorten syrjäytymisenä ja frustraatioina.

Suomessa on kädentaitajien puute ja höpöttäjiä on aivan liikaa.

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola

Niin. Lähtökohtaisesti poliittisten mielipiteiden muodostaminen ei missään muodossa tule kuulua kouluopetukseen. Siitä ei koskaan ole seurannut mitään hyvää.

Oma opettajani aikoinaan oli täysin vasemmistovastainen, jopa natsi, enkä hänen tunnilla antamiaann poliittisia mielipiteitä edelleenkään suvaitse. Näen näitä oppilaita ohjanneen opettajan samanlaisena.

Ehkä tässä tärkein opetus on se kuuluisa sananvastuu ja populismi. Oppilaat rinnastivat kaksi suomalaista poliitikkoa maahanmuuttajien tappajiksi. Tämä jos mikä on erinomainen esimerkki vastuuttomasta sanankäytöstä ja kiihottavasta populismista. Oppilaitten opettaminen sananvapauden käyttöön ei tulisi tapahtua näin. Opettajalle jälki-istuntoa.

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela

"Näen näitä oppilaita ohjanneen opettajan samanlaisena."

Julisteen ja annetun opetuksen sisällön välille ei voi vetää minkäänlaista syy-seuraus -suhdetta.

Tosiasiassa et tiedä mitään annetun opetuksen sisällöstä. Monella muullakin on kiusallinen taipumus samastaa ja yleistää omat koulukokemuksensa.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Lukkala, oliko toimittaja Sannikka ohjelmassaan toimittajan roolissa vai syyttäjän roolissa. Entä "lautamiehet" Ukkolan seurassa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Arvo, mitään jankkaamista ei olis tullut, jos Huhtasaari olisi heti vastannut kysymykseen, eikä lähtenyt vain kertomaan omaa valmiiksi treenattua tarinaansa.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela Vastaus kommenttiin #287

Pekka, et vastannut kysymykseeni. En kysynyt jankkaamisesta mitään. Jos Huhtasaari lähti kertomaan omaa valmiiksi treenattua tarinaansa niin mitä treenattua sapluunaa Sannikka käytti. Siihen voisit myöskin vastata.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi Vastaus kommenttiin #320

Kysymys ei ollut minulle, kerron tähän vain mielipiteeni, jos sallit sen. Toimittaja "jankkasi" koska hän halusi vastauksen kysymykseensä. Huhtasaari vastasi "hölynpölyä" puheellaan, käyttäen televisiota oman agendansa esille tuomiseen. Ulkoa opeteltua hömppää, väsytystaktiikkaa, ilman mitään asiallista painoarvoa. Toimittaja kysyy, haastateltava vastaa. Nyt Huhtasaari halusi ottaa Areenan omakseen.

Yksinkertaiseen kysymykseen odotettiin vain yksinkertaista vastausta, josta olisi voinut jatkaa. Pyydätkö anteeksi vai et? Kyllä tai En. Huhtasaari oli unohtanut nuo sanat, mitä niillä tarkoitetaan. Lopulta toimittaja(kin) väsyi kuin katsoja(tkin) ja totesi että vastausta ei sitten näemmä tule. Oudon outoa Huhtasaarelta, mutta eihän kaikki ole aina ns."normaalia".

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #323

"Lopulta toimittaja(kin) väsyi kuin katsoja(tkin) ja totesi että vastausta ei sitten näemmä tule."

Ei ollut kyseessä haastattelijan kysymys ja Huhtasaaren vastaus. Sannikka oli määrätty pusertamaan anteeksipyyntö Huhtasaarelta, ja siinä hän epäonnistui.

Huhtasaaren kysymykseen, ketä oli loukattu, tuli Sannikan puolelta hetken hiljaisuus.

https://www.facebook.com/officialsebastiantynkkyne...

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi Vastaus kommenttiin #324

Toki sanomasi on osittain totta, en kiellä. Sananvaihto näiden kahden naisen välillä oli nopeaa ja Huhtasaari eri mieltä kuin toimittaja mm.siinä että kukaan oppilas tai heidän lähiympäristönsä ihminen olisi kärsinyt tästä asiasta. Toimittaja: "Mun kysymys oli se, että kun tiedät tämän palautteen perusteella jota olet saanut, että ihmiset ovat saaneet vihapostia, heille on aiheutunut kärsimystä sinun viestistäsi. Ja aika yleistä olis että tällaisessa tilanteessa pyydetään anteeksi ja pahoitellaan sitä aiheutettua kärsimystä. Miksi et ole toiminut näin?"

Huhtasaari: "Millaista tuskaa tää on niille lapsille aiheuttanut...Minä ihmettelen sitä että minkä takia koulun aikuiset eivät ota mitään vastuuta..." Tässäkin hän väistää kysymyksen joka kohdistuu häneen itseensä ja hänen tekoihinsa. Sen sijaan hän syyllistää tapahtuneesta, myös omista teoistaan, koulua. Vähän myöhemmin toinen kohta....Toimittaja: "Tiedät että koulun rehtori ja opettajat ovat saaneet vihapalautetta. Haluatko pyytää heiltä nyt anteeksi?" Huhtasaari: "Minä haluan että tästä syntyy laaja yhteiskunnallinen keskustelu..." Huhtasaari väistää taas kysymyksen.

Tätä jatkuu koko ajan kunnes...Toimittaja kysyy myös Laura Huhtasaaren Internet seuraajista, joihin hänen viestinsä ovat vaikuttaneet ja jotka tätä vihapalautetta ovat kouluun lähettäneet. Huhtasaari väistää nyt vastuunsa. "Minä en ole vastuussa kenenkään ihmisen toiminnasta, mutta..." Sen sijaan hän kirkastaa oman puolueensa imagoa omalla "mainospätkällään". Tämän jälkeen toimittaja kysyy vielä kerran että pyytääkö Huhtasaari anteeksi vaiko ei. Huhtasaari ei vastaa, mutta "laajaa poliittista keskustelua" hän kyllä haluaa. Enemmän kuin outo vastaus taas.

Ja jatkoa seuraa, aivan uskomatonta pullikointia jo. Toimittaja kysyy: "Onko sinulla tietoa, että juuri tässä koulussa opettajat olisivat vaikuttaneet lapsiin?" Huhtasaari; "Jos minä olisin ollut opettajana, niin tällaista julistetta ei olisi koskaan julkaistu." Toimittaja: "Nyt en kysynyt sitä, vaan kysyin että onko sinulla tietoa että opettajat olisivat tässä koulussa vaikuttaneet lapsiin, vai ei ole?" Huhtasaari: "Tämä juliste on esimerkki siitä että opettajat eivät ole vetäneet rajoja siihen mihin olisi pitänyt..."

Taas kerran, Huhtasaari ei vastaa itse kysymykseen, vaan jankuttaa omia johtopäätöksiään ohi kysymyksen. Hän ei siis voi todistaa että juuri tässä koulussa olisi vaikutettu lapsiin, jotta he tekisivät tällaisen julisteen. Ainoastaan kritisoi että tällaista Persuvastaista julistetta ei olisi saanut julkistaa. Alkujaan Huhtasaari jopa syytti tätä koulua siitä että opettajat "lietsovat, vihapuhuvat ja kannustavat vihaan demokraattisesti valittuja poliitikkoja kohtaan". Tämä juliste on hänen mukaansa todiste koulumaailmassa olevasta Persuvihasta, joka on totta opettajien myötävaikutuksella. Laajemmassa mittakaavassa kuin halutaan myöntää, sanoo hän. Tämän asian myös toimittaja otti esille vähän aiemmin.

Huhtasaaren toiminta on suora kosto koulua kohtaan. Faktat ontuvia eikä saa oikein selvää että miksi hän tämän kaiken teki. Ristiriitojen sarjan toiminta, jossa hänen oma vastuunsa on olematon. Sitä ei loppujen lopuksi edes ole.

Tätä haastattelua voi tulkita kuin "piru raamattua" niin halutessaan. Olisi kuitenkin hyvä katsoa sitä totuuden mukaisesti ja huomata että myös Huhtasaari keskeyttää toimittajan puheen aika ajoin. On ymmärrettävä että Huhtasaari oli ladannut päänsä täyteen valmiita argumenttejaan ja ne hän halusi mistään mitään välittämättä suoltaa näyttävästi ulos. Miksi oli niin vaikeata kuunnella ja sanoa Kyllä ("olen pahoillani") tai En ("minulla ei ole mitään syytä pyytää anteeksi"). Tuossa linkki itse ohjelmaan. https://areena.yle.fi/1-4493549

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #334

Koko inttäminen anteeksipyynnöstä oli täysin epärelevanttia ja vei huomion pääasialta: onko sopivaa ja kenen on vastuu, jos opettajat lataavat alaikäisten oppilaidensa oppilastyön internetiin siten, että näiden nimet paljastuvat, ja sisältönä on yksipuolinen väite maahanmuutosta sekä likasangon kaataminen yhden eduskuntapuolueen julkisuudessa näkyvien henkilöiden niskaan?

Siihen ei Huhtasaarella ollut osaa eikä arpaa. Hän vei asian julkisuuteen kieltäytymällä olemasta passiivisesti likasankojen maalitauluna ja aivan oikein osoittaen kyseessä olevan yhteiskunnallisen keskustelun paikka. Jos hänen olisi sitä pitänyt pyytää anteeksi, niin miksi ihmeessä, ja miksi siitä kannatti toimittajan jankuttaa? Mitä se olisi muuttanut tässä vaiheessa?

Vai onko toivottavaa, että tämän jälkeen tasapuolisuuden nimissä kukin puolue vuorollaan otetaan "oppilastyönä" kellokkaineen julkisen häpäisyn kohteeksi ja levitetään tekele sosiaalisessa mediassa? Vai kuuluuko opetussuunnitelmaan oppilaiden poliittinen indoktrinointi vain yhden ideologian suuntaan?

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi Vastaus kommenttiin #359

Varmaan paljon totta siinä mitä sanot, en kiellä. Silti Laura Huhtasaarta ei millään muotoa pyritty pakottamaan tuossa ohjelmassa anteeksipyyntöön. Hänen odotettiin vain vastaavan Kyllä tai Ei. Kumpaakaan sanaa hänen suustaan ei ulos tullut, taktiikkaa toki sekin. Vastauksia tuli kiertelyn ja kaartelun kautta tasan nolla. Hän väisti, ohitti ja vain vähän "hipaisi" toimittajan kysymyksiä. Aloittaen sen jälkeen oman agendansa markkinoinnin. Huhtasaari on jo kaikkien "skandaalien" aikana oppinut haastateltavana olemisen ja osaa käyttää tätä väsytystaktiikkaansa tosi hyvin. Vastaa kysymyksillä ja kysy vastauksilla.

Huhtasaarella itsellään ei ole mitään oikeutta syyttää toisia mistään, jos kerran ei pysty todistamaan syytöksiään. Asia johon hän tämän matkan aikan sortui enemmän kuin kerran. Herkkähipiäinen loukkaantumien ei riitä syyksi tehdä mitä vain. Itse toivon että asia tutkitaan todella perinpohjaisesti, myös Huhtasaaren aiheuttamat vahingot tälle koululle, oppilaille ja henkilökunnalle hänen julkisuushakuisuutensa vuoksi (narsismi).

Laura Huhtasaari oli valimistellut oman "saarnansa" hyvin, sitä ei voi kieltää. Mutta itse kysymyksiin hänellä ei ollut varaa vastata lyhyesti ja suoraan, vaan edelleen tuoda esille uhriutumisen linjaansa. Tällaisesta toiminnasta ei kuitenkaan hyvää seuraa kun vastapainona on häneltä aivan selkeä hyökkäys koulumaailmaa kohtaan. Hän ei voinut osoittaa tämän koulun toiminnan sortavan Perussuomalaisia, asia josta toimittaja häneltä myös kysyi.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Kaikkea soopaa voi tuherrella aikansa kuluksi. Alla linkissä kuitenkin asiaa ja asiantuntijan sanomana. Mutta, eipä se satusetiä varmaankaan kiinnosta,
josko ymmärtävät edes mistä puhutaan.

https://www.oikeamedia.com/o1-84809

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Vaatii todisteet (joita Huhtasaarella ei ollut) että koulumaailma olisi Perussuomalaisia vastaan. Jokaisella on aivot ja jokainen ajattelee itse. Digitaalimaailmassa tietokonetta käyttävät ne jotka osaavat, oheislaitteet mukaan luettuna. Tämän koko sopan voi tiivistää lopulta niin, että jos Huhtasaari olisi toiminut ilman julkisuutta, ei sitä julkisuutta olisi myöskään tullut. Eikä tällainen julkisuus auta mitään muuta kuin vihan lietsontaa. Oikeus on aina sidoksissa lakiin ja lakia valvoo myös Internet-poliisi.

Nyt hän veti tämän koulun julkisuuteen, "jalona ajatuksenaan" osoittaa nimenomaan että tämä koulu on Persuvastainen. Jokaisella kodilla ja opettajalla, lapsesta aikuiseen on mielipiteensä. Kysymys vain että kuinka ja missä ne saa tuoda julki. Vasta kun Huhtasaari teki asiasta julkisen, sitten koulun oppilaat ja työntekijät saivat vihapostia niskaansa. Hän sen lopulta itse aiheutti. Salassa tehty operaatio (myös poliisi) olisi ollut toimintana kaikkein rakentavin. Vastaisuuden varalle sanottuna vain.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen Vastaus kommenttiin #377

Todisteet oli ja ovat mm. minun postaamassani Jukka Hankamäen linkissä! Ette vaan osaa lukea, ettekä ainakaan ymmärrä lukemaanne. Muusta ei ole kiinni!

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #377

"Koko koulumaailma" on varmasti liioittelua (mikä ei sinänsä ole harvinaista poliittisessa viestinnässä).

Mutta olemmeko yksimielisiä tästä:
- opettajat latasivat alaikäisten oppilaidensa oppilastyö-julisteen internetiin siten, että näiden etunimet paljastuivat
- julisteen sisältönä on yksipuolinen väite maahanmuutosta ("Suomeen pääsy on turvapaikanhakijoiden ainoa vaihtoehto kuolemalle")
- Perussuomalaisten poliitikot Halla-aho ja Huhtasaari esitettiin henkilöinä "kuoleen"-vaihtoehtoa edustavina, mitä voidaan tarkastella myös kunnianloukkauksena tai sellaisen yrityksenä – julisteen nettiin yleisön saataville toimittaneiden vastuullisten aikuisten toimesta.

Huhtasaari itse oli julisteessa moraalisen likasangon maalitauluna, joten hänelläkö ei ole lupaa kysyä oikeuksiensa perään?

Toisaalta, Huhtasaari on valtakunnan tason poliitikko, oltiinpa hänestä henkilönä mitä mieltä tahansa. Vaalien lähestyessä poliitikoilla on tapana tehdä vaalityötä – oman puolueensa julkinen puolustaminen sitä vastaan joukkotiedotuksessa tehdyn hyökkäyksen yhteydessä on kai sentään hyväksyttävää vaalityötä kenelle tahansa poliitikolle. Äänestäjät viime kädessä antavat tuomionsa tapahtuneesta suuntaan tai toiseen huhtikuun 2019 vaaliuurnilla.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Eiköhän asiaan saada puolueettomilta tahoilta selvyyttä:

Kaupunginvaltuutettu jätti poliisille tutkintapyynnön Laura Huhtasaaresta

https://www.iltalehti.fi/politiikka/359889cf-8c75-...

ja

Laura Huhtasaaren haukkuman koulun rehtorista kanneltiin oikeuskanslerille

https://seura.fi/asiat/ajankohtaista/laura-huhtasa...

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Tutkintapyynnöt ja kantelut ovat hyvin käteviä poliittisina lyömäaseina julkisuudessa.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Linkkasin toisaalla miten Saksassa "AfD:llä on Hampurissa ja Berliinissä verkkosivut, joille voi anonyymisti ilmoittaa opettajan, joka ilmoittajan mielestä puhuu AfD:tä vastaan. Hampurin AfD:n mukaan viestejä on tullut tuhat."

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005853845.html?...

Äärioikeisto Saksassa haikailee Stasi-tyylisen yhteiskunnan perään jossa kansalaiset tarkkailevat ja käräyttelevät toisiaan. Suomessa persujen hyökkäyksen ja maalituksen kohteena on ensisijaisesti toimittajat ja nyt opettajat. Vapaa tiedonvälitys ja itsenäiseen ajatteluun kannustaminen kun on ääriryhmälle myrkkyä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ainakin se on selvää, että Huhtasaaren mielestä, sananvapaus ei kuulu kaikille. Huhtasaari seuraa stasin mallia.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

No ei se varsinaisesti ole selvää, koska juuri tuon Huhtasaari käsittääkseni kielsi (eli että kysymyksessä olisi sananvapauskysymys).

Omasta mielestäni tuo kyllä liippaisee turhan läheltä mm. oppilaiden sananvapautta. Ellei nyt ole todellakin todisteita että heitä on jotenkin poliittisesti ohjattu opettajan taholta, mutta käsittääkseni todisteita sellaisesta ei ole annettu.

----
Yleisesti ottaen sen kuit piirustelkoot/askarrelkoot/jne. kaikki miten huvittaa on kantani, ja sen lisäksi vielä turhat jumalanpilkkakiellot pois Suomesta.
No toki sananvapaudessakin jotkit rajat ovat (selvät uhkaukset ja kunnianloukkaukset), mutta ei tässä nyt poliitikkojen suhteen ainakaan liian pitkälle ole menty. Poliitikkojen pitäisi kestää muutenkin hieman enemmän julkista pottuilua. Samoin se pitäisi olla, on kuvissa arvosteltu/naljailtu vihreille tai kokoomuslaisille tai persuille tai kelle nyt vain.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #22

Kirjoituksesi kahdesta viimeisestä lauseesta olen kanssasi samaa mieltä.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Ei Laura ole sananvapautta arvostellut, eikä lapsia, vaan koulun poliittista opetusta! Ettekö ymmärrä lukemaanne?

On se merkillistä, että koulun taidepiirin, vai mikä se nyt oli, valehteleva ja Perussuomalaisia puoluejohtajia solvaava nimin ja kuvin netiin ladattu KANTAA OTTAVA taideteos "on kiva ja yhteiskunnallisesti merkittävä".
Kun samojen tahojen mielestä; Muitten mm. Perussuomalaisten ja esim. Jösse Järvenpään ja Leo Mannermaan laulut ja videot taas ovat vihapuhetta ja sakko- ja linnatuomion ansaitsevia!???

Mitä eroa näillä on? Ei mitään muuta kuin toisessa arvostelun ja kritiikin kohteena on Perussuomalaiset, ja toisessa ns. "paremmat piirit" eli suvaitsevaisena itseään pitävät suvaitsemattomat.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Ja kuinka ollakaan, suomalainen toimittaja raportoi päivittäin, kuinka AfD on
" mustamaalauksen" ja "syrjinnän" kohteena, nyt viimeksi - yllätysyllätys- kouluissa !
Palsta on hartaiden ja ihailevien persuseuraajien kansoittama.

Mallit , ne mallit. Samat kautta Euroopan ja maailman.
Hyökkää ja provosoi, uhriudu , uhkaile ja hyökkää uudelleen , uhriudu uudelleen.

Mikähän on Lauran seuraava ?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Hyvä näin, katsotaan kuinka käy.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Huono suoritus Huhtasaarelta. Toimittaja jauhotti hänet mallia Ritala eli heitti niin käsittämätöntä läppää, että Huhtasaari hämmentyi ja meni kai jopa tunteisiin. Toimittajalla melkoista pokkaa jankata jostain kärsimyksistä ja vihapuheista joiden faktuaalinen todistusvoima on nolla, toimittajan tunne että näin kai se on riittää, ja sitten Huhtasaaren tulisi pyytää anteeksi toimittajan tunteesta?

Monikulttuurisuus sun muu perustuu juuri opetussuunnitelmiin minkä lisäksi riippuu myös yksittäisen opettajan asenteista kuinka paljon 'mokuttaa' sun muuta. On siellä kaikkea muutakin kuten 'ilmastonmuutospropaganda' sun muuta jota tänä päivänä toitotetaan, 'aivopestään'.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Höpö, höpö. Kysymyksessä ei ollut toimittajan tunne. Toimittaja ei pyytänyt anteeksipyyntöä, vaan kyseli Huhtasaaren motiivia ja sitä, että ymmärsikö hän twiittinsä seurauksia?

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Twiitin seuraus oli toimittajan tunne siitä, että varmasti joku on jossain kärsinyt joka Huhtasaaren olisi pyytänyt tunnejournalistilta pyytää anteeksi.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #10

Niinpä niin! Huvikseenhan se koulu kutsui itselleen vartijan?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #13

Minkälaista näyttöä löytyi, että mitään vartijaa olisi todella tarvittu?
Jollakin lähtenyt todella hyperbola rullaamaan vapaasti.

Käyttäjän Reino kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #13

Pekka, ei koulu kutsunut vartijaa. Vartijan lähetti Tampereen kaupunki. Väitettyjen uhkauksien vuoksi. Minusta se on propagandatemppu Huhtasaarta vastaan. Missä ne uhkaukset todistettavasti ovat?

Sannikka&Ukkola - fb sivulla on jaettuna tämä sinun blogisi otsikon "ystäviemme jaot" alla???

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #76

Koulu lienee Tampereen kaupungin ylläpitämä, joten lienee myös loogista, että vartijan lähettää ylläpitäjä:
"Tiistaina kyseisessä koulussa oli paikalla vartija. Koulun rehtori kertoo, että vartija oli paikalla kaupungin ohjeistuksesta."
https://www.iltalehti.fi/politiikka/ddc076e3-263f-...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #86

Ja hyvä näin. Ei kaupunki syyttä vartijaa lähetä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #76

Sinulla varmaan on jokin lähde sille, että vartija lähetettiin, vaikkei mitään uhkauksiaollutkaan?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #76

Sinulla varmaan on jokin lähde sille, että vartija lähetettiin, vaikkei mitään uhkauksia ollutkaan?

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Huhtasaari oli surkea. Mutta sitkeäntyhmää mähmää on kyllä sen verran päässä, ettei millään suostunut pahoittelemaan tekonsa seurauksia koululle ja nuorille.

Etkö sinä s...tanan tollo Engren tajua, että sinulla ei ole mitään edellytyksiä väittää uhkauksia ja häirintää kuvitelluksi. Väität siis rehtoria ja Tampereen kaupungin johtoa siis valehtelijoiksi. Kumpikohan on todennäköisempää: se, että netin persumöyhääjät ovat väärässä vai se, että Tampereen kaupungin edustajat valehtelevat?

Koulussa opetetaan ajantasaista tieteellistä tietoa ilmastonmuutoksesta, ei propagandaa, eikä denialistien huuhaata.
Ja se monikulttuurisuus on muuten kouluissa todellisuutta, arkea.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Olen jo pitkään ja mielelläni lukenut kommenttejasi, niin nytkin. Jotta saisin tehdä niin jatkossakin, ehkä pieni varovaisuus sanoissa (kuin joillain julisteissa) olisi hyvästä. Ei se minua haittaa että on vähän voimakkaita ilmaisuja, silti näissä sanoissa voi käydä kuten Huhtasaarelle kävi oppilaiden mielipiteen kanssa. Joku ottaa nokkiinsa ja tekee tyhmyyksiään urakalla.

Missä sitten kulkee se sananvapaus ja ilmaisunvapaus. Sekavaa se on. Huhtasaarikin saa edelleen puhua mielinmäärin tyyliin "tarua vaiko totta". Vastuunkanto sen sijaan on todella "kantona kaskessa". Olla siis tiellä, hidasteena tai vaivana. Olisi helpointa jos ihminen puhuisi heti totta, eikä Trump politiikkaa ihaillen "jotain sinne päin" populismin sanahelinää.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Mäkinen, edellytän, että käytät blogissani asiallista kieltä. Asiat riitelevät ja siksi täällä ei arvostella kommentoijia ala-arvoisilla ilmaisuilla!

Käyttäjän seppoviljakainen kuva
Seppo Viljakainen Vastaus kommenttiin #225

Masentavinta ja eniten huolestuttavinta tässä Herra Mäkisen tapauksessa on, että Hän on ammatiltaan OPETTAJA : miten joku voi edes kuvitella luettuaan muutaman Hänen kommenttiaan , että Hän pystyisi puolueettomaan ja neutraaliin kasvatustyöhön koulussa vastaanottavaisten pienokaisten keskellä ?

Vihreys on opettajien ammattitauti !

Se pitäisi nyt jo huomata ja asialle tehdä jotain.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #251

Sinä Viljakainen olet täällä koulutuksellasi usein kehuskellut. Onko se niin heikkotasoinen tai vanhentunut, että et kykene ymmärtämään sitä, että se, miten täällä kurmootan persuja ja muuta kognitioköyhälistöä ei mitenkään liity siihen tai selitä sitä, miten teen työni?

Opettajillakin on sananvapaus, työssä ja vapaa-aikana. Tätä eivät persut sun muut järjenköyhät ymmärrä.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #225

Kun käyttää ”asiallista” kieltä saa näköjään vapaasti ja kaikessa rauhassa kiitellä koulu-uhkaajia ja vähätellä oppilaiden ja opettajien turvallisuudesta huolehtivia.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Sannikka & Ukkola ohjelma oli liikuttavan yksimielinen, koska niin toimittajiksi kuin paneelin jäseniksi oli huolellisesti valittu tarkalleen sen yhden ja ainoan oikean asenteen kannattajia.

Jotta olisi keskustelua eikä "keskustelua", voisi kenties olla sijaa toisellekin näkemykselle: http://artoluukkanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2620...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Huhtasaari itse edusti omaa näkemystään.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Ai nyt kelpaa toinen näkemys.

Ei sellaista ennenkään täällä ole kaivattu joten ollaan nyt vaan herttaisen yksimielisiä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Eihän tätä blogia edes olisi ilman Huhtasaaren näkemystä?

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Huhtasaarella on paljon periaatteita. Kaikki valitettavasti itsekkäitä. Tässä tapauksessa hän haluaa tukkia nuorten suut. Härski tyyppi.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

”Suomeen vai kuoleen”

Kuinka moni vielä kuolee Huhtasaaren twiitin seurauksena täällä Suomessa aivan vastoin koululaisten julisteen sanomaa ?

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Naurun pitäisi pidentää ikää.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Käsitykseni mukaan yleinen reaktio on ollut kaikkea muuta kuin nauru.

En liioin väheksyisi koululaisten ja opettajien kokemaa pelkoa ja uhkaa olkoon se sitten realismiin perustuvaa tai ei.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ainakin juliste oli kuoleman vastainen.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Päinvastoin. Halla-ahon logiikalla jos hukkuvien pelastaminen kiellettäisiin, ei kukaan menisi kiusallaan Välimereen hukkumaan.

Vastaavasti Suomessa vois kieltää meripelastusjärjestöjen toiminnan niin saadaan juhannushukkumisetkin nolliin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #20

Kerroinkin oman näkemykseni. En Halla-ahon.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #20

"jos hukkuvien pelastaminen kiellettäisiin"

Hiukan eri tilanne, kun Välimerestä pelastettiin meren yli meneviä.
Meillä hukkuu lähinnä vesillä käyneitä, mutta kotiinsa palaamaan haluavia.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #27

Jostain syystä nämä Eurooppaan pyrkivät ottavat suurempia riskejä. Varmaan siihen on joku syykin?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #34

Mikähän se syy voisi olla? Olisiko KELAn Gold-card?

Käyttäjän MattiKouri kuva
Matti Kouri Vastaus kommenttiin #41

Tähän mennessä tämän blogin idioottimaisin kommentti.

Katsotaan, pystyykö kukaan ylittämään - ei kun anteeksi - alittamaan.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #27

Hieno havainto Rintalalta, pelastetaan jatkossa meno-paluulipun varanneet ja jätetään pelkän menolipun hankkineet herran haltuun.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #20

Moni oli aikoinaan sitä mieltä, että kun aviottomia äitejä ei auteta, aviottomat äidit loppuvat.
Nyt he ovat sitä mieltä, että kun pakolaisia ei auteta, pakolaiset loppuvat.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Niin, pääseekö myös Suomeen Vai joutuuko siellä jossain kotimaassaan Kuoleen. Siitä päättävät sitten ne maat, joissa demokratian uskotaan toimivan. Tuleva fasismi estää tällaiset toiveet, jos se fasismi sitten joskus on todellista totta Euroopassa. Kuka ajaa kenenki etuja ja miksi. Pelkällä populismillako kansansuosiota etsien ja samalla omaa palkkapussiaan lihottaen.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Huhtasaari on ollut koko ajan oikeassa ja Koulujen edustajat ym. ovat sen vahvistaneet "yhteiskunnallinen osallistuminen ja vaikuttaminen".

On muuten turhaa sitten alkaa vänkää sitä fraasia, että Opettajat olisi puoleettomia missään asiassa, ei edes mitä työnantaja ohjeistaa tai on luotu raamit mitä noudatetaan.

Tämä yhteiskunta on totta tosiaan "mätä", todella mätä ja todella kahtia jakautunut persläpi.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Yksi koulun tavoite on vahvistaa oppilaita omaan ajatteluun.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Entäs areenassa jatkokeskustelussa esille tullut "ajatellaanpa toisin päin" kysymys? Jos Yanar olisi esitetty terroristina, olisiko kyseisen koulun rehtori enää virassaan?

Ja minusta olisi mielenkiintoista tietää nyt, että oliko kyseessä nyt siis lapset vai itse poliittisen mielipiteensä ilmaisevat nuoret. Poliittinen mielipide, jonka nämä nuoret ilmaisivat, täytyy kestää myös arvostelua, ei pelkästään ihastelua.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #30

Ketä mielestäsi julisteessa esitettiin terroristeina? Kerrottiin vain, ketkä vastustavat näiden maahanmuuttajien tuloa hinnalla millä hyvänsä.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #38

Eikö viestini oikein mennyt perille? Kysymys koski siis sitä, että jos hyvesignaloijiin, kuten Yanar, kohdistettaisiin samanlainen taidepläjäys, esim julisteen ylälaidassa "terrorismi" ja alla kuva Yanarista. Käytäisiinkö keskustelua vai olisiko kyseisen koulun reksi jo erotettu?

Käyttäjän MattiKouri kuva
Matti Kouri Vastaus kommenttiin #40

Onko Yanar jossakin esittänyt terrorimyönteisiä lausuntoja? Huhtasaari sitä vastoin on esittänyt maahanmuuttajavastaisia!

Että se siitä sinun viestistäsi.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #52

Pointtini olikin, että Yanarilla on yhtä paljon tekemistä terrorismin kanssa kuin Huhtasaarella tai Halla-aholla Välimereen hukkuvien kanssa.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #40

Eikö Huhtasaaren viesti mene perille: hän vastustaa kaikin keinoin pakolaisten tuloa Eurooppaan, mikä merkitsee monille kuolemaa.

Jos Yanarista tehtäisiin kasvot jollekin asialle, mitä hän edustaa, vaikka joku suvakki tai puunhalaajajuttu, homma olisi aivan ok. Mutta mitä tekemistä hänellä on terrorismin kanssa?

Huhtasaarella sen sijaan on paljonkin tekemistä pakolaisasian kanssa.

Siinä on aika iso ero.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #55

Puhuttiinko siinä julisteessa jotain pakolaisista? Minusta näytti kuin siinä olisi ollut lapsia kumiveneessä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #80

Et varmaan osannut lukea julisteen sanomaa?

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #98

Sen ymmärsin että Halla-aho ja Huhtasaari liitettiin kuolemaan. Oisko ollut sitten jonkinlainen uhkaus vai miten luulet?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #116

Työssä oli tekstinä ”Suomeen vai kuoleen”, ja siinä oli pelastuslautta täynnä ihmisiä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #116

Ei liitetty suinkaan kuolemaan, vaan heidät liitettiin sellaiseen maailamnkuvaan, joka haluaa pakolaisten mielummin kuolevan.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #119

Se on kyllä oltava tarkkana kun noin vahvasti kantaaottavia kuvia levitellään. Joku toinenkin voi olla yhtä tyhmä ja ymmärtää väärin. Miksei asiaa voinut esittää siten ettei siihen olisi maalitettu ihmisiä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #132

Tottakai voi tehdä juuri sellaisia julisteita kuin haluaa. Sitä kutsutaan sananvapaudeksi. Jos mielessäsi on hyvä julisteidea, niin siitä vain askartelemaan tai piirtämään.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #136

Niin, ja saahan kirjoitella vapaasti sellaisia blogeja kuin haluaa, vaikka parodioimalla Kalevan pääkirjoitusta. Mutta Suomessa siitä vain voi rapsahtaa rangaistus kaikissa oikeusasteissa ja tulla julkinen lyömäase maailman tappiin saakka. Sitä kutsutaan sananvapaudeksi.

Sananvapaus antaa nimenomaan oikeuden sanoa myös asioita, jotka joku voi kokea loukkaaviksi, mutta jos se joku sattuu olemaan kiihottumaan herkkä syyttäjä, hän on tällöin kansanryhmä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #161

Tosiaan näyttää olevan lyömäase maailmantappiin. Mitä hyvää keskustelulle tuo sen toistaminen, että laissa tosiaan on pari poikkeusta, joiden perusteella voi joutua rikosoikeudelliseen vastuuseen? Ei tuon pitäisi aikuiselle ihmiselle olla vaikea konsepti ymmärtää.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #132

Erkki Martikainen, olet nyt monessa ketjussa yhtynyt persukuoroon. Hyppy takaisin suunnitteilla?
Tässä oman siis tietääkseni vielä oman puolueesi kanta. https://twitter.com/Simon_Elo/status/1048285730513...

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #187

Mistä olet saanut tietosi puoluekannastani? Minä voin puhua ja kirjoittaa ihan kenen kanssa vaan ja julkituoda omia ajatuksiani ilman että minun täytyy ajatella kenenkään puoluekantaa.
Tässä nimenomaisessa asiassa en ymmärrä että miksei sitä asiaa paheksuta että se kuva on ollut näkyvillä jo vaikka kuinka kauan. Nyt minua on täällä opastettu ettei siinä kuvassa ollut mitään sopimatonta mutta minun mielestäni on. Ei ihmistä, oli hän sitten poliitikko tai ei, saa minun mielestäni leimata kuolemaan tai yhdistää hänen ajatteluaan kuolemaan vain sen takia että hän vastustaa pakolaisten maahanmuuttoa. Kuoleman kanssa solkkaavat ihan toiset kuin ne henkilöt jotka tässä yhdistettiin kuolemantehtailuun.

PS. En ole vaihtamassa puoluekantaani edes sinua miellyttääkseni.
Pikkulintujen laulu on kyllä kaunista mutta tänään istukselin mäenjyrkänteen metsäaukealla ja seurailin alapuolellani hirvien kiimaa , se se oli jumalaisen komeaa katseltavaa. Ei oikeastaan harmittanut yhtään vaikka särkivät kiimassaan puolenkymmentä kymmenmetristä kuusta, tuntui että se oli uhraus joka kannatti tehdä , sen näkee korkeintaan kerran elämässään, kaikki eivät koskaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #132

Julisteen tarkoituksena oli juuri ottaa kantaa ja olla vaikuttava. Toisaalta politiikkojen täytyy kestää terävääkin kritiikkiä.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #80

Kerro lisää älykkyysosamäärästäsi.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #164

Se on niin olematon että on tuskin edes mitattavissa. On sinulla tietoa omastasi? Korvasi näyttää erityisen viisaalta ja älykkäältä.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #40

#40
Kysymys koski siis sitä, että jos hyvesignaloijiin, kuten Yanar, kohdistettaisiin samanlainen taidepläjäys, esim julisteen ylälaidassa "terrorismi" ja alla kuva Yanarista. Käytäisiinkö keskustelua vai olisiko kyseisen koulun reksi jo erotettu?
...................

Yanar ei tietääkseni ole millään tavalla julkisesti puolustanut terrorismia.

Huhtasaari kannattaa julkisesti nolla toleranssia humanitaariselle maahanmuutolle. Myös hengenvaarassa oleville. "Suomeen tai kuoleen" on tästä johdettu ja täten juliste ilmoittaa johdonmukaisesti Huhtasaaren moraalisen kannan.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #38

Pekka, oletko sitä mieltä että siinä alkuperäisessä julisteessa ei ollut mitään moitittavaa, tai aihetta pahoittaa mielensä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #75

Ei ollut moittimista. Mikä saa kuvittelemaan, että olisi jokin oikeus olla loukkaantumatta? Sananvapaus antaa nimenomaan oikeuden sanoa myös asioita, jotka joku voi kokea loukkaaviksi.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #138

Sinulla on sangen ruusuinen kuva elävästä elämästä.
Siis kuvassa on ihmisiä ja tekstiä ja sanot että noilla komponenteilla voi ja saa esittää ihan mitä vaan. Olen ihan satavarma että jos pläjäytän noilla ehdoilla kaiken sen näkyviin mitä joskus ihan luovimpina hetkinä haluaisin ilmaista niin ilman seuraamuksia en jäisi.
Sananvapaus on ihan maailman parhaita asioita mutta reaalielämässä (Suomessakin) se on politisoitu ja sitä käytetään kaksisuuntaisesti miten kulloinkin vahvemmilla olevat haluavat, ei se ole aina ja kaikille samanlainen.

"Mikä saa kuvittelemaan, että olisi jokin oikeus olla loukkaantumatta?"
Siinäpä se onkin se ihan perustavaa laatua oleva puute kun ei ole väliä jos joku loukkaantuu mutta sitten kuitenkin se raja menee "jossakin" milloin se loukkaantuja tuntee ahtistusta ja silloin on taidemaalari lirissä. Me ihmiset olemme erilaisia ja lait olisi hyvä olla sellaisia että ne suojelisivat kaikkia samalla tavalla vaikka toinen tunteekin sen turhaksi ja toinen ei. Tuollainen "saa loukkaantua ja vallankin jos on poliitikko" niin se ei minun mielestäni ole tasapuolista se.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #150

Mieltä saat olla. Ei siinä mitään. Suomen laki on mitä on. Itse olen toistuvasti propagoinut pykälän kansanrymää vastaan kiihottamisesta kumoamiseksi, kuten muös uskonrauhapykälän. Näillä kuitenkin mennään. Objektiivisesti arvioiden en ole törmännyt mihinkään, mikä viittaisi vinoumaan lain tulkinnassa.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #230

Olen tyrmistynyt.

Näitä tarvitaan suojelemaan demokratiaa demagogeilta.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #310

Samoin.
Eikä ainoastaan demagogeilta .
Jos yhteiskunnassa väestöryhmien suhteet ovat jo kärjistyneet äärimmilleen, on myöhäistä enää ruveta hillitsemään väkivaltaan kiihottamista.
On hyvä, että on olemassa jokin , edes pieni, lain suoja esim vähemmistöuskontokunnille , etnisille tai sukupuolivähemmistöille, kun joku saa idean ruveta saarnaamaan yhteiskunnan puhdistamista ja kansakunnan tervehdyttämistä.
Itse asiassa on jo taas saanut.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #326

Mitä vikaa on yllytystikoksen soveltamisessa noihin kansankiihottajiin? Jumalat, jotka eivät pysty itseään puolustamaan minua maan matosta vastaan, eivät suojelua ansaitse. Iskeköön vaikka salamalla, jos olen piikkinä lihassa. (Kyllä, kielikuva on tarkoituksellisen paradoksaalinen.)

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #138

Sananvapaus kuuluuu koululaisillekin. Mutta myös niille, jotka katsovat sen perusteella tulleensa loukatuiksi. Oppilaat ja opettajat oppivat tästä jupakasta enkä sen, että kun ryhtyy poliittiseen keskusteluun, saa osakseen reaktioita myös niiltä, jotka ovat eri mieltä. Jos viestissä on mukana vaikkapa vain etunimi, se tulee julkisuuteen viestin mukana.

Yhteenvetona: Koko tämän julkisuusjupakan saivat aikaan: oppilaat julisteineen, opettajat, jotka sen julkistivat, Huhtasaari ja media, jotka asiaa käsittelivät (myös me sosiaalisen median piirissä siitä kirjoitttavat).

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #214

Yhteenvetosi ontuu pahasti. Julisteesta teki "julkkiksen" Huhtasaari, ei kukaan muu, piste. Huhtasaari maalitti samalla lapset, piste.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #341

Kaponenpa on näkemyksesi. Opettajat "maalittivat" koululaiset ensi vaiheessa, sitten nämä muut mainitut. Ja on koululaisilla itselläänkin joku vastuu asiasta.

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #342

Tuliko koululle törkypostia, kun koulu oli julkaissut teoksen? Ei. Tarvittiinko vartija? Ei.

Näin tapahtui vasta yli puolen vuoden jälkeen, kun Huhtasaari maalitti lapset.

Kaponen näkemys on nyt jossain muualla.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #348

En minä tiedä, tuliko törkypostia. Mutta jos tätä "oppilastyötä" ei olisi julkistettu, ei Huhtasaari olisi sitä nähnyt, eikä voinut edelleen julkaista. Kyseessä on prosessi, jossa kaikki olivat osaltaan mukana.

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #349

Minä tiedän, ettei törkypostia tullut. Sinä et näköjään halua tietää.

Saivartelusi on samaa tasoa. Tietenkään Huhtasaari ei olisi voinut julkaista teosta, jota ei ole nähnyt. Tai jota ei olisi tehty. Tai jos lapset eivät olisi koskaan syntyneet.

Siinä on se pieni ero, että mikään noista lasten tekemistä asioista "prosessissa" ei ole millään tavalla väärin.

Teoksen ja nimien luvattomasta julkaisemisesta ja sen seurauksista - vastaa yksin Huhtasaari. Älä viitsi leikkiä tyhmää.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila Vastaus kommenttiin #350

Saarela ei voita tuolla tyhjän jankkaamisellaan yhtään mitään. Aika vaihtaa levyä.

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #352

Onpas Marttilalla vahvat argumentit.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #350

Et näköjään osaa erottaa analyysia saivartelusta. Lasten syntymästä puhuminen tässä yhteydessä on juuri sitä saivartelua.

Oliko muuten koululaisilla lupa käyttää poliitikkojen nimiä ja kuvia julisteessaan? Miksi opettajien julkaisemaa julistetta ei saisi julkaista edelleen, kunhan mainitsee lähteen?

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #357

Saivartelua?

Tässä on koko ajan ollut kyse siitä, kuka on syyllinen julkisuusjupakkaan ja kuka maalitti lapset.

Sinä kirjoitit: "Koko tämän julkisuusjupakan saivat aikaan: oppilaat julisteineen, opettajat, jotka sen julkistivat, Huhtasaari ja media, jotka asiaa käsittelivät (myös me sosiaalisen median piirissä siitä kirjoitttavat)."

Kaikkien rinnastaminen samanlaisiksi syyllisiksi julkisuusjupakkaan on absurdia. Yhtä absurdi oli heittosi, että jos teosta ei olisi julkaistu, Huhtasaarikaan ei olisi voinut julkaista sitä, koska ei olisi sitä koskaan nähnyt.

Et näköjään ymmärrä, että kun puhutaan syyllisyydestä, tarkoitetaan, että joku on tehnyt jotain väärin. Siksi listauksesi on absurdi.

Siksi kärjistin listauksesi: maalitusta ja jupakkaa ei olisi tapahtunut, jos oppilaat eivät olisi julistetta tehneet tai edes syntyneet.

Sinä kun et ironiaa ja satiiria ymmärrä, kutsut sitä saivarteluksi!

Listauksesi (jossa puhutaan syyllisyydestä!) on vastaavan absurdi, kuin jos toteaisi, että pankkiryöstö olisi jäänyt tekemättä, jos pankkia ei olisi aamulla avattu tai pankkia ei olisi koskaan perustettu. Kaikki sinänsä tosia asioita mutta merkityksettömiä pankkiryöstön syyllisyyden kannalta.

Vieläkö tarvitaan rautalankaa? En savarrellut, osoitin listauksesi mielettömyyden.

"Oliko muuten koululaisilla lupa käyttää poliitikkojen nimiä ja kuvia julisteessaan? "

Koululaiset tai kukaan muukaan ei tarvitse lupaa käyttääkseen teoksissaan poliitikkojen kuvaa. Esititkö näin yksinkertaisen kysymyksen tosissasi? Luuletko, että esimerkiksi lehtikuvaajat kysyvät poliitikoilta luvan kuvien julkaisuun?

Miksi Huhtasaari ei olisi saanut julkaista oppilaiden teosta ja nimiä? Voit kysyä sitä vaikkapa kyseisen koulun rehtorilta, joka tämän on todennut. Luulen, että perusopetus- ja tekijänoikeuslaki antavat vastauksen.

Samoin vastaa (vastuullisen aikuisen) maalaisjärki. Huhtasaari maalitti koulun ja lapset. Vai onko sinulle edelleen epäselvää, onko törkypostia (nimenomaan Huhtasaaren julkistaman kuvan jälkeen) koululle tullut?

Jos Huhtasaari ei tätä seurausta osannut ennakoida, hän on paitsi vastuuton myös tyhmä.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila Vastaus kommenttiin #358

Saarelan täytyy kaikessa yksitotisuudessaan silti käsittää se oikeudesta tuttu periaate, joka sanoo 'audiatur et altera pars' tai 'audi alteram partem'. Mitä tuo periaate tässä tapauksessa merkitsee? Avaan sitä Saarelalle seuraavasti:

Huhtasaarella on oikeus aidosti ja oikeasti ja henkilökohtaisesti kokea tulleensa maalitetuksi henkilönä, joka toiminnallaan muka nimenomaisesti osallistuisi maahanmuuttajien hukuttamiseen Välimereen. Huhtasaaren oikeuksiin sisältyy luonnollisesti myös oikeus reagoida asianmukaisesti ja puolustaa mainettaan tuota häväistystä vastaan.

Onko tuo Huhtasaaren maalittaminen ja mielikuvatehtailu korrektia ja todellisuuden kanssa sopusoinnussa? Ei taatusti ole. Ymmärrämme sen kaikki. Mitä siis opettajien olisi kuulunut tehdä tuollaisessa tapauksessa. Ei mitään enempää eikä vähempää kuin poistaa nimettyyn henkilöön kohdistuva asiaton herjaus ja vihamielinen maalittaminen.

"Opettajan tehtävään kuuluu myös oppijoiden kasvattaminen yhteistyöhön ja hyviksi yhteiskunnan jäseniksi. Myös luottamuksen ja hyvien ihmissuhteiden rakentaminen kuuluu opettajan työhön.

Opettajan vastuu oppijasta on sitä suurempi mitä nuoremman oppijan kanssa hän työskentelee. Opettaja toimii yhteistyössä lapsesta ja nuoresta vastuussa olevien aikuisten kanssa."

https://www.oaj.fi/cs/oaj/opettajan%20eettiset%20p...

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #361

Kukaan ei liene sanonut, etteikö Huhtasaarella olisi oikeutta loukkaantua tai puolustautua. (Eri juttu sitten on, onko mielekästä "puolustautua" lasten tekemän julisteen takia. Monta vastaavalla tavalla reagoivaa poliitikkoa ei Suomesta löydy - no, persuista kyllä.)

Kritiikki on kohdistunut koko ajan siihen, miten Huhtasaari puolustautumisensa teki. Ei siis puolustautuminen, vaan miten. Sanoinko asian tarpeeksi yksitotisesti?

Ja se "miten" tarkoittaa lasten ja koulun maalittamista. Maalittamisen todistaa koululle tullut törkyposti ja vartija. Huhtasaari ei siis todellakaan puolustautunut "asianmukaisesti".

Sinä olet sitä mieltä, että Huhtasaaren edustamalla poliittisella linjalla ei ole mitään tekemistä pakolaisten kuolemien kanssa. Pidä mielipiteesi. Minä ja moni muu olemme eri mieltä.

Mutta siitä ei ole tässä kyse. Huomaa avainsanat: "miten" ja "maalittaminen". Siinä on jutun pihvi.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #361

#361
Kiitos Markku Marttila, että säästit minun vastaamisen vaivasta. Osuit aivan naulan kantaan.

Todettakoon, että käsittääkseni jokainen "törkypostin" lähettäjä on vastuussa viestistään. Jos muita syyllisiä etsitään, myös opettajat voivat mennä itseensä "maalittaessaan" ilmeisesti vastuuta vailla olevat oppilaansa.
Ei yleensäkään ole asiallista julkistaa oppilastöitä, varsinaan tällaisia vihapuhe-elementtejä sisältäviä heittoja. En antaisi näiden opettajien arvostelukyvylle kovinkaan paljon pisteitä.

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #365

Marttila ei vastannut puolestasi. Hän vaihtoi kokonaan puheenaihetta.

Sinun "saivartelusi" ja omituiset listauksesi ovat edelleen vastausta vailla.

Persuhenkisillä kirjoittajilla on silmiinpistävän yleinen tapa vaihtaa puheenaihetta, kun argumentit loppuvat. Ja luulla olevansa sen takia oikeassa.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #366
Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #367

Mitäs minä juuri kirjoitin.

Marttila vaihtaa puheenaihetta. Sinä kuvittelet sillä perusteella olevasi oikeassa.

Surkuhupaisaa persuilua.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #368

Menee jo alle tason. Sat sapienti!

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #371
Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila Vastaus kommenttiin #372

Panu Saarela häpäisee toistuvasti US-Puheenvuoron nimenomaisia keskusteluohjeita:

"Älä jankkaa. Tarkoituksellista keskustelun pilaamista ei suvaita.
Valheellisen tai perättömän tiedon levittäminen on kiellettyä."

Ylläpidon tulisi poistaa Saarelan koko jankkaava viestisarja, jolla hän keskusteluohjeiden vastaisesti, harkitusti ja systemaattisesti torpedoi asiallista keskustelua.

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #373

Kun argumentit loppuvat, alkaa itku ja poru.

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #374

Mielenkiintoista analyysia kohusta ja tv-ohjelmasta.

Kommentti: Laura Huhtasaarelle suorassa lähetyksessä esitetty kysymys kiteyttää, mikä on Ylen kohutun keskustelu­ohjelman ongelman ydin https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000005857168.html...

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #349

Huhtasaari ei jakanut, eikä edelleen julkaissut (mitä sitten tarkoittaneekaan). Hän julkaisi julisteesta kuvan Twitterissä. Näyttää ilmeiseltä, että hän sai tietoonsa aiemman julkaisun instagramissa vasta seuraavana päivänä. Onko tuolla sinänsä merkitystä. Ei oikeastaan varsinaisen asian kannalta. Lähinnähän tuo vaikuttaa vain sivujuonteisiin, mutta meidän keskustelijoiden olisi hyvä pitäytyä todellisissa tapahtumissa, ei jälkikäteen käsikirjoitetuissa mantroissa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #38

Pekka Lukkala,

Ja kerrottiin vain ketkä kannattavat näiden maahanmuuttajien tuloa hinnalla millä hyvänsä ( Niinistö ja Haavisto) ?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #121

Höpö, höpö Toivonen. Juliste oli kokonaisuus, jota et näköjään pysty hahmottamaan.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #124

Julisteeseen oli sommiteltu vastaparit ja vastakkaiset asenteet.

Miten Lukkala Suomeen vai kuoleen -julisteen sitten hahmotti ?

Odotan mielenkiinnolla blogistin analyysiä.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #129

Oppilailla on oikeus tehdä sinälehtiä, jotka joku poliitiko kokee loukkaavaksi, vai elämmekö Pohjois-Koreassa?

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #177

Kenellä on julkaisijan vastuu, jos täysi-ikäiset opettajat lataavat sosiaaliseen mediaan alaikäisten oppillaidensa hengentuotteita?

Ennakkosensuuria ei Suomessa ole, mutta jälkikäteen voidaan tarkastella mahdollista kunnianloukkausta, kiihottamista kansanryhmää vastaan jne.

Aivan erinomaista, jos nämä käsitteet, tekijänoikeudet ja juridiset vastuut sekä valtuutukset on opetettu oppilaille puheena olevan julisteen teettämisen yhteydessä, mieluiten ennen sen lataamista internetiin. Mitä yhteiskunnallisia ilmiöitä seuraa esiintymisestä tiedotusvälineissä omalla nimellään poliittisissa asiayhteyksissä, olisi myös syytä opettaa koulussa ennen kuin niin toimitaan käytännössä oppilaiden nimet julkistaen (kuten olen ymmärtänyt tapahtuneen).

Myös opettajien ammattietiikka suhteessa heidän tapaansa esitellä eri poliittisia puolueita ja ideologioita opetuksen yhteydessä on yhteiskunnallisesti merkittävä periaatteellinen kysymys. Eikä ole haitaksi, jos nämä tehtäisiin selväksi myös oppilaille, jotta näilläkin on perusteet arvioida kriittisesti omien opettajiensa toimintaa yhteiskunnallisen hyväksyttävyyden kannalta.

Tietämättä lainkaan, miten puheena olevassa tapauksessa todellisuudessa meneteltiin, koulun ao. opettajat ja viime kädessä rehtori ovat käsittääkseni vastuussa sekä hengentuotteen saattamisesta yleisön nähtäville että tämän jälkeisestä tapahtumaketjusta.

Tapahtumaketju on kyllä hyvin opettavainen, siitä ei kahta sanaa.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #30

Riippuu tehtävästä.
Jos tehtävä on provokatorinen juliste tai propaganda, josta keskustellaan , kun jokainen on ensin saanut miettiä sen sisältöä, ihan miltei mitä vain saa poliitikoista sanoa. Myös koulussa.
Ja on todella sanottukin.

En muista mitään muuta puoluetta enkä poliitikkoa, joka olisi nostanut vastaavan valtakunnallisen kohun viikkokausiksi - ja päässyt vielä televisioon kertomaan, ettei ole tehnyt mitään väärin, ei kadu mitään eikä pyydä anteeksi mitään.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #54

” nostanut vastaavan valtakunnallisen kohun viikkokausiksi”

Ajantajukin alkaa täällä kommenttiketjun hektisessä ilmapiirissä jo pahasti pettää.

Se oli vasta viime sunnuntai kun Huhtasaaren juliste-tviitti oli luettavissa ja tänään on lauantai.

Viime päivät ovat Helena Solinin mielikuvituksessa venyneet viikoiksi.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #292

Siis olisi pitänyt olla " viikkokaudeksi "?
Pahoittelen ; on vain niin , että monikko on tässä ilmauksessa vakiintunut käytäntö.
Se on kieltämättä harhaanjohtava.
Mutta tilannehan jatkuu , niin ehkä ongelma poistuu sillä?

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #30

Mistä päättelet, ettei noita töitä ole koulussa arvosteltu ?

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Hienoa, silloin kaikki hyvin tässä moniäänisessä perslävessä. Toivottavasti oppilaat jotka kannattavat Perussuomalaisia ja saavat vahvistaa omaa ajattelua turvallisessa opinahjossa ja tehdä omalla ajattelulla vastaavia kliffoja kuvia ja tekstejä.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #32

"Hienoa, silloin kaikki hyvin tässä moniäänisessä perslävessä. Toivottavasti oppilaat jotka kannattavat Perussuomalaisia ja saavat vahvistaa omaa ajattelua turvallisessa opinahjossa ja tehdä omalla ajattelulla vastaavia kliffoja kuvia ja tekstejä.
"

Kyllä se itselleni ainakin käy. Vähän epäilen tosin että joillekin muille se ei kävisi. Tuotahan ei tiedä ennen kuin jotain muita puolueita (tai näiden jäseniä) loukkaavaa lähtisi julkisuuteen. Kaikin mokomin omasta puolestani. Luulisi jotain tuollaista olevankin, muttei ole ylittänyt uutiskynnystä. Harvemmin (tuskin koskaan) jaksan itse selailla mitään yläastelaisten tai lukiolaisten luomia tuotoksia ellei niistä uutisoida näkyvästi.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #36

Kahtia jakautunut ja moniääninen persläpi - täällähän metaforat lennähtävät aivan uusiin sfääreihin...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #45

Kiitos terävästä havainnosta.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #45

#45
Persut ovat tuoneet Amerikkalaisen puhemallin. He haluavat Suomestakin epäkorrektin yhteiskunnan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #144
Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #36

Silvia Modighan tuossa kertoi, että häntä on kouluissa syytetty ties mistä ja kutsuttu ties miksi.
En muista valtakunnantason uhriutumista ja koulujen maalitusta.

Laurahan toi itse asian ns suureen julkisuuteen kouluprojektien massan kätköistä, ottamalla silmätikukseen pienen osan isosta kokonaisuudesta. Kieltäytyi vielä tunnustamasta ilmeistä tosiasiaa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #61

Huhtasaari ei vastannut yhteenkään kysymykseen ja puhui itse vastaamisen sijaan vain omiaan.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #65

Toimittaja jankutti epärelevantteja kysymyksenasettelujaan ja puhui röyhkeästi päälle kun haastateltava yritti vastata – miksi haastateltavan olisi pitänyt mennä siihen mukaan toimittajan yksipuolisen agendan ehdoilla?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #156

Kun suostuu haastatteluun, on kohteliasta vastata kysymyksiin. Juuri tätä toki odotin ja siksi kirjoitin eilen, että ohjelma mennee kiville. Kuten tekikin. Toimittajat saavat arvosanaksi hylätyn. Mitään muuta ei ohjelma antanut, kuin lisänäkyvyyttä Huhtasaarelle. Toimittajat jäivät hyödyllisiksi idiooteiksi.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #232

Myös kysyä voi kohteliaasti, mitä tuossa haastattelussa ei tapahtunut. Jos haastateltava haluaa vaihtaa tarkastelukulmaa, siitäkin voisi keskustella sivistyneesti. Tällä kertaa haastattelijaa ei kuitenkaan kiinnostanut se, miten haastateltava asiasta ajattelee, vaan pyrkimyksenä oli yksinomaan haastateltavan nolaaminen.

Olen samaa mieltä: Huhtasaari keräsi tällä kertaa katsojilta irtopisteet tökerön asetelman ja toteutuksen takia, jossa vielä lopuksi oikein rautalangasta väänneettiin suurella joukolla, kuka olikaan nyt oikeassa.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #232

Täsmälleen. Olisin kaivannut Jan Anderssonin loistavaa kykyä kampittaa tuollainen määrätietoinen itsekseen paasaus yllättävällä shokkikysymyksellä.
Tässä toimittaja vaikutti hermostuneelta kouranpennulta, joka yrittää nykiä määrätietoista emäntäänsä hampaillaan hameenliepeestä. Emäntä porskuttaa vain eteenpäin .
Vaikutti epätoivoiselta yritykseltä näytellä tiukkaa haastattelua.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #61

Modig puhui itsensä pussiin siinä aborttikeskustelussa ja loppu meni ihan änkytykseksi. Ei tullut viimein minkäänlaista vastausta.
Oli muuten ihan fiksu se mies siinä keskustelussa abortin tarpeellisuudesta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #32

Itse uskon että saavat. Onko sinulla todisteita tätä vastaan?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #39

Huhtasaari oli sellaisen todisteen antanut YLElle.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine Vastaus kommenttiin #39

Ei ole todisteita, mutta aikanaan se selviää mikäli jotkin oppilaat sellaisen tekevät. Veikkaan, että silloin netti maailma ja mediat täyttyvät aiheilla "politisoitunut oppilaitos".

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #62

Niin, ei ole todisteita vielä? Väitteitä Huhtassarella on jo?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #62

Mikä sellainen ”perussuomalainen” kiistanalainen juliste voisi olla?

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #32

Pitäisikö mielestäsi jo peruskoululaisten kannatta jotakin puoluetta?

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

Ohjelmassa esitettyä narratiivia sopii epäillä. Ainakin itse näen siinä monta kysymysmerkkiä.

On epäselvää, onko koululle ja oppilaiden lähipiirille ylipäätään lähetty vihapostia, ja jos on - jos -, mitä sellaista niissä on sanottu, joka tekee niistä vihapostia. Näin ollen on myös epäselvää, ketkä henkilöt näitä väitettyjä vihaposteja ovat lähettäneet. Tällä on merkitystä erityisesti siitä syystä, että (kuten Sannikka teki) Huhtasaarelta penätään vastuuta näiden väitettyjen vihapostien osalta.

Lisäksi on epäselvää, mikä on se validi sosiaalinen mekanismi, jonka kautta Huhtasaaren vastuu näistä väitetyistä vihaposteista voidaan teknisesti katsoen oikeuttaa. Tietenkään se, että huudellaan Huhtasaaren olevan vastuussa, ei kelpaa sivistyneen keskustelun tarpeisiin. Ennen tämän esittämistä tulisi osoittaa Huhtasaaren olevan tosiasiallisesti vastuussa; eikö? Tulee myös huomata, että vihapostia voivat lähettää aivan hyvin sellaisetkin poliittisesti orientoituneet tahot, joiden tarkoituksena on vahingoittaa Huhtasaarta. (fake-vihaposti)

Oma kysymyksensä on sekin, mikä on ollut tarkalleen ottaen se "uhka", jonka väitetään väitettyjen vihapostien seurauksena kohdistuneen kouluun ja oppilaiden toimintaympäristöön. Käsittääkseni mitään reaalisen uhan olemassaoloa ei ole kukaan edes pyrkinyt näyttämään toteen.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Kouluihin kohdistettuja uhkauksia ei tietenkään koskaan julkisteta sanatarkasti, koska se olisi uhkaajien palkitsemista julkisuudella. Perusjuttu.

Mitä edellytyksiä sinulla on väittää esim. Tampereen pormestaria valehtelijaksi?

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

En väitä Tampereen pormestaria valehtelijaksi. En tunne häntä. Kommenttini koski ohjelman narratiivin ongelmia.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #31

Jos Virkkula väität, että uhkailut ja vihaposti ovat keksittyjä, kuviteltuja jne, niin väität samalla Tampereen pormestaria ja kaikkia muita asiasta puhuneita Tampereen hallinnon toimijoita valehtelijaksi.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula Vastaus kommenttiin #33

Kirjoitin, että on epäselvää, ovatko vaiko eivät ole. Ohjelman narratiivi olettaa, ettei asiassa ole mitään epäselvää.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #35

Ei nyt auta siihen ohjelmaan takertuminen. Oletko vai etkö ole sitä mieltä, että uhkailut ja vihapalaute on liioiteltua ja/tai kuviteltua, koska sitä ei ole julkistettu? Tätähän sinä väitit - monen muun Huhtasaaren puolustelijan tavoin.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula Vastaus kommenttiin #48

Kysymyksesi on väärä. Se kuuluu johonkin toiseen keskusteluun.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #35

Kirjoitin jo kerran, ettei Huhtasaari ole tuonut julki sitä omaa palautettaan, jota on kyseisestä julisteesta saanut?

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula Vastaus kommenttiin #49

Kirjoitit. Mutta mikä on pointtisi?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #79

Eli Huhtassari saa mielestäsi puhua mitä vaan ilman näyttöä?

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula Vastaus kommenttiin #102
Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine Vastaus kommenttiin #33

Ohjelmassa kerrottiin, että on aiheutettu oppilaille kärsimystä???, tosin Toimittaja ei kertonut kohdistuiko kärsimys koko koulun oppilaisiin vai niihin muutamiin jotka tuon kuvan olivat tehneet. Annetaan melko lahjakkaasti "yleistävä" kuva.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #51

Eli, pidät siis Huhtasaaren twiittiä asiallisena välittämättä sen seurauksista?

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine Vastaus kommenttiin #57

En mene tuohon "kaivoon" Pekkala, kyseenalaistin Toimittajia "yleistämisestä".

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #66

Vähintä olisi, että kirjoittaisit edes blogistin nimen oikein.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #51

Väärin.
Opettaja keskustelussa teki selväksi , kuten myös kansanedustaja Yanar, että tuollainen hyökkäys ja sen seuraukset koko koululle saa oppilaat varuilleen.
Tulee tosiaan tunne, että poliitikot vahtivat oppilaiden ilmaisuja ja kaikki joutuvat kärsimään, jos joku poliitikko ei tykkää näkemästään. He alkavat aristella ja pelätä.

Mikä paradoksi !
Juuri nämä, jotka puhuvat aivopesusta ja poliittisesta ohjauksesta haluavat tulla poliittisella agendalla kouluun tuomitsemaan ja komentelemaan !

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #69

# 69

Terroristien ja vastaavien omien ääriliikkeiden tarkoitus on herättää pelkoa. Ja nythän niin kävi. Jatkossa koulussa ja oppilaiden vanhempien keskuudessa taatusti mietitään miten toimia ettei jouduttaisi persujen maalittamiksi.

Huhtasaaren twiitti oli tosiaan tapaus joka muutti Suomen. Koskaan aiemmin eivät valtaeliittiin kuuluvat poliitikot syyllistyneet samaan. Suomi tänään ei ole sama kuin vielä viikko sitten vaan astetta ikävämpi paikka.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #51

Onko jompikumpi sinusta oikeutettua?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Ja kuten Mäkinen toisaalla on osannut kertoa, koulun kaikkia turvatoimenpiteitä ei liioin ole paljastettu.

ilmeisen hämäysluontoisesti on vain kerrottu yhden ainoan vartijan olevan koululla paikalla.

Onkin mahdollista, että koulu on joutunut varautumaan uhkausten ja vihapuheiden vuoksi jopa hyvinkin massiiviseen aseelliseen koululaisten ja opettajien puolustamiseen.

P.S. Uhkauksia ja vihapuheita ei ole julkisuudessa liioin yksilöity, mikä saattaa viitata meneillään olevaan salaiseen poliisioperaatioon.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #83

Sinä se kehtaat suhtautua pilkallisesti siihen, että koulu ja kaupunki ottavat vakavasti lasten ja opettajien turvallisuuden.

Höpinäsi massiivisesta aseellisesta puolustautumisesta ja salaisesta poliisioperaatiosta ovat omaa hourettasi ja naurettavia.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #83
    "Onkin mahdollista, että koulu on joutunut varautumaan uhkausten ja vihapuheiden vuoksi jopa hyvinkin massiiviseen aseelliseen koululaisten ja opettajien puolustamiseen"

Varmaan on tarkk'ampujia naapuritalojen katoilla.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #111

Täällä siis pilaillaan suomalaisen koulun kustannuksella.
Kun koulussa persujen ajeerauksen takia on vartija niin koulusta tehdään naurunalainen. Eli hyökkäys tätä koulua kohtaan jatkuu.
Kun Halla-aho halusi vastakkainasettelua hän siis tähtäsi tähän!

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #160

Palstan persut varmaan kyseenalaistavat koko koulun olemassaolon.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #179
Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #200

Joskus on parempi oletella hätiköityjen johtopäätösten sijasta. Toisin sanottuna kannattaisi tutkia ennen kuin alkaa hutkia.
http://laurahuhtasaari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/26...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #200

#Outi Mara: Toiseksi kivointa. Kivointa on keskustella konditionaalissa.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #160

Sini, tuo lainaus massivisesta aseistautumisesta oli Pekka Toivoselta yllä.
Osoita siis kommenttisi hänelle.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

On vähintäänkin yhtä epäselvää, millaista palautetta Laura Huhtasaari on kyseisestä julisteesta saanut. Häneltä sen perään kyseltiin tässäkin ohjelmassa.

Toni Rintala

Yhden yhteystiedot hän oli antanut, kun yhtä pyydettiin.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Ikävä kyllä Huhtasaari ei suostunut vastaamaan yhteenkään hänelle esitettyyn kysymykseen.

Sikäli hänessä on poliitikkoainesta. Ei tosin sellaista, jota minä poliitikolta edellytän.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Huvittavaa lukea näitä kommentteja.

Sultaan Said Ahmedin tutkintapyyntö on turha.

Kantelu rehtorista oikeuskanslerille on turha.

Uhkauksista ilmoitukset poliisille, että uhkailijat oppisivat.

Ja niin paljon höpöhöpöä persuvastaisilta:

"Huhtasaari kieltäisi oppilaiden sananvapauden."

"Persut on ääriryhmä ja haikailevat stasin perään."

"Halla-ahon logiikalla hukkuvien pelastaminen kiellettäisiin."

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Halla-ahon logiikalla hukkumiset loppuisivat. Näin olisi pitänyt tehdä jo Lampedusan (vai mikä se oli) jälkeen. Ei pelastusveneitä, joilla salakuljettajat bisnestä pyörittävät.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Niin, kuten kirjoitat, kyseessä on Halla-ahon logiikka.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #53

Nykyisen politiikan seurauksethan me tiedämme. Kutsutaan väkeä, joka sitten hukkuu.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Halla-ahohan teki europarlamentissa aloitteen kansalaisjärjestöjen meripelastusoperaatioiden sanktioimisesta, ja niitä on ollut mm. Pelastakaa Lapset ry:llä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #64

Halla-aho toimii puheidensa mukaisesti. Harvinaista politiikolta.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen Vastaus kommenttiin #78

Aina sama juttu.

"Teki aloitteen!"

"Haluaisi sanktioida kuljetukset esim. Libyan rannikolta Italiaan!"

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Historiastammehan tiedämme että motiiveiltaan kyseenalaisten helppoheikkien menetelmiin kuuluu horjuttaa luottamusta yhteiskuntaan. Tässä tapauksessa koululaitokseen. Henteriin ja muutamaan muuhut puheet upposi: tässä tapauksessa valehtelija on tamperelaisen koulun rehtori.

Ja kuten tiedämme yhteiskuntaa vahingoittamishaluisten (aina terroristeista kotoperäisiin ääriliikkeisiin) märkä uni on iskeä yhteiskunnallisia instituutioita vastaan. Nyt on saatu muutama päivä lukea miten koululaitoksemme on mätä. Tavoitteet näillä kaikilla ovat samat. Aikanaan noidenkin tekemisistä sitten me kaikki laskua maksellaan.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Tärkeä ja olennainen havainto koko jutusta !

Oikeistopopulismin politiikan paradoksi kautta aikojen , väitteet :

" Politiikka on likaista peliä"
" Puoluepeli alas, puoluedemokratia ei toimi "
" Virkakoneisto ( tässä koululaitos ja kaupunki pormestaria myöten) on mätä , juonii kansaa vastaan!" .
" Salassa tapahtuu asioita, jotka tiedämme, muttemme uskalla kertoa".
" Meitä , jotka tiedämme totuuden, vainotaan".

"Koska näin on, puoluedemokratia ja ay - liike on korvattava kansan tahdon mukaisella järjestelmällä muuten kuin vaaleilla, koska vaaleissa meidän ei koskaan anneta saavuttaa riittävää enemmistöä.
Isänmaa on pelastettava ! "

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Katselin muutaman minuutin pätkän kyseisen ohjelman alusta.

Kuten saattoi odottaa haastattelija Sannikka lähti välittömästi hiillostamaan Huhtasaarta kelpo inkvisiittorin tyyliin. Sannikka keskeytti jokaisen repliikin Huhtasaarelta ja tylytti kansanedustajaa ihmetellen, missä viipyy hänen anteeksipyyntönsä.

Taattua YLE:n ohjelmakonseptia, jossa ennakkoon valitulla taktiikalla demonisoidaan studioon saatu vieras. Lukkalan 'valistuneen' näkemyksen mukaan ohjelman pahis oli Huhtasaari, kukas muu. On me aikoihin eletty.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Sannikka keskeytti jokaisen repliikin Huhtasaarelta"

Sanomalla että Huhtasaari ei vastaa kysymykseen, kuten ei vastannutkaan.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Sannikan kysymykset kuuluivat sarjaan "joko olet lakannut hakkaamasta oppilaitasi?"

Typeriin kysymyksiin kannattaa yleisen edun vuoksi useimmiten jättää vastaamatta.
Vastaaminen, miten tahansa vastaisikaan, vain kiihottaisi haastattelijaa lisää.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #71

Jos toimittaja kysyy : " aiotko pyytää anteeksi ?" ja poliitikko alkaa selostaa, mihin hän pyrkii ja miten joku toinen mahdollisesti reagoisi johonkin muuhun asiaan - ja toimittaja kysyy uudelleen : " aiotko pyytää anteeksi?" ja poliitikko jaarittele ja hyökkäilee edelleen samoin , kumpi toimii väärin ?

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila Vastaus kommenttiin #82

Väärin toimi ehdottomasti toimittaja Sannikka.

Hänen kysymyksensä oli itse asiassa agressiivisesti valmisteltu ansa, johon hän yritti moneen kertaan saada painostettua saaliinsa. Huhtasaari luki tilanteen oikein, eikä hypännyt toimittajan ansaan.

On näet selvää, että miten tahansa Huhtasaari olisi anteeksipyyntöhaastetta kommentoinut, se olisi kaikissa tapauksissa lisännyt vettä Sannikan ja taustaraadin myllyyn. Konsepti oli siten ennalta rakennettu. Ymmärrät sen kyllä itsekin, parahin Helena Solin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #88

Huhtasaariri puhui koko ajan vain omiaan.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #88

Väärin.
Huhtasaari oli valmistellut puheen , jonka hän oli päättänyt pitää, sanoi tai kysyi toimittaja mitä hyvänsä.
Se oli sama teksti, jota hän on suoltanut koko ajan , ja jolla hän itse koko jupakan aloitti.
Lähes sanasta sanaan sama.
Tämän huomasi selvästi ,kun hän ei oikeasti verbaalisesti reagoinut toimittajan kysymyksiin ollenkaan vaan jatkoi omaa julistustaan.

Jos tätä joskus tutkitaan , tekstintutkimus paljastaa tämän heti .
Käy kuin gradun kanssa .

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #113

Hyvä huomio.

Ja koski myös toimittajaa, joka ei reagoinut saamiinsa vastauksiin.

Dialogi puuttui.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #117

Nyt jäi vain epäselväksi, olisiko toimittaja reagoinut, mikäli olisi saanut vastauksen kysymykseensä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #140

Ilmeisesti hän olisi reagoinut ohjelman käsikirjoitukseen laaditun mallin mukaan.

Toimittajan lausumatta jäänyt repliikki löytynee kyseisestä
käsikirjoituksesta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #117

Muuten kyllä, mutta mihin vastaukseen toimittaja olisi voinut reagoida, kun kerran yhtään vastausta ei tullut?

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #82

Huhtasaaren pointti oli se, että opettajat olivat laiminlyöneet aikuisen vastuunsa päästäessään some-julkisuuteen yhtä eduskuntapuoluetta halventavan julisteen. Se näkökulma ei päässyt lainkaan esille, että vastuu tapahtuneesta seurauksineen olisi kyseisillä opettajilla, ja että he olisivat anteeksipyynnön velkaa.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #157

Minunkaan mielestäni ei pitäisi koulussa tehtyjä seinälehtiä levitellä mihinkään. Koulun sisällä saa oppilas ilmaista mielipiteensä vapaasti, ja siitä voidaan sitten keskustella, se on kansalaiskasvatusta.

Mutta se on vain halpahintaista poliittista propagandaa, että nyt väitetään koululaitoksen aivopesevän oppilaita jotakin puoluetta vastaan, opettajien aloitteesta.

Some tyhmistää ihmiskuntaa...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #157

Itse katson, että julisteessa arvosteltiin maailmankatsomusta, jota perussuomalaiset Suomessa edustavat.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen Vastaus kommenttiin #217

Kun valitsee yhden päälinjan jolla ratsastetaan - siis maahanmuuttovastaisuuden (ei kriittisyyden), niin kyllä se sanoma menee perille vuosien saatossa. Jotkut tuon sanoman ottavat omakseen (noin 10%) ja jotkut taas ei. Ei siinä tarvita opettajia tueksi enää rippikoulu-ikäisille jos pyydetään ilmaisemaan omaa näkemystä ympärillä vellovista kärkiteemoista. Ne kun asiat tuppaavat olemaan juuri sellaisia miltä näyttävät.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Juuri näin ja takahuoneessa raati. Hämmästyin tuota tuolia jossa Huhtasaari istui, joka nousee ja laskee. Voiko ihmistä nöyryyttää noin?

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Samaa minäkin ajattelin. Persuja saa nöyryyttää vapaasti, luulisin.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #90

Ko. tuoli kuuluu ohjelman formaattiin, sopii katsoa kuka siinä istuu ensi perjantaina.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #112

Jos siinä istuu julisteessa näkyvä Pekka Haavisto ( vihr.) niin tuoli nostetaan kyllä katon läpi.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine Vastaus kommenttiin #112

Seija!

Siinä tuolissa istuu aina ihminen, oli formaatti mikä tahansa. Mutta kait varmaan olet niitä ihmisiä, jotka nauttivat siitä kun ihmisiä nöyryytetään.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #133

"Mutta kait varmaan olet niitä ihmisiä, jotka nauttivat siitä kun ihmisiä nöyryytetään."

Tuo on yhtä tyylitöntä kuin se tuolikin.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #134

Ihmettelen, että kenelläkään on niin kova hinku televisioon, että suostuu tuohon tuoliin.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #141

Tuolia voidaan nostaa myös ylöspäin.

Tämän takaa takahuoneen samanmielinen raati, jonka haastateltava parhaimmassa tapauksessa itse saa valita ja hyväksyä ehtona tuoliin istumiselleen.

Ei tämä sentään mitään rakettitiedettä ole.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #171

Miten se tekisi tuolista paremman idean, että sitä nostetaan? Ihan yhtä noloahan sellainen on.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #239

Tuo kysymys kannattaa esittää Sannikka & Ukkola -ohjelman aivoriihelle.

Kyseessä on luultavasti mielikuvat.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Huhtasaari ei vastannut yksinkertaiseen kysymykseen, vaan puhui koko ajan jostakin muusta.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

En minäkään vastaisi, jos annetaan kuva että olisin aiheuttanut koko koulu populaatiolle kärsimystä ja niinhän Toimittaja väitti.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #91

Ilmeisesti mielestäsi on varmaa, ettei näin ole käynyt?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #91

Ilmeiseti mielestäsi on varmaa, ettei näin ole käynyt?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Vai toimin minä "valistuneena demonisoijana"? Mielenkiinloinen näkemys?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Hmm. Kun tutkii Twitteriä ja tätäkin keskustelupalstaa, on täällä melkoinen määrä melkoisen terävällä mielipiteellä varustettuja opettajia. Niinkö rooli, asenteet ja arvot pysyvät vain täällä, vai voisivatko ne tietyissä tilanteissa lipsahtaa opetukseen? Ja älkää nyt pelihousujanne repikö...tämä oli vain kysymys.

Omalle lapselleni 2.luokalla mukava ope kertoi, että hän aina äänestää vihreitä. Onko tämä mielestänne suotavaa? Kuuluuko open rooliin?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Sanot sinä. Muuten kuinka monta opettajaa tunnistat ketjun kommentoijista?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Etkö sinä tiedä palstaa seuranneena?

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Jos oppilas kysyy ja sanoo esim . että " mun iskä äänestää a i n a kokoomusta , mitä sä äänestät?"
opettaja voi sanoa, että " se on salaisuus" tai " mä äänestän a i n a vihreitä".

Mutta hän e i saa sanoa, että " niin pitäisi sun isänkin äänestää."
Hymyilyä.

Menee hieman lapselliseksi. Mikä tietysti sopii koko jutun henkeen.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Tämän jutun juonen tunnistaminen ei vaadi opettajuutta eikä teräviä mielipiteitä.
Vaikka tämän onkin juoninut - opettaja !

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Mukava ope kertoi 2. luokalla äänestävänsä vihreitä. Epäilemättä. Toivottavasti lapsesi tekee samoin.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Lapseni saa äänestää 18v juuri, miten hän haluaa.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Penskana istuin Koulussa pari kertaa jälkkäriä kun arvostelin kekkosta ja neukkulaa. Ei mikään ole muuttunut.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Huhtasaari, Halla-aho, Niinistö ja Haavisto voisivat kokoontua TV:ssä vaihtamaan mielipiteitä koululaisten ”Suomeen vai kuoleen” -julisteen aiheuttamasta kansalaiskeskustelusta.

Yleisöksi sopisi mainiosti koululaisia ja opettajia, joilla olisi samalla mahdollisuus osallistua keskusteluun kysyen ja kommentoiden.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Olisi muuten hyvä idea, että Opettajat ja Koululaiset pääsisivät kommentoimaan ja keskustelmaan.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Blogistille suositus kun oli laittanut linkin. Antti Sarpilan upean konsertin jälkeen paluu arkeen. Eipähän tuossa tullut mitään uutta. Odotellaan Luukkasen seuraavaa blogia. No....se hieman ihmetyttää, että varsin heiveröisesti on puolueen yläpäästä (muilta puheenjohtajilta ja kansanedustajilta) tullut Huhtasaarelle julkista tukea. Hmmmmm....Alkaako presidenttiehdokas olla jonkinsorttinen rasite? Mutta eipä siellä taida olla paljon sanavalmiimpaa ja rohkeampaakaan kehiin heittää.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Huhtasaari takaa julkisuutta Perussuomalaisille, keinolla millä hyvänsä. On tänään vain surullisen ikävää että ne keinot eivät ole enää varsinaista politiikkaa eikä opettajan pätevyyttä. Hän on vain varapuheenjohtaja puolueessa ja osaa olla äänessä tavalla tai toisella, hyvin paljon Internetin avulla. Arvostus työssään (mikä se lopulta onkin) ei ole kovin korkeaa tasoa.

Siis mikä on se asia, josta häntä voisi ja saisi arvostaa. Hän osaa kääntää huomion aina johonkin muuhun kuin omaan osaamiseensa ja ainoastaan muistuttaa kuinka kauheita ihmiset ovat, myös häntä itseään kohtaan. Jopa alaikäiset oman maan oppilaat tänä päivänä. On se Suomi kauhea maa eikä Perussuomalaisessa politiikassa itsessään ole mitään vikaa.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Varsinainen politiikka tehdään muualla ja Lauralla on tämä primadonnan rooli.

Saattaa tietysti olla, että johto katselee ihan tyynesti sivusta, vaikka touhu yltäisi jo vaarallisiin mittoihin, kuten tässä on käynyt.
PerusS kuitenkin poikkeaa kaikista muista juuri tässä suhteessa ; se, mikä olisi demareille katastrofi, on persuille voitto.
Koska heillä on tämä provokaatio > uhriutuminen > hyökkäys > uusi uhriutuminen - tekniikka johtoajatuksena.

Eihän julkinen keskustelu koske PerusS - politiikkaa vaan sen edustajien tempauksia.
Eduskunnan äänestyskin meni sen suuremmitta puheitta - kun piti pitää Lauraa esillä.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Paradoksien puolue.
Suomi on kauhea maa täynnä Lauraa kiusaavia suvaitsevaisia .
Mutta tämä tulee pitää tällaisena eikä tänne saa päästää vieraita vaikutteita.

Koulu ei saa keskustella politiikasta eikä poliitikoista eivätkä poliitikot saa määrätä koulua,
mutta PerusS - poliitikkojen pitää sada määrätä koulujen taideprojekteista.

"Pitäisi puhua asioista eikä henkilöistä" , mutta henkilökohtainen tunne loukkauksesta on oikeutus muiden henkilön
maalitukselle.

Lasten tunteet ovat pääasia - mutta vain omien lasten.

Ihmisiä ei saa syrjiä mielipiteen mukaan, mutta punavihreät opettajat on listattava.
Samoin Ylen punavihreät toimittajat . Jos joku ei ilmoita puoluekantaansa, hän on punavihreä.

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Tämä menee taas sarjaan yllytetään lapset härnäämään vierasta koiraa ja vaaditaan sitten koiran lopettamista kun koira tekee mikä on koiralle luontaista.

Mielestäni politiikka ei kuulu kouluihin koska poliittiset kannanotot synnyttää aina vastareaktioita.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Tänään tuntuu enemmän siltä, ettei poliitikko kuulu televisioon.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Kai tämä on vähän tätä "lääkäri ja potilas" logiikkaa. Nyt lääkärit (toimittajat) eivät osanneet käsitellä "potilasta" (Huhtasaari) aivan oikealla tavalla. Oli sen verran agressiivinen tapaus, että sanat sinkoilivat, mutta asiat eivät edenneet. Toimittaja eivät pystynyt parempaan, silti sympatiani heille. Huhtasaari kulkee kuitenkin edelleen vapaana niin kuin minäkin, monen muun ohella. Oikeusvaltio toimii vielä tässä suhteessa.

Tapasin itse originaali tohtorin vähän aikaa sitten. Sanoin hänelle että "pitääkö minun koko elämäni tavata samanlaisia idiootteja, jotka eivät ymmärrä mitään oikein" (toimittajiin verraten). Oli vielä siirtolaistohtori, uskottavasti Unkarista. Huhtasaari sentään piti suunsa kiinni, kai "poliittista uraansa" ajatellen. Mutta varmasti sisällä kiehui, sen näki aika hyvin.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #145

Minua potilas nimitteli kerran "lestadiolaiseksi homoksi". Se oli niin hämmentävää, että menin ihan sanattomaksi.

Onko mielestäsi fiksua nimitellä ihmisiä idiooteiksi, vai saako lääkäreitä nimitellä ihan miten haluaa?

Perussuomalaisethan ovat ylpeitä siitä, että eivät hallitse sivistyssanoja, mutta tarkoititko sanoa, jotta lääkäri oli "originelli"?

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila Vastaus kommenttiin #170

Valitettavasti aikamme lääkäreissä, eikä ainakaan vähiten psykiatreissa, on Josef Mengelen hengenheimolaisia, tosin lievempiä tapauksia.

Ei pitäisi olla syytä kohdella lääkäreitä sen sileämmillä hansikkailla kuin ns. tavan kansalaisia. Eläköön kaikkien potilaitten ihmisarvo, oikeusturva ja kohtuullinen sananvapaus kaikkialla. Olet varmaan samaa mieltä kanssani, Roponen?

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #186

Saako kaikkia ihmisiä nimitellä idiooteiksi, jos siltä tuntuu?

--Saako poiisia sanoa siaksi, kysyi mies konstaapeliltä. Ei saa. Mutta saako sikää sanoa poiisiksi? No joo...eiköhän.

Näkemiin, herra poliisi.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila Vastaus kommenttiin #189

Roposella karkasi nyt hieman 'kynä', mutta ei se haittaa. Auf Wiedersehen!

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #192
Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi Vastaus kommenttiin #186

Kävin tuossa läpi Internetin arkistoja Toisen maailmansodan ajoilta. Lääkäreistä yksi pahin oli Hitlerin henkilökohtainen "vastenmielinen puoskari". Hyvin epäpätevänä pidetty mies, joka edesauttoi Hitlerin fyysistä ja henkistä rapautumista määräämällä tälle todella paljon lääkkeitä.

No niin. Se pääasia mitä tänään löysin. Tuossa linkki, jossa kerrotaan että Hitlerin lääkekaappi oli ääriään myöten täynnä. On siinä muutakin tästä fasismin miehestä. Aina yhtä mielenkiintoinen mies, vaikka en todellakaan ihannoi hänen toimiaan. Enkä yhdenkään hänen "opetuslapsensa". https://historianet.fi/sota/toinen-maailmansota/hi...

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi Vastaus kommenttiin #170

Viime yönä kirjoitin samaiseen sairaalaan ja pyysin lääkärin vaihtoa, ehkä myös sairaalan. Vastausta en ole vielä saanut, mutta kyllä tämän lääkärin toiminta on arveluttavan kehnoa, ei voi muuta kuin moittia. Se sana mitä käytetään on sitten eri asia, totta, mutta moitetta ei pidä unohtaa silloin kun siihen on aihetta.

En ole rivojen sanojen kannattaja, en todellakaan. Lääkärini (vieläpä ylilääkäri) toiminta vain voi pahimmillaan olla minulle todella vaarallista. Saa nähdä kuinka käy. Lopuksi tämä että pysytään aiheessa, blogistin alkuperäisessä, jotta "suksi ei lipsuisi liikaa". Kunnioituksesta blogin aloittajaa kohtaan: Aiheena Laura Huhtasaari ja YLE:n ohjelma.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #170

"Onko mielestäsi fiksua nimitellä ihmisiä idiooteiksi, vai saako lääkäreitä nimitellä ihan miten haluaa?"

Miksei juuri lääkäreitä saisi nimitellä mielensä mukaan, eikös se ole sananvapautta. Vai ovatko lääkärit omasta mielestään niin paljon meitä rupusakkia ylempänä ettei törppöä lääkäriä saa sanoa törpöksi lääkäriksi.

Olin kesällä kirurgian ylilääkärin kanssa samoilla tikkailla valaisinta asentamassa ja minun jäykät sormet ei mahtuneet rasiaan seinässä, professorismies kun oli niin sanoi mulle että annappas se meisseli mulle, minä käyn työkseni päivittäin niin pienissä paikoissa että rasiaan mahdun varmasti. Tuosta sanoisin että aina ei koulutus mene hukkaan.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi Vastaus kommenttiin #170

Minun edellinen lääkärini (nainen) oli parempi kuin tämä nykyinen, siirtolainen mies. Hän toki osaa vaadittavan kielen mutta ammattitaidosta en ole oikea ihminen sanomaan mitään. Silti minulla ja tuolla edellisellä lääkärillä synkkasi paremmin kuin tällä uudella. Hän hokee kuin Huhtasaari sitä samaa mantraansa.

Hänen sanansa tosin kulkevat eri "latua": "Mitä sinä haluat?" on se ainainen kysymys minulle. Mitään ohjeita tulevaan tämä uusi lääkäri ei anna, kuten edellinen niin usein teki. Sanoin hänelle viimeksi, että enhän minä ole mikään lääkäri. Sinun se on sanottava mitä kohdallani seuraavaksi tehdään ja mitä teen. Tosin elämääni vaikuttaa myös toisen sairaalan osaava kirurgi.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Onhan siellä muitakin viihdeohjelmia.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Huhtasaaren ja raadin haastattelun loppuun Toimittajat heittivät mielestäni kysymyksen.
https://tekniikanmaailma.fi/hitlerin-taisteluni-fe...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund
Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Ei ole väärä ja tuosta tekniikanmaailman artikkelista Ukkola puhui ja haastateltiin TM:n toimittajaa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Lähden itse nyt nukkumaan. Olkaa kiltisti.

Käyttäjän PasiRipari kuva
Pasi Ripari

Eikös Australiassa ole menestynyt hyvin tämä meripelastuksen lopettaminen? Käsittääkseni hukkuneiden määrä on romahtanut.

Joku voisi kärjistää, että nykypolitiikan kannattajat ovat niitä joiden vastuulla on tänäkin vuonna yli tuhannen ihmisen hukkuminen Välimereen.

Tämä tuli mieleen, kun täällä niin monet täysin varmana asiastaan leimaavat Halla-ahon ajattelun kuolemantuottamukseksi. Eikö olisikin metkaa jos asia olisi ihan toisin päin?

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

1. Ei ole romahtanut.
Sen lisäksi merelle on jäänyt ajelehtimaan ns kuolemanlaivoja .
2. Australian malli on toistaiseksi hirviömäisin, mitä on keksitty.
Ihmisoikeusjärjestöjen edustajat raportoivat lasten itsemurhista ja keskistysleirioloista.
Toimittajia ei päästetä vankilasaarille ja ihmisiä kielletään vankeuden uhalla kertomasta, mitä ovat nähneet.
Maassa mamukriittisetkin osallistuvat jo mielenosoituksiin humaanimman politiikan puolesta.
Systeemi on häpeä koko ihmiskunnalle.

Ja vastaavaa halla- aholaiset haluavat Suomeen !
Jokainen koululainen, joka on nähnyt yhdenkin dokumentin Australian mallista, kauhistuu taatusti ajatusta,
että Suomessa voisi olla n a i s poliitikko, vieläpä o p e t t a j a , joka v a a t i i tuollaista Suomeen .
Minkäs teet.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Helena Solin: luepas tuoreesta HS:n Kuukausiliitteestä N:o 10 kiinnostava artikkeli Nauru-saaresta, jolla itsenäisenä valtiona on mm. sopimus Australian kanssa toiminnasta turvapaikanhakijoiden sijoituskeskuksena. Toki jutun keskeinen pointti on maapallon ilmaston muutos ja Naurun erikoinen taloushistoria, tuo turvapaikanhakijakeskus on siinä vain sivujuonne.

Mutta tuon trooppisen saaren olosuhteet turvapaikanhakijoille syyskuussa 2018 HS:n Sami Sillanpään kuvaamina eivät todellakaan vastaa kuvauksia keskitysleireistä, vaan asettavat väitteesi 2. naurettavaan valoon.

Australia ei ole myöskään jättänyt kenellekään mitään epäselväksi jo 2013 lähtien siitä, että sinne ei todellakaan kannata yrittää tulla laittomasti ihmissalakuljettajien veneellä.

http://hannumononen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/25999...

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Pahinta tässä on se, että Huhtasaari ulostuloillaan, kuten tässäkin tapauksessa, tekee hallaa koko poliittiselle järjestelmälle. Kun politiikko, tässä tapauksessa vielä pres. ehdokkaana ollut Huhtasaari, heittää ilmaan väitteen, jolle katetta ei löydy, se ei voi olla vaikuttamatta koko poliittisen järjestelmän uskottavuuteen. Persujen johdon, mikäli se haluaa, että persut olisi edes jossain määrin uskottava puolue, pitäisi nyt viimeistään irtisanoutua Huhtasaaren näkemyksestä koulumme politisoitumisesta. Mutta on ilmeistä, että persuissa uskotaan siihen, että valhetta toistamalla tarpeeksi monta kertaa se muuttuu ennenpitkään todeksi, mutta kun ei muutu.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Huhtasaari on enemmän oikeassa kuin Granlund. Huhtasaari 'valehtelee' siis vähemmän kuin Granlund. On jopa erittäin todennäköistä, että Huhtasaari ei valehtele lainkaan.

Politiikka on läsnä koulumaailmassa. Siitä ei ole epäilystäkään. Kysymys on vain siitä, missä määrin ja millaisia poliittisia näkemyksiä sallitaan kouluissa pitää esillä.

Asiaan liittyvästä välttämättömästä ohjauksesta vastaavat opettajat ja koulun johto; eivät oppilaat.

Koulu ei saa olla paikka, missä poliitikkoja tai ketään muitakaan rinnastetaan sarjahukuttajiin, tappajiin. Kenenkään ei liene vaikea käsittää sitä.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Julisteessa kyllä vertailtiin Niinistön ja Haavistoon. Aikalailla kunnioitettaviin persooniin. Niitä te persut ette vielä ole ehkä bongaannetkaan itseriitoisuudessanne.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Ilkka voisi urhoollisesti avata sen toisenkin silmänsä, vaikka se vähän kipeää tekisi.

En ole persu.

Annan sinulle Ilkka toisenkin ohjeen. Älä jaa kansalaisia kategorisesti kahteen leiriin; persuihin ja ei-persuihin.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen Vastaus kommenttiin #155

Kyllä se jako persuihin ja ei persuihin on tehty Persujen toimesta jopa välttämättömäksi. Meillä ainakin työyhteisössä joskus puhutaan politiikastakin. Persupolitiikasta hienotunteisesti vaietaan. Kiitoksia isällisestä opastuksesta. Silmät ja sen lisäksi erityisesti korvat ovat avoimena. Niin ja mieli.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #155

Olen vasta oppinut, että Twitterissä persut kutsuvat kaikkia eipersuja " kommunisteiksi".
Että se siitä kahtiajaosta ja sen kehittelijöistä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Ilkka Nielsen,

Tasavallan presidentti käytti hallitsematonta maahanmuuttoa ja turvapaikan hakemista kritisoivan puheenvuoronsa jo 3.2.2016 valtiopäivien avajaisissa todetessaan, että pelkästään asylum-sanan ( turvapaikka) oikeaoppinen lausuminen näyttää riittävän avaamaan ovet Eurooppaan ja Suomeen.

On huomionarvoista, että tasavallan presidentti Niinistö mainitsi aivan erikseen nimeltä Suomen valtion.

Opettajan tehtävänä olisi "Suomeen vai kuoleen"-julistetta kyhättäessä ollut muistuttaa oppilaita tästä tasavallan presidentin mielipiteestä, jonka hän oli ilmaissut kantanaan jo pari vuotta aikaisemmin.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #199

Peruskoulu ei tarkoita Suomen Perustaa, tarkoituksena on että oppilaat tekevät työnsä itsenäisesti.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #204

Ehkä opettaja siinä tapauksessa onkin muistuttanut oppilaitaan Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistön esiinottamasta asylum-taikasanasta, mutta nämä eivät ole antaneet presidentti Niinistön kannanoton ja opettajan tietoiskun häiritä agendansa esiintuontia.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #215

Onko vielä muita arvuutteluja?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #221

Koko kansalaiskeskustelu ” Suomeen vai kuoleen ”- julisteesta perustuu enemmän mielikuviin kuin tosiasioihin kuten tuo juliste itsekin.

Arvuuttelu onkin hyvä sana kuvaamaan käytävää keskustelua.

Asiaan liittyvät vähäiset tiedossa olevat tosiasiat lakaistaan rivakasti maton alle joten keskustelu jatkunee vielä jonkin aikaa ( arvuutteluni mukaan).

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #229

"Koko kansalaiskeskustelu ” Suomeen vai kuoleen ”- julisteesta perustuu enemmän mielikuviin kuin tosiasioihin kuten tuo juliste itsekin."

Mielikuvansa siitä muodosti ja julkisti Huhtasaarikin, ja toisti sitä edelleen Sannikka & Ukkolassa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #237

Juurikin näin.

Mielikuvissaan hän varmaan näki itsensä epäoikeudenmukaisesti sijoitettuna koululaisten ”kuoleen ”-kategoriaan ja ihmetteli syystäkin
Niinistön ” Suomeen”-kategoriaa, koska muisti tämän sangen maahanmuuttokriittisenä asylum-kannanottajana.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #242

"ihmetteli syystäkin
Niinistön ” Suomeen”-kategoriaa, koska muisti tämän sangen maahanmuuttokriittisenä asylum-kannanottajana."

Linkki? Tuo on mennyt ohi.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #246

Laitat vain googleen tai johonkin toiseen hakukoneeseen hakusanoiksi esim.
Niinistö ja asylum

Tuossa nyt yksi linkki, mihin arvelen tuon perustuvan.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000001111618.html

Eli kaikissa tilanteissa ei voida kaikkia auttaa. Tuo tietenkin on itsestäänselvän toteaminen, mutta nykyään se ei jostain syystä ole itsestäänselvää, joten se menee "maahanmuuttokriittisen" näkökulman puolelle.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #266

” Pakolaisia.voidaan käyttää myös valtapolitiikan välineenä.”

Osuvasti ja sangen ajankohtaisesti todettu jo
vuonna 2016 tasavallan presidentti Sauli
Niinistöltä valtiopäivien avajaispuheessa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #266

Ja tuon perusteella esität mitä Huhtasaari varmaan ihmetteli. Hieman huolestuttavaa, sanoisin.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #229

Jännää, että niin moni ei tajua, että mielikuva on todellisuutta. Faktoilla saatetaan muokata mielikuvaa, mutta loppupeleissä vain mielikuvalla on väliä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #244

Platon tiesi tämän jo 2400 vuotta sitten.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #244

Senpä takia mielikuvalla on vaikutusta , siinäkin lasten tekemässä kuvassa, ei sillä onko kuva laiton vai laillinen.

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela

Esittelet tuumailua kuka valehtelee ja kuinka paljon, mutta et ainuttakaan perustetta. Ei perusteita Huhtasaaren puolesta, ei Granlundia vastaan. Siis pelkkää tuulen puhallusta.

Toisessa ja kolmannessa kappaleessa kerrot itsestäänselvyydet.

"Koulu ei saa olla paikka, missä poliitikkoja tai ketään muitakaan rinnastetaan sarjahukuttajiin, tappajiin."

No, sarjahukuttajat varmaan saa samastaa sarjahukuttajiin. Jos ja kun oppilaita pyydetään tekemään kantaaottava juliste, siinä voidaan rinnastaa poliitikkoja vaikkapa sarjahukuttajiin.

Kyllä kai jokainen tajuaa, että hukkumiset ovat seurausta jostakin "politiikasta". Mistä, siitä voi ja saa olla eri näkemyksiä. Oppilaiden käsiä ja mielipiteitä ei pidä sitoa - jos ei aikuistenkaan.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

No, eipä sinunkaan pyörittelysi tuonut mitään lisäarvoa sekään, siis yhtään mihinkään.

Paljon oli edellä argumentointia siitä, mikä on totta. Tein oman päätelmäni. Se siitä.

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #351

Jatkat samalla painavalla linjalla.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Eikös tämä koko jupakka ole vain todiste siitä, että meillä on hieno koulupolku lapsille kasvaa omaehtoisia valintoja tehden itse ajatteleviksi nuoriksi, jotka osaavat tuoda tärkeiksi kokemansa arvot esille. Tekevät tästä vieläkin paremman maan elää Huhtatsaareista huolimatta. Nyt ei muuta kuin päät pystyyn siellä kouluissa, niin opettajat kuin oppilaat. Pysykää hyvällä avaralla polulla.

Käyttäjän TimoHietanen kuva
Timo Hietanen

Jos Demareiden kaksi kansanedustajaa olisi kuvattu "murhaajina" tai
RKP:n edustajat, olisi tilanne lähtökohtaisesti ollut kansallinen
katastrofi. Persuja saa siis vapaasti esittää somessa - murhaajina
on Ylen toimittajien kanta. Ja Ylen toimittaja vaatii ja tivaa lukuisia
kertoja Huhtasaarta pyytämään anteeksi antamaansa vastakritiikkiä !
Laura Huhtasaari ei ole se murhaaja Välimerellä tai missään vastuussa
ko. alueen tapahtumista. Ja tämän varmasti kyseisen koulun opettajat ja
ja rehtori tietävät. Poliittista dissaamista koko Ylen Sannika & Ukkola
ohjelma täynnänsä. Se "oikea mielipide" löytyy siis Ylestä edelleen ?

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Ei ketään ole nimitelty murhaajaksi. Jos peruskoulun oppilas olisi tehnyt julisteen Kokoomuksesta, jossa on vaikka Vapaavuoren kuva, ja lukee "riistoporvari", ei varmasti Kokoomus nostaisi siitä meteliä valtakunnallisesti.

Sen sijaan Huhtasaari äkkäsi koululaitoksen hyödyntämisen poliittisen propagandan tekemiseen.

Paras on ingnoreerata perussuomalaiset täysin, ei heidän kanssaan kannata mistään keskustella.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Riistoporvari on kokoomukselle peruskauraa; Vapaavuori ottaisi sen kaiketi kehuna.
Venepakolaisten hukuttajat eivät viiteryhmänä mene ihan samaan sarjaan kuin porvarit.

Ingnoreerata ei ole suomea, ollaanpa tarkkoja.

Ignorointi, ignoreeraaminen on muuten saksaksi: ignorieren, missachten.
Roposellakaan tuskin ihan aikuisten oikeasti on varaa ignoroida ketään.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #182

Ursäkta, taipumukseni svetisismeihin. Täsmennetään vielä, jotta perussuomalaisten kanssa on turha keskustella politiikasta. Esim. oopperataide on ihan eri asia.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #182

Heh heh Marttila paasaa ettei ignoreeta muka ole suomea. Kyllä se on niin kauan kuin on suomenkielinen ja vakiintunut vastine. Marttila tietysti kuuluu näihin jotka eivät vaivaudu niihin talkoisiin joissa muodostetaan suomenkielisiä vastineita uusille lainasanoille.
Suomen sekulaari sivistyneistö on vuosisatojen ajan, riippumatta äidinkielestä luonut suomalaista itsenäisyyttä osaltaan kantavaa kultuuria. Nyt meillä on poliittinen liike joka hyökkää tätä sivistyneistöä vastaan. He hankkivat poliittisen alustan ja sen päältä huutavat älä inise kunnollisille ja tunnollisille suomalaisille jotka uskaltavat kyseenalaista heitä. Viimeksi persukellokas Mika Joku toimi näin twitterissä, Tuomas Murajan ketjussa.
Ignoreetata voisi olla 'huomaamattomuuttaa'. Tai 'ohittaa antamatta huomiota'.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila Vastaus kommenttiin #250

Nyt Sini ryhtyi leikkimään sokeaa Reettaa. Olen itsekin leikkisä ja voisin osallistua kisaasi. Tosin kommentistasi heijastuu ikävästi jokin ei-leikkisä sävy.

"Marttila paasaa ettei ignoreeta muka ole suomea." No ei se ole, Sini. Enemmän tuo ignoreeta tuo mieleen Lipposen käyttämän poliittisen reeta-fraasin.

Mitä tulee Sinin arvioon, että "Ignoreetata voisi olla 'huomaamattomuuttaa'", totean, että tuon oudon sanan taustalla lienee edelleen sama mainittu Lipposen hauska sokea reetta.

Lappalaisen olisi tullut alunperin olla tarkempi ja huomata, että kyse oli kirjoitusasun 'ingnoreerata' korjaamisesta. Pekka Roponen, jolle termiä kommentoin, on tarkan kieliasun miehiä, nääs. ;)

Muistakaamme Sini: make peace, not war. :)

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila Vastaus kommenttiin #250
Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Entäpä jos siinä Fribergin pään päällä olisi nuoli osoittamassa Jannea ja päällä lukisi Lahtari. Eihän sekään vissiin paha olisi kun monet tietävät ettei Janne osaa sikaa lahdata.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Juuri noin.
Kouluissa ja teinien projekteissa heitellään " lahtareita " ja "stalinisteja" kuin kauraryynejä ilmaan.
Mutta kutsupa persurasistia rasistiksi niin joudut vielä oikeuteen.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Et taida olla yhtään perillä siitä, miten poliitikkoja saatetaan teinien taide - ja mediaprojekteissa rökittää?
K a i k k i a poliitikkoja . Ihan kaikkia.
Mutta vain persut uhriutuvat.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Tunteikasta....niin tunteikasta.

Ja muka suomalainen mies ei osaa näyttää tunteitaan :D

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mää olen nukkunut, mutta täällähän onkin ollu normaali meininki :)

Prinsessan kummeli-sow oli juuri sellainen kuin ajattelinkin sen olevan

Vain yhdessä puolueessa on virheettömiä ihmisiä, kumma kun ei kansa sitä ymmärrä.

Täällä sitten opetuslapset koettavat vielä pelastaa mitä pelastettavissa on.

Mä luulen, ett persujen kannatus lähtee huimaan nousuun, sillä noin asiantuntevan ja upean esiintymisen jälkeen muu on mahdotonta. :)

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

Pitäisikö pyydellä anteeksi, että tekee politiikkaa. Julisteen esiintuominen oli avaus sille, että esim. Tampereella on opetussuunnitelmasta poikkeavaa koulutusta peruskoululaisille. Aktivismi on kuitenkin Punavihreän politiikanteon elementti.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Hauskaa että noin avoimesti myönnät että persujen ohjelmallinen uhriutuminen on persujen politiikan tekoa. Sitähän se on.
Lisäksi kouluja vastaan hyökkäminen ja puhdistusoperaatiopolitiikkaan siirtyminen on matkittu suoraan Afd,ltä. Mutta uhriutuminen on silkkaa persua.
Vaihe kaksi hyökkäävää uhriutumumista. Ja me bloggarit olemme näemmä turvassa. Vaino kohdistuu kouluihin!
Saksassa oppilaita kehoitetaan ilmoittamaan opettajiaan tulevaa puhdistusta varten.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

"Mutta uhriutuminen on silkkaa persua."

Noh...kyllä tuon taidon osaavat muutkin kuin ainoastaan persut (toki hekin).
Tällä kertaa näin, mutta joku toinen kerta toisinpin.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Perussuomalaisissa ei sinänsä ole mitään pelättävää. Natsien johtajat olivat sodanjälkeisten tutkimusten mukaan huippuälykkäitä.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Olisiko Sinillä antaa linkkiä tmv. todisteeksi/näytöksi tuolle puhdistusoperaatiolle?

"Saksassa oppilaita kehoitetaan ilmoittamaan opettajiaan tulevaa puhdistusta varten."

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #180

Tuolla ketjun alkupuolellahan se on.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #180

PerusSn Riikka Purra puolestaan haastoi Twitterissä seuraajansa vastaavaan taisteluun Suomessa ja lupasi,
ettei yksikään tällainen ( siis vast. projektin hyväksynyt) opettaja
saa jäädä ilman " seuraamuksia "!
Huutomerkki !

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

MItä politiikkaa?

Yksi juliste?

Mitä muuta on osoitettu?

Persujen oman pään sisältö on kuin peilikuva mv-lehden etusivusta, täynnä uhkakuvia ja valheellisia luuloja.

Yksi kooho sai viestin joltain ja kuola valuen näki tilaisuuden taas syyttää jotain kohdetta persuvastaisuudesta, ei tässä mistään oikeasta aiheesta ole kyse, vaan persujen omasta älyttömyydestä.

Eihän tuo puolue mitään tiedä politiikanteosta, he äänestävät tyhjää, kun tulee liian vaikea kysymys.

Maahanmuutto ja persujen arvostelu, jos noita kutsutaan politiikanteoksi, niin sitten tietysti. :)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Taistelu kouluja vastaan on politiikkaa. Ja kuuluu määrätyn ruskean sävyn politiikkaan. https://twitter.com/Dimmu141/status/10484526026592...

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Jotenkin on kokonaan unohdettu, että kyse oli harjoitustyöstä luokassa. Jos yksi (tai useampi) lapsi oli kriittinen perussuomalaisia kohtaan, on todennäköistä, että ainakin jotkut muutkin puolueet ovat myös saaneet kritiikkiä samaisessa tehtävässä. Eli yhteiskuntakriittinen harjoitustyö luokallisella lapsia taatusti aikaansaa monenlaisia kannanottoja, joku on hallitusvastainen, toinen perussuomalaisvastainen ja kenties kolmannessa moititaan vihreitä tai vasemmistoa. Jotta Huhtasaaren lähestymistavassa olisi ollut mitään järkeä, hänen olisi pitänyt näytää, että nämä harjoitustyöt suuntautuvat säännönmukaisesti juuri perussuomalaisia vastaan. Mutta ei, hän nosti yhden työn ja maalitti koulua ja oppilaita.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #211

Juuri noin tuossa projektissa oli käynyt . Ja pienellä tutkimisella se olisi myös Lauralle selvinnyt.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Väität, että Tampereella on opetussuunnitelmasta poikkeavaa koulutusta peruskoululaisille? Mihin perustat väitteesi?

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela

Edes Huhtasaari ei (esimerkiksi tv-ohjelmassa) enää väittänyt, että juliste todistaisi ko. koulussa tapahtuneesta aivopesusta. Hänen hokemansa on vaihtunut aivan toiseksi: teos on mauton ja siksi opettajien olisi pitänyt estää julkaiseminen.

Huhtasaari on ilmeisesti siis tajunnut, ettei hänellä ole kyseistä koulua vastaan mitään näyttöä, siksi mantra on vaiktunut.

Mutta hänen peesaajansa eivät tätä ole tajunneet, vaan hokevat edelleen idolinsa alkuperäistä aivopierua: " Julisteen esiintuominen oli avaus sille, että esim. Tampereella on opetussuunnitelmasta poikkeavaa koulutusta."

Milloin peruspersut huomaavat muutoksen? Luultavasti eivät koskaan, sillä persu ei erehdy koskaan. Niinpä Huhtasaarikaan ei voi ääneen sanoa vetäytyneensä alkuperäisestä väitteestään.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Pitäiskö seuravaksi pyytää poliisihallitusta arvioimaan persupuolueen lopettamismahdollisuuksia :)

Toisaalta tätä vauhtia he taitavat kyllä itse lopettaa itsensä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Persujen alamäki lienee alkanut silloin kun ex-persuäänestäjä Petteri Ritala käänsi takkinsa ja ryhtyi puolueen kannattajasta sen vastustajaksi.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

En antaisi Petterille koko kunniaa. Kyllä nämä huhtasaaret ja hakkaraiset maalaavat puolueen nurkkaan ihan itse.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen Vastaus kommenttiin #247

Jos saanen oman mielipiteeni tuoda (ja saanhan minä, kun kukaan ei ohjannut poliittisesti oppikouluaikaan) niin siniset vetivät sinisellä maalilla nurkasta lähtiessään viimeisen väylän umpeen.

Sivu 1 | 2 | »

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset