plukkala

Paavo Väyrynen Perjantai-ohjelmassa

Paavo Väyrynen oli eilen TV1:n Perjantai-ohjelmassa keskustelemassa periksiantamisesta. Ilmeni, että Paavo Väyrynen ei ole antamassa periksi.

Paavo Väyrynen kertoi, että hänen tehtävänsä on vaikuttaa yhteiskunnallisiin asioihin. Hän jatkaa sitä niin kauan kun terveys kestää ja hänellä on kannatusta. Hänen tavoitteihinsa kuuluu muuttaa elämän ja politiikan arvoja sekä Suomessa, Euroopassa että ihmiskunnassa. Hän haluaa vahvistaa Suomen itsenäisyyttä ja puolueettomuutta. Hän haluaa puuttua aluepolitiikkaan ja eriarvoisuuteen yhteiskunnassa. Hän vastustaa keskittämispolitiikkaa.

Koska Väyrysellä ei nyt ole puoluetta ja Väyrynen kerää kannattajakortteja Seitsemän tähden liikkeelle, kysyi toimittaja Väyryseltä, miten kerääminen edistyy. Väyrynen totesi, että puolivälissä tavoitteesta edetään. Toimittaja kysyi myös, miten Väyrysen yhden hengen eduskuntaryhmä voi vaikuttaa politiikkaan. Väyrysen mielestä mielestä voi, se riippuu edustajan aktiivisuudesta.

Väyrysellä ei ole vielä puoluetta joka asettaa hänet ehdokkaaksi eduskuntavaaleissa. Väyrynen kertoi, että  "he?" tulevat saamaan mannersuomen jokaisesta vaalipiiristä vähintään yhden kansanedustajan ja hän palaa vaalien jälkeen eduskunnan eturiviin. Toimittaja kysyi Väyrysen halusta ryhtyä presidenttiehdokkaaksi vuoden 2024 presidentinvaalissa. Väyrynen vastasi, että presidentin asema on Suomessa nykyisin edustuksellinen ja maata johtaa tosiasiassa pääministeri. Väyrynen ilmoitti olevansa puolueensa (jota hänellä ei ole) pääministeriehdokas vuoden 2023 eduskuntavaaleissa, jolloin puolueesta tulee Suomen suurin.

Paikalla ollut yleisö äänesti Väyrysen Suomen periksiantamattomimmaksi politiikoksi. Kysyttäessä Väyrysen omaa mielipidettä asiasta, hän uskoi käsityksen olevan todenperäinen.

90-luvulla syntynyt toimittaja, aikuistunut 2010 luvulla totesi, että hänen ikäluokkansa pitää Väyrystä eräänlaisena politiikan hupihahmona. Väyrynen kertoi kuitenkin myös nuorten olevan hänen liikkeessään innolla mukana. Jotkut olivat jopa valitelleet, etteivät ole vielä äänestysikäisiä.

Niinpä niin.

https://areena.yle.fi/1-4247862#autoplay=true

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (66 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala
Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Monet ovat sanoneet, etteivät ymmärrä, miksi media ilkeää repiä Matti Nykäsen tai Johanna Tukiaisen edelleen julkisuuteen. En nyt mitenkään vertaa, mutta...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Eilenkin, ollessaan Tv1:n hastateltavana perjantai-iltana parhaaseen mahdolliseen katseluaikaan, Väyrynen kehtasi väittää, ettei media päästä hänen ajatuksiaan esille?

Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti

En olisi aivan tällaista henkilöön käyvää ilkeilyä Tuulalta odottanut. Aiemmin on asioita kritisoitu ja kritiikkiä jopa perusteltu Tuulan blogeissa mutta nyt on linja muuttunut vastenmieliseksi opportunismiksi. Miksi?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Enpä tiedä, onko Tuulan kommentti niin kovan arvostelun arvoinen, mitä kirjoitat. Paavo Väyrynen on politiikko ja julkisuuden henkilö. Kyllä häntä saa myös arvostellakin.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Olette, Jukka, olleet kaiketi Tuulan kanssa samassa veneessä? Tunnette tohtori Väyrysen aivoituksia ja olette jopa uskoneet niihin molemmat.

Tuula on huomannut sittemmin, etteivät Paavon tarinat olekaan ihan reaalimaailmaa. Tuula on eheytynyt. Viimeisimmät Paavon lausunnot, joita Lukkala blogissaan esiin nostaa, osoittavat kyllä, ettei tohtori Väyrynen välttämättä enää tunnista aikaa, jossa elää.

Onko Paavo ihan Tuksun tasolla, voi olla yliampuvaa. Mutta jos haluamme säilyttää tohtori Väyrysen arvostusta ja kunnioitusta, voisi media välttää kutsumasta ohjelmiin. Kuten Lukkalan puheenvuoroonsa kokoamista Väyrysen lauselmista havaitset, Paavo näyttää itse kadottaneen järkensä.

PS.
Anteeksi, etten löytänyt järjen menettämiselle salonkikelpoista kiertoilmaisua.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #8

Kai, järjestä en tiedä? Mutta ainakin arvostelukykynsä.

Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti Vastaus kommenttiin #8

Näissä keskusteluissa puhutaan aivan liian epämääräisillä termeillä, joten siksi yleensä päädytään eipäsjuupas sanailuun. En ota nyt kantaa ”samassa veneessä istumiseen” tai ”aivoituksiin, joista olisin jotain mieltä”. Totean vain että ohjelmassa Paavo kertoi tavoitteistaan kuten poliitikon on hyvää tehdä.

Keskustelu täällä on mielenkiintoista vain, jos otetaan kantaa esitettyjen tavoitteiden puolesta tai niitä vastaa perustellen oma näkemys. Voi myös ottaa kantaa ovatko tavoitteet realistisia saavuttaa vai ei myös perustellen oma näkemys. Ja Pekalle: tässä voi toki antaa palaa täysillä.

Henkilöön menevän solvaamisen ei pitäisi kuulua tänne, ei Paavon eikä kenenkään muun kohdalla. Keskenkasvuiset tuollaiseen joskus syyllistyvät. Entisaikaan sellaisesta joutui alaluokilla nurkkaan häpeämään.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #11

Jukka, tässä blogissa ei ole solvattu henkilö Paavo Väyrystä. On vain arvosteltu hänen toimiaan ja asetettu kyseenalaisiksi hänen tavoitteidensa realistisuus.

Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti Vastaus kommenttiin #12

Pekka, Blogisi olikin asiallinen, kritisoin muita keskustelijoita.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #15

Jukka, kyllä politiikon täytyy kestää myös hivenen arvostelua. Siksi en pidä kommentoijienkaan ilmaisuja sopimattomina.

Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti Vastaus kommenttiin #16

Tarkoitat siis arvostelulla henkilöön käypää arvostelua, ei poliitikon ajamaa linjaa ja tavoitteita. No, voin itsekin tuota hyväksyä hivenen mutta ongelma on, että se ei ole mielenkiintoista. Kuka tahansa voi laukoa mitä tahansa vastapuolen iästä, ulkonäöstä tai järjenmenetyksestä. Niin minäkin voisin laukoa niistä jotka ovat kanssani eri mieltä mutta paljon antoisampaa on kun löydän vastapuolen perusteluista aukkoja. Olenkohan nyt lipsunut tästä maailamsta kun uskon sillä oleva joskus jotain todellista merkitystäkin...

Erityisesti Paavon kohdalla näyttää siltä, että ei oikein uskalleta keskustella noista tavoitteista, jotka sinäkin listasit blogiisi. Sen sijaan keksitään "hauskoja vertailuja" ja punch lineja. No onhan tuolla viihdearvoa, ei muuta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #21

Politiikkoa voi arvostella hänen toimintatavoistaan ja arvostella niitä ja pohtia jopa niiden järjellisyyttä. Myös voi arvostella hänen tarkoitusperiään.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #11

Ne ajat, kun itse kasvoimme kouluissa, ovat onneksi jääneet kauas taa. Ja ne sen ajan kasvatusmetodit.

Et ota kantaa, oletteko olleet samassa veneessä. Otat sen sijaan kantaa, saanko sanoa Paavon olevan järjiltään uskoessaan nousevansa pääministeriksi vuonna 2023.

Minä voin ottaa sen verran kantaa Paavo Väyrysen tavoitteiden puolesta, etten pidä niitä tavoittelemisen arvoisina. Paavon pääministeriys ei ole realistinen tavoite. Jos en saa saa sanoa, että sellaiseen uskova on järjiltään, saanko todeta sellaisen lausujan arvostelukyvyttömäksi?

Toivon, että pysyn keskenkasvuisena siinä määrin, että pystyn kertomaan keisarin alastomuudesta sellaisen huomatessani. Etten joudu silottelemaan puheitani sellaisen poliittisen korrektiuden tasolle, jossa Paavo Väyrynen Kekkosen esikunnan kanssa elivät 1980-luvun alussa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #50

minun blogissani saa sanoa, että epäilee jonkun olevan järjiltään. Saa myöskin paljastaa "keisarin alastomuuden".

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #52

No hyvä!

Minua edelleen hämmentää se, että liiallisen suorapuheisuuden lisäksi minua moitittiin käyttämieni termien epämääräisyydestä. Luulin sanoneeni kovin suoraan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #54

Kuten kerran jo kirjoitin, Marttilan kirjoittamat kommentit kertovat hänestä itsestään enemmän kuin niistä, joita hän kommenteissaan syyttää.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #55

Itse asiassa termien epämääräisyydestä minua syytti Leppälahti.

Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti Vastaus kommenttiin #52

Pekka ja Kai: Totta kai on saatte paljastaa keisarin alastomuuden tai mitä vaan mutta joudun nyt toistamaan: teidän pitää perustella väitteenne. Ei pidä vain lällättää...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #58

Jukka, tässä ketjussa ei kukaan väitä mitään, vaan epäilee jotakin Väyrysen omien puheista ja toimista johtuen. Jokainen voi sitten päätellä oman kantansa.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Itse asiassa minä kritisoin mediaa. Miksi se antaa julkisuutta henkilöille, joiden ote todellisuuteen ja normaali itsekritiikki on jo lipsunut pahemman kerran.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #13

Medialla on siinäkin oma tarkoitusperänsä. Eilenkin Väyrynen arvosteli mediaa siitä, ettei saa ajatyuksilleen näkyvyyttä.

Minullakin on tähän blogiin oma tarkoitusperäni.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Lukkalan puheenvuoron jälkeen on vaikea enää Paavoa arvostella. Tohtori Väyrysen suhteellisuudentaju on kadonnut suurelta osin, todellisuudentajukaan ei enää kaikilta osin pitäne otettaan.

Älä ota sanojasi takaisin, siihen ei ole mitään syytä.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Kai sitä voi pitää periksiantamattomuutena, jos uskoo sitkeästi, että entinen aika palaa. Paavolla ei ole mitään yhtäläisyyttä salakuljettaja Laitisen kanssa, joka huomasi, että ajat ovat muuttuneet.

"Aika entinen ei koskaan enää palaa
Muistot lohtua vain nykyisyyteen valaa
Häipyy taakse makasiinin
Vanha tuntija tuo viinin
Aika entinen ei koskaan enää palaa"

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Vielä vajaa kuukausi sitten blogissaan Väyrynen totesi, että on turha osallistua eduskuntavaaleihin, ellei kannattajakortit ole koossa lokakuun puoliväliin mennessä.

http://paavovayrynen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2611...

Eiliseen mennessä ilmeisesti jokin on muuttunut. Eilen hän kertoi korttien keräämisen olevan puolivälissä. Ja kuitenkin hän uskoi "puolueensa" saavan kevään vaaleissa jokaisesta mannersuomen vaalipiiristä vähintään yhden kansanedustajan. Ja uskoi vuonna 2023 vaalien jälkeen olevansa pääministeri?

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Eikö tuo Väyrynen osaa siirtyä eläkkeelle kunniakkaasti?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

On ilmeisesti päättänyt käydä tiensä katkeraan loppuun saakka?

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

Väyrynen on Väyrynen.
Ylehän valinnat tekee keitä siellä esiintyy.
Puhuttavaa on paljon, asiaa vähän

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tarkoititko, että Väyrysellä on paljon puhuttavaa, mutta asiaa vähän? Vai tarkoititko Ylen ohjelmia yleensä?

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll
Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #33

Yle toteuttaa vain velvollisuuttaan erilaisten yhteiskunnallisten aatteiden tiedottamisessa. Paavon puheissa esiintyvästä asian painavuudesta meistä kukin voi näin itse muodostaa oman mielipiteensä.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll Vastaus kommenttiin #35

#35

>Yle toteuttaa vain velvollisuuttaan erilaisten yhteiskunnallisten aatteiden tiedottamisessa.

ooo

Mutta miten?
Paljonko katselijoiden/kuuntelijoiden ääni kuuluu ohjelmia laadittaessa.
Kuinka monelta meistä on kysytty tarvitaanko 300 uutislähetystä vuorokaudessa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #67

Voithan sinä vapaasti ottaa kantaa Ylen ohjelmiin, vaikka täällä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Paavolla on järkeviä ajatuksia, on vain polttanut liikaa siltoja takanaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Totta on, että Paavo on polttanut monia siltoja takanaan. Sen myötä menettänyt myös paljon kannattajiaan. Se näkyy siinäkin, ettei kannattajakortteja enää saavu entistä vauhtia, vaikka keräämiseen Paavon rutiini on vuosien varrella vain kasvanut.

Lisäksi Paavon ajatuksista voi olla perustellustikin eri mieltä.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Nuo Paavon näkemykset Suomen itsemääräämisoikeuden palauttamista ja kepulaiseen aluepolitiikkaan palaamisesta eivät ole tästä ajasta. Suomi on ollut ja on vientivetoisena maana voittajien joukossa globalisaation edetessä, olisi sulaa hulluuttaa luoda esteitä suomalaiselle viennille esim. eroamalla EU:a tai palamalla takaisin epävakaaseen omaan valuttaan ja siksi vientiteollisuus ei niitä vaadikkaan

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Paavo on selkeästi jäänyt jumiin viime vuosituhannelle eikä pääse pakkomielteestään millään eroon. Tätäkin vuosituhatta on eletty jo lähes 20 vuotta.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Blogisti: "Jukka, tässä blogissa ei ole solvattu henkilö Paavo Väyrystä. On vain arvosteltu hänen toimiaan ja asetettu kyseenalaisiksi hänen tavoitteidensa realistisuus."

Eräs keskustelija tuntia aiemmin tässä samassa ketjussa: "Kuten Lukkalan puheenvuoroonsa kokoamista Väyrysen lauselmista havaitset, Paavo näyttää itse kadottaneen järkensä."

Mielenterveyden/järjen menettämiseen vetoaminen ja sillä perusteella epämieluisan poliitikon laitokseen sulkeminen oli erään naapurivaltion arkipäiväistä puhdistustoimintaa.

Katsooko arvoisa blogisti, että vastaavankaltainen poliittisen näyttämön puhdistaminen tarkoituksenmukaisten psykiatristen arviointien nojalla kuuluisi lanseerata Suomeen?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Heh! Kyseinen kommentoija arveli, että Paavo näyttää itse kadottaneen järkensä. Luet kommenttia kuin piru raamattua. Ei hän Väyrysestä mitään diagnoosia tehnyt. Että kommentoija olisi halunnut sulkea epämieluisan politiikon tällä perusteella laitokseen? Jos näin väität vakavissasi, olet menettänyt itsesuhteellisuuden tajusi.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Lukkalan hätäisä kommentti viittaa siihen, että hänen sisälukutaitonsa olisi tallella.

Kommentin huteruus kuitenkin osoittaa, että luetun ymmärtäminen on Lukkalalle ylivoimaista.

Myönteisenä havaintona mainittakoon, että Lukkalan mielikuvitus on huomattavan vilkas.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #40

Marttilan seuraavat argumentit: Lukkalalle on luetun ymmärtäminen on ylivoimaista. Lukkalan mielikuvitus on huomattavan vilkas. Ne kertovat enemmän argumenttien esittäjästä kuin niiden kohteesta.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila Vastaus kommenttiin #41

Jos nyt kuitenkin tavaisit rauhassa sen kommentin #38, johon vastauksesi murjaisit.

Palataan sitten aihepiiriin ystävällisesti ja asiallisemmissa merkeissä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #43

Marttila, luin kommenttisi hyvin tarkasti. Vastasin siihen yhtä laveasti maalaillen kuin sinäkin kommenttisi kirjoittaessasi.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Sanoin, että PV näyttää kadottaneen järkensä. En ole puhunut mitään Paavon psyykkeestä enkä hänen missään tapauksessa ole ottanut kantaa hänen mielenterveyteensä. En käyttänyt termiä suuruudenhullu, vaikkei sekään ihan metsään olisi mennyt.

En ole katsonut kyseistä ohjelmaa. Eivätkä Väyrysen ajatukset oikeasti minua niin paljoa kiinnosta, että haluaisin sillä iltaani pilata. Luin Lukkalan blogin ja lausuin ilmoille oman näkemykseni.

En minäkään Paavoa laitokseen halua sulkea. En sellaiseen näe syytä, vaikkei realismi ja järjen ääni Paavoa enää tavoitakaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kai, voit rauhassa jättää Marttilan kommentit omaan arvoonsa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #53

Ikävällä tavalla Marttila kävi minun kommenttini johdosta sinun kimppuusi.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #57

Ja poistui sen jälkeen keskustelusta.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Niemeläinen, kommentoin puheenvuoroasi #51.

Totesit varsin konkreettiseen sävyyn PV:n menettäneen järkensä. Synonyymi verbille 'menettää järkensä' on 'seota', to lose one's mind, to go insane, to become mentally ill.

Tunti tuon arviosi jälkeen blogisti Lukkala toteaa itsevarmasti "tässä blogissa ei ole solvattu henkilö Paavo Väyrystä". Vankkumaton fakta on, että Väyrynen oli nimenomaan leimattu henkisesti sairaaksi. Se on US-Puheenvuoron sääntöjen vastaista kuten hyvin tiedämme.

Ei ollut kaukaa haettu se assosiaatio, jonka toin tuon perusteella esille. Nimittäin se, että eräässä valtiossa oli ja voi olla vieläkin se ns. maantapa, että poliittisesti epämiellyttäviä kansalaisia pistetään telkien taakse merkillä "insane".

Viittasin Väyrys-kirjoitteluun vain vertauskuvana. Näkökulmani oli puhtaasti hypoteettinen; onko poliittinen kulttuuri lähestymässä meilläkin tuota vastenmielistä toimintamallia. Halutaanko sitä lanseerata Suomeen, haluaako blogisti Lukkala sitä? Tulevaa mahdollista kehitystä arvioiva näkökulmani ei jää kenellekään epäselväksi, jos vaivautuu lukemaan tekstin.

Lukkalan vedätyksen innoittamana Niemeläinen lopulta 'puhdaskaulaisena' lohkaisee: "En minäkään Paavoa laitokseen halua sulkea." Justiinsa, no jopa helpotti Paavon puolesta! :)

Parahin Niemeläinen, tiedän, että haluat olla tarkka kommentoidessasi. Sinulla on kapasiteettia ja oikeudenmukaisuutta varmasti tarpeeksi tehdäksesi oikean analyysin tästä pikku myrskystä. Vaan väliäkös tuolla; tämähän on vain somen leikkikenttää, jossa asiat helposti sotketaan, joko tahattomasti tai tahallaan.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #59

"Totesit varsin konkreettiseen sävyyn PV:n menettäneen järkensä. Synonyymi verbille 'menettää järkensä' on 'seota"

"Vankkumaton fakta on, että Väyrynen oli nimenomaan leimattu henkisesti sairaaksi."

Sanontaa menettänyt järkensä käytetään yleisesti silloin kun toiminnassa ei enää tunnu olevan minkäänlaista tolkkua, kuten siinäkään että Väyrynen perustaa lyhyen ajan sisällä jo toista puoluetta. Esimerkiksi otsikolla

Kommentti: Onko Yhdysvallat menettänyt järkensä?

Yhdysvaltain into vääntää maailmaa mieleisekseen pakotteilla voi kääntyä sen omia etuja vastaan

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005690537.html

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila Vastaus kommenttiin #60

"Kommentti: Onko Yhdysvallat menettänyt järkensä?"

Niin, Yhdysvallat on valtio, ei henkilö. Solvaukset kohdistuvat yleensä henkilöön.

Toki myös kyseisen valtion päämiehen järjenjuoksua on laajalti kyseenalaistettu.
Mutta löydätkö esimerkkiä Paavo-syndroomalle Suomen poliittisesta kentästä?

Tarkoitan siis toista tapausta, jossa julkisesti epäillään järjen menetystä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #61

Ko. sanontaa käytetään myös henkilöistä.

Uuden Suomen keskusteluohjeesta: Älä jankkaa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #61

"Tarkoitan siis toista tapausta, jossa julkisesti epäillään järjen menetystä."

Järjen menettämisestä ja järjettömästä toiminnasta kertovia tapauksia ja tapahtumia löytyy kyllä suomalaisesta historiasta. Paavo Väyrysen hanke pyrkiä nousemaan Keskustan puheenjohtajaksi oltuaan toisen puolueen puheenjohtaja ja presidenttiehdokas hakee kyllä vertaistaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #61

Marttila, kyseenalaistaminen ei ole sama asia kuin väittäminen, ellet sattunut tietämään.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #59

Marttila, en ole edelleenkään sanonut, että Paavo olisi psyykkisesti tai henkisesti sairas. Sanoit, että menettää järkensä on synonyymi sanalle 'seota', to lose one's mind. Allekirjoitan ymmärtäneesi tarkoitukseni tuohon asti. Loput vastineista eivät vastaa sitä, mitä olen tarkoittanut. En ole väittänyt tohtori Väyrystä mielisairaaksi.

Mutta ymmärrät varmaan itsekin, että sekaisinhan Paavo-parka on. Hänen väitteensä siitä, että hän johtaisi neljän vuoden kuluttua Suomen suurinta puoluetta eivät ole tästä maailmasta. Keskustan puheenjohtajan haastaminen oltuaan presidentinvaaleihin asti toisen puolueen puheenjohtajana oli sekin pöyristyttävää sekoilemista.

Realismin taju on Paavon osalta ollut kadoksissa pitkään. Paavon lähipiirin olisi hyvä viimeistään nyt todeta, että eiköhän tämä ollut tässä. Paavolle itselleen todellisuuden ymmärtäminen näyttää olevan liian raskasta.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #63

Ja jos ensin määrittelisi sen järjenkin, tässä yksi.

"Mielen kyky tehdä kognitiivisia arvostelmia yksittäisistä ilmiöistä"

http://tieteentermipankki.fi/wiki/Filosofia:j%C3%A...

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila Vastaus kommenttiin #63

"Minun elämäntehtäväni on yhteiskunnallinen vaikuttaminen" sanoi Väyrynen ensi sanoikseen tuossa perjantai-illan ohjelmassa. Hetkeä myöhemmin studioyleisö liputti positiivisen näköisesti sen puolesta, että Paavo Väyrynen on Suomen periksiantamattomin poliitikko. Juuri tuon pidemmälle en ohjelmaa viitsinyt katsoa.

En olisi ollenkaan varma siitä, että "sekaisinhan Paavo-parka on" kuten ilmaiset itseäsi.

Oli miten oli, annetaan Paavon jatkaa elämäntyötään siten kuin hän itse parhaaksi näkee.
Paavon sättimisellä tai säälimisellä emme tee palvelusta kenellekään, edes itsellemme.

Niemeläinen, kiitän kommentistasi. Jotenkin sieltä huokuu tasaisen suomalainen järjenjuoksu.

Aurinkoista ja oikein hyvää syyspäivää.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #66

Paavohan jatkaa "elämäntyötään" meiltä kysymättä. Hänhän on Suomen periksiantamattomin politiikko. Toki me voimme vapaasti arvostella hänen toimiensa mielekkyyttä.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #66

En usko Paavo Väyrysen pysähtyvän sanojeni äärelle aprikoimaan, kannattaako hänen enää jatkaa. Paavo jatkaa elämäntyötään sinnikkäästi minun mielipiteistäni välittämättä.

Kiitos, Marttila, kauniista sanoistasi. Tähän on hyvä päättää keskustelu siitä, minkälainen termistö on sopivaa keskustellessamme pitkän poliittisen uran tehneen miehen toiminnasta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #59

Marttila, sinun kummallisen logiikkasi mukaan oli oma väitteesi naapurimaasta hypoteettinen. Toisaalta Niemeläisen ja minun kommenttini olivat US-puheenvuoron sääntöjen vastaisia? Kannattaisi sinunkin olla kommenteissasi tarkempi?

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila Vastaus kommenttiin #71

"Kannattaisi sinunkin olla kommenteissasi tarkempi?" Kiitos kannustuksesta.

Ihan niinkuin sinulla Lukkala olisi vaikeuksia ymmärtää toisen tekstiä; vai puuttuuko halu.
Eihän siinä mitään hypoteesia ollut, kun viittasin naapurimaan taannoisiin oloihin:

"Rankaiseva psykiatrinen sairaalahoito Neuvostoliitossa oli poliittisesti toisin­ajattelijoiksi leimattuihin kohdistuvaa sortoa ja mielivaltaa, jossa heitä suljettiin psykiatrisiin hoitolaitoksiin. Neuvostoliitossa kehitettiin toisinajattelijoille diagnoosi hiipivä skitsofrenia." https://fi.wikipedia.org/wiki/Rankaiseva_psykiatri...

Vahvasti hypoteettinen ja mahdollista kehitystä arvioiva oli sen sijaan kysymykseni, ONKO poliittinen ilmasto ja kulttuuri meillä Suomessa pikku hiljaa siirtymässä kohti tuota mielipiteistä ihmisiä rankaisevaa NL-toimintamallia. Nämä ovat Lukkala vaikeita asioita mieltää; täytyy ihan aikuisten oikeasti vaivata päätään ja hieroa ns. ajatusnystyröitään.

Kiitoksia Lukkala vireästä keskustelusta. Jatketaan hyvissä merkeissä!

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Marttila, se, että rinnastit Niemeläisen lauseen "On syytä epäillä Väyrysen menettäneen järkensä" tähän Neuvostoliitossa kehitettyyn hiipivän skitsofrenian diagnoosiin on varsin kaukaa haettu? Eli kyllä sinunkin tulisi olla tarkempi kommenteissasi näinkin vaikeassa asiassa. Sanojesi mukaan tässähän pitää käyttää aikuisten oikeasti ajatusnystyröitään?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Väyrysen kannattajakorttien keräyksessä jo paniikkitunnelma. "Saat lahjaksi kirjan, kun täytät kannattajakortin".
https://www.verkkouutiset.fi/paavo-vayrynen-jakaa-...

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Suomen poliitikkojen älykkyystasoa kuvastaa hyvin se, että Paavo on selvästi joukon terävintä kärkeä. Mitä hänen tavoitteisiinsa tulee, niin ei kukaan voi kieltää häntä unelmoimasta, vaikka aika onkin ajanut jo ohi niiden toteutumismahdollisuuksien.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Toki unelmoida saa. Väyrysen älykkyydestä en ole niinkään varma, mutta erinomainen manipuloija hän on.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset