plukkala

Paavo Väyrynen ja GWR?

Seitsemän tähden liike ilmoittaa tänään facebookissa, että liike on kerännyt 5000 kannattajakorttia tullakseen merkityksi puoluerekisteriin. Viimeiset kortit jätetään oikeusministeriöön tarkistettaviksi alkuviikon aikana. Kun liike on merkitty puoluerekisteriin, se voi osallistua kevään eduskuntavaaleihin.

Paavo Väyrysen saavutus on uskomaton. Väyrynen kolmen viime vuoden aikana tehnyt sellaisen maailmanennätyksen, jota tuskin kukaan koskaan rikkooo. Väyrynen perusti vuonna 2016 Kansalaispuolueen, jolle keräsi 5000 kannattajakorttia. Vuonna 2017 hän keräsi 20000 kannattajakorttia valitsijayhdistykselle, jotta pääsi ehdokkaaksi presidentinvaaliin viime tammikuussa. Vuonna 2018 hän riitautui perustamansa Kansalaispuolueen nykyisen johdon kanssa, joten hän päätti perustaa jälleen uuden puolueen, Seitsemän tähden liikkeen, ja nyt kannattajakortit on kerätty.

En tiedä demokraattisissa maissa ketään, joka olisi tehnyt vastaavaa. Siksi ehdotankin, että Väyrysen saavutus kirjataan Guinnesin ennätysten kirjaan (GWR)!

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/df894ef5-3b50-4096-bdf6-429832b72ede

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (27 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Mitä Väyrynen sitten tällä saavutuksellaan tekee? Hänellä on mahdollisuus uusia oma edustajanpaikkansa. Muita hän ryhmään tuskin mukanaansa saa?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Onhan se näyttävämpää kuin kerätä 100 kannatuskorttia valitsijayhdistykseen; muuta merkitystä tuskin on.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Paavolla alkaa nyt uusi haaste. Ehdokkaiden saaminen Seitsemän tähden liikkeen liikkeen listoille? Levonenkin jo karkasi muille teille.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Paavon suurin pelko on tipahtaa julkisuuden valokeilasta. Nämä puolueitten perustamiset, ehdokkuudet, teatterit, mukit jne, ovat vain keinoja päästä ja pysyä julkisuudessa. Voihan siellä hieman kostonhaluakin olla. Nyt ilmeisesti Kepu saa olla rauhassa. Kansalaispuolueesta en olisi niinkään varma. Mutta siellä on nyt hyvä ystävä Vesa Levonen vastassa. Voihan se olla, että näillä "veljeksillä" on jokin yhteinenkin agenda? Siellä taustalla. Höynäytettäviä kyllä riittää.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Väyrysen julkisuuden halusta ja sen menettämisen pelosta olen kanssasi samaa mieltä. Mutta Väyrysellä on oma uskollinen kannattajakuntansa, joten Keskustaakin asia koskee, ainakin siinä vaalipiirissä, jonka Väyrynen itselleen valitsee... varsinkin jos se on Lappi tai Oulu.

Tähän Väyrysen ja Levosen yhteiseen agendaan en ainakaan nyt jaksa uskoa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Vielä viime keväänä se legenda olisi ollut mahdollista, kun oli tarkoitus käydä Paavon kanssa taistoon keskustan puheenjohtajataistoon yhdessä rintamassa, mutta Paavo perääntyi keskustan Lahden puoluevaltuuston kokouksen jälkeen. Ei kestänyt ajatusta siitä, että häviää Juha Sipilälle. Paavo on huono häviäjä. Minä en. Minä kestän tappiot ja se vain sisuunnuttaa minut. Tässä maassa on paljon poliitikoita, jotka ovat huonoja häviäjiä. Jonkun on kuitenkin aina hävittävä. Jos tulevissa eduskuntavaaleissa en pärjää, se on kansan tahto. Kansalaispuolue on koko kansan puolue, joten kamppailu tulee olemaan kova ja minä en petä kansan luottamusta, jos ja kun, kun ja jos sellainen tulee.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #27

Politiikon ei koskaan kannata sanoa ei koskaan!

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Mistä Seppo niin päättelet, että minä olisin höynäyttäjä? Minä en tuosta tunnista itseäni eikä ne, jotka tuntevat minut. Sinä et Seppo kuulu niihin, et ainakaan vielä. Ehkä sitten myöhemmin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Vesa, jospa oletkin höynäytetty?

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Pekka se jaksaa, nimittäin kommentoida mieliharminsa Paavo Väyrysen tekemisiä! Lukkala tukee Väyrystä "kuin köysi..." (muistatteko miten sanonta jatkuu?)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Itse jatkaisin tätä siten, että työnnän Väyrystä kaukaa köyden päässä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Vesa Levonen ilmoitti toisaalla, että Kansalaispuolueen ja Sinisten tekninen vaaliliitto on peruttu Kaakkois-Suomen vaalipiirissä. Eli onko hän sittenkin Seitsemän tähden ehdokkaana?
http://reino.puheenvuoro.uusisuomi.fi/265965-vesa-...

Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti

Kuten blogisti toteaa, saavutus on uskomaton. Tulevaa vaalimenestystä arvioitaessa kannattaa muistaa, ettei tuo uskomaton saavutus olisi mahdollista, ellei kannattajia löytyisi ympäri maata. Toinen itse asiassa uskomaton saavutus oli voittaa presidentinvaaleissa isojen puolueiden ehdokkaat ja isot vaaliorganisaatiot (SDP, Kepu).

Lopullisesti vaalimenestyksen ratkaisee tulevien kuukausien työ ja sen Paavo osaa. Perustana on tietysti ajetut asiat, joille löytyy varmasti kansan keskuudessa kannatusta. Tuleeko iso jytky vai pienempi jytky jää kansan ratkaistavaksi.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Näitä väyrysiä on vaan niin paljon, että ne sopivasti jakavat näiden väyrysten kannatuksen pieniin osiin. Siihen kuitenkin uskon, että Väyrysellä itsellään on mahdollisuus uusia oma paikkansa.
https://www.youtube.com/watch?v=0j5sMNad0b0

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Presidentinvaaleihin perustuvalla logiikalla voisi odottaa vihreille hyvää tulosta ja kokoomukselle suorastaan jättipottia. Saihan entinen kokoomuksen puheenjohtaja yli puolet kansan äänistä heti ensimmäisellä kierroksella...

Tietenkin helpottaisi hallitusneuvotteluja huomattavasti, jos kokoomus saisi yksinkertaisen enemmistön eduskuntaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kyllä Seitsemän tähden liikkeen ja Väyrysen omat arviot liikkeen menestymismahdollisuuksista voi jättää omiin arvoihinsa.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Kertoo myös siitä että Väyrynen puhuu asioista joita kannatetaan..
Ja Väyryselle on tilausta! Olisihan se mukava taas nähdä vaaliväittelyssä kun Väyrynen pistää suurimman osan isojen puolueiden johtajista polvilleen/hiljaiseksi!

Väität että tuolla on monta väyrystä? Minusta siellä ei ole kuin yksi Väyrynen, ja samanlaista osaamista tai kokemusta ei löydy moneltakaan.

Mielenkiintoisia aikoja elämme taas jälleen kerran poliittisella kentällä!

Mutta olipa Väyrysestä mieltä mitä tahansa, Väyrynen teki taas sen mihin ei monikaan uskonut! Maailmanennätys todellakin

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Vaalikeskusteluissa Väyrynen osallistuu todennäköisesti eduskunnan ulkopuolisten pienpuolueiden keskusteluun, ei siis ns.suureen vaalikeskusteluun.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kappas vaan, Väyrynen näkyy vaihtaneen kansalaispuolueen eduskuntaryhmän tähtiliikkeeksi. Saapa nähdä kuinka puolueet jaetaan vaaliväittelyissä, eduskunnassa on nyt 11 ryhmää.

- Vaaleissa valittuja on 8.

https://www.eduskunta.fi/FI/kansanedustajat/edusku...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Saamme vastauksen hyvissä ajoissa ennen vaaleja. Puoluerekisterissä on Seitsemän tähden liikkeen jälkeen jo 19 puoluetta. Lisäksi sitten vaikkapa Liike Nyt!

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #16

Eikös viime EK-vaaleissa käynyt niin että James Hirvisaari ei päässyt kun Muutos 11 ei ollut eduskuntaan vaaleissa valittu puolue?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #17

Miten tämän mukaan sitten kävisi Siniselle tulevaisuudelle?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #18

Samalla tavalla jos linja pitää, eihän sinisillä ollut edustusta 2015 vaaleissa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #19
Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant Vastaus kommenttiin #19

Jospa tähänkin löytyy keinot!

Aamun tv:ssa (MTV3) ulkoministeri Soini totesi, että Siniset saavat kannatusta henkilöiden kautta, vaikka kannatus puolueena onkin vähäinen. Pohtii vielä omaa ehdokkuuttaan.

Eli, tästä tulee mieleen, että Sinisille sallittaneen poikkeus säännöstä!

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #23

Sen tiedämme lähitulevaisuudessa. Mutta olisiko se oikein esimerkiksi Vähyryselle?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Väyrysen Seitsemän tähden liike on merkitty puoluerekisteriin!
https://www.is.fi/politiikka/art-2000005943431.html

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset