plukkala

Saksan liittohallitus?

Saksan liittohallitus natisee liitoksissaan. Kahden viikon välein pidetyissä maapäivävaaleissa GroKo-hallituksen puolueet, CSU ja SPD Baijerissa sekä CDU ja SPD Hessenissä kokivat valtavan romahduksen, eli menettivät kannatuksestaan kymmenisen prosenttiyksikköä.

Angela Merkel on jo ilmoittanut, ettei asetu joulukuun puoluekokouksessa enää CDU:n puheejohtajaehdokkaaksi. SDP:n pääsihteeri Andrea Nahles uhkasi eilen Hessenin vaali-iltana SPD:n jättävän hallituksen, ellei hallitus löydä järkevää tapaa toimia. CDU:n on suostuttava selkeään, sitovaan poliittiseen tiekarttaan.

https://yle.fi/uutiset/3-10480272

CDU:n pääsihteeri Annegret Kramp-Karrenbauer ilmoitti jo torstaina ennen Hessenin vaaleja, että jos liittohallitus hajoaa, se tietää uusia liittopäivävaaleja. Nykyisillä gallup-kannatuksillaan molemmat hallituksen osapuolet saisivat huomattavasti huonomman vaalituloksen ennenaikaisissa vaaleissa.

Liittohallituksen kaatuminen ja uusien vaalien järjestäminen heiluttaisi myös Euroopan unionia.

 

Lisäys klo 15.01. Angela Merkel ilmoitti  tunti sitten haluavansa jatkaa liittokanslerina vuoteen 2021 nykyisen hallituskauden loppuun. Kestääkö nykyinen hallitus koko kauden? Sitä on vielä vaikeaa arvioida?

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Runsaassa vuodessa liittopäivävaalien jälkeen on eri puolueitten kannatukset Saksassa muuttuneet järisyttävästi. Vihreiden nousu on ollut huimaa. Myös AfD:n kannatus on aivan uudella tasolla. Muutokseen on muitakin syitä kuin maahanmuutto. AfD on muukalais- ja maahanmuuttovastainen, mutta puolestaan Vihreät ovat tässä asiassa AfD:n täydellinen vastakohta.

http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/262791-saks...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Merkel sanoi äsken tiedotustilaisuudessaan, että hän toivoo liittohallituksen saavan jatkaa. Hänestä se ei tietenkään yksin ole kiinni.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Jouni, lisäsin minuutti sitten tiedon avaukseeni.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset