plukkala

Paavo Väyrysen taktiikka: Saman tarinan jatkuva toisto

Blogeissaan, joita myös US-puheenvuoroon jaetaan, on Paavo Väyrynen ottanut käyttöön vanhan hyväksi havaitun keinon, saman tarinan jatkuvan toistamisen.

Jo Rooman vallan aikana senaattori Cato vanhempi lopetti kaikki puheensa lauseeseen, muuten Karthago on tuhottava (Ceterum Censeo Carthagium esse delendam). Lopulta näin tapahtuikin. Natsi-Saksan kansanvalistus- ja propagandaministeri Joseph Göbbels käytti samaa. Hän itse totesi, että valhekin muuttuu todeksi, kun sitä tarpeeksi toistetaan.

Väyrynen kolme viimeistä vuottaan toistanut kahta teemaansa toistamisesta päästyään perustettuaan Kansalaispuolueen (myöhemmin vielä Seitsemän tähden liikkeen). Toinen on hänen oma näkemyksensä siitä, kuinka huonosti Keskusta on kohdellut häntä ja hänen asiantuntemustaan alkaen siitä, kun Sipilä ei valinnut häntä enää ministeriksi vuoden 2015 vaalien jälkeen. Näin myös blogissan tänään. Toinen jatkuva itkun aihe Väyryselle on se, kuinka media häntä kohtelee eikä kukaan enää saavu hänen tiedotustilaisuuksinsa jne. Niin tänäänkin. Toinen asia on tietenkin se, että muuttuuko Väyrysen oma kertomus urastaan keskustapolitiikkona ja sen viime ajoista todeksi tai median suhtautimen häneen jatkuvalla toistamisella toisenlaiseksi.

Kieltämättä Väyrysellä on paljon opetuslapsia. Seurakunta on lisäksi todella moninainen. Puheenvuoroon on tullut uusiakin kirjoittajia näistä tähtiliikkeen ehdokkaista, ja vanhemmat opetuslapset ehdokkaina tunnustavat nyt selkeästi väriä.

Paavo Väyrynen ja hänen opetuslapsensa eivät selvästikään ole havainneet, että aika on nyt toinen, maailma on erilainen. Nyt maailman ja yhteiskuntien ongelmat ovat erilaisia kuin viime vuosituhannella. Tätäkin vuosituhatta on eletty kohta jo kaksi vuosikymmentä. Uusi YYA-sopimus ei olisi mikään ratkaisu tämän päivän ongelmiin.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Toki vaalitaistelussa kaikki keinot ovat sallittuja. Mutta Väyrynen jatkuva parin asian toistaminen voi myös lyödä takaisin. Säälin kerjääminen? Kannattaako vaalitaistelussa?

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Minusta tämä itkupuheet syrjimisistä pitäisi loppua. Tietääkseni Väyryselle on tarjottu puolueelle paikkaa pienpuolueiden tentteihin mutta Väyrynen kieltäytyi ja omasta mielestään puolue kuuluisi eduskuntapuolueiden tentteihin...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Paavo puhuu paljon asioista juuri perusteenaan "omasta mielestäni".

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala
Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kaksi henkilöä täällä US:n Puheenvuorossa pitää esillä Paavo Väyrystä.

Paavo Väyrynen itse ja Pekka Lukkala.

”Väyrystä ei saa unohtaa” on kansalainen Lukkalan moderni versio senaattori Cato vanhemman tunnetusta repliikistä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kaimaseni, saat tulkita syytä blogeihini Väyrysestä vapaasti juuri haluamallasi tavalla!

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Väyrynen on myös omien sanojensa mukaan pelastanut Keskustan kaksi kertaa ja ilmeisesti valmiuksia olisi kolmanteenkin, jos vain joku tajuaisi pyytää.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Väyrynen on sitä mieltä että "hänen omat tarinansa muuttuvat todeksi" jos hän ne tarpeeksi usein kertoo.

Käyttäjän SeppoLavonen kuva
Seppo Lavonen

Pekka Lukkala: "Seurakunta on lisäksi todella moninainen."

Tuo on lievin ja kohteliain mahdollinen ilmaisu Paavon seurakunnasta.

Viime vaaleissa 2015 Kremlin aktiivisimpana äänitorvena toimi Itsenäisyyspuolue (Ipu), jonka tulos jäi onneksi sinne, minne pitikin.

Paavo on nyt pistänyt paremmaksi. Tavoilleen uskollisena hän on perustanut uuden Kremlin apupuolueen, joka näyttää vetävän joka sortin putinisteja puoleensa kuin magneetti. Kirkkaimpana tähtenä tuossa intelligentsijassa loistaa tähtiehdokas Ilja Janitskin, joka hiljattain sai rikoksistaan tuomion käräjäoikeudessa. Ja jos lähdetään tutkimaan koko ehdokaslistaa, Paavo on onnistunut kaapimaan tähtiehdokkaikseen harhaisista EU-vihaajista ja Kremlin hyödyllisistä idiooteista ne pahnanpohjimmaiset. Joukossa näyttää olevan monta US-Puheenvuoro-palstaltakin tuttua nimeä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Paavon seurakuntaan kuluu joukko menneisyyteen ja YYA-aikaan haluavia. Joukkoon kuuluu varmasti myös keskustaan pettyneitä, Väyrysen oppi-isää Kekkosta ja voimakasta johtajaa kaipaavia ja lisäksi muuta varsin sekalaista porukkaa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Väyrtynen kirjoitta taas tänään. Väyrysern mukaan hänren kansalaisaloitteensa käsittely eduskunnassa torjuttiin keinotekoisesti.

Tämän Väyrynen kuitenkin tietoisesti unohtaa.
https://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/355989-paa...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset