plukkala

Argentiinassa ja Uruguaissa sähköt poikki

BBC raportoi tänään, että Argentiinan ja Uruguain sähköt ovat pokki. Mailla on yhteinen sähköverkko. Black-out koskee yli 50 miljoonaa kansalaista. Katkos koskee myös osaa Brasiliaa ja Chileä. Black-out alkoi paikallista aikaa aamulla, Suomen aikaan klo 14.

Etelä-Amerikassa on talvi alkamassa , valoja ja lämmitystä tarvitaan enemmän. Onneksi katkos sattui sunnuntaina. Muuten vaikutukset olisivat olleet moninkertaisia. Syytä katkokseen ei vielä ole löydetty.

https://www.sueddeutsche.de/panorama/argentinien-uruguay-stromausfall-bl...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Juuri nyt osaan maahan on sähkö saatu jo takaisin, mutta arvioiden mukaan vie vielä tunteja, ennenkuin koko verkko saadaan jälleen käyttöön. Syynä katkoon epäillään olleen liian suuri sähkön kulutus hetkellisesti.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Pilvinen ja tuuleton säätila, samaa ongelmaa on Saksassa ja muissakin satunnaisten sähköntuotantomuotojen varaan jättäytyvillä mailla. Läheltä piti tilanteita on ollut Euroopassakin, täydellistä blackouttia ei vielä onneksi ole tullut.

Tällaisista uutisista pitää ottaa opiksi.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Sähköverkoista puheenollen

Tämä presidentti puolestaan hyökkää New Yorkin lehteä vastaan valeuutisesta
https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1140065...

-----
NYT uutinen
https://www.nytimes.com/2019/06/15/us/politics/tru...

Jussi Säntti

UPM isokin sähköntuottaja tuolla?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Metrot ja lähijunat seisovat. Vettä ei saada vesijohdoista eikä autoja voida tankata jne. Käytännössä sekä Argentiina että Uruguai pysähtyivät täysin.

https://www.sueddeutsche.de/panorama/stromausfall-...

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

Argentiinan ja Uruguay hallinnoivat Yacyretá-vesivoimakompleksia, missä ilmeisesti piilee syy kyseiseen sähkökatkokseen. Myös Salto Granden pato on suurennuslasin alla, koska kuivuus on saattanut tehdä omat tepposensa kasteluveden suurkuluttajien vuoksi. Sen paremmin Yacyretá kuin Salto Grand eivät ole rekisteröineet ongelmia ja he osoittavat sormellaan siirtolinjoihin. Myös tietokoneet ovat reistailleet ylösajoa yritettäessä.
https://www.clarin.com/sociedad/cronica-apagon-his...

Lisäys 18.6.19 klo 11:40
Asiaa tutkitaan valtiotasolla, mutta näkemys on, että neljän syyn yhteensattuma aiheutti tämän pitkän katkoksen. Näistä kaksi aiheutti katkokset ja toiset kaksi estivät linjan ylösajon. Häiriön sattuessa automaattikytkimien pitäisi sulkea häiriöalue pois verkosta. Näin ei käynyt, kun myös automatiikka ei pelannut. Päälinjan ollessa poissa pelistä olisi pitänyt varalinjan toimia, mutta se oli huoltoseisokin vuoksi poissa pelistä. Varavoimaa turbiinille ei saatu jostakin syystä ja katkosaika venyi ja venyi.

Yhtiön mukaan todennäköisyyden piti tällaiselle katkokselle olla nolla, mutta arvio ei näytä pitäneen.
https://www.clarin.com/economia/gobierno-identific...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Hesarissa oli tänään artikkeli, jossa pohdittiin täydellisen blac-outin mahdollisuutta ja sen seurauksia Suomessa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset