plukkala

Suomiko oikeusvaltio?

Suomessa on totuttu luottamaan viranomaisiin. Joskus tulee mieleen, että kannattako sittenkään? MOT. esitti hetki sitten tarinan turkulaisen yrittäjän Tuukka Rautajuuren vuosikausien taistelusta verottajaa vastaan.

https://areena.yle.fi/1-4530613

Vaikka voitatkin taistelun, häviät sittenkin sodan. Tuukka Rautajuuri voitti verottajan oikeudessa, mutta menetti sittenkin koko omaisuutensa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (60 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Näin voi käydä oikeusvaltio Suomessa. Menetti koko omaisuutensa ja elämänsä, vaikka hovioikeus vapautti hänet kaikista syytteistä.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Itse kunkin on hyvä havahtua ymmärtämään, että kapitalistinen valtio on työkalu kapitalistiluokan käsissä. Miksi muuten esimerkiksi Suomi olisi myynyt/lahjoittanut alihintaan yrityksiä yksityisille?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Janne näkee asian aina oman ideologiansa mukaan

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Nyt kyllä täytyy olla eri mieltä. Mielestäni Janne esitti asian ihan faktan pohjalta. Vai onko fiksua luopua valtion (eli kansalaisten) omistamista tuottavista yrityksistä yksityisen ja pahimmassa tapauksissa verotulotkin ulkomaille siirtävien keinottelijoiden eduksi? Maksajana kuitenkin sama kansalainen, kuten Lukkala.

Tällaisissa tapauksissa ideologia saa mielestäni olla ihan mitä tahansa, mutta kyseessähän on kansallismielisyys ja oman kansan etu. Katsomatta puoluepoliittiseen taustaan tai ideologiaan, niin luulisi tällaisen asian olevan itsestään selvyys etenkin vanhemman väestön keskuudessa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #15

... "kapitalistinen valtio on työkalu kapitalistiluokan käsissä"? Lisäksi Janne katsoo Suomen olevan kapitalistinen valtio, vaikka Suomi on demokraattisesti hallittu markkinatalousmaa.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #24

Arvostamani blogisti Pekka Lukkala. Onko Suomi oikeasti demokraattisesti hallittu markkinatalousmaa jos näemme, kuulemme ja koemme viikoittain tällaisia uutisia joissa kerrotaan valtion luopuvan tuottavista toimistaan yksityiselle sektorille? Etenkin, kun toiminnot ovat rakennettu yhteiskunnan perustoimintojen turvaamiseksi ja kannattavalla tavalla veroeuroilla/ aijemmin markoilla.

Uskallan väittää, että jo seuraavalla hallituskaudella käynnistetään postin toimien yksityistäminen. Uskokaa tai älkää, mutta näin tulee käymään. Onko tällaisen valtiollisen perustoiminnan yksityistäminen demokraattisen valtion hallittua markkinataloutta? (Mikäli näin ei käy, niin ihan hypoteettina?)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #29

Seppo, nämä päätökset on tehnyt demokraattisesti valittu eduskunta. Toki eduskunnan päätöksiä saa arvostella.

Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen Vastaus kommenttiin #15

Mitä tekemistä tällä ideologisella hömpällä oikeastaan on tuon alkuperäisen kirjoituksen kanssa?
Olen itse käynyt läpi lähes samanlaisen prosessin, ollen täysin syytön, mikä tuli tavallaan kahteen kertaan todistetuksi, mutta kukaan (lue virkamistaho), sen enempää verottaja kuin valtiokaan ei tullut vastaan, vaan teki elämästäni vuosikausiksi helvetin, yrittessään viedä loputkin ihmisyydestäni.
Pahiten minua on jäytänyt se, ettei tällä virkamisekoneistolla ole mitään häpyä päätöksiä tehdessään, eikä mitään vastuuta väärässä ollessaan/oltuaan. Se on vienyt hengen monilta yrittäjiltä ja tulee vielä viemään monilta.
Verottajan oikeudenmukaisuutta kuvaa hyvin se, että kun minulta oli ensin viety kaikki ja sen jälkeen jätetty täysin heitteille, niin verottajalta pasahti muutaman kymmenen tuhannen mätkyt ja kun asiaa selvittelin, niin vastaus oli, että ei Suomessa kukaan voi tulla noin vähällä rahalla toimeen, eli jossain on pitänyt olla rahaa jemmassa. Tämä sen jälkeen, kun peräsuolikin oli tutkittu ja tyhjäksi havaittu. Eli se tästä virkamiehen vastuullisuudesta ja virkamiespäätösten oikudenmukaisuudesta.
Mutta Suomessa kansa on edelleen virkamiesuskovaista ja luottaa näiden järjettömiin päätöksiin. Vai sanoisinko, että luottaa niin kauan, kunnes omalle kohdalle naksahtaa.
Eikä tämä ole ainoa kerta, kun minua on siltä taholta k¨¨¨¨¨setettu.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #30

Liian paljon kärsimystä on ihmisille aiheutettu viranomaisten taholta Suomessa. Laitoin tuonne alemmaksi linkin Liisa Mariaporin videoihin, joissa hän kertoo, kuinka verohallinnossa näitä asioita on hoidettu.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #30

Irma, tiedän, ettei Rautajuuren tapaus ole Suomessa suinkaan ainutkertainen. Siksi kyselenkin viranomaisten vastuun perään omien virheidensä korjaamisessa.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Kyllähän se näin on. Toinen kysymys kuuluu, että miksi Suomi on myynyt/lahjoittanut alihintaan yrityksiä ulkomaisille omistajille?

Miksi yleensäkin suomalaiset yrittäjät ajettiin konkurssiin 1990-luvulla? Minulla on siihen oma näkemykseni, josta olen kirjoittanut aiemmin. http://www.ritvapuolakka.fi/412161270

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Suomi ei ole oikeusvaltio, ei ollut sitä pitkään aikaan. Esimerkkinä tämä maailman typerin tekijänoikeuskirjerumba, jossa ei ollut mitään järkeä pitkään aikaan ja maailmalla on havahduttu tähän huijaukseen ja pysäytetty, mutta Suomessa tämä vaan porskuttaa nigerialaiskirjeillä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Nigerialaiskirjeisiin uskoo ken haluaa!

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Valitettavasti Suomen markkinaoikeus ylläpitää tätä systeemiä. Se on määrännyt luovutettavaksi 200 000 suomalaisen yhteystiedot, jonka perusteella näitä tekijänoikeushyvityksiä vaaditaan vailla tietoa, kuka sen oikeudenloukkauksen olisi tehnyt.

Sitten kun ihmisiä on joutunut oikeuteen, niin hyvitysmääräyksenä on 50 euroa/sarjan jakso ja 100 euroa/leffa, mutta oikeudenkäyntikulut ovat nousseet kymmeniin tuhansiin yksityisen ihmisen hävitessä jutun.

Nämä nigerialaiskirjeet ovat markkinaoikeuden hyväksymiä. Korkeilla oikeudenkäyntikuluilla ihmiset pelotellaan maksamaan teosta, jota eivät itse ole tehneet.

Viimeisimmässä jutussa kaveri oli ollut Egyptissä sukelluslomalla mainittujen tekojen aikaan, niin siitä huolimatta tuomio tuli.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Surullista katsottavaa. Onneksi omalla kohdallamme 1990-luvulla olin tehnyt kirjanpidon niin huolellisesti alusta loppuun, että verottaja hävisi. Lienekö tuossa ollut joku kateus kysymyksessä, kun Rautajuuren hienoa kotia oli esitelty Gloria-lehdessä? Tiedä häntä, mutta siinä kuitenkin on usean ihmisen elämä tuhottu.

Onneksi hän on kuitenkin kertomassa näitä asioita julkisuudessa, jottei totuus unohtuisi.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Varmastiu kateus antaa kimmonkken antaa ilmiannon verottajalle. Mutta verottajan tehtävä on tutkia nämäkin oieudenmukaisella tavalla.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Kaksi kertaa jouduin yrityksemme aikaan verottajan kanssa tekemisiin, mutta molemmilla kerroilla se hävisi, koska minulla oli niin vedenpitävät todisteet kaikesta, ettei jäänyt kahta sanaa.

Kyllä se kylmäsi, kun tuli isot vaatimukset, mutta huolellisella vastaselvityksellä voitin.

Verottaja on niin ainutlaatuisessa asemassa, että se voi vaatia vaikka mitä, mutta yrittäjän on pystyttävä todistamaan, että verottaja on väärässä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #14

Verottajan kanssa syyttömys/syyllisyysolettama on heittänyt häränpyllyä. Olen itsekin joutunut rautalangasta vääntämään verottajan kanssa useaan kertaan yritykseni liikeideasta b-to-b liiketoiminnassa.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #14

Ja yrittäjän selvityksiin kuluttamaa aika on tappiollista, mutta verottaja saa paperityöstään täyden palkan.

Henry

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #18

Ja vieläpä kerätyistä verovaroista!

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #23

Aivan oikein. Tuokin yrittäjältä otettu tehoton aika pienentää myös mahdollisesti valtion verotuloja.

Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen Vastaus kommenttiin #14

Luepa tuolta edeltä minun vastaukseni Seppo Lavikaiselle, niin huomaat, että "kyllä verottaja keksii". Ei auttanut, että olin kaatanut verottajan syytteet kirjanpitorikoksesta ja voittanut kaikki aiheettomat syytteet, sillä verottajalla oli vielä yksi jippo hihassa.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #31

Kirjoitit aiemmassa kommentissasi näin: "Verottajan oikeudenmukaisuutta kuvaa hyvin se, että kun minulta oli ensin viety kaikki ja sen jälkeen jätetty täysin heitteille, niin verottajalta pasahti muutaman kymmenen tuhannen mätkyt ja kun asiaa selvittelin, niin vastaus oli, että ei Suomessa kukaan voi tulla noin vähällä rahalla toimeen, eli jossain on pitänyt olla rahaa jemmassa."

Eli tuossa juuri hyvin ilmenee, että verottaja voi halutessaan esittää mitä haluaa, mutta ihmisen on itse sitten yritettävä kaataa nämä verottajan päättelyt.

Tässä Turkka Rautajuuren jutussa hän selätti verottajan, mutta näyttää ettei oikeus kuitenkaan tapahtunut.

Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen Vastaus kommenttiin #36

"......näyttää ettei oikeus kuitenkaan tapahtunut."

Ei tapahtunut niin Rautajuuren, eikä tapahtunut minunkaan kohdallani. Sain tämän veromätkyn lopulta nurin, mutta millä hinnalla? Se tuli maksamaan lähes yhtä paljon kuin se, mitä verottaja kiristi minulta, joten ei mitään rajaa. Niin paljo otti kuitenkin päähän, etä lähdin taisteluun, vaikka tiesin siinä näin käyvän.

Siinähän sitten hyppäät kolmiloikkaa ja ihmettelet.

Ja nekin, veroviraston tyypit kutsuvat itseään ihmisiksi, mutta välillä on mietityttänyt, että ovatkohan ne sittenkään, sillä ihmisellä oletetaan yleensä olevan edes hippaasen järkeä päässään.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #48

Pahimmat ylilyönnit voitaisiin ehkä välttää, jos myös virkamiehiehet vastaisivat jotenkin omista virheistään. Nythän näin ei näytä olevan.

Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen Vastaus kommenttiin #51

Se olisi ainoa keino estää nämä väärinkäytökset, mutta tämä virkaehtosopimushan on peräisin niiltä ajoilta, kun virkamies oli vielä jonkin sortin "herra", mitä se ei nykyään ole (vaikka luulee olevansa), vaan sen voi laskea nykyään olevan jossain alimman portaan duunarin rinnalla ja siksi se kai yrittääkin pöngittää omaa alemmuden tunnettaan, kyykyttämällä kaikkia, keden kimppuun se vain pääsee. No, vaihan sitä noinkin ajatella, mutta luulisiolevan muitakin keinoja, että tuntisi olevansa edes jollain lailla elossa.
Joskus en vaan ymärrä, miten ne yönsä nukkuvat. Ai niin, mutta niillähän ei ole maatuntoa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #52

Kuitenkin pitää myös koko ajan muistaa, etteivät kaikki virkamiehet syyllisty tällaisiin ylilyönteihin.

Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen Vastaus kommenttiin #53

On totta, että näin on, mutta en puolusta, enkä kunnioita näitä "ei syyllistyviä", sillä ei ole oikein, että he tietäessään näistä väärinkäytöksistä ja laiminlyönneistä, työntävät päänsä pensaaseen ja vaikenevat. Se on yksi muoto väärinkäytöksistä ja vähintäänkin sen suosimista. Uskallan varmuudella sanoa, että jos useammat tulisivat sieltä puskista ja nostaisivat näitä asioita esiin, niin jotain tapahtuisi. On niin helppo vaieta ja suojata omaa nahkaansa, mutta entäpä ne ihmiset,joiden elämän nämä väärijkäytökset pilaavat. Kuka heitä puolustaa,jos tosiasioita ei tuoda julki?
Eli tätä taustaa vasten, nämä vaikenijat ovat ihan yhtä syyllisiä kuin itse väärintekijät, eikä heitä kannata puolustella.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #57

Kaikki virkamiehet eivät ole verovirkamiehiä.

Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen Vastaus kommenttiin #59

Eivät niin, mutta väärinkäytöksiä esiintyy kaikialla, missä virkamiehiä tai -naisiakinon. Enemmän tai vähemmän, mutta koko virkamisekunta voidaan kyllä niputtaa samaan nippuun, mitä väärinkäytöksin tulee.
Toki, osin se saattaa olla taitamattomuuttakin, sillä virkamieheltähän ei vaadita osaamista, kunhan on oikean värinen jäsenkirja taskussa ja tästä johtuen osa päätöksistä on myös värittynyt tämän jäsenkirjan väri mukaan.
Yhtä kaikki, virkamiehiltä pitäisi alkaa vaatia samoja kykyjä ja samaa osaamista kuin vaaditaan yksistyisellä sektorilla (monikohan virkamies tippuisi kortistoon), jolloin heiltä voisi edellyttää myös jonkinlaista vastuuta tekemisistään. Pelkkä tietämättömyys ja taitamattomuus kun ei ole riittävä selitys väärinkäytöksille ja virheille.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #61

Olen eri mieltä kanssasi. Koskaan ei tule yleistää.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #52

Kun katsoo esimerkiksi tuota Liisa Mariaporin tapausta, niin hän yritti sisältäpäin korjata asiaa, mutta miten sitten kävikään? Hänet potkittiin virastaan pois, jonka lisäksi tuli muitakin seuraamuksia, joten onko niin, etteivät virkailijat uskalla puuttua näkemiinsä epäkohtiin.

Se on kyllä kumma juttu, että ihmiseltä ollaan valmiita viemään kaikki, tutkimatta asioita kunnolla.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård

Onko maapallolla olemassa jokin sellainen valtio, missä ei tällaisia virheellisiä tuomioita tai hallinnollisia päätöksiä koskaan ilmene?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Oikeusvaltion tulisi myös korjata tekemänsä virheet ja korvata syytetyn menetykset.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård

Niin pitäisi, mutta onko tuollaista valtiota olemassakaan?

Ja edit sen verran, että syyttömäksi todetun vastaajan/syytetyn.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #13

Hyväksyn korjauksesi. Kiitos!

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Ei mitään uutta Pekka. Näitä tapauksia valitettavasti riittää Suomessa vaikka kuinka paljon.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Siksi tämänkin tapauksen nostin esiin.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Tässä olisi paljon kerrottavaa. Esimerkiksi tähän blogiini liittyy todella ikäviä asioita. http://vesalevonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/268090...

Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen

Ja sekö pitäisi vain olankohautuksella ohittaa ja hyväksyä vallitsevat tosiasiat?

Meillä pitäisi olla pari sataa "oikudenmukaisuuden" vaalijaa tuolla Arkadianmäellä, mutta missä näkyy se niiden kätten jälki? Kyllä sillä palkalla sinne pitäisi saada vähän tolkullisempia tyyppejä nappia painamaan.

Meinaan sellaisia, jotka ajattelevat omilla aivoillaan, eivätkä ole siellä vaan napinpainmishommissa. Kun menee tuonne Hurstin ruokajonoon, niin sieltä läytyisi siihen hommaan ihmisiä paljon halvemmallakin.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Meillä puoluekuri tekee kansanedustajista pelkkiä napinpainelijoita. Harva edustaja pystyy pitämään lupauksiaan äänestäjilleen, koska omaa paikkaansa varjellakseen äänestää niin kuin iso pomo määrää.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #55

Toisaalta vaalilupauksiaan on mahdotonta pitää yksin. Paitsi jos eri lupaa mitään.

Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen Vastaus kommenttiin #55

Nyt herääkin kysymys, että pitäisikö koko puoluekuri lailla kieltää?
Onko mitään järkeä maksaa isoa liksaa sellaisille kansanedustajille, joiden ainoa tehtävä on äänestää jonkun muun puolesta tai märäyksestä. Ei helvetissä ole. Luodaan järjestelmä,jossa tietylle puolueelle määrätään niin ja niin monta ääntä ja sitten, kun tulee aika äänestää, niin tämän puolueen eniten ääniä saanut edustaja käy painamassa niin monte kertaa nappia, kuin hänellä on siihen lupa - tai no, nykyteknologialla senkin voi automatisoida,joten tarvitaanko häntä siihenkään? Ja miten monta euroa tälläkin säästettäisi valtion kassaan. Edustajan palkka miinus peruspäiväraha ja se kerrotaan tällä haamuedustajien määrällä, niin kyllä siitä sievoinen summa kertyy.

Ja sitten kansa luulee, että heitä kuunnellaan ja mikä vielä ironisempaa,joku ajattelee heidän etuaan vaalien jälkeenkin. Ja katin paskat.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #58

Taitaa olla helpommin sanottu kuin tehty. Näkyy olevan yksimielisyyden saavuttaminen olevan puoluekurista huolimatta varsin vaikeaa.

Millainen haalinto se olisi, jossa yritettäisiin saada saada riittävä enemmistö 200 yksilön välillä?

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

MOTin ohjelmat saa luettua käsikirjoituksina. Asia selkiää nopeammin luettuna, kuin videolta.

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2019/02/11/mies-joka...

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Vaimoni kävi työssäollessaan vuosittain veropäivillä Turussa. Yleisesti on ollut tiedossa, että juuri Lounais-Suomen verovirasto on se hankalin tapaus koko Suomessa ja kun tuon ohjelman katsoin niin en voi ymmärtää kuinka hutiloiden ja ylimalkaisesti Rautajuuren asiaa käsiteltiin. Yleensä, ainakin yksityissektorilla työnantaja vastaa työntekijänsä tekemästä virheesta ja näin tässäkin tapauksessa verohallinnon olisi syytä toimia ja korvata Rautajuuren menetykset täysimääräisesti, ellei niin Rautajuuren olisi syytä viedä asia EU:n ihmisoikeustuomioistuimeen.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@32. Niin kuin Liisa Mariaporin tapauksessa hän ei hyväksynyt verottajan tapaa, että bonuksia sai hyvin tehdyistä verotuksista (väärin käytetyt) ja Liisa joutui kirjansa kanssa taistelemaan valtiota vastaan, jossa valtio yritti hävittää hänen kaikki kirjansa. Vasta EIT:n tuomiossa määrättiin valtio korvaamaan Liisalle kaikki korvaukset ja estämään, että kirjaa ei hävitetä.

Kirja on nimeltä "Verottaja Tappolinjalla". Se on lukemisen arvoinen. Ihme, jos Pekka ei ole lukenut sitä.

Käyttäjän aveollila kuva
Antero Ollila

Olen smaa mieltä lukuisten tuntemieni tapausten kautta, että Suomi ei ole oikeusvaltio. Viranomaisia ei voi oikeusteitse saattaa vastuuseen, tai tietysti voi, mutta häviää kumminkin, kuten tämä tapaus osoittaa. Emeritus professori Aurejärvi on sanonut, että älä ihmeessä vie riita-asiaa oikeuteen. Suomen oikeuslaitos on pajatso, josta tulee ulos mitä sattuu. Eri oikeusasteet antavat aivan vastakkaisia tuomioita, kuten tässäkin tapauksessa. Kaiken lopulta kruunaa se, että korkein oikeus päättää että aloitetaan juttu alusta käräjäoikeudessa. Lopputulos on sama kuin tässä tapauksessa: oikeassa ollut on menettänyt rahansa ja elämänsä hallinnan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tämä asia tulee pikaisesti korjata.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård

Eikös kysymys, että " onko Suomi oikeusvaltio ", ole siinä kontekstissa hieman typerä, että eihän maailmassa tässä blogissa esiintyneiden kriteerien nojalla ole olemassa yhtään oikeusvaltiota? Pitäisikö Suomen olla maailman ainoa oikeusvaltio, ja jos pitäisi, niin miten se ylipäätään voisi olla mahdollista?

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Hankala tietenkin tietää kaikkien maiden osalta, mutta oman kotimaan kohdalla on tärkeää tuoda keskusteluun omia epäkohtiamme.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Eli Artturi on sitä mieltä, että viranomaiset saavat jatkossakin rauhassa raunioittaa ihmisen koko elämän omilla virheillään ilman korvausvelvotteita ja vastuuta? Ja siksi, että muuallakin on näin tapahtuu?

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård

No en tietenkään ole. Virheitä tapahtuu joka paikassa ja valtiossa ja se on aina huono asia. Mutta jos yksikin virhe riittää siihen, että mikään valtio missä näin tapahtuu, ei ole enää oikeusvaltio, niin löytääkö blogisti tältä murheelliselta palloltamme yhtään oikeusvaltiota?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #44

Ilmeisesti et ymmärtänyt ollenkaan kirjoitukseni ideaa ja tarkoitusta.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård Vastaus kommenttiin #45

Voipi olla. Oletin, että lähdit ajatuksesta, että Suomi olisi ainakin joskus ollut oikeusvaltio? Eihän täällä koskaan viranomaiset, oikeusistuimet tai vaikkapa terveydenhoito ole toimineet virheettömästi, eivätkä tule toimimaan, joten eihän Suomi näillä kriteereillä ole koskaan oikeusvaltio ollutkaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #46

Varmasti oikeusvaltiota sellaisena kuin sinä sen näyt ymmärtävän ei ole olemassakaan, koska viranomaiset ovat ihmisiä. Minä näen, että oikeusvaltiossa viranomaisten on myös vastattava virheistään ja korjata ne oikeudenmukaisesti.

Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen Vastaus kommenttiin #44

Virheen tekeminen ja systemaattinen väärinkäytösten tehtailu ovat kaksi ihan eri asiaa. Ja verottaja harrastaa tätä viimeksi mainitta.

Mielestäni sitä ei kukaan tervejärkinen voi puolustaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset