plukkala

A-talk ja Emma Kari

A-talkissa keskusteltiin ilmastonmuutoksesta ja sen asettamista tarpeista muutoksiin liikenteelle Suomessa. Keskustelemassa olivat hallituspuolueista Kalle Jokinen kokoomuksesta ja Sampo Terho sinisistä sekä oppositiosta Ville Skinnari demareista ja Emma Kari vihreistä.

Kaikki olivat yksimielisiä siitä, että päästöjen vähentäminen on tärkeää ja se täytyy toteuttaa mahdollisimman nopeasti. Mutta miten se tulisi toteuttaa ja missä aikataulussa? Siihen yksimielisyys sitten loppuikin. Ville Skinnari täsmensi demarien vaaliohjelmassa olevaa uusien polttomoottoriautojen myyntikieltoa 2030 alkaen siten, että sen jälkeen saadaan myydä polttomoottoriautoja, jos ne ovat vähäpäästöisiä? Emma Kari piti tiukasti kiinni vihreiden kannasta, että uusia polttomoottoriautoja ei saa myydä enää vuoden 2030 jälkeen. Kalle Jokinen ja Sampo Terho pohtivat sitä, miten voidaan liikenteen päästöjä maltillisesti ilman mitään kiinteää dead-linea. He näkivät, että tekniikka kehittyy tulevan vuosikymmenen aikana ja korjaa tilannetta osaltaan.

Eniten tässä keskustelussa minua häiritsi Emma Karin besserwisserismi ja hänen suhtautumisensa koko keskusteluun. Muiden puhuessa hän puisteli päätään varsinkin silloin, kun muut puhuivat realistisista keinoista saavuuttaa EU-n tavoitteet asiassa.  Ja kommenteissaan esitti olevansa se ainoa oikeassa oleva. Emma tuntui unohtaneen vaalien olevan jo muutaman viikon kuluttua?

Yllättäen koko ohjelmassa ei tullut esiin se hiilijalanjälki, joka syntyy sähköautojen tuotannosta ja hyvin vähän myöskään sähkön tuotannosta Suomessa sitten kun sähköautot ainoastaan ovat käytössä. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (104 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Olikohan Emma Karin asenne tässä A-talk ohjelmassa vihreiden etu vaaleja ajatellen?

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Liian itsetietoiset besserwisserit ovat aina ikäviä tyyppejä katsoa ja kuunnella. Vaaleja ajatellen peukut näyttää varmasti alaspäin. Osoittaa myös huonoa pelisilmää.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

En tiedä, miten muut katselijat asiaan reagoivat, mutta minua se suuresti ärsytti?

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen Vastaus kommenttiin #5

Sama reaktio täällä. Taisin juuri tällaisten ihmisten takia jättää vihreiden äänestämisen muille.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #20

Kuitenkaan yhteen A-Talkin yleisimpään virheeseen ei Emma Kari syyllistynyt. Hän ei huutanut muitten puheenvuorojen päälle. Hän vain tyytyi puistelemaan päätään.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Eiköhän tuo ennakoinut sitä, mitä vihreiltä tulee seuraavaan hallitusohjelmaan? Ylimitoitettuja vaatimuksia ja kaiken kieltämistä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ilman muuta juuri sitä se ennakoi!

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Maailmassa on 40 kertainen määrä sähköautoja 10 vuoden päästä nykyhetkeen verrattuna.Euroopassa tulee olemaan suhteellisesti eniten.Saksalle liikenteen päästötavoitteiden alittuminen 2030 voi pahimmillaan tietää jopa 40 miljardin lisälaskua veronmaksajille.Nykyisillä sähkön hinnoilla sähköautoilu tulee olemaan selvästi halvinta Ruotsissa ja Suomessa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Sähköautoilun verotus tulevaisuudessa on täysin auki? Kuka maksaa riittävän latausverkon rakentamisen?

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Tuokin on ehkä kinkkinen asia ratkaistavaksi. Jos autoilun verotus lakkaa, niin se on iso reikä verokarhun säkissä. Jos verot siirretään sähköön, niin täällähän köyhiä ihmisiä paleltuu sähkölämmitteisiin asuntoihin.
Itse olin aavistelemassa, että Bernerin ehdotus tienkäytön verottamisesta olisi ollut reaktiota sähköautoihin. Siihen toki olisi kuulunut polttomoottoriautojen tuplaverotus.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Millähän saksa tuottaa sähkönsä näihin autoihin? Hiilellä? Kaasulla? Saksan kaltainen energiauudistus ei näytä co2 päästöjä vähentävän. Saksan päästöt näyttävät edelleen olevan kasvussa ja jos saksan energian tarve kasvaa, niin päästöt kasvavat.

Käyttäjän Lauri-PekkaAlanko kuva
Lauri-Pekka Alanko

Jospa käyttäisiin kysyntäjoustoa ja pidettäisiin etäpäiviä tuulettomina ja pilvisinä päivinä. Ja lisäksi "tuulisina öinä, kun en saa unta, lähden usein sähkögolffilla pörräämään"

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #46

Tuulettomina ja pilvisinä päivinä hiilivoimaloiden piiput tupruttavat vain enemmän. Ainakin Saksassa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Saksassa ajatellaan, että ei niin väliä, millä sähkö tuotetaan. Riittää se, että autot kulkevat sähköllä ja että ne autot ovat saksalaisia.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren Vastaus kommenttiin #47

Saksassa henkilöautolla ajetaan keskimäärin 15.000 km/vuosi.Keskiarvon alapuolella kulkeville riittää reippaasti viennin osuus ja Sveitsi saisi siitä huolimatta tarvitsemansa 10TWh vuodessa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #75

Viennin osuus? Saksako on energian viejä?

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren Vastaus kommenttiin #77
Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Kyllä maailmalla pohditaan paljon vauhdikkaampiakin aikatauluja:

https://www.theguardian.com/commentisfree/2019/mar...

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Emma Kari on suuri reetori, jollaisia tarvittaisiin muihinkin puolueisiin, yksi kuhunkin. Äänestäjän kannalta olisi vain hyvä, jos tarjolla olisi jokaisen suunnan älyttömyydet siistissä paketissa.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

https://www.theguardian.com/environment/2018/dec/0...

Sitten pitäisi muistaa tämä tosi-asia, josta suomen osuus on se noin 55 miljoonaa tonnia. Asialliset päästövähennykset kannattaa hoitaa ja ympäristöä ei saa pilata, mutta päästöt kasvavat riippumatta siitä mitä teemme.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Viime viikolla lueskelin maailman ilmailu-uutisia. Niissä sanottiin, että ilmailun päästöt ovat tippuneet jo 80%/matkustaja jollain aika välillä. Tosin matkustaminen on tietenkin yleistynyt. Päästöt laskevat edelleen ja saavuttavat neutraalin tason jossain tulevaisuudessa. Tavoite on, että lentäminen halpenee ja muuttuu päästöttömäksi.

Mutta tämähän ei vastaa vihreiden ja vasemmiston tavoitteita. Köyhän matkustaminen on yksinkertaisesti paha. Yksityisautoilu on vain paha.

Käyttäjän SeppoPuurunen kuva
Seppo Puurunen

Näyttäisi vähän siltä, että ei vihreät halua päästöjä vähentää/lopettaa keinolla millä hyvänsä.
Vain heidän keinot ovat oikeita. Kait siinä on jotain kaipuuta Neuvostoliittoon...

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Miksi Emma Karin pitäisi tekeytyä pienemmksi kuin on? Ehkä ihminen on vain laji siinä missä muutkin. Se pyrkii leviämään, kuten kaikki lajit, ja koska sillä ei ole kilpailijoita, se onnistuu. Se on menestyksekäs, koska se pystyy käyttämään luonnonvaroja hyväkseen. Ja tuhoisa, koska se on kyltymätön. Optimismiin ei näytä olevan syytä. Mutta toivoon voi silti olla.

Niin kauan kun on vihreitä, on toivoa. Vihreät on ottamassa hurjan noin viiden prosenttiyksikön voiton viime vaaleista. Ylen paikkaennuste lupaa sille 26 kansanedustajaa, jossa lisäpaikkoja olisi 11. Kaiken kukkuraksi vihreillä on realistinen mahdollisuus mennä keskustan ohi. Ei ollut susialoitteesta keskustalle keppihevoseksi, eikä edes Oulun heppihevonen siivitä persuja sellaiseen laukkaan, että se neljän suurimman puolueen joukkoon enää yltäisi. Ehdokkaiden lisäksi myös äänestäjät ovat muuttuneet. On tullut uusi vihreämmin ajatteleva sukupolvi, joka näkyi jo 2017 kuntavaalituloksissa. Ilmastosta tulee yksi keskeinen vaalikysymys. llmastopolitiikalla, jota Suomessa harjoitetaan seuraavan neljän vuoden aikana, on hyvin kauaskantoisia seurauksia.

https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/maailmanl...

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Jos Vihreät henkilöidään Emma Kariin kuten tässä blogissa, en paljon toivoa näe:
"Poliitikoilla on kirjoittamaton sääntö siitä, että ainakaan eduskunnassa ketään ei syytetä valehtelusta. ”Muunnellusta totuudesta”, ”totuuden käyttämisestä ”kitsaasti” tai ”huonosta muistista” kyllä voidaan puhua.

Sääntö ei koske toimittajia. Niinpä aivan hyvin voi sano, että Kari valehteli. Asiasta ei jää järkevää epäilystä, katsoo Karin puhetta minkä tahansa väristen silmälasien läpi.

Koripallossa on hyvä sääntö. Virheen tehnyt pelaaja nostaa yleensä käden ylös virheen merkiksi. Kyseinen koodi sopisi hyvin politiikkaankin.

Sen sijaan, että Emma Kari olisi nostanut käden ylös, hän lähti selittelylinjalle. Hän laati pitkän Facebook-kirjoituksen, jossa hän ei edes yritä korjata eduskuntatalon portailla tekemäänsä virhettä vaan hämärtää asiaa lisää."
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f3095463-b78...

Hyvin on tämäkin "uudistuspuolue" omaksunut alkukantaisen poliittisen toimintakulttuurimme.

X

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Sipilä on jäänyt kiinni valahtelusta jo monta kertaa ja vetänyt lopulta oikeat johtopäätökset. Pääministeri Juha Sipilä pyytää hallituksen eroa tasavallan presidentiltä tänään Mäntyniemessä klo 10.00.

Sen jälkeen pääministeri pitää tiedotustilaisuuden Kesärannassa noin kello 10.45. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #34

Niin, ja Karihan ei oikeita johtopäätöksiä tehnyt vaan jatkoi selittelylinjalla kuten tuosta Iltalehden jutusta ilmenee.

X

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #34

Mika, taidat puolustaa Karin puheita nyt sillä, että kun muutkin niin tekevät!

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #48

#48:
Tiedäthän: Kenen joukoissa seisot .....

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #51

Vanha totuus! Näinhän se menee!

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #48

Ei minulla ole mitään Karia vastaan. Miksi olisi? Sen vain sanon että Sipilän hallituksen eroaminen oli varsinainen naistenpäivän lahja kaikille Suomen naisille.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #52

Puheenaiheena on tässä blogissa Emma Karin esiintyminen eilisessä A-talk ohjelmassa. Ja sinä kirjoitat Juha Sipilän toimista?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #54

Liian pieni puheenaihe. Suomen lajien uhanalaisuutta arvioiva Punainen kirja -raportti julkaistiin tänään. Sen viesti on karu: Suomen eläin- ja kasvilajit ovat uhanalaistuneet entisestään.

Valtionhallinto on laatinut runsaasti erilaisia toimintaohjelmia, joihin on listattu keinoja uhanalaisten lajien auttamiseksi. Suunnitelmien toteuttamiseen ei kuitenkaan ole varattu riittävästi rahaa eikä henkilöstöä. Pelkät hyväntahtoiset aikomukset eivät auta uhanalaistunutta hömötiaista tai äärimmäisen uhanalaista ankeriasta: rahaa ja muutoksia lainsäädäntöön tarvitaan välittömästi.

Vaalit ovat ovella, ja keväällä valittavien kansanedustajien harteille kaatuu iso vastuu. Heiltä on löydyttävä selkärankaa pysäyttää luonnon köyhtyminen.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #61

Jos tämä puheenaihe on mielestäsi liian pieni, niin miksi sitten tulet tänne yleensä kirjoittelemaan tämän blogin aiheen ohi?

Käyttäjän HarriLeinonen kuva
Harri Leinonen Vastaus kommenttiin #61

Mika Lamminpäälle liian pieni puheenaihe?
Uskallankohan näin taviksena edes herralta kysyä?

Vaadit tuossa juuri rahaa hömötiaisille ja ankeriaille välittömästi.
Suomen veroaste on maailman korkeimpia, olemme myyneet valtion omaisuutta ja otamme miljardeja vielä lisää velkaa emmekä pysty silti edes hoitamaan omia vanhuksiamme.
Ja sinä haluat rahaa hömötiaisille?

Mistä sinä haluat sen rahan tulevan?

Leikataanko taas vanhusten laitoshoidosta?
Korotetaanko veroja?
Otetaanko velkaa?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #69

Tuskin hän vastaa. Kysymyksesi on liian pieni todennäköisesti?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #70

Kysykää Sipilältä. Soteen on palanut pari miljardia eikä valmista tule. Pirkanmaan maakuntauudistuksen muutosjohtaja Jukka Alasentie arvioi viime lokakuussa Aamulehdessä, että pelkästään Pirkanmaalla rahaa on kulunut vuodesta 2016 alkaen vähintään 100 miljoonaa euroa.

Koko Suomessa valmisteluun on käytetty Alasentien mukaan rahaa noin kaksi miljardia euroa. Alasentie arvioi, että uudistuksen kimpussa on työskennellyt noin 15 000 henkilöä.

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/kl/42fceb13-72e...

Käyttäjän HarriLeinonen kuva
Harri Leinonen Vastaus kommenttiin #81

Minä kysyin sinulta.
Oliko aihe nyt liian iso?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #81

En ymmärrä? Miksi ihmeessä käsittelet sote- ja maakuntauudistuksen ja hallituksen kaatumista tässä blogissa, jossa käsitellään Vihreitä ja Emma Karia? Tänään on avattu kymmeniä keskusteluja täällä US-puheenvuorossa siitä, mitä tässä kommentissasi kirjoitat?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Mika, onko jokaisessa vihreässä sisällä pieni Emma Kari? Toivoisi vihreitäkin pientä realismia vaatimuksiinsa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Mitä epärealistista Karin vaatimuksissa oli?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #53

Katsoito ko. ohjelman? Muut yrittivät pohtia realistisia vaihtoehtoja Suomen päästötavoittoiden saavuttamiseksi. Silloin Emma Kari puisteli päätään? Hän näki ainoana oikeana tienä vihreiden vaaliohjelmassa olevan täyskiellon uusien polttomoottoriautojen myynnille vuodesta 2030 alkaen?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #56

En katsonut. Jos ohjelmassa on mukana Sampo Terho tai joku muu sininen, ei ole mitään syytä katsoa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #60

Ja kuitenkin sinulla, vaikka et edes ohjelmaa ole nähnyt, on kanttia tulla ottaa blogin aiheeseen edes kantaa? Tai kirjoittelemaan ohi blogin aiheen?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #63

Olen harvasta asiasta yhtä mieltä Jussi Halla-ahon kansa, mutta tästä olen: Siniset ovat turha puheenaihe. Karikin on kiinnostava oikeastaan vain sikäli, että hänestä saattaa tulla ministeri. Kaikkihan tietävät, ettei toimintakykyistä hallitusta voi kasata ilman vihreitä.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #78

Hassua keskustelua: Mika on ensimmäinen, joka rupeaa puhumaan sinisistä, ja sitten toteaa, että siniset on turha puheenaihe.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #79

Ei minulla sinisistä muuta sanottavaa ollut kuin se että minulla on parempaakin tekemistä kuin katsoa ohjelmaa jossa Sampo on vieraana.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #82

Sanoit myös: "Siniset on turha puheenaihe", vaikka kukaan ei ollut sellaista puheenaihetta ehdottanut. Muutenkin kommeentoit täällä kaikkea muuta paitsi blogin aihetta. Ilmeisesti se on sitä parempaa tekemistä.

Ja mitä siihen tulee, kyllä sinulle politiikan seuraaminen tulee vähän hankalaksi, jos mitään ohjelmaa, missä inhokkisi esiintyvät, ei voi katsoa. Tämä on kai sitä kuplautumista.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #94

Lamminpää yrittää vihreänä vain puolustaa Emma Karin eilistä esiintymistä, mutta hän tekee sen kovin erikoisella tavalla. Hän pyrkii vain parhaansa mukaan tämän keskustelun siirtämiseen aiheen ulkopuolelle, eli vaihtamaan puheenaihetta.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #96

En minä yritä puolustaa Emma Karia. Miten voisinkaan, kun en koko keskustelua edes katsonut. En ole vielä katsonut eilistäkään ohjelmaa jossa neljän suurimman puolueen edustajat keskustelivat hallituksen kaatumisesta. Naistenpäivän kunniaksi siellä oli neljä miestä. No, SDP:n, kokoomuksen ja vihreitten johdossa toki on mies, mutta Riihimäelle kampanjoimaan kiirehtineen Sipilän tilalle keskusta olisi voinut tietysti laittaa jonkun fiksun naisenkin. Kai keskustastakin sellaisia löytyy, mutta Kanki-Kaikkonen siellä komeili.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #98

Et voi mitenkään kieltää sitä, että kaikin keinoin yritit vaihtaa puheenaihetta Emma Karista ja vihreistä muiden politiikkojen ja muiden puolueiden tekemisiin.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #100

Se oli kyllä virhe. Olisi pitänyt heti katsoa se ohjelma niin olisin huomannut että Emma Kari vei pisteet kotiin tässäkin keskusktelussa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #105

Eli katsoit ohjelman Sampo Terhosta huolimatta? Toteamuksesi Emma Karin pisteiden viemisestä kertoo sinusta paljon.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #108

Joo, pyynnöstä katsoin ja kerroin mielipiteeni. Olihan se ylivertaisesti älykkäin siinä porukassa. Se ei ehkä kerro Emma Karista paljon, mutta niistä muista sitäkin enemmän.

Täältä Turustakin on viisas vihreä nainen ehdolla eduskuntaan, Saara Ilvessalo, jonka leipälaji on Itämeren suojelu. "Itämeren kautta ruokavalioomme päätyvien mikromuovien käyttö esimerkiksi kosmetiikkatuotteissa pitää kieltää. Merkittävä mikromuovin lähde ovat myös autojen renkaat, joten raideliikenteen, kävelyn, pyöräilyn ja joukkoliikenteen edistäminen parantaa myös Itämeren hyvinvointia. Ongelmiin pitää puuttua myös aktiivisella kansainvälisellä yhteistyöllä Itämeren suojelukomissio Helcomissa ja EU:ssa."

http://www.saarailvessalo.net/2019/03/itameren-pel...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #109

Ei kuitenkaan selitä millään tavoin Emma Karin esiintymistapaa ja perustelematonta besserwisserismiä?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #110

Ei se nyt ihan perustelematonta ole. Ainakaan jos vertaa vaikka erääseen puoluejohtajaan, joka ei puhu muusta kuin maahanmuutosta ja sillä uskonvarmuudella jonka vain täydellinen tietämättömyys voi entiselle kielitieteilijälle antaa. Ymmärrän kyllä miksei kukaan persu ohjelmaan osallistunut, hiilidioksidipäästöjä ei sentään voi laittaa maahanmuuttajien ja Soroksen syyksi.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #79

Tämä on vain yksi Lamminpään argumentoinnin erikoisuus.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #78

Kysyn vielä kerran, miksi ihmeessä kommentoit näitä juuri tässä blogissa?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #56

Vaikka itse olin samaa mieltä Ville Skinnarin kanssa jokseenkin kaikesta, tämä keskustelu on hiukan sivuraiteella. Eivät taida useimmat vaarit tietää, paljonko kello on lyönyt. Ei tässä mitään valvottuja täyskieltoja tarvita, koska vuonna 2031 ei ole enää uusia polttomoottoriautoja myynnissä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #64

Tuosta en olisi aivan niin varma? Polttomoottoreitakin kovin monenlaisia.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #66

No, uskoisin useimpien tarkoittavan termillä moottoreita, jotka toimivat yksinomaan öljytuotteilla. Vetyähän maailmankaikkeudessa riittää vielä joksikin aikaa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #71
Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #64

Aivan varmasti on myynnissä jos niitä ei lailla kielletä.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #72
Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #74

Volkswagen aikoo luopua bensiini- ja dieselmoottoreiden kehitystyöstä vuodesta 2026 eteenpäin. Tuo vuosiluku on siis ikään kuin perälauta, josta eteenpäin Volkswagen ei enää kohdista tuotekehitysvarojaan fossiilisia polttoaineita käyttäviin teknologioihin.

Kyseessä on yksi automaailman tämän vuosituhannen suurimmista ja ehkä myös tärkeimmistä tiedonannoista. Koska automaailmassa yhden mallisukupolven ikä on tyypillisesti seitsemän vuotta, tarkoittaa ilmoitus sitä, että viimeiset bensiini- ja dieselmoottoriset Volkswagen-autot ovat todellakin jo kehitteillä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #80

Aikominen on tähän saakka ollut eri asia kuin tekeminen. Kaiken lisäksi autot ei sama asia kuin Volkswagen.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #72

Se kieltäminen tuntuu kuitenkin olevan vihreiden tavoite?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #76

Ei tarvitse kieltää, sillä ne kokevat luonnollisen poistuman. Polttomoottoriteknologian sijaan Volkswagen aikoo käyttää seuraavien viiden vuoden aikana ainakin 45 miljardia euroa sähköautoteknologioiden kehittämiseen. Summa on autojätillekin huikean suuri, ja osoittaa sitä suuntaa, johon moni muukin autovalmistaja tällä hetkellä jo hiljalleen tähyää.

Muutos ei kuitenkaan tarkoita, että polttomoottoriautot katoaisivat hetkessä Euroopan tai varsinkaan Suomen teiltä, sillä vanhoin teknologioin varustettuja autoja myydään vielä useita vuosia vuoden 2026 jälkeenkin; ne eivät vain enää uudistu, ja jäävät vähitellen pois kokonaan tuotannosta. Todennäköisimmin ensimmäisinä pelistä putoavat ns. perusmerkeillä dieselmoottorit.

Koska VW-konsernissa samoja tekniikoita käyttävät monet muutkin merkit, on oletettavaa, että ainakin edullisemmat Seat ja Škoda seuraavat Volkswagenin vanavedessä samaa kehityspolkua. Premium-merkki Audin kannalta tilanne saattaa olla hieman erilainen, koska sen mallit ovat kalliimpia. Niissä esimerkiksi tuotannollisesti kalliiden, mutta puhtaiden dieselmoottoreiden käyttö saattaisi olla pidempään kannattavaa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #83

Kehitys menee kieltämättä siihen suuntaan, mistä kirjoitat. Mutta kerro myös Emma Karille se, että esiintymällä eilisellä ylimielisellä kaikentietävällä tavallaan, kaiken lisäksi ilman muita vaihtoehtoja kuulostaa käskyttämiseltä. Sellaisesta suomalaiset eivät pidä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #90

No jaa, tykkäähän jotkut suomalaiset Halla-ahostakin, ja ylimielisempää tyyppiä saa hakea.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #91

Onkohan kovin hyvää vihreiden markkinointia verrata Emma Karia Jussi Halla-ahoon?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #92

Minä vain kerroin kuka on oikeasti ylimielinen.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #93

Ehkä joidenkin mielestä, esimerkiksi sinun mielestäsi. Minä blogin avauksessa taas kerroin oman mielipiteeni Emma Karin ylimielisyydestä ja ketjun kommenttien mukaan monen muunkin?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #95

Luultavasti Halla-aho on kaikkien mielestä ylimielinen. Emma Karin olen tavannut henkilökohtaisesti eikä hän minusta vaikuta lainkaan ylimieliseltä. Miellyttävä ja älykäs nainen. Saatte olla hänestä mitä mieltä haluatte, ei se minua saati Emma Karia hetkauta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #99

Blogissani kerroin vain sen käsityksen, jonka hän antoi itsestään torstain A-talk ohjelmassa.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #101

Mutta siihen, antoiko EK tämän käsityksen itsestään tuossa ohjelmassa, Lamminpää ei voi ottaa kantaa, koska ohjelman katsominen ei käy päinsä siinä esiintyvän Sampo Terhon johdosta.

No juu, tätä luuta on kaluttu vähintään tarpeeksi. Jos ML ei huomaa mitään outoa argumentointitavassaan, asialle tuskin mahtaa mitään.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #102

Katsoin nyt vihdoin sen ohjelman. Emma Kari vetää pisteet kotiin 10-0. Siniset ja myös Kokoomus pelaavat populisteina itsensä kokonaan pussiin ja jopa demarit ovat pihalla kuin lintulauta. Kokoomus ja Siniset olisivat poistamassa autoveron myös kaikkein suuripäästöisimmiltä polttomoottoriautoilta. Tähän tuntuu rahaa löytyvän ilman ongelmia. Jos se sama veronalennus annettaisiin sähköautoille, päästäisiin Norjan malliin, jossa sähköautojen hankintaa jopa tuetaan. Tähän Norjan malliin meillä ei sitten muka olekaan varaa. Sähköautot muka rikkaiden autoja mutta jopa Kokoomuksen mukaan juuri niiden suuripäästöisten ja erittäin kalliiten autojen veroja pitäisi alentaa.

Demarit jaksavat vielä herättää haudasta moneen kertaan kuopatun Shell-Ollilan ehdotuksen "käytön verottamisesta" eli verotuksen painopisteen siirtämisen pois fossiilisista polttoaineista sähkö- ja biopolttoaineutojen kilometreihin. Suuret polttomoottoriautot ovat muka "turvallisia", mutta kun katsoo vaikkapa USA:n testejä, Teslat ovat olleet ykkösiä kun taas nämä panssarivaunun näköiset maasturit eivät ole menestyneet. Kokoomus kovasti liputtaa biopolttoaineita liikenteeseen mutta ei ymmärrä kokonaisuutta. Tämä hypetys kuulostaa siltä että on kuultu vain öljyfirmojen ja autoteollisuuden lobbareita.

Eli paljon kiitoksia Pekka Lukkalalle ja Olli Väisälälle vinkistä, kyllä kannatti katsoa ja omin silmin & korvin todeta, että Emma Kari edusti järjen ääntä tässäkin keskustelussa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #103

Millä perusteella kuvittelet, että autoverotuksen painopisteen siirtäminen auton ostohinnan verosta käytön verottamiseen liittyisi jotenkin "painopisteen siirtämisen pois fossiilisista polttoaineista"? Ehkä Emma Kari ei ole lintulauta, mutta itse taidat olla.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #106

Tuomo Liljenbäsck ei ainakaan ole: "Lihansyönnin ja yksityisautoilun vähentäminen nostavat helposti pintaan primitiivireaktioita. Energia sen sijaan on asia, joka tapahtuu "muualla", sen ei pitäisi suoranaisesti koskettaa kenenkään identiteettiä.

Kestävään energiantuotantoon on yksinkertainen kaava: 1) Sähköistetään kaikki mitä voidaan. Myös lämmitys ja liikenne. 2) Tuotetaan sähkö keinoilla, joissa mitään ei tarvitse polttaa. Ei hiiltä, ei öljyä, ei jätteitä, ei metsiä.

Bioenergiaan on pantu paljon toivoa, mutta viimeisten vuosien aikana saatu tieto on lisännyt tuskaa. Bioenergia lasketaan nollapäästöiseksi ainoastaan poliittisista syistä. Lähtökohtaisesti metsää kannattaa kasvattaa hiilinieluksi tai tehdä puusta pitkäikäisiä tuotteita."

http://tuomoliljenbck.puheenvuoro.uusisuomi.fi/270...

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #101

Minäkin katsoi sen ohjelman nyt. Sain ihan toisen käsityksen. Emma vei pisteet kotiin. Siniset olivat säälittäviä, kokoomus korni ja demaritkin dorkia.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

En A-studiota nähnyt ja tuskin katson jälkeenpäinkään. Kun näin aiheen ja keskustelijat, niin tajusin satojen äänien katoavan vihreiden vaalituloksesta. Näin niitä vaaleja ei voiteta. Puolueen pitäisi laittaa telkkariin ihmisiä jotka tajuavat jotain itse aiheesta ja kykenevät realistiseen ulosantiin. Emma on varsinainen pommi, joka tuhoaa aina vihreiden vaivalla hankittua kannatusta äärilausunnoillaan.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

"Muiden puhuessa hän puisteli päätään varsinkin silloin, kun muut puhuivat realistisista keinoista saavuuttaa EU-n tavoitteet asiassa. Ja kommenteissaan esitti olevansa se ainoa oikeassa oleva. "

Jepp. En myöskään katsonut ohjelmaa mutta kuvaus on sen verran elävä että voin pahoin jo siitä, saatikka sitten jos joutuisi katsomaan Emma Karia "keskustelemassa".

Börjellä on terve ja realistinen asenne mutta luulenpa että puolueen kiilusilmäiseen perus-punavuorelais-ensimmäisen vuoden opiskelijanainen-ydinryhmään tämä vetoaa ja Emma tietää sen itsekin. Stereotyyppinen vihreä.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Voi auttaa Emmaan läpipääsyyn Stadissa, mutta vahingoittaa puolueen kokonaissaldoa.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Börje, tuo oli niin pahasti sanottu parhaasta Vihreästä, mitä meille Perussuomalaisille voi olla.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Meinaatko, että Emma olisi Persujen myyrä. Tuskin sentään. Ajattelematon vaan.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #26

En. Vaan että sataa meidän laariin, kun Emma Kari on oikein tosissaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #26

"Ajattelematon"! Ja hänestä oli tulla Vihreiden "ajattelematon" puheenjohtaja joku aika sitten?

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Hauska ja osuva kommentti Ristolta.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Jos Emma tiia on parasta mitä vihreet pystyy telkkariin laittamaan niin sehän on oikein hyvä, siirtää ne epävarmat takuulla pois häiritsemästä kyseistä sakkia. Näitä äänestäjät karkoittavia vihreitä bloggauksia on tännekkin ilmestynyt jo ihan kiitettävästi niin eiköhän se kannatus tipu sitten vaaleissa sinne normaaliin 5%, Lamminpää on myös hyvä myyrä henkilöön kohdistuvilla solvauksillaan.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #35
Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tähän eiliseen keskusteluun olisi vihrereiden kannattanut korvata Emma Kari Börjellä.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Olen lopettanut A-talkin kaltaisten ohjelmien katselun jo ajat sitten.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

#19:
Minäkään en ole masokisti.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Pitääkin katsoa Areenasta, kiitti Pekka vihjeestä.

ps Börje tyhjensi pajatson tuossa ylempänä.

Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti

Historia toistaa itseään. Taistolaisuus syntyi uudelleen vihreään liikkeeseen. Taistolaisvihreys leimaa koko ilmastokeskustelua tavalla joka estää järkevän toiminnan. Neuvostovastaisuushan on kuolemansynti.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ainakin vihreiden tavat tavoitteidensa saavuttamiseen muistuttavat taistolaisten tapoja.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Studiossa oli 4 statistia ja Skinnari.Saksasta tulee monta keskustelua viikossa samasta aiheesta.Kokoonpano voi olla juontaja,alan toimittaja ja tutkija sekä kork 2 poliitikkoa.Täysin pihalla oleva toimittaja ja 4 poliitikkoa on perseestä. Linjassa kaiken muun tänään kokemamme kanssa.

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

Tyhmyys ja ylimielisyys yhdistyvät Emma Karissa harvinaisen vastenmielisellä tavalla.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Juontaja: "Miten päästötavoitteeseen sitten päästään?"
Emma Kari : "Kanada!" (oik. sanoi Norja)

Vaikka Emma Kari onkin toisaalta kummelin sketsihahmo en kyllä ylläolevia haukkumisiakaan sulata. Eiköhän kyseessä ole tyypillinen äärivihervassari joita täällä Usarissakin pyörii eli tunteella ei logiikalla joka asiaan. Se että tavoitteet, ideaalit, ovat mahdottomia saavuttaa saattaa olla monelle muulle selviö mutta annetaan Emma Karin olla eri mieltä ja paasata ja sivuuttaa kaikki monen muunkin vihaamat numerot, tilastot sun muut ...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tässä vielä linkki, jota kautta pääsee katsomaan kyseisen A-talk ohjelman.
https://areena.yle.fi/1-4584708

Käyttäjän HarriLeinonen kuva
Harri Leinonen

No mitä jos sitten tehtäisiin niin kuin Vihreät ja SDP haluavat ja kielletään polttomoottoriautot. Ja vielä että valtio päättää kuka yleensä saa omistaa auton niinkuin vasemmiston Anna Kontula esitti.

Niin mitä sitten vuosien päästä?

Pelastettiinko ilmasto?

Miten se vaikutti yhteiseen maapalloomme?

Mitä Suomi sillä saavutti?

Seurasivatko muut maat esimerkkiämme? Venäläiset? Kiinalaiset? Intialaiset? Muut EU-maat?

Vastauksia ihan vaan analyyttisesti ilman tunnepurkauksia.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Sitten voisi samalla päättää, kuka viimeisenä sammuttaa valot?

Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka

FYI: Länsimaiset naiset menevät synnytyslakkoon kunnes maapallo on pelastettu.
https://youtu.be/Fq26LPzlVsM

Virkasisaret Afrikassa ja Lähi-Idässä eivät taida noteerata edes kelien muuttumista...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Iltasanomien vaalimessuilla tänään ilmastokeskustelussa vihreiden Emma Kari jatkaa omalla linjallaan!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset