plukkala

Timo Soini jättää politiikan

Timo Soini kirjoittaa blogissaan jättävänsä politiikan, mutta hoitaa ministerintehtävänsä loppuun. Hän ei asetu ehdolle eurovaaleissa. Tätähän on jo ounasteltu, koska Soini ei osallistuinut ehdokkaana eduskuntavaaleihinkaan. "Missä EU, siellä ongelma. En ole osa ongelmaa".

Näin päättyy yksi pitkäaikainen poliittinen ura, johon on sisältynyt joukko erikoisia käänteitä. Nyt Soini aikoo nauttia kesästä ja toteuttaa muutamia haaveitaan vapaana miehenä.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/277959-timo-soini-ilmoitti-viimein-jatt...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (31 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Suotakoon tämä Timo Soinille. Ehkä joku jää sloganien heittelijää ikävöimään!

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Persut oli Soinin aikana vielä suht harmiton hörhöjen ylipaineventtiili. Nykyisellään jo melko vaarallinen paineastia.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Halla-ahon perussuomalaiset on vain osa yleiseurooppalaista ilmiötä.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Aamulla kuulin televisiosta parin tutkijan arviota persuista ja kuulemani oli, että persut on jalostuneet puolueeksi, jota voi äänestää niin lukeneisto kuin duunarit jne...Revippä siitä Börje..

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Tuskin olen yksin mielipiteeni kanssa, että Soini kirkasti brändinsä viimeisen neljän vuoden aikana. Sutkauttelijasta sukeutui ihan kelvollinen ministeri, joka hoiti yhteistyön - käsitykseni mukaan mallikkaasti myös presidentin kanssa. Toki kaikilla on puutteensa. Kokonaiskuva on kuitenkin tärkein. Varmastikin hyvä päätös lähteä politiikasta ajoissa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ministerinä Soini toimi kyllä kelvollisesti muutamasta ylilyönnistä huolimatta. Hänen virheensä oli antaa pikkusormi Halla-aholle ja hänen joukolleen. Halla-aho vei lopulta koko puolueen. Mutta ilman Halla-aholaisia Soinista ei myöskään olisi koskaan tullut ministeriä.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Oli helppo arvata, miksi panttasi päätöstä EU-vaaliehdokkuudesta, oli myös helppo arvata tämä viimeinen päätös kun eduskuntavaalien tulos on selvä. Jos siniset olisivat saaneet muutaman edustajan eduskuntaan, Soini olisi todennäköisesti ollut ehdolla parlamenttiin. Tosin se työ ei kovin paljon houkuttele, on sen jo työnä nähnyt ja kokenut.

Nyt sitten jatkaa työkykyisenä sopeutumiseläkeläisenä. Ministerin, tai kansanedustajan työmarkkina-arvo työmarkkinoilla ei yleensä ole kovinkaan korkea.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Jos Soini oikeasti olisi halunnut jatkaa politiikkona, olisi hän ollut ehdokkaana eduskuntavaaleissa.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Luulenpa, että hän arvioi varsin viisaasti mahdollisuutensa ja jättäytyi suosiolla sivuun. Näin olisi Väyrysenkin kannattanut tehdä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #26

Soini havaitsi ajan merkit. Mutta Väyrynen on oma lukunsa! Hänen realismin tajunsa perustuu johonkin "korkeampaan matematiikkaan"?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen
Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Soinin viimeinen vahva tukijoukko autoritäärinen vihakristillinen oikeisto satuloi toisen hevosen, Halla-ahon. Soinilla ei ole mitään taustatukea.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

"Soinilla ei ole mitään taustatukea."

Niin Roomalaiskatolinen kirkko ei ole suuri Suomessa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kyllä Soinin omat ovat tukijat ovat jo Soinin jättäneet.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Soini ei uskaltanut lähteä kilpailemaan Hakkaraisen ja Huhtasaaren kanssa.

Olisihan se ollut noloa, jos Soini olisi hävinnyt kummallekin.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Siinä uskossa minäkin olen..

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala
Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Päältä päin katsottuna, moni vihreä vasemmistolainen riemuitsee Sinisen tulevaisuuden ja Soinin haihtumista poliittiselta kartalta.

Onko suureen iloon aihetta? Arvovapaa tarkastelija sanoisi sitä Pyrrhoksen voitoksi, koska pelikenttä jää kokonaan Halla-ahon joukoille. PS:n ulos heitosta hallituksesta voi kiittää Kokoomusta, joka oli operaation taustajunailija.

Hallitusrasitteet kaatuivat Keskustan kannettavaksi, mikä auttoi PS:ää nousemaan melkein suurimmaksi puolueeksi. Soinin jääminen ulos eurovaaleista auttaa tietenkin myös PS:ää.

Halla-aho asemoi puoluettaan selkeästi oikealla ainoaksi kansalliseksi oikeistopuolueeksi, sille perinteiselle kokoomuksen paikalla samalla, kun kokoomus jatkaa liukuaan vasemmalla.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

En ole mielipideautomaatti. Jos jotain pitää vastata, vaikkapa sitten niin, että SDP tekee saman tyhmyyden kuin kokoomus. Arvo-argumentoinnilla ja -politikoinnilla SDP tyrkkii omat äänestäjänsä PS:n äänestäjiksi.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #20

Siitäkin on olemassa myös muita näkemyksiä.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee Vastaus kommenttiin #22

En kutsuisi SDP:n tekemää politiikkaa mielipiteeksi. Se on SDP:n politiikkaa sillä perusteella, koska toimivat niin ja siksi sitä on pidettävä tosiasiana.

Toimintatavan järkevyys mitataan vaalituloksen perusteella. Se ei ole mielipide. Vain äänillä on merkitystä arvioitaessa sitä, onko valittu toimintatapa ollut järkevä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #24

En tarkoittanut SDP:n koko politiikkaa, vaan niitä mainitsemiasi arvoja.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee Vastaus kommenttiin #25

Äänestäjät päättävät sen, millaisena näkevät kunkin puolueen arvopohjan, en minä.

SDP:n viestintästrategiana on ollut korostaa arvoeroja PS:ään verrattuna, kuten kokoomus perusteli PS:n ulos heiton hallituksesta. Molemmat ovat hyödyttäneet PS:ää ja rokottaneet omaa kannatusta.

PS:n viestintästrategiana on ollut korostaa puolueen eroja muihin puolueisiin. Toimiva vastastrategia olisi ollut pyrkiä se viesti kumoamaan, eikä suinkaan itse alkaa tekemään vaalityötä PS:n eteen.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #27

Joka tapauksessa hallitustunnustelijana aloittaa Antti Rinne, ja kovin helpolta ei perussuomalaisten hallitustie nyt näytä.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Populisti nyt on se trendisana mutta paljon paremmin Soinia kuvaa egoistinen oppurtinisti. Soini hukkui juuri itserakkauteensa oli valmis tuhoamaan puolueensa, jossa ei onnistunut, oli hinta mikä hyvänsä. Onneksi smurffit ovat kuitenkin vain poliittisia ruumita, eivät konkreettisia, ja on hauska nähdä miten itseanalyysi monella etenee. Esim. Lindström on näköjään kartalla kun taas johtokaksikko Elo, Terho edesottamusten seuraaminen tulee olemaan, no, ilkeää tai ei, niin hauskaa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Ellen väärin muista Mikko, kyllä sinäkin, muiden persujen, Saarakkalaa lukuunottamatta innostuneena hehkutit persujen Sipilän hallitukseen menoa ja persuministereitä, joten tarpeen tullen takkia olet sinäkin vauhdilla kääntänyt.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ilmeisesti silloinen Perussuomalaisten ministeriryhmä puolueen jäsenten mukaan petti puolueen vaalilupaikset?

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Kuten Halla-aho toteaa hallitusneuvotteluista jotkut puolueet toki vuotavat ties mitä julki mutta me ei koska keskustelut ovat luottamuksellisia. Tässä suhteessa perussuomalaiset ovat kuten kepu asioita ei julkisesti roudita. Jälkikäteen voi sanoa, että Soini pois potkiminen hoidettiin tyylikkäästi ja 100 % demokraattisesti joten nyt siitä voi sanoa jotain. Ja usko tai älä edes kulisseissa ei kukaan jaksa hutkia kun katse on eteenpäin ei peruutuspeiliin ei kukaan jaksa paljastella kuinka kauhiaa Soinin tossun alla olikaan ...

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Vanha kansanviisaus sanoo ”pitää syödä säkki suolaa, että oppii toisen tuntemaan.”
Jokainen ymmärtää, että suolasäkin syöminen ei käy hetkessä ja se altistaa ihmisen myös virheille jopa luottomiehiä valittaessa. Timo Soinin virhe oli se, että hän otti lähipiiriinsä henkilöitä, jotka mahdollistivat kesän 2017 vallankaappauksen. Tämän toi esille Jukka Jusula aikanaan Iltalehden ”Sensuroimattomassa Päivärinnassa.”

Julius Caesarin väitetään aikanaan sanoneen ”Sinäkin Brutukseni.”

Suomi-neidon ilmapuntari on nyt kääntynyt muutenkin sellaiseen asentoon, jossa järkipuhe ei tunnu menevän perille. Silloin on turha jatkaa.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Et_tu,_Brute

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Paavo Väyrynen sitävastoin lukee ajan merkit päinvastoin kuin Soini. Seitsemän tähden liike on eurovaaleissa mukana täydellä listalla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset