plukkala

Paavo Väyrysen harhat!

Puheenvuoron blogissaan Paavo Väyrynen toistaa vanhaa mantraansa. Hän syyttää mediaa siitä, että hänen, eikä hänen eduskuntaryhmänsäkään "tärkeät" kannanotot ylitä uutiskynnystä. Tämä on kuitenkin  Väyrysen oma harha. En tiedä ainuttakaan toista europarlamentaarikkoa tai kansanedustajaa , joka olisi saanut enemmän palstatilaa mediassa tänä vuonna kuin Väyrynen, ellei oteta ministereitä huomioon.

Väyrysen toinen harha on usko omiin epärealistisiin mahdollisuuksiinsa kevään eduskuntavaaleissa. Hän toistaa samaa levyä Göbbelsin oppien mukaisesti. 12% kannatus seitsemän tähden liikkeelle, vähintään yksi kansanedustaja jokaisesta manner-Suomen vaalipiiristä. Näitä hän toisteli eilisessä uuden eduskunta- ja eurovaalikirjansa "Terve Suomi" esittelytilaisuudessa  eilen. Täytyy myös muistaa, että Väyrysellä ei ole vielä edes puoluetta, joka asettaisi hänet ehdokkaakseen.  Omassa toiminnassaan Hitlerin propagandaministeri Göbbels onnistui Saksassa. Väyrynen toimii kuitenkin Suomessa. Lopulta Väyryseen uskovia on jäljellä vain hän itse.

Kansalaispuolueen sotkuista syntyneitä oikeudenkäyntejäkin Väyrynen yrittää käydä julkisuudessa. Aina tilaisuuden tullen hän toistaa omia kantojaan näihin sotkuihin. Viimeksi eilen kirjansa julkistamistilaisuudessa. En usko, että jatkuva asioiden toistaminen muuttaa Suomen oikeuslaitoksen kantaa asiassa. Ratkaisun näihin saamme aikanaan. 

Tänään blogissaan Väyrynen kutsuu myös istuvia kansanedustajia omaan ryhmäänsä, edellyttäen että nämä hyväksyvät Seitsemän tähden liikkeen säännöt. Houkuttimena hän käyttää mm. sitä, että hänen ryhmässään tulijoilla on mahdollisuus uusia kansanedustajan mandaattinsa.

http://paavovayrynen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/262741-tervetuloa-ryhman-u...

https://www.is.fi/politiikka/art-2000005867801.html

https://www.is.fi/politiikka/art-2000005867223.html

https://www.is.fi/politiikka/art-2000005867220.html

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (42 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Enpä tiedä, voiko tähän vielä jotakin lisätä?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Sellaista kansanedustajaa joka vaihtaisi ryhmää Väyrysen leiriin tässä ennen vaaleja tai niiden ajaksi ei ole eikä tule. Joko Väyrynen on menettänyt lopullisesti kosketuksen todellisuuteen tai sitten hän ehdottaa tuota jostain muusta syystä, en osaa arvailla mikä se voisi olla.

Tosin Väyrysen blogissa aseenkantajansa jo ilmestyi komppaamaan mahdollisia loikkaajia arvuutellen.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Itse olen sitä epäillyt Väyrysestä jo jonkin aikaa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Minä en enää uskalla epäillä mitään!! ;)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #20

Politiikassa on aina syytä epäillä ja varoa sudenkuoppia.

Käyttäjän HannuValtonen kuva
Hannu Valtonen

Tietääkseni se on kansa, joka äänestää. Mietitääs nyt miten tässä on eräissä vaaleissa käynyt näinä aikoina. Tämän päivän eduskunnassa ei ole yhtään puoluetta, jota voisin äänestää seuraavissa vaaleissa. Siten en myöskään puolueiden ehdokkaita.

Pitää siis olla jotain muuta valittavaksi.
a) Nukun vaalien yli (en ole koskaan aiemmin näin tehnyt)
b) ÄänestänPiraatteja (outoa porukkaa)
c) Alan valmistautua Väyrysen ylösnousuun. (ei olisi eka kerta)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Vaaleissa voi äänestää vain ehdolla olevia. Ainakaan vielä Väyrysellä ei ole puoluetta, joka asettaisi hänet ehdolle. Ellei mikään puolue aseta Väyrystä ehdolle, hän voi toki perustaa itselleen valitsijayhdistyksen, mutta silloin hänen täytyy unohtaa haaveensa keskisuuresta tai suuresta puolueesta, Seitsemän tähden liikkeestä.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Toistaiseksi ainakin Harkimon liike haaveilee useasta ehdokkaasta jotka panevat valitsijyhdistyksensä yhteen eli tekevät vaaliliiton. Teoriassa Seitsemän Tähteen liike voi koostua puolueiden ulkopuolisista listoista, ei siihen tarvita kuin sata nimeä per ehdokas.

Sata nimeä luulisi keräävään vilkkaalla torilla viikonlopussa vaikka nimiä keräisi mille tahansa. Hannu Karpo muistaakseni keräsi joskus nimiä jonkin olemattoman järven (?) pelastamiseksi.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kokemusta Väyrysellä kannatuksen keräämisestä ainakin on, vaikka muille jakaa! Mutta ilman puoluetta Väyrysen tilanne vaikeutuisi huomattavasti.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Lukkala jatkaa urhoollista ristiretkeään kansanedustaja Paavo Väyrystä vastaan. Paine on kova. Viittaukset Göbbelsin suuntaan kuulostavat jo hieman huolestuttavilta; Lukkalan harkintakykyä ajatellen.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Väyrynen seuraa juurikin hyvin tarkasti Göbbelsin propagandaoppia siten, että toistaa samoja väitteitään jatkuvasti. Todennäköisesti ne Suomessa eivät kuitenkaan toimi silloisen Saksan tavoin. Eivät ne toistamisesta huolimatta todeksi muutu.

Käyttäjän nurmenmarkku kuva
Markku Nurmi

Mielestäni Väyrynen kuitenkin käyttää blogissaan toistuvasti parempaa kuvaa
kuin Göbbelsistä olisi saanut!

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #26

Heh! Katsoin viimeviikolla Yle historia-sarjan ohjelman Magda Göbbelsistä, josta tuli miehensä puolisona kolmannen valtakunnan ensimmäinen nainen. Siinä ohjelmassa oli paljon kuvia, viimeisen päälle, Göbbelsistä.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

No onhan tuo jo naurettavaa että mies pykää puolueviritelmää puolueviritelmän perään ja väittää olevansa täysin järjissään.
Mediaa ei varmasti enää kiinnosta koska tämä puolueiden perustaminen alkaa olla Väykällä jo uusi normaali.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kieltämättä Väyrysen toiminta muistuttaa enemmän ja enemmän farssia.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Asiasta toiseen mutta muistan kun haastattelin Väyrystä radioon joskus 90-luvun alkupuolella kun EU-keskustelu oli kiivaimmillaan. Hänellä oli ainakin silloin uskomaton karisma ja kaikista ennakkoasenteistani huolimatta melkein uskoin mitä hän sanoo sen ajan kun olimme kasvotusten.

Näin ollen ymmärrän vähän paremmin sitä, että hän kiersi aikoinaan keskustan tupailloissa suuressa suosiossa ja sittemmin muuten vain turuilla ja toreilla. Tyyppi osaa olla aika vakuuttava kasvotusten, vaikka se uskottavuus ei välity tv-kameroiden tai tekstiensä välityksellä.

Sellaisia poliitikkoja tapaa aika-ajoin. Kanervan Ile on toinen, Soini myös.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #12

Eiköhän se Väyrysen karismakin ole pikkuhiljaa hävinnyt yhdessä miehen poliittisen painoarvon kanssa.

Käyttäjän HannuValtonen kuva
Hannu Valtonen

Arvaas mitä tapahtuu vedonlyöntirintamalla. Siellä kuhisee ja kovasti. Mietippä, mitä se merkitsee.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Vetoa voi nykyisin lyödä aivan kaikesta.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Kyllähän tätä Väyrysen touhua voi verrata elintarviketuotteeseen. Vuosi sitten tuote oli 10%:n alennuksella, vuoden vaihteessa 30%:n alennuksella. Keväällä "parasta ennen" päivä meni lopullisesti. Keskustan johto teki muutama vuosi sitten viisaasti, kun ei suostunut tanssimaan Väyrysen pillin mukaan. Nyt olisi pakka todella sekaisin. Onhan se vähän sekaisin nytkin, mutta laitettavissa kuntoon.

Näitä poliittisia aaltoliikkeitä kun pitää katsoa +- 10 vuoden aikajänteellä. Esimerkkinä vaikkapa Perussuomalaiset ja Vihreät.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Oikein kirjoitit. Viimeistään keväällä "parasta ennen" päivämäärä täyttyi. Monen mielestä jo paljon aikaisemminkin.

Käyttäjän HannuValtonen kuva
Hannu Valtonen

Keskustaystävällisyys on kaunista, mutta perustuu harhaiseen uskoon näillä näreillä.
Kukaan ei kykene näkemään takautuvasti kristallipallosta, missä keskusta olisi, jos Väyrynen olisi mandaatilla sitä ja myös tätä tehnyt.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Niin, yhtä hyvin voitaisiin väittää, että missä Keskusta olisi, ellei Väyrynen omalla toiminnallaan olisi ollut, jo pitkäaikaisesti, sotkemassa Keskustan yhtenäisyyttä?

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Itselleni tulee mieleen, että Pekka Luukkalalla on ennemminkin huoli siitä, mikä on Paavo Väyrysen mielentila kuin hänen objektivointinsa väyrysen henkilöön.

Jos Paavo Väyrynen ei ole koskaan kaltoinkohdellut Pekka Luukkalaa, niin, miksi Luukkalan jatkuvat väyrys-blogit olisivat väyrysvastaisia!

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Mirjami, pieni toivomus. Olisi kohteliasta kirjoittaa blogistin nimi oikein.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

#17 Pekka, anteeksi! Olen useimmiten tarkka, mutta nyt, sorry siitä, yksikin kirjain on liikaa!

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #21
Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

En missään tapauksessa jaa kaikkia Paavo Väyrysen poliittisia käsityksiä tai linjauksia. Ja totta on, että Väyrysestä on tullut poliittisen näyttämön surullisen hahmon ritari joidenkin virheratkaisujensa vuoksi. Uran alku oli komea: 29-vuotiaana ministeriksi kansallisen hätätilan hallitukseen, 33-vuotiaana puoluejohtajaksi päihittämällä Johannes Virolaisen, joskin mitä ilmeisimmin pres. Kekkosen taustatuella.

Lunta Väyrysen tupaan alkoi tulla viimeistään pres. Koiviston aikana v.1987 ns. kassakaappisopimuksen johdosta. Puoluejohtajan tehtävästä luopuminen v.1990 ei myöskään ollut onnistunut poliittinen manööveri. Väyrynen sai tuolla vedollaan avattua väylän nuoren Esko Ahon poliittiselle menestykselle ja pääministeriydelle, mikä osaltaan söi Paavon karismaaa.

Mutta syksyllä 2018 Väyrynen jaksaa yhä käsittämättömällä sitkeydellä toteuttaa parhaaksi katsomaansa linjaa politiikassa. Siinä ei pitäisi olla mitään ivaamisen aihetta, päinvastoin. Sivustahaukkujat purkavat tyhjänpäiväisellä louskuttamisellaan omaa kateuttaan, ellei peräti alemmuuttaan, suhteessa Väyryseen.

Hajuttomia ja mauttomia tusinapoliitikkoja on heitäkin aivan riittämiin. Kyllä Suomeen yksi Väyrynen mahtuu. Paavo rikastuttaa omalla mainiolla tavallaan suomalaista perusharmaata poliittisen nyökyttämisen kenttää.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Jos tarkastele Väyrysen toimia viimeisten muutaman vuoden aikana, ei hänellä ole ollut muuta kuin vaikeuksia toistensa jälkeen. Niistä hän kertoo myös viimeisessä vaalikirjassaan "Terve Suomi". Tänä keväänä esimerkiksi onneton yritys palata puheenjohtajaksi Keskustaan, tai edes jonkunlaiseksi vaikuttajaksi Keskustan organisaatioon. Moninaiset oikeustoimiin johtaneet sotkut Kansalaispuolueen kanssa. Väyrynen väittää vakavissaan, että Kilpeläinen valittiin väliaikaiseksi puheenjohtajaksi Kansalaispuolueessa? En tiedä yhtään puoluetta, joka olisi valinnut puheenjohtajansa väliaikaiseksi.

Ei siis ihme, että 90-luvulla syntynyt toimittaja totesi Väyryselle TV:ssa, että hänen ikäluokkansa pitää Väyrystä eräänlaisena hupihahmona politiikassa. Väyrysellä on myös kyseenalainen Suomenennätys hallussaan. En tiedä toista suomalaista politiikkoa, joka vuodesta toiseen kerää kannatusta itselleen asiassa jos toisessa.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

#19 Sen enempää kommentoimatta Väyrysen toimia, ilmiölle on olemassa myös selitys.

En nyt lähde sitä tässä kuvailemaan, mutta kyse on kuitenkin tietynlaisesta aseman kadottamisen pelosta ja siihen liittyvästä turvattomuudesta.

On hyvä muistaa, miten Väyrynen kesäteatterissaan esiintyi Kekkosena!

Kekkosen ilmiasuna hän halusi palata aikaan, jolloin Paavo eli elämäänsä kekkosena, eli presidenttinä Suomessa.

Sen enempää Paavon profiiliin puuttumatta, on selvää, että kyse on valtasairaudesta, jonka tavoittamattomiin presidenttiys on kadonnut.

Juuri siksi on hyvä, että valtahierakiassa tunnustetaan tosiasioita, eikä nukuta Ruususen unta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #24

Olet varmaan oikeassa, ainakin osittain. Jonkinlaisesta pakkomielteestä tässä on oltava kysymys?

Käyttäjän HannuValtonen kuva
Hannu Valtonen Vastaus kommenttiin #25

Kaivappa esiin yksikin historiassa vaikuttanut, tai nykyinen valtiomies, joka ei ole pyrkinyt saamaan valtaa toteuttaakseen oman visionsa.
Ehkä se voidaan määritellä sairaudeksi, mutta ilman psykologian arvosanaa en pysty sitä määrittämään.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #36

Ennemminkin väittäisin, että asia on juuri päinvastoin. Vallasta luopuminen tuntuu vain tekevän enemmän kipeää.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Olin täällä aikanaan sen kannalla, että Väyrysellä oli paikkansa keskustan ehdokkaana niin eduskunta- kuin eurovaaleissakin. Ja olin Väyrysen kannattaja 2012 presidentinvaalissa. (Vaikka totesin kyllä eräälle keskustelukumppanille muussa yhteydessä jo silloin, että Haavisto on todellisuudessa keskustalaisempi kuin Väyrynen…)

2012 tuo Väyrysen ehdokkuus oli selviö, koska kukaan muu varteenotettava keskustalainen ehdokas ei halunnut lähteä mukaan. Mutta todellisuudessa jo silloin hänen äänimääränsä oli enemmän keskustalaisten puolueuskollisuutta kuin Väyrysen hyvyyttä. Vaikka silloin hän vielä esiintyi kampanjassaan hyvin ja osoitti jopa itseensäkin kohdistuvan huumorin merkkejä.

2014 ja 2015 olin pettynyt, että hän ei kyennyt valitsemaan, haluaako olla kansan- vai EU-edustaja. Mutta odotin edelleen, että hän olisi ottanut paikkansa Kääriäisen tapaan vanhempana neuvonantajana. Näköjään olen erehtynyt. Väyrysen politiikka kulkee Väyrynen edellä. Ei keskustalaisuuden tai alkiolaisuuden ehdoilla ja niitä kehittäen.

Olisin toivonut, että hän olisi saanut kunniakkaamman päätöksen uralleen. Nyt kaikki on pelkkää alamäkeä eikä hän näköjään itse edes hyväksy tai ymmärrä sitä. Tuolla tavalla ei paljon ystäviä jää jäljelle. Oikeastaan tämän hetkisten poliitikkojen kaikkein surullisin tarina.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Väyrynen ei itse yksinkertaisesti suostu näkemään ja ymmärtämään sitä, että hänen aikansa Suomen politiikassa vaikuttajana on ohi. Hän on jäänyt pysyvästi viime vuosituhannelle.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Eiköhän me Pekka olla kaikki jääty 1900-luvulle?

Nyt on uusi vuosituhat ja vuosisata!

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #30

Pertti, nyt on uusi vuosituhat, mutta minä sentään yritän elää sen mukana. Paavo puolestaan on jäänyt haikailemaan entistä, ja yrittää epätpoivoisesti saada monet muutkin niin tekemään.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #31

Jätetään Paavo elämään uudestaan 1900-lukua!

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #32

Niinhän Väyrynen tekee joka tapauksessa. Hänen tapohinsa ei kuulu kysellä muilta neuvoja. Mieluummin hän niitä itse muille jakaa.

Käyttäjän HannuValtonen kuva
Hannu Valtonen Vastaus kommenttiin #33

Vilkuile tarkkaan ympärillesi, mihin maailma on suuntaamassa.
Mitä on meneillään Ruotsissa, miten kävi Saksassa, mites se brexit ja ennen kaikkea mistä jenkit löysivät Trumpin.

Kun kansa kyllästyy kansanedustuslaitoksen kokonaisvaltaiseen päättömyyteen, niin silloin aletaan etsimään pelastusrengasta mistä hyvänsä.
Eräät haluavat nostaa protestiksi uuden kuninkaan valtaistuimelle, muutamat haluavat kostaa kohdalle sattuneet leikkurit ja juustohöylät.

Tunnustan, minun korttini lähti Väyrysen kampajaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #40

Kukin tavallaan. Kirjoitin tänään blogin Saksan poliittisesta tilanteesta. Voi saada siitä tuoretta tietoa.
http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/262791-saks...

Käyttäjän HannuValtonen kuva
Hannu Valtonen Vastaus kommenttiin #41

Pitää käydä vilkaisemassa.

PS. Väyrynen ilmoitti vastustavansa uutta nuorison kevytautoluokkaa, joten vetäydyn näinollen Väyrysen tukemisesta.

Käväisin linkilläsi. Tuotahan minä ajoin takaa.

Nyt lähden tutkimaan, mitä Piraatit voisivat antaa minulle ja minunlaisilleni. Vähän pelottaa, mutta tultapäin on mentävä näissä sammutuspuuhissa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset