plukkala

Onko kysymyksessä tietoinen provokaatio?

Säätytalolla on käynnissä Antti Rinteen johtamat hallitusneuvottelut kansanrintamahallituksen muodostamiseksi Suomeen. Hallitusneuvotteluihin osallistuvat puolueet ovat nimittäneet sen eri työryhmiin omia aktiivejaan hallitusohjelmasta neuvottelemaan.

Esille on noussut vasemmistoliiton neuvottelija Dan Koivulaakso, jolla on takanaan historia antifan edustajana osallistumisesta anarkistisiin ja väkivaltaisiin mielenosoituksiin. Lisäksi hän on kirjoittanut kymmenisen vuotta sitten väkivaltaa ihannoivia ja siihen kehottavia kirjoituksia. Li Andersson vastasi toimittajille kysyttäessä Dan Koivulaakson nimittämisestä, että hän on pyytänyt anteeksi kirjoituksiaan ja kertonut, etteivät ne vastaa hänen nykyisiä ajatuksiaan. Ja tämä riittää vasemmistoliitolle.

Kuitenkin tiedetään, että vielä vuonna 2013 "kiekkovieras" -mielenosoituksen aikaan Dan Koivulahti oli sitä puuhaamassa. A-talk vihapuheillassa vuonna 2015 Li Andersson sanoi, että vasemmistolainen väkivalta on "erityyppistä". Se ei kohdistu yksittäisiin väestöryhmiin vaan  valtio- ja yhteiskuntakoneistoon. Se kohdistui kuitenkin myös yksittäisten yrittäjien omaisuuteen ja mm. poliisihevosiin.

https://.be&t=1m24s

Dan Koivulaakso osallistui myös massamielenosoituksiin vielä vuonna 2017 Hampurissa G20 kokouksen aikaan. Se mielenosoitushan riistäytyi väkivaltaiseksi ja omaisuutta tuhottiin satojen miljoonien arvosta. Lisäksi satoja poliiseja loukkantui. Tästä kertoi vasemmistonuorten silloinen varapuheenjohtaja Henrik Jaakkola todeten, etteivät suomalaiset ollet paikoissa, joissa "poliisi käytti väkivaltaa". Mielenkiintoinen toteamus.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005285070.html

Siis herää kysymys, onko kysymyksessä Li Anderssonin tietoinen provokaatio, kun hän nimittää Dan Koivulaakson neuvottelijaksi "turvallinen oikeusvaltio" työryhmän alaryhmän "oikeusvaltion kehittäminen" puheenjohtajaksi?

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (108 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"... vasemmistolainen väkivalta on "erityyppistä". Se ei kohdistu yksittäisiin väestöryhmiin vaan valtio ja yhteiskuntakoneistoon."

Vielä minä hallitukseen jonkun snagarilla turpaan vetäjän voisin nimittääkin, mutta en sellaista, joka haluaa harjoittaa väkivaltaa valtiota ja yhteiskuntakoneistoa vastaan.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

No itse en nimittäisi snagaripelleäkään;)

Vasemmistolainen väkivalta on siitä hienoa että kun sillä murtaa poliisilta luita tai aiheuttaa vakavia vammoja poliiseille tai heidän käytössään oleville eläimille, se ei taida Anderssonin mielestä tehdä kipeää?

Mites pienyrittäjä, joka yrittää sinnitellä perheen tulojen kanssa, menettää omaisuuden riehuvien vasuripellejen tekemien vahinkojen takia? Nähköön kapitalisti kakaroineen nälkää? Hieno aate.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Juuri siksi otsikkoni kysymys!

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri Vastaus kommenttiin #8

Itse veikkaan että kyse on pelkästään vasureiden hyvä toveri -järjestelystä, jossa vain pedataan kaverille rahaa ja paikka portaikossa joka kulkee arvoasteikossa ylöspäin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #11

Enpä tiedä? Anderssonina olisin jättänyt tämän valinnan tekemättä.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #11
    "... jossa vain pedataan kaverille rahaa ja paikka portaikossa joka kulkee arvoasteikossa ylöspäin."

Jos kaveri sitten pysyisi poissa väkivallan- ja muusta pahanteosta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #93

Kuitenkin tämä "radikalisoitunut" kaveri puörtää heti vanhat kirjoituksensa ja pyytää niitä jopa anteeksi, kun hän pääsee tavoittelemaan itselleen "asemaa"?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Itse en Koivulaaksoa hänen taustallaan nimittäisi edes ministeriön vahtimestariksi.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Eu parlamenttiin pyrkii muuan Nils Torvalds. Teloituslistoja laatinut kp-mies. Kommari. Ei se ollut leikkiä. Nämä olivat tosissaan. Yleläiseen jalostunut mielipide kirkastaa kruunun ja antaa lähes koskemattomuuden. Toki puheet voi antaa anteeksi, mutta aika erikoinen parlamentaarikko on. Kohtelu on erilaista. Oikea aate puhdistaa. En nilsin taustalla päästäisi edes ministeriön vahtimestariksi.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #59

Torvadsinkin poliittinen historia on erikoinen. Niin on myös Björn Wahlroosin. Silloin aika oli toinen. Lisäksi Koivulaakso ei ole enää mikään poikanen. Hampurissa hän oli mukana vielä vuonna 2017.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #60

Aika oli toinen on huono perustelu. Asiat unohdetaan, kun edustaa oikeaa mielipidettä. Mikäli edustaa väärää mielipidettä saa ne jatkuvasti eteensä.

Al taeenkin sepitykset eivät johtaneet mihinkään. Kyllä maailmaan puhetta mahtuu, mutta uskottavuuden nimissä pitäisi seurausten olla hieman edes samanlaisia.

Anderson tuntee nämä dankun edustamat tyypit kyllä ja symppaa heitä. Arhinmäki lienee samaa porukkaa. Oikea mielipide puhdistaa näissäkin. Ei sitä kauan vatvota.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #65

Onhan tuo nostettu esille kuvineen päivineen sekä edellisten EU- että presidenttivaalien alla. Ei aseellisen vallankumouksen propagoiminen unohdu koskaan.

https://www.hbl.fi/artikel/torvalds-om-revolutions...

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #66

Eipä toimittajat paljon asiasta kysele eu vaalienkaan yhteydessä. Oikea eu mielipide puhdistaa. Ainakin mitä olen seurannut. Tosin näissä karkeloissa en pääse äänestämään, mutta jotain kuitenkin seurannut.

Painokoneet seis.

NISSE ON RKP:n HALLITUSNEUVOITELIJA.

Teloittajan mielenlaadusta on varmasti hyötyä tulevan liittovaltion koossa pitämiseksi.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #68

Johtuisikohan siitä, että asia on jo pariin kertaan myllytetty. Ilmiö lienee sama kuin ettei Väyryseltä ihan jokaisessa haastattelussa kysellä Tehtaankadun asioista. Kuollutta hevosta ei kannata ruoskia. Toki uusia äänioikeutettuja on tullut n. 300 000, mutta ei sen takia kannata kauheasti toistaa, ellei usko saavansa aiheesta irti jotain uutta. Ei kyse ole peittelystä, vaan arvon arvioinnista.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #68

Jp Lehdolle: Torvalds on nykyään länsimielinen Naton kannattaja, jota äänestin presidentinvaaleissa ja persut ovat ehkä Halla-ahoa ja muutamaa muuta lukuunottamatta venäjämielisiä Putinin nuoleskelijoita. Nykypäivän vastine taistolaisille väyrysporukan ohella. Noiden äänestäminen on yhtä epäisänmaallinen teko kuin taistolaisten äänestäminen aikoinaan!

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #71

Kuten sanoin Oikea mielipide puhdistaa. Tuskin Teloittajan luonne silti kadonnut on.

Kaikenlaista suojatyöläistä pitää elättää. Vähätöinen julkinen, opettajat vielä vähätöisimpinä, eu byrokraatit, parlamentaarikot jne... Kyllä lista on liian pitkä. Eipä ihme, että veroja menee yli 50% palkasta ja kasvamaan päin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #73

Oikea mielipide? Puhdistaa? Näkemyksesi on erikoinen.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #76

Kun mielipide on toimittajakunnan mielenmukainen, niin asioita ei kovin pitkään tongita. Eikä niitä tuoda jatkuvasti eteen. Ei Andersonia tuosta koivulaaksin jutusta rustata. Hän on kuitenkin ollut hyvin lähellä tuota touhua.

Norjassa on todella hieno ilma. Olin katselemassa Trondheimissa menoa. Kovin iloista ja erilaista, kuin Suomessa. Miehet puvuissa tai kansallispuvuissa. Samoin naiset. Oli paraatia ja räminää. Norja lienee hieman suomea itsenäisempi. Ainakin todella paljon vauraampi. Halpuri duunareillakin oli vapaata.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #87

Torvads erosi SKP:n jäsenyydestä vuonna 1082. Sen jälkeen hän on toiminut pitkään Yle:llä eri tehtävissä mm. kirjeenvaihtajana sekä Moskovassa että Wasingtonissa. Torvads aloitti uuden poliittisen uran vasta vuonna 2006 liityttyään RKP:n jäseneksi. Hänen taistolaisuusmenneisyytensä on noussut esiin ja sitä on kaiveltu joka kerta, kun hän on ollut vaaleissa ehdokkaana.

Eli koeta pysytellä totuudessa!

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #88

Helpolla on päässyt. Kyllä presidentin vaaleissa asia mainittiin, mutta eipä juuri muuta. No mitäpä siitä. Kunhan mainitsin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #90

Joka kerta, kun hän on ollut ehdolla on asia noussut esiin.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #91

En ole näitä eu vaaleja paljon seurannut, joko asiasta on keskusteltu jossain vaalipaneelissa? Itseltäni nämä vaalit jäävät väliin.

Sama ilmiö tietenkin näiden arhinmäki, Koivulaakso, Anderson, Al taeen kanssa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #92

Kaikki nämä veijarit ovat "tekosistaan" esillä ehdokkaina ollessaan. Ei kuitenkaan välttämättä vaalipaneeleissa. Torvaldsin taistolaisajasta on kulunut muuten jo 40 vuotta.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #95

Trloituslustojen laatiminen eikä konepistoolin kanssa esiintyminen ei minusta hyvä meriitti ole ylen toimittelijalle eikä europarlamentaarikolle. Muista vallankumoushakkeista puhumatta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #96

Onko joku sellaista väittänyt?

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #73

Jp Lehto, joku opettaja sinutkin opetti lukemaan, kirjoittamaan ja laskemaan. Tuosta sepustuksestasi päätellen teki kuitenkin työnsä huonosti tai sitten haaste vain oli liian kova.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #78

Joo joo. Suomalaiset opettajat ovat pääasiassa laiskoja ja huonoja. Näitä kun seurattu omien kokemusten ja muksujen kautta. Eikä korkeammillakaan asteilla näytä meno paranevan. Harvassa ovat he, joita arvostan. Kyllä heitäkin on ollut.

O6lin neljä vuotta Raision koulutuslautakunnan jäsen. Aika hauska käänne oli. Muistaakseni 94 alkaen.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #78

P.N:"Tuosta sepustuksestasi päätellen teki kuitenkin työnsä huonosti.."

Et ole ikinä ajatellut että omassa ymmärryskyvyssä, tahi luetun sisäistämisessä voisi olla mitään vikaa? Itse ainakin uskoisin että sain hyvin selkoa JPn kommentista ja siitä mitä halusi sillä kertoa.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #98

Kalervo Niementaus, ymmärsin Lehdon sepustuksen oikein hyvin. Kun olen käynyt ulkomailla, niin lähes poikkeuksetta Suomesta on tiedetty lähinnä vain korkeatasoinen koulutus ja opettajien korkea ammattitaito, joita eri maiden tiedotusvälineet ovat ylistäneet. Lehdon mielestä suomalaiset opettajat ovat suojatyöläisiä.Se kertoo minulle kaiken hänen arvostelukyvystään. On tuolle koulutuslautakunnan jäsenelle mahdettu ammattipiireissä aikoinaan nauraa :D

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #101

Pekka Näränen, olet muutaman kerran mennyt asian sijaan toisen kommentoijan henkilöön. En pidä sitä suotavana.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #102

Jp Lehto kirjoitti Torvaldsista kunnianloukkausta lähentelevällä tavalla, piti opettajien ammattikuntaa suojatyöläisinä (sitäkin erikoisempaa, kun on toiminut kuntansa koulutuslautakunnassa) ja ilmoitti tunnistettavien yksityishenkilöiden (lastensa opettajien) hoitaneen työtehtävänsä huonosti. Aika henkilöönkäyvää mielestäni ja oikeuttaa asettamaan hänen arvostelukykynsä ja myös kykynsä puolueettomaan ja asialliseen toimintaan koulutuslautakunnassa kyseenalaiseksi.

Mutta tämä on sinun blogisi, kaima ja pidättäydyn nyt tältä erää kommentoimasta enempää. Palataan aikanaan uusin aihein.

Edit. Sen verran kuitenkin lisään, että Lehto otti esiin Andersson-Koivulaakso-Torvalds aiheesta täysin poikkeavan opettajien ammattikunnan mollaamisen luonnollisesti siksi, että tiesi minun olevan eläkkeellä oleva opettaja :D . Kun maailmalla taksikuskitkin ovat kuultuaan minun olevan Suomesta (ammattiani en ole kertonut) puhjenneet ylistämään tiedotusvälineissä esiin tuotua suomalaista koulutusjärjestelmää ja opettajien korkeaa koulutusta ja ammattitaitoa, niin kukaan ei ole jostain syystä kehunut suomalaisten sähkömiesten ammattitaitoa :D

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #101

Se oli avartavaa aikaa olla mukana kunnallispolitiikassa. Omat muksut kävivät ala-ja yläastetta. Tietenkin siinä oli syy olla mukana.
Kaikkiaan julkisen puolen työaika on melko matala. Todelliseen työntekoon käytetty aika on vielä paljon matalammalla tasolla.

Opettajat vielä orgaanissa omana joukkonaan erittäin vähätöisiä. Niitä vielä pitää kehua ja arvostaa kaiken aikaa. Muuten ne ottivat herkkään hipiäänsä.
T
Nyt verkko-opetuksen aikana ylemmillä asteilla opet saattavat perua vähät tuntinsa ja kertoa kiireistään. Tulevat kuitenkin ruokakassit käsissä cittarissa vastaan. Niin niin perjantai. Eihän sitä kukaan palkatta ja omalla ajalla kaupassa käy.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #103

Sinäkin liiottelet melkoisesti. Ilmeisesti tunteihin valmistautumista etkä esimerkiksi kokeiden korjausta pidä työnä ollenkaan? Tiedätkö kaikkien opettajien lukujärjestykset? Vai pitäisikö heillä olla plakaatti kaulassa, jos hyppytunneillaan käyvät esimerkisi kaupassa.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #101

P.N:"..ymmärsin Lehdon sepustuksen oikein hyvin.."

Pahoittelut. Tässä kohtaa pettikin oma ymmärryskykyni. Käsitin että tarkoitit "sepustuksella" ja opettajan huonolla työllä sitä ettet saanut JPn kommentista tolkkua.
Mitä sitten tulee itse opettajiin, niin itsellänikin olisi aika "hupaisia" tarinoita opettajista ja ehkä myös opetuksen tasostakin. Se kuitenkaan ei taida kuulua tähän blogiin.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #106

No tottakai meitä opejakin on monenlaisia ja olen esim. jäävi sanomaan mitään omasta ammattitaidostani. Parhaani aikoinaan yritin, niinkuin varmaan useimmat mitä tahansa työtä tekevät ja siitä ammattiylpeyttä tuntevat.

En ole juurikaan ottanut nokkiini minuun kohdistuneista tölväyksistä täällä Puheenvuorossa kun olen varmaan itse tölväissyt usein pahemmin, mutta loukkaannuin kyllä niiden tuntemieni hienojen opettajakollegojen puolesta joiden ammattikunniaa Lehto yritti vetää lokaan kutsumalla heitä suojatyöntekijöiksi, vaikka sillä ei ollut edes mitään tekemistä blogin aiheen kanssa.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #107

Täytyy nyt korjata. Pidän koko julkista sektoria vähätöisenä suojtyöpaikkana. Tämä näkyi myös ketjun alkuperäisessä kommentissa.

Herkkä hipiäiseen opettajaan tietenkin kalahti ja se oli tarkoitus. Siksi mainitsin opettajat erikseen. Kirviittihan se näräsen närästykseen.

Ei julkisen vikoja eikä suomen tilannetta rahalla korjata. Lisä erot tai velanotto ei rakenteen vikoja korjaa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #73

Teloittajan luonne? Tuo on mennyt minulta ohi. Olen lukenut provokaatiosta ja agitaatiosta, mutta kenet hän on teloittanut? Provokatiivinen osaa toki olla edelleen, kuten voi nähdä Ylen EU-vaalikeskustelussa.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #79

Kun tosissaan olivat, niin varmaankin olisivat hankkeitaan myös toteuttaneet.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #86

Silloin Neuvostoliiton aikaan oli helppo olla provakatiivinen siihen nojaten. Neuvostoliittoa ei vain enää ole. Eli aika on toinen.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #66

M.S:"Onhan tuo nostettu esille kuvineen päivineen.."

Ei tietysti tarkoita etteikö joku toinen olisi siitä kuullut, mutta itselleni tuo menneisyys oli uutta tietoa. Jos kuitenkin käsitelty enempi näissä linkkaamissasi vieraskielisissä aviiseissa, niin en ihmettele. Hbl ei todellakaan kuulu seuratuimpien uutistoimittajien joukkoon kohdallani. Luultavasti johtuu pitkälti kielitaidottomuudestani, mikä ei toki ole kuin oma vikani.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #97

Nils Torvaldsilla on taistolaishistoriansa lisäksi vuosikymmenten historia Ylen toimittajana eri tehtävissä. Taistolaiajasta on kulunut 40 vuotta. Sinä aikana on maailmakin muuttunut melkoisesti.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #65

Kyllä aika silloin todella oli toinen. Silloin Neuvostoliitto ja Kekkonenkin olivat vielä voimissaan.

Jos yleensä koko tätä asiaa haluaa pohtia, on sen pohtimisen aika juuri nyt. Näiden hallitusneuvottelujen aikana.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Antifa-porukan touhu on aina ollut typerää. En ymmärrä, miten maailmaa parantaa, että pyöräteline heitetään jonkin sattumalta kohdalla olevan pienen kaupan ikkunasta sisään! Voi olla, että Koivulaakso on muuttanut käsityksiään, mutta olen Lukkalan kanssa samaa mieltä, että hän on pieni riski Li Anderssonille.

En ole vasemmistoliiton äänestäjä, mutta Li Andersson on mielestäni sympaattinen ja on hyvä, että eduskunnassa on edustettuna myös puolue, joka profiloituu vähäväkisten puolustajana. Olkoonkin, että vl:n näkemykset eivät aina ole realistisia. Tärkeää on myös, että nykyisessä vl:ssä ei juurikaan ole enää kommareita mukana paria vanhaa änkyrää lukuunottamatta. Kommunistien kannattajat ovat jo lähes kokonaan menneet manan majoille ja pitävät pystyssä enää kahta mikropuoluetta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Mielestäni hän on enemmän kuin pieni riski Anderssonille. Hän on jopa uskottavuuskysymys roolissaan "turvallinen oikeusvaltio" neuvotteluryhmässä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Siksi kysynkin, onko kysymyksessä Li Anderssonin tietoinen provokaatio?

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

"Siis herää kysymys, onko kysymyksessä Li Anderssonin tietoinen provokaatio, kun hän nimittää Dan Koivulaakson neuvottelijaksi "turvallinen oikeusvaltio" ryhmän alaryhmän "oikeusvaltion kehittäminen" puheenjohtajaksi?"

Li Andersson on ottanut Koivulaakson ryhmään "turvattomuuden kokemusasiantuntijana", mikä lienee ihan hyväksyttävää, jos hänet saadaan pidettyä ruodussa. Käyttäähän poliisikin joskus asiantuntijoina rikollisia.

Taannoin Arhinmäkikin kiepsahti vauhdilla presidentin itsenäisyyspäivän juhlariekkujasta seuraavana vuonna pikkutakkiin ja linnaan juhlijaksi. Tule vain VALPO:n ajat vertailuun, jolloin konnista tehtiin yhdessä yössä poliiseja.
Vanha valtiomies sanoisi: "Että te kehtaatte ja kyllähä te kehtaatte".

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Arhinmäestä ei ole montaakaan sanaa hyvää sanottavaa, mutta kyllä jopa hän on Linnanjuhliin pukeutunut sentään tummaan pukuun.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Vasta sitten, kun "ajatukset" olivat "tervehtyneet"..

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #14

En osaa sanoa tervehtymisestä, mutta ainakin Wikipedian perusteella Turpeisen väite näyttää olevan parhaassa tapauksessa faabeli, pahimmassa ilkeämielistä mustamaalausta. Saatoihan tuohon asuvalintaan vaikuttaa myös se, että kutsuttiin...

https://fi.wikipedia.org/wiki/Kuokkavierasjuhlat#Tapaus_Arhinmäki

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Näkökantoja on monenlaisia.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

Koivulaaksossa on sisäministeriainesta, vaihtoehtoisesti toki myös puolustusministerin pesti saattaisi olla osuva.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Jonkun mielestä varmaan näinkin voi olla. Mutta itse otsikon kysymykseen et kuitenkaan vastannut? Onko Koivulaakso juuri muuttamassa Suomea ryhmänsä puheenjohtajana tuohon suuntaan?

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

P.L:"Mutta itse otsikon kysymykseen et kuitenkaan vastannut? "

Mitä tohon nyt osaisi sanoa? Oma mielipiteeni se, etten olisi Liinä tuollaista ratkaisua tehnyt. Toisaalta taas, saattaa olla että yhteistä taivalta tällä parilla sen verta, että jos/kun toinen pääsee lihapatojen ääreen, niin auttaa myös toista.

PS hieman pettynyt Lukkalaan. Blogi lähes suora kopsu päivää aiemmasta kirjoituksesta täällä. Toki aiheet useinkin täällä Usarissa samoja eri blogisteilla, mutta ehkä hieman eri lähestymistapaa voinut koittaa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #43

Vai suora kopio? Saat vapaasti olla sitä mieltä. Näkökulmani on kuitenkin selkeästi erilainen.

Käyttäjän SeppoLavonen kuva
Seppo Lavonen

Vaihtoehtoja on kolme:
1. Tietoinen provokaatio
2. Umpihölmöys
3. Molempien yhdistelmä

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Annat Andessonillekin vielä mahdollisuuden?

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

4. Vain selkeä arviointivirhe

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä

Tietoinen provokaatio. Samalla tavalla käyttäytyvät "valistuneet" alle 15-vuotiaat poliiseja kohtaan. Vihervasemmisto käyttää pokkana hyväkseen sitä, että media ei nosta mekkalaa tai aloita suoranaista teilaamista, niinkuin silloin, jos kysymyksessä olisi persujen temppu.
Kaskun eivät lällättele säätytalon ikkunoista ohikulkeville porvareille.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Vertauksesi ei ole korrekti. Itse koen poliisin suhtautuneen sekä oikeisto- että vasemmistoväkivaltaan samalla lailla. Kumpaakaan ei voi hyväksyä. Ja hyvä näin.

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä

Tarkoitin niitä äidin mussukoita, herranlahjoja, jotka eivät kunnioita poliiseja ikänsä tuoman suojan takia. En politisoisi lapsia, vaikka välillä mieli tekisi.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #21

Eli ilmeisesti tarkoitat, että nämä "äidin mussukat" saavat poliisilta suojelua. Tekemistään rikoksista hekin kuitenkin joutuvat taloudelliseen korvausvastuuseen.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Muutama vuosi sitten Andersson etsi ja löysi Dan Koivulaakson kanssa Suomesta äärioikeistolaisia natseja. Tekivät yhdessä kirjan aiheesta, jota sitten buukattiin ympäri Suomea. Mielenkiinnon edistämiseksi uutisoitiin esittelytilanteisiin tehdyn väkivaltaisia provokaatioita.
Andersson on siis kaveerannut Koivulaakson kanssa enemmän kuin vain satunnaiset puoluetoverit. Nyt kun Anderssonia itseään odottaa hillotolppa, samalle purkille pitää saada kaverikin. Saa nähdä miten vastuullisen ja rahakkaan homman Li Danille saa näin sorvattua.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tämähän on jo vanha tunnettu tosiasia.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Danista nyt ei heti kovin äkkiä tule mieleen väkivalta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tosiasiat kertovat muuta. Nyt hän johtaa hallitusneuvotteluissa ryhmää, joka pohtii "oikeusvaltion kehittämistä"?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ei se provosointia ole, värikäs persoona, ei kuitenkaan tuomittu mistään.

Provosoiva tyyli, menee yli usein, mutta tehnyt myös hyvää työtä äärioikeiston touhujen paljastamisessa.

Kaipa hän siellä on sitten tarpeen, ja tuskimpa hän kirjoittaa seuraavan hallitusohjelman. :)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Sinullakin on näköjään uskomuksia? Koivulaakso on kuitenkin puheenjohtajana ryhmässä "oikeusvaltion kehittäminen" hallitusneuvotteluissa vuonna 2019?

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård

#25

Koivulaakso on tyypillinen vasemmistoliittolainen paskanpuhuja. Suoltaa suustaan ulos ureaa, vaikka jokainen järkevä ihminen näkee ja tietää miten asioiden oikea laita on. Provokaattori, joka toiminnan alkaessa luikkii karkuun ja laittaa/jättää ns. kaverinsa hankalaan asemaan, tyypillistä vasemmistolaisuutta tuokin. Kaiken lisäksi vielä erittäin kova poika itkemään kaikesta mahdollisesta, vaikka itse toimisi vastaavalla tavalla. Koivulaakson toiminta on sellaista, että hänen mielestään hänellä on vain oikeuksia, ja kaikilla muilla velvollisuuksia, mikä on tyypillistä vasemmistoliittolaista mentaliteettia tuokin.

Eihän tuollaista propellipäätä voi ottaa tosissaan kuin vasemmistoliittolaiset.

Käyttäjän andreas kuva
Andreas Pyy

"Esille on noussut vasemmistoliiton neuvottelija Dan Koivulaakso, jolla on takanaan historia antifan edustajana osallistumisesta anarkistisiin ja väkivaltaisiin mielenosoituksiin."

Tämä ei tarkoita että Koivulaakso olisi syyllistynyt väkivaltaan. Koivulaakso ei ole myöskään syyllistynyt rikoksiin, mutta on tosin itse ollut ollut rikoksen kohteena ja joutunut pahoinpitelyn uhriksi, asia jota blogin kirjoittaja ei suvainnut mainita. Mielenkiintoista on se, että tuo hyökkääjä oli jäsen samassa uusnatsiliikkeessä, joka omalla sivullaan alkoi levittämään tätä uusinta "uutista" Koivulaaksosta.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Dan_Koivulaakso

"Lisäksi hän on kirjoittanut kymmenisen vuotta sitten väkivaltaa ihannoivia ja siihen kehottavia kirjoituksia."

Koivulaakso sanoutui irti niistä vanhoista kirjoituksista, miksi se ei riitä? Oikeistolaiset ihailevat satojatuhansia ihmisiä 2000-luvulla tappanutta Yhdysvaltojen armeijaa. Milloin oikeisto sanoutuu irti tästä väkivallasta ja sen ihailusta? Ennen irtisanoutumista ei ole varaa arvostella muita. Vai onko oikeiston väkivalta parempaa väkivaltaa?

"Kuitenkin tiedetään, että vielä vuonna 2013 "kiekkovieras" -mielenosoituksen aikaan Dan Koivulahti oli sitä puuhaamassa. A-talk vihapuheillassa vuonna 2015 Li Andersson sanoi, että vasemmistolainen väkivalta on "erityyppistä". Se ei kohdistu yksittäisiin väestöryhmiin vaan valtio- ja yhteiskuntakoneistoon."

Niinhän se saattaakin olla erityyppistä se eri ryhmien välinen väkivalta, sehän on vain tosiasian tunnustamista. Tässä kannanotossa ei kuitenkaan puolusteta väkivaltaa millään tavalla, ei vaikka miten tahalliset väärinymmärtäjät yrittävät toisin väittää.

"Se kohdistui kuitenkin myös yksittäisten yrittäjien omaisuuteen ja mm. poliisihevosiin."

Nuo olivat yksittäistapauksia, ja niiden kutsuminen "vasemmistolaiseksi väkivallaksi" on hyvin kyseenalaista. Mielenosoitukset olivat pääosin rauhallisia. Ja poliisit ovat toistuvasti itsekin syyllistyneet mielenosoittajiin kohdistettuihin pahoinpitelyihin ja oikeistolaiset eri foorumeilla aina oikein kannustavat poliiseja käyttämään pamppuja "roskaväeksi" kutsumiaan mielenosoittajia vastaan. Milloin oikeisto tuomitsee poliisin harjoittaman väkivallan ja demokratian polkemisen?

"Dan Koivulaakso osallistui myös massamielenosoituksiin vielä vuonna 2017 Hampurissa G20 kokouksen aikaan. Se mielenosoitushan riistäytyi väkivaltaiseksi ja omaisuutta tuhottiin satojen miljoonien arvosta.

Lisäksi satoja poliiseja loukkantui."

Syyllistyikö Koivulaakso itse tuossa mielenosoituksessa väkivaltaan? Jos sitäpaitsi poliisi ampuu vesitykillä ja kyynelkaasulla mielenosoittajia, niin siinä poliisi kyllä kerjää ongelmia.

"Siis herää kysymys, onko kysymyksessä Li Anderssonin tietoinen provokaatio, kun hän nimittää Dan Koivulaakson neuvottelijaksi "turvallinen oikeusvaltio" työryhmän alaryhmän "oikeusvaltion kehittäminen" puheenjohtajaksi?"

Ei, mutta tämä blogi selkeästikin on.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Mistä tiedät, että Koivulaakso ei ole syyllistynyt rikoksiin?

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Siitä että sen rikosrekisteriote on puhdas.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #30

Miten ihmeessä se liittyy siihen, onko syyllistynyt rikokseen? Meinaatko että kaikki saadaan aina tuomiolle, puhumattakaan että tuomituksi? Entäs vanhat, jotka eivät enää näy otteessa tai sellaiset joita ei merkitä rikosrekisteriin?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

"Kiekkovieras" tapahtumassa kysymyksessä oli "väkivaltainen mielenosoitus", joka kohdistui valtiokoneistoa vastaan. Sinne pyydettiin ottamaan mukaan esim. jääkiekkomailoja. Ja jossa yksittäiset yrittäjät joutuivat kokemaan merkittäviä omaisuustappioita. Ja mielestäsi yksittäisten yrittäjien omaisuuden vahingoittamiset olivat yksittäistapauksia?

Mielestäsi esimerkiksi poliisin toiminta Hampurissa oli G20 -mielenosoituksissa: "Poliisi kerjäsi ongelmia"? Poliisi toteutti vain sitä tehtävää, jonka oikeusvaltio sille on asettanut. Olivatko ne satojen miljoonien vahingot, jotka syntyivät Hampurissa vain yksittäistapauksia? Samoin satojen tehtäviänsä hoitaneiden poliisien vahingoittuminen?

Koivulaaksokin voisi katsoa mihin osallistuu.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Olisi mielenkiintoista tietää, missä laajuudessa Lin porukat ovat sanoutuneet irti leninismistä ja stalinismistä ?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ainakin heillä tuntuu olevan halua muuttaa oikeusvaltion kehityksen suuntaa?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Oliko juuri tämä "oikeusvaltion kehittäminen" -ryhmän puheenjohtajuus Li Andessonin mielestä oikea paikka Dan Koivulaaksolle hallitusneuvotteluissa?

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Mielestäni erittäin harkitsematonta Antti Rinteeltä. Mutta onko niin, että sietokyky vasemmalle on Rinteelläkin venyvämpi kuin muualle.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Antti Rinteellä hallituksen muodostajana on vaalien jälkeen harvinaisen vähän tilaa. Hänen asemansa on heikko.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Rinnettä ajaa ihan sama pakko kuin käteistä sikspäkkiä väsätessään. Vain pääministeriydellä on väliä ei sillä että saavatko mitään aikaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #38
Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Nythän nämä vasurianarkistit pääsee lempipuuhaansa eli tuhoamaan valtion rakenteita, sisältä päin. Hyvä että petterikin on löytäny itelleen kunnon idolin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ainakin Dan Koivulaakson paikka on aivan väärä näissä hallitusneuvotteluissa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Nythän nämä vasurianarkistit pääsee lempipuuhaansa eli tuhoamaan valtion rakenteita, sisältä päin.

Oletkohan selvittänyt itsellesi mitä anarkisti-termi tarkoittaa? Virkkeesi on sisäisesti ristiriitainen.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Sun kommentti kiinnostaa yhtä paljon kuin kilo p...aa. Mene noille narisemaan https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q... .

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #44

Siinä kohtaa asenteemme poikkeavat, kuin yö ja päivä. Minua olisi kiinnostanut kommenttisi, mutta en osannut tulkita mitä yritit sanoa.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Näiltä vasemmisomaskoteiltahan ei saa selvyyttä asiaan, mikä on suhde ideologiaan ja kommunismiin kurkkua leikkaamallakaan.

Melkoisia pellehermanneja.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tuskin tääsä kukitenkaan on kysymys kommunisteista, enemmänkin vasemmistolaisista anarkisteista?

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Asia lienne vielä epäselvä. Opintekeleet Lin osin ovat kovin olemattomat kommunistien nimenvaihdoksen jälkeen.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #51

Käsittääkseni ei tähän Lin opintekeleitä tarvita?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Ainakin Li Andersson on mielestäni kertonut suhteensa marxismiin aika selkeästi.

https://www.hbl.fi/artikel/li-andersson-marxisten-...

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Marxismiin kyllä, mutta entä leninismiin ja stalinismiin ?

Leninismi ja stalinismihan ovat ajatuspieruja, joiden varjoilla voidaan murhata miljoonia tavoitteen ja päämäärän saavuttamiseksi. Ja niin tehtiinkin.

Marx oli ulkona tästä kehityssuunnasta.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #50

Miksi pitäisi? Mikä saa edes pohtimaan asiaa? Onko sinulla mitään syytä olettaa, että edes keskustelu noista voisi johtaa jonkinlaiseen ymmärryksen lisääntymiseen? Ei tule mieleen että olisin 20:een vuoteen kuullut kenenkään noita puffaavan.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #52

Onko Stenbäcillä jotakin erikoista syytä olla ymmärtämättä historiaa ? Vasemmistoliiton kantapuolueella SKDL:llä oli vielä tavoitteensa internationaaleineen, mutta mikä on nykyisen Vasemmistoliiton maali, on jäänyt kovin epäselväksi ?

Aivan poikkeuksetta maailmalla Marxin, Leninin ja Stalinin kannattajat ovat päätyneet viimein vasemmistolaisiin totalitaristisiin diktatuureihin demokratian sijaan. Tämä on vain historiallinen fakta.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #64

Rehellisesti sanottuna, en näe miten Li Anderssonin, tai kenenkään muunkaan suhde leninismi-stalinismiin vaikuttaisi historian ymmärrykseeni tuon taivaallista? Tarkoittanet nykyisyyden ymmärtämistä historian kautta?

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #67

En, vaan Vasemmistoliiton käsitystä leninismi-stalinismiin tänä päivänä ?

Vastausta kysymykseen ei anneta, jos sitä kysytään ?

Koukeroiden kautta ilmoitetaan, että meidän väkivalta on vain erilaista ?

Kiinan johtaja Jinping toteaa kuitenkin avoimesti ja rehellisesti, että on hellittämätön maolainen kommunisti.

Suomen kommunistit olivat vielä vaaleissa 1958 maan suurin puolue. Mihin nämä ovat kadonneet sittemmin Neuvosoliiton romahduksen jälkeen ?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #77

Andersson ei kylläkään puhunut vasemmistoliiton väkivallasta, vaan vasemmiston yleensä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #77

Ehkä kommunisteilla unelma mureni ja joutuivat kohtaamaan reaalitodellisuuden. Suuri osa heistä lienevät jo kuolleetkin. Osa vielä sinnittelee, mutta hekin tappelevat keskenään siitä kuka on oikeaoppisempi.

Onhan noita toki täällä Puheenvuorossakin, joten eivät kommunistit kokonaan kadonneet.

Jos viitsii kuunnella, niin Andersson hyvin selkeäsanaisesti, ilman koukeroita tuomitsi kaiken väkivallan. Miksi hyökätä kenenkään kimppuun olkiukkoa mätkimällä, kun asiakritiikkiä riittäisi loputtomiin?

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #81

Kyllähän maailman turuilla ja toreilla on tänäkin päivänä vasemmistolaista, kuin myös ns. äärioikeistolaista väkivaltaa huolimatta Andesonin omasta henkilökohtaisesta mielipiteestä. Saksassa sadat poliisit joutuivat lääkäreiden hoitoon ei niin kauaakaan sitten kahakointien yhteydessä.

Kyllähän vasemmiston perinteinen väkivalta on kuin suoraan oppikirjasta. Leninkin sanoi, että valta on otettava keinoilla millä hyvänsä uhrista ja sen määrästä välittämättä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #82

Pahoittelen, mutta minun on pakko perääntyä. En ole koskaan lukenut Leniniä, joten en osaa arvioida tuota. Koivulaakson aikaisemmat kirjoitukset ovat kuitenkin tuomittavia ihan sellaisenaan, ilman mahdollista Lenin-sedän peritöäkin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Max. tässä linkkisi haastattelussa Andersson kertoo juuri samat asiat mitä vasemmistoliiton verokannat esim. nyt edustavat hallitusneuvotteluissa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Aivan. Siksi ihmettelinkin Laurin heittäytymistä tietämättömäksi heidän ideologiastaan.

Käyttäjän haapaniemi74 kuva
juha haapaniemi

Pistin jo Majurin blogiin, mutta pistetään tännekin

Dan Koivulaakso ei tee rikoksia.
Dan koivulaakso ei jää kiinni rikokseen yllyttämisestä.
Dan Koivulaakso uhraa naivit teinit puolestaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Näkyyköhän tänä jatkossa Suomen kehittämisessä "oikeusvaltiona" jotenkin?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Feliks Edmundovitš Dzeržinski, tuo neuvostokirjallisuudessa ”lasten ystäväksi” kuvattu, perusti salaisen poliisin Tšekan. Onko Suomi saamassa ”Rauta-Feliksin” Dan Koivulaakson hahmossa?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Huomaatteko, miten lyhyt matka vasemmistolaisesta vihapuheesta on vihatekoihin? Kun natsipoliisii pieksetään mielenosoituksessa, ei suinkaan kyse ole ihmisestä, vaan väkivaltakoneiston vastustamisesta, koska yhteiskunta ahistaa. Vi&€#, mitä pellejä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Onko mielestäsi saksalainen poliisi tänäpäivänä "natsipoliisi"?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Minun mielestäni? Ei. Vaan vasemmiston mielestä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #62

Kirjoita varovaisemmin. Ajatuksesi ei ollut selvä kommentissasi. Joku voi ymmärtää väärin tahallaan tai vaikkapa tahattomasti.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset