plukkala

Kansanrintamahallitus tekemässä keskustan ikiaikaisesta haaveesta totta?

Juuri käydyissä vaaleissa saatiin ennennäkemätön tulos. Yksikään puolue ei saanut taakseen edes viidesosaa äänestäneistä ja kolme eniten ääniä saanutta puoluetta oli 0,7 %-yksikön sisällä toisistaan. Jo tämä ennakoi hallitustunnustelijalle heikkoa selkänojaa. Vaalien kiistaton häviäjä oli keskusta, joka menetti 18 kansaedustajan paikkaa. Heti vaalien jälkeen keskusta katsoi äänestäjien osoittaneen puolueelle tien oppositioon.

Suomessa hallituksen muodostaminen on aina ollut oma taiteen lajinsa (teatteri). Niin näyttää olevan tälläkin kertaa. Suurimman puolueen puheenjohtajalle ei jäänyt kovin monia realistisia vaihtoehtoja enemmistöhallituksen muodostamiseksi. Suurin yllätys on näissä tunnusteluissa ollut se, että vaalien suurin häviäjä keskusta sai käsiinsä avaimet Rinteen kansanrintamahallituksen muodostamiseksi.

http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/275623-kansanrintamahallitus-synt...

Ilmeisesti keskusta on valmis kääntämään takkinsa kaikista edellisen Juha Sipilän hallituksen  tavoitteista, jotta saisi sen keskustan ikiaikaisen tavoitteen, maakuntahallinnon, maaliin? Uskon, että Antti Rinne on tähän suostunut. Muuten emme olisi nähneet tätä takinkääntämisen äitiä! Keskustalle ei yllättäen enää olekaan väliä miten maan talous makaa. Nyt keskusta on lähdössä mukaan kansanrintamahallitukseen jakamaan jotakin sellaista, jota oikeasti ei ole olemassakaan. Ja tämä tietysti vaalitulosta kunnioittaen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (85 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Juha Sipilä tuskin hluaa ministeriksi tähän hallitukseen, jos se on muodostuakeen.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

En tiedä mitä Juha Sipilä haluaa, mutta ihmettelen onko keskustapuolue unohtanut täysin juurensa: maatalousväestön asioiden ajamisen? Ei sanaakaan ole kuulunut puolueen edustajien suusta tänäänkään tästä asiasta. Saavatko Rinteen mahdollisessa hallituksessa maatalousväestön etuja ollenkaan ajettua? Sekä kotoisasti, että EU:ssa.
Onko keskustapuolueella niin kova hinku hallitukseen, että agraarien asiat unohdetaan esimerkiksi maahanmuuton, ilmastomuutoksen hillitsemisen ja koulutuspolitiikan ollessa tärkeämpiä kuin miten hyvin Suomessa maatalous jatkossa voi?
Työllistämisestä puhutaan, mutta miten pidetään maatalousväki työllistettynä?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Agraariväestö Suomessa on vähenevä luonnonvara.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #81

Kyllä heitä vielä riittää.

Oletko Lukkala kuullut koskaan puhuttavan kriisiajan huoltovarmuudesta. Leipää sitä syödään sodankin aikana, ja viljaa saattaa olla huono saada silloin ulkomailta. Entä, jos ei saada mainitsemaltasi "vähenevältä luonnonvaraltakaan"??

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #84

Se, että agraariväestö ja maatilat vähenenevät, ei tarkoita sitä, että maanviljelystä tai huoltovarmuudesta tulisi luopua.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Tilanne näyttää tosi huolestuttavalle, varsinkin keskiluokkaiselle veronmaksajalle. Tärkein asia on nyt epätasa-arvoisuuden poistaminen. Kuinkahan se temppu oikein tehdään? Pakkolunastetaan perinnöt ja veroja nostetaan työntekijöiltä reilusti? Eihän muuten rahat riitä perustuloon ym. kivaan. Lainaakaan ei valtio voi jatkuvasti ottaa - vai voiko? Onkohan kohta meno täällä meilläkin kuin muinaisessa Neuvostoliitossa?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tuskin korkotasokaan ikuisesti on yhtä edullinen kuin nyt?

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Kyllä se hallitus muodostuu! Rinne on luvannut kalliit maakunnat Keskustalle, muuta ei tarvita sillä näin Keskustan valta-asema on sinetöity.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tähän minäkin uskon. Siitä tässä on kysymys. Muuten tuo takinkäätö tuntuu mahdottomalta?

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Niinkuin toisaalla kerroin, Keskustalle maakuntamalli on iso asia historiaa eteenpäin elettäessä.
Kannatus ei nykyisestään niin paljoa hupene, että hallitukseen meno on järkevää, jos ja kun maakuntamalli toteutuu.Ja mikä estää, jos hallitustaival menee tyydyttävästi, niin kannatus pysyy ennallaan tai jopa nousee.
Siis en ihmettele, että Keskusta lähtee hallitukseen.
Se, että Keskusta kärsi vaaleissa tappion, ei ole mitään merkitystä hallitukseen menon suhteen. Vaalitappion aiheuttivat Keskustan omat jäsenet, ei muiden puolueiden jäsenet. Keskustalla on edelleen merkittävämäärä kansanedustajia.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #41

Sinä jo käänsit takkisi jo heti vaalien jälkeen kommentissasi todetessasi, että sitten, jos maakuntauudists ja hallinto toteutetaan.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen Vastaus kommenttiin #42

Ei keskustalaisetkaan ole niin tyhmiä, jos eivät tartu viimeiseen oljenkorteen saadessaan maakunnat. Vastuullisena puolueena kantaa myös vastuun, jotta maalle saadaan hallitus.
Jokaisella puolueella on omat päämääränsä, ja niiden eteen ne tekevät työtä.Ei tässä sen kummempaa.
Takinkäännöstä sen verran, että olisi tietysti toisaalta ollut neljä vuottaa aikaa laatia Keskustalle toimistasuunnitelma, mutta maakuntamallin saaminen vei voiton. Voihan sitä puolueen kehittämistä tehdä hallituksestakin käsin. Siis kaksi kärpästä yhdellä iskulla.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #46

Niin kääntyi Raimon takki, mutta niin kääntyi takki myös keskulta. Sipilän hallituksen tavoitteilla pyyhittiin pöytää. Juha on tehtävänsä tehnyt. Juha saa mennä.

Keskustalle on pääasia, että saadaan "maakuntien miehille" pelipaikkoja!

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen Vastaus kommenttiin #48

Pekka, eikös jokaisella puolueella ole tavoitteita. Mitäs ihmeellistä siinä on jos Keskusta saattaa päästä yhteen tärkeimmistä tavoitteista.
"maakuntien miehille" pelipaikkoja. Mitäs pahaa siinä on. Paremmin ne maakunnan miehet hoitavat hommansa, kuin että käskyt tulee kehäkolmosen sisäpuolelta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #56

Raimo, oletko koskaan miettinyt sitä, mitä tällainen makuntahallintohiommelin muodostaminen maksaa? Ilmeisesti sillä ei ole sinulle eikä kepulle mitään väliä, kun muutenkin keskusta on vasemmistohallitukseen menossa jakamaan olematonta.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen Vastaus kommenttiin #57

No paljonko se maksaa, onko tietoa. Eikös siellä myös tehtäne sellasia hommia, joita nyt tehdään esim Siilissä, Lapinlahdella, tai Kiuruvedellä jokaisessa erikseen. Eikös se ole halvempaa tuottaa yhdessä paikassa, kuin jokainen omissa nurkissaan.

Minä ihmettelen tätä "maakuntahimmeli"vastustusta. Eikös siinä päinvastoin asiat selkiydy, kun asiain hoito tietyiltä osin keskitetään. Mikä siinä on niin pahaa.
En nyt niin tarkkaan tietenkään tiedä, mitä se tule pitämään sisällään. Puhun vain yleisellä tasolla.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #58

Ilmeisesti uskot vakaasti, että nämä kuntien miehet vapaehtoisesti luopuisivat omista "vallan paikoistaan" maakuntahallitusten suppeampaan piirin hyväksi. Älä unta näe. Tulee vain uusi lisähallinto jo olemassaolevien päälle. Ja se uusi hallinto ei ole ilmainen. Se tarkoittaa myös uutta verotuksen porrasta. Uskotko, että kuntavero laskee tämän myötä enemmän, kuin mitä maakuntahallitus tulevaisuudessa kerää. Älä unta näe!

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen Vastaus kommenttiin #61

Tästä ei sen enempää, aika näyttä mikä on totuus.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #71
Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Keskustan päättäjät edellyttivät keskustan kynnyskysymysten toteutumisen ehtona hallitusneuvotteluihin osallistumiselle, saa nähdä miten käy.

1. Hyvän talous- ja työllisyyskehityksen jatkaminen siten, että sitoudutaan 75 %:n työllisyysasteeseen ja siihen, että julkinen talous (ml. kuntatalous) on tasapainossa vuonna 2023.

2. Yrittäjien ja yritysten verotusta ei saa kiristää. Teollisuuden toimintaedellytyksiä ei saa heikentää.

3. Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut turvataan 18 maakunnan pohjalta. Uudistuksessa maakunnista tehdään monialaisia.

4. Toteutetaan perhepaketti, jonka osana perhevapaauudistus. Uudistuksen on oltava perheille parannus nykyiseen järjestelmään.

5. Vanhustenhoidon epäkohtiin puututaan muun muassa tiukemmalla lainsäädännöllä ja riittävillä resursseilla, eikä Keskusta hyväksy valtionosuuksien leikkauksia, joilla vaarannetaan kuntien peruspalveluita kuten sivistystoimi, varhaiskasvatus ja vanhushoiva.

6. Edellytämme korotuksia pienimpiin eläkkeisiin ja parannuksia köyhimpien lapsiperheiden asemaan ja perusturvaindeksijäädytys on purettava hallituksen päätöksen mukaisesti.

7. Ammatillisen koulutuksen rahoitus ja saavutettavuus on turvattava, panostettava oppisopimuskoulutukseen ja säilytettävä alueellisesti kattava korkeakouluverkosto.

8. Maatalouden kannattavuutta on parannettava. Maa- ja metsätaloutta ei saa kuormittaa uusilla kustannuksilla.

9. Sitoudutaan keskustan johdolla tehtyyn kahdeksan puolueen ilmasto-ohjelmaan ja turvataan puunkäytön maltillinen lisääminen sekä kestävä metsien käyttö.

10. Kaikkien päätösten täytyy tukea alueiden elinvoimaa ja voimavaroja sekä tukea koko Suomen yhteyksiä ja hyvinvointia.

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006088202.html

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ja keskustalle se tärkein oli kohta numero kolme. Muilla ei niin väliä. Jos kansanrintamahallitus syntyy, tulemme sen näkemään.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Voi olla tietenkin, että minulla on puutteellinen ymmärrys. Mutta en ymmärrä, miten maakunnat sinetöisivät keskustan valta-aseman. Nähdäkseni minkään maakunnan alueella keskustalla ei ole ehdotonta enemmistöä. Joten muut puolueet voivat jyrätä keskustan yli vaikka joka paikassa.

Kunnissa keskustalla on ollut monessa paikassa ehdoton enemmistö. Se ei yleensä ole ollut hyväksi. Noiden kuntien määrä on kuitenkin vähenemässä koko ajan. Esimerkiksi syntymäkunnassani Kalajoella tämä tilanne oli pitkään. Sieltä kuitenkin ponnisti eduskuntaan Hanna Halmeenpää, joka on paikallisten keskustalaistenkin mielestä ihan täyspäinen nainen. Toivoisin hänen pääsevän EU-parlamenttiin. Siitäkin harvinainen rouva, että jätti suosista eduskuntavaalit ja on mukana vain EU-vaaleissa. Ei mikään 'otan paikan ehkä vastaan' tyyppi.

Virkamiesten osalta taas maakunnan virkojen syntymisen pitäisi vähentää kuntien virkoja. Nytkin olen jo ihmetellyt, miksi kunnat eivät voi palkata yhteisiä virkamiehiä, jotka tekisivät vaikka kaksi päivää viikosta yhdelle kunnalle ja kolme päivää toiselle.

Joten pidän kyllä tuota valta-aseman turvaamista pelkkänä tyhjänä puheena. Ne ajat ovat menneet, jolloin virkamieheksi pääseminen oli joku unelma. Useimmat tekevät uransa paljon mieluummin yksityisellä puolella. Kunnan- ja varmaan myös maakuntavaltuustot tulevat taas olemaan aina taloudellinen rasite useimmille mukanaolijoille. Jos niissä hoitaa hommansa kunnolla, tuntipalkka ei kaksinen ole mutta aina odotetaan, että hoidat muiden asioita. Ja saat paskat niskaasi, jos et teekään toivojan odotusten mukaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Uusi ylimääräinen hallintoporras maksaa aina vaikka, asiaa kuinka pyörittelisi.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #62

Tuokaan ei ole mikään luonnonlaki. Järjestelmien säädöissä on paljonkin hierarkioita. Pääkonttorilta harvoin ohjataan joka venttiiliä, vaikka se periaatteessa olisikin mahdollista.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #68

Kyllä totuus vielä paljastuu.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Poliitikkona Juha Sipilä on maamme ehdotonta kärkeä ja vuosien myötä saattaa jopa olla uhkaamassa Paavo Väyrysen asemaa suomalaisen sisun ja tahdon henkilöitymänä politiikan maailmassa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Itse kukin voi luoda oman kuvansa politiikko Juha Sipilästä.

Käyttäjän tapiosimonen kuva
Tapio Simonen

VASEMMISTOBLOKKI RULETTAA SUOMESSA SEURAAVAT NELJÄ VUOTTA?

Vasemmistoblokki (demarit, vasemmistoliitto ja vihreät) ottaa vallan, yhdessä vaalien suurimman häviäjän keskustan kanssa (RKP on tyypillinen apupuolue, jos mukana hallituksessa).

Vasemmistoblokki ja keskusta on ns. kansanrintamahallitus, saman tyyppinen kuin Neuvostoliiton kaavailema hallitus Suomeen sotien jälkeen (kepulit tunsivat silloin nimen maalaisliitto). Kommunistit (skdl) ja vasemmistodemarit olisivat olleet neukkujen mielestä hallituksen kantava voima.

”Antti Rinne puhui kaikkien puolueiden olevan mukana ja kumminkin vehkeilee vaalien suurimman häviäjän keskustan kanssa. Tämäkö on sitä demokratiaa? ”

”Tämä on sitä suomalaista demokratiaa aidoimmillaan. Häviäjät neuvottelevat ja vaalien todellinen voittaja unohdetaan. A studio eilen lego palikka leikeissä ei persuja mainittu sanallakaan. Tämä muistetaan 4 vuoden päästä. Nyky pellet ovat jo nyt historiaa”.

”Nyt halveerataan suomalaista demokratiaa. Rinteessä ei ole valtiomiestä lainkaan, ei paljon muutakaan miestä. Ei hyväksy Perussuomalaisia hallitukseen, vaikka Perussuomalaiset ovat tällä hetkellä Suomen suurin puolue. En viitsi kertoa, mitä suosittelisin Rinteen tekevän itselleen! ”

”Jos keskusta lähtee mukaan hallitukseen, osoittaa se keskustalta todella pöyristyttävää demokratian halveksuntaa. Myös Antti Rinteeltä, jos hän ottaa keskustan hallitukseen ohi perussuomalaisten ja kokoomuksen. Kansa on puhunut ja suurin häviäjä ei missään tapauksessa kuulu hallitukseen. Keskusta on pettänyt maaseudun ihmiset, toivottavasti ei tässäkin tapauksessa”.

Kommentit täältä:

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/76fc8dd4-f5a...

Minne kuljet SDP?

Asevelijuntta

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2009/10/asevel...

Aika on ajanut asevelisosialistien ohi.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Asevelisosialistit

”Punaiset veljeni”, mihin on haukankatseenne kadonnut, missä on sotakirveenne, te olitte leijonaa rohkeampia ja kaikkia muita viisaampia.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Aseveliakseli

Aseveliakseli oli nimitys Suomessa sotien jälkeisinä vuosikymmeninä vaikuttaneelle poliittiselle koalitiolle, jonka muodostivat lähinnä Kokoomusta, Kansanpuoluetta ja SDP:tä kannattaneet neuvostovastaiset sotaveteraanit. SDP:n oikeistoa (ns. asevelisosialistit) ja kokoomuksen vasemmistoa sekä liberaaleja yhdisti suomalaisen hyvinvointivaltion rakentaminen.

https://blogit.iltalehti.fi/aarno-laitinen/2011/06...

http://www.kylmasota.fi/fi/index.php/103-2-toisen-...

Tänä päivänä, teidän ”arvopohjaanne” liittyy moraalinen ylimielisyys, ”arvopohjanne alla” olevien ihmisten vanhojen blogien retostelu. Kuitenkin, nämä suomalaiset haluavat pitää Suomen itsellään ja säilyttää sen hyvinvointivaltion, jota teitä edeltävät demarit, aseveljet olivat luomassa.

https://www.tapionajatukset.com/36525

https://www.tapionajatukset.com/37267

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kommentissasi osa nyt nähtyä näytelmää (teatteria).

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Jospa nyt maltettaisiin odottaa, millainen ohjelma hallitusneuvotteluissa syntyy. Arvioidaan tilannetta sen jälkeen. Asia on vain niin, etteivät kaikki kansalaiset voi hallitusneuvoteluihin osallistua.

Suomalainen käytännön demokratia tässä toteutuu siten, että hallituksella on takanaan 117 suomalaisten äänestäjin valitsemaa kansanedustajaa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Totta on se, että hallitusta ei kansanrintamahallituksen pohjalta vielä ole muodostettu.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Hallitusneuvotteluihin eivät kaikki kansalaiset voi todellakaan osallistua, mutta käydyissä eduskuntavaaleissa äänioikeutetut kansalaiset saivat tuoda esiin mielipiteensä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Muistaakseni Virolaisen Jussi totesi joskus, että vaalit on käyty, pulinat pois! Ja kuitenkin pulina jatkui ja varmasti jatkuu nytkin.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

keskustalla ei käytännössä ollut muuta vaihtoehtoa kuin lähteä hallitukseen, oppositiossa se olisi takuuvarmasti jäänyt persujen jalkoihin ja käykö näin myös Kokoomukselle sen aika näyttää. Onko kepulle luvattu maakuntahallinto, kenties, kenties ei, toivottavasti ei. Rinne, kokeeneena neuvottelijana pyöritti niin Keskustaa kuin Kokoomusta kuin alakoululaisia ja samalla avasi Kokoomuksessa puheenjohtajapelin joka varmasti tulee näkymään Kokoomuksen eduskuntatyöskentelyssä ja näin vain vahvistaa persujen asemaa ehdottomana opposition ykköspuolueena.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Tuo on totta. Rinteen neuvottelutaidot ja tietämys nousivat neuvottelujan aikana hyvin esille ja näkyvät tietysti myös väliaikatuloksessa. Lopputulos on arvoitavanamme vasta, kun hallitus on nimetty ja ohjelma julkistettu.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ainakin kovin nopeasti vedät johtopäätökiä keskustan vaihtoehdoista ja kokoomuksen puheenjohtajapelistä. Kuten jo totesin, Rinteen kansanrintamahallitusta ei vielä ole muodostettu.

Käyttäjän JarmoNokela kuva
Jarmo Nokela

Saanemme nyt hoivaan korkeamman hoitajamitoituksen, kun ainoa sitä vastustanut "ihminen ei ole desimaali"-porukka on sivussa pois huseeraamasta onneksi.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Jos hallitus tältä kansanrintamapohjalta syntyy, jakaa se sellaista, jota oikeasti ei ole olemassakaan.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Verovälttelyäkin suitsitaan, niin olisi sitten varaakin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala
Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Keskusta käyttää nyt Juha Sipilän hallituksen tavoitteita märkänä rättinä, jolla pestään keskustan naamaa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Saa nähdä millainen vääntö keskustalla ja vihreillä on vaikkapa hakkuista.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Vielä kun muistaa sen, että Pekka Haavisto väistyy pian puheenjohtajan paikalta!

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #24
Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #26

Sehän hänelle periaatteessa kuuluisikin, edellyttäen että hallitus tälle pohjalle syntyy. On kokonaan eri asia, haluaako sitten uusi puheenjohtaja Haaviston paikan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala
Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Oikeistolaista hallitusta kaivanneet suomalaiset hukkasivat mahdollisuutensa jos menivät äänestämään hallituskelvottomia persuja. Persuille annettu ääni oli ehkä kiva protesti, mutta vallanjaon kannalta musta aukko. Mikään jonka sinne heittää ei palaa äänestäjälle hyötynä takaisin. Persut hävittivät senkin käyttökelpoisen oikeistokannatuksen joka Sipilältä jäi hävittämättä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Katsotaan nyt sekin mitä vihreiden kannatus kestää.

Kemiin suunnitellun jättimäisen biotuotetehtaan ympäristövaikutusten arviointi alkoi

Ely-keskus asettaa YVA-ohjelman yleisön nähtäville 30 päiväksi.

Yleisölle avoin tiedotus- ja keskustelutilaisuus hankkeesta järjestetään toukokuun 22. päivä Kemin Digipoliksella.

https://yle.fi/uutiset/3-10773291

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Siitä se mahdollinen vihreiden hallitustie alkaa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Börje, sinänsä mielenkiintoinen kommentti. Nyt kyllä niputat asioita varsin reippaasti.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Minkähänlaisia ministerejä tällä koalitiolla saadaan salkunkantajiksi?
Tuomioja tietenkin ulkoministeriksi, Arhinmäki sisäministeriksi, Sipilä valtionvarainministeriksi, Andersson opetusministeriksi, Henriksson puolustusministeriksi ja Haavistolle maahanmuuttoasiat jne... Jatkakaa listaa. Voi meitä suomalaisia...voi!

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Pääministeri olisi itsestään selvästi Antti Rinne,valtionvaraiministeri keskustalle ilman nimiä, ulkoministeri Pekka Haavisto (ainakin aluksi) jne.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Rinne esiintyy kuin hänellä olisi hallituksen kokoojana maailman vahvin mandaatti. HS:n gallupin mukaan mandaatti on hyvin heikko. Onko sitä edes?

Miksikohän Rinne viis veisaa tämän päivän kyselytutkimuksista kun hän ennen vaaleja silloisten gallup-lukujen perusteella julistautui jo päämisteriksi??!

On se kumma kun gallupissa saadaan itselle hyvä tulos, niin se on kiveen hakattu, mutta toisinpäin tulos on pelkkää huu-haata?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Gallup-tuloksia ei tarvita Rinteen mandaatin vahvuuden selvittämiseen. Vaalitulos kertoi sen selvästi, ja sillä mennään.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Mielenkiintoinen yksityiskohta Rinteen aamupäivän tiedoitustillaisuudessa oli se, että myös Petteri Orpo sinne kutsuttiin mielipiteensä kertomaan. Eli Rinne haluaa pitää siltä varalta, ettei kansanrintamahallitus syntyisikään oven auki myös kokoomuksen suuntaan.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Siltä se näyttää. Keskusta kääntää takkinsa saadakseen kannatuksen takaisin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Keskusta yrittää. On tietysti eri asia, miten äänestäjät tähän yritykseen suhtautuvat, moisen vaalituloksen jälkeen. Tosin aina on helpompaa jakaa kuin leikata.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Minä en jaksa uskoa kepun näin suureen tyhmyyteen ja vaalituloksen kunnioittamattomuuteen.

Paremminkin uskon, ettei tällä Rinteen mallilla hallirusta synny. Jos syntyy, Keskusta tulee saamaan uuden, vielä tuntuvamman opetuksen tulevissa vaaleissa.

En usko myöskään Halla-ahon ja Orpon tyhmyyteen, vaan arvelen heidån vetävän Rinnettä ja vasemmistoa ns. kölin alta.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Onhan se iso muutos, jos Sipilästä tulisi Rinteen hallituksen valtiovarainministeri, joka ottaa velkaa ja kurittaa veroilla.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kuten jo totesin, ei toteuttamiskelpoinen. Sipilä ei osallistu siihen peliin.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Kaikkonen ryhtynee ainakin aluksi valtiovarainministeriksi, jos kantti kestää. Eikös hänet tässä tuomittu jostakin rötksestä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #47

Tuskin se vanha rikos tässä showssa mitään painaa.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Eihän tästä kokonaisuudesta voi muuta johtopäätöstä vetää kuin, että kokoomus on mählinyt asemansa täysin ajopuujohtajamallilla. Tarkoittaa sitä, että kokoomusta johtavat Vapaavuori, Lepomäki, Vartiainen, Häkkänen ja Orpo menee milloin minkäkin tuulen mukana. Tämä oli kokoomuksen suurin tappio nykyhistoriassaan. Perinteisenä kokkarina meikäläistä vit….aa enemmän kuin omaksi tarpeeksi. Onnea Rinteelle !

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Minkäs kokoomus sille voi että Rinne halusi vasemmistoliiton hallitukseen, ja keskustalle kelpasi.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Keskusta hyväksyi SDP:n seireenihuudon. Näin se on osana tämän vuosituhannen vasemmistolaisimmassa hallituksessa, jos sellainen syntyy.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Odottaisin ensin, ennen kuin kokoomuksen tuomitsisin. Kansanrintamahallitusta ei vielä ole syntynyt.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Maria Ohisalosta tehtäneen sosiaali- ja terveysministeri asiantuntemuksen (köyhyystutkija, tohtori) ja tulevan aseman (Vihreiden pj) takia.

Toivottavasti sosiaalihömppä ei kuitenkaan saa liikaa painoarvoa kaupanteossa, vaan Vihreät pitävät painokkaasti esillä mm. haitallisten yritystukien poistamista ja koko sotkuisen tukiaispaketin perkaamista. Sen hankkeen toteuttamiseksi ja muutenkin, olisi hyvä saada kunnon hanke aikaan: Monihaitallinen reliikki MMM pilkotaan ja sen osat liitetään osittain TEMmin ja pääosin YMn konttoreiksi. Luonnonvara- ja ilmastoasioissa TEM pistetään YMn komentoon. Samalla voidaan laittaa mm. kaivos- ja vaelluskala-asiat kuntoon. Ympäristöhallinto pitää myös palauttaa vihamielisistä ja välinpitämättömistä maakuntien elyistä ja aveista asiantuntevaan hallintaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Toivoa toki saa. Mutta on kokonaan eri asia, menevätkö asiat toivomustesi mukaan.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

No, ainakin tuosta yritystukien vähentämisestä olen kanssasi samaa mieltä. Pekkarisen työryhmän tulos oli todella surkea, joten ehkä seuraavaksi saadaan jotain parempaa.

Eivätkä nuo muutkaan asiat huonoilta periaatteessa vaikuta, kunhan vain ollaan menemättä äärimmäisyydestä toiseen.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Jos tällainen kansanrintamahallitus on syntyäkseen, minäkin toivon, että ainakin yritystukien vähentäminen onnistuisi.

Käyttäjän niklaschristianrenner kuva
Niklas Renner

#51
Uskotko noihin itsekkään?

Minä veikkaan vahvasti, että Vihretä antavat siunauksensa ainakin yritystuille, turpeen poltolle ja valtion vahvasti kompensoimille maakunnille. Keskusta antanee periksi ehkä vanhempainvapaissa ja työttömien aktiivimallissa.

Kysymys on, kumman äänestäjät hermostuvat ensin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Odotellan, kansanrintamahallitusta ei vielä ole muodostettu.

Käyttäjän niklaschristianrenner kuva
Niklas Renner Vastaus kommenttiin #65

Tässähän alkaa viikon päästä eurovaalien enakkoäänestys, jossa voi antaa palautetta hallitustunnusteluista. Jos niiden vaalitulos ja gallupit lupaavat kansanrintamalle alamäkeä, niin varmaan jää syntymättä, mutta aika näyttää.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #67

Tuskin eurovaalitulos vaikuttaa mitenkään hallitusneuvotelujen tulokseen.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo Vastaus kommenttiin #76

Mutta tuo Rinteen venkoilu valita keskusta (suurin häviäjä) tulee vaikuttamaan äänestyskäyttäytymiseen eurovaalweissa. Tulee räntäpaskaa Rinteen tupaan, samoin keskustan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #82

Äänestäjien terkemisiä on varsin vaikea ennakoida. Hallituksen muodostajat eivät ennen eu-vaaleja tuo mitään suuria asioita hallitusohjelmastaan julkisuuteen.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Aloitin spekulaationi sanalla toivottavasti. Tiedän kyllä, että paras on hyvän vihollinen.

On kuitenkin oikeasti vaikea kuvitella, että juuri nyt ja tällä pohjalla voisi syntyä muuta kuin ympäristönsuojelun kannalta paras hallitus tähän mennessä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #66

Ympäristönsuojelu taitaa alkaa niin että vihreät joutuvat hyväksymään Kemin biotuotetehtaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #66

Esa, odotat kansanrintamalta paljon.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Keskusta kävelee ulos hallituksesta jos mikään noista haaveistasi toteutuisi.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #73

Siispä ei toteudu täydellisenä. Monesta asiasta sen sijaan keskusta on hyvinkin samaa mieltä. Kyse on enemmän vivahde-eroista.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #79

Monipuoluedemokratiassa tehdään komöprlomissejä.Joskus nekin voivat olla liian vaikeita.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Muuten Lukkala, katsoisitko keskusteluamme kirjoituksesi 20.4 johdosta... Profetiani siis käy toteen ;)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset