plukkala

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 33 min 8 s sitten

Valko-Venäjä tarjoili Pikkuleijonille shokkihoitoa

19.4.2019 23:24

Suomi koki historiallisen tappion jääkiekon alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa Uumajassa perjantaina. Valko-Venäjä voitti Pikkuleijonat 4-3 ja ensi kertaa U18 MM-kisoissa.

Valko-Venäjä johti ottelua kolmannessa erässä 4-0 ja jopa ansaitusti. Suomen kiri alkoi aivan liian myöhään.

Suomi ei kahdessa ensimmäisessä erässä pelannut parhaalla tasollaan. Se ei silti sulje pois faktaa, että Valko-Venäjä pelasi vahvan ottelun, ja että joukkueella on vahvaa pelaajamateriaalia.

Tappara voitti pakkopullaksi haukutun pronssiottelun

19.4.2019 21:52

Jääkiekon SM-liiga pitää sitkeästi kiinni pronssiottelukäytännöstään. Tappara ja HIFK joutuivat näin ollen kohtaamaan toisensa vielä perjantaina Tampereella pronssipelissä, vaikka pelaajat mieluusti olisivat lähteneet kesälaitumille heidän joukkueidensa hävittyä puolivälieräsarjansa viime maanantaina.

Tappara johti pronssipeliä Niko Ojamäen ja Otto Rauhalan toisen erän maalien myötä 2-0. HIFK nousi kolmannessa erässä tasoihin Teemu Erosen ja Juhani Tyrväisen maaleilla.

Olympiakisat Helsinkiin ja Lahteen? – lähes kaikki suorituspaikat jo valmiina

19.4.2019 17:08

Suomen Olympiakomitea julkaisi tällä viikolla tutkimuksen mahdollisuuksista järjestää olympiakisat ja paralympiakisat Suomessa. Tutkimuksessa todetaan, että kesäolympiakisojen järjestäminen Suomessa jaetusti toisen maan kanssa ei tällä hetkellä ole realistista, mutta talviolympiakisat olisi mahdollista järjestää ja kenties jo 2030-luvulla.

Pohjois-Irlannin ammuskelua tutkitaan terroritekona - Silminnäkijä: ”Naamioitu mies pysähtyi ja alkoi ampua”

19.4.2019 13:03

29-vuotias toimittaja Lyra McKee on kuollut Pohjois-Irlannin Londonderryssä mellakointien yhteydessä sattuneessa ammuskelussa. 

”Naamioitunut mies pysähtyi ja alkoi ampua”, tapauksen silminnäkijä Emmet Doyle kertoo The Irish Timesin mukaan.

Jussi Halla-aho päivitti kohuttua blogiaan ensimmäisen kerran puheenjohtajana: ”Kaikki ihmiset eivät ole innoissaan siitä kehityksestä, jonka he näkevät ympärillään”

19.4.2019 12:24

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho on julkaissut uuden kirjoituksen paljon keskustelua herättäneessä Scripta-blogissaan. Hän käy torstai-iltana julkaistussa kirjoituksessa läpi eduskuntavaalien tulosta vaalipiireittäin. 

”Ilahduttavaa oli se, että perussuomalaiset uusivat vuoden 2015 paikkansa niissä vaalipiireissä, joissa kaikki edustajamme olivat loikanneet kauden aikana muihin puolueisiin”, Halla-aho kommentoi.

Hän kuittaa myös perussuomalaisista sinisiin loikanneille.

Suomi palaamassa kolmen A:n kerhoon? ”Seuraava hallitus tarvitsee hitusen onnea, mutta ennen kaikkea päättäväisyyttä”

19.4.2019 11:53

Nordean pääanalyytikko Jan von Gerich arvioi, että Suomen paluu parhaan mahdollisen luottoluokituksen eli kolmen A:n kerhoon seuraavalla hallituskaudella ei ole mahdotonta, mutta vaatii paljon työtä ja vähän onneakin. Hän muistuttaa, että Suomen kaltaiselle pienelle maalle luottoluokituksella on korostettu merkitys. 

Suomi putosi arvostetusta kolmen A:n luottoluokituksen maiden kerhosta vuonna 2014. Ruotsi, Norja ja Tanska sitä vastoin kuuluvat edelleen kolmen A:n ryhmään. 

Jo seuraaviin eduskuntavaaleihin tähtäävän Paavo Väyrysen tähtiliike teki uuden kantelun oikeusasiamiehelle: ”Vastauksella saattaa olla merkitystä”

19.4.2019 11:12

Paavo Väyrysen tähtiliike on tehnyt eduskunnan oikeusasiamiehelle uuden kantelun Yleisradiosta. Kantelussa pyydetään oikeusasiamiestä ottamaan kantaa siihen, kuinka Yleisradion on noudatettava vaalilain 10 §:n määräyksiä, kun se järjestää vaaliohjelmia Euroopan parlamentin vaalien yhteydessä. 

Hjallis Harkimo ”vedättämisestä” vaaleissa: ”Tämä rapauttaa systeemin”

19.4.2019 10:44

Keskustelu eurovaalien ehdokasasettelusta ja puolueiden ”tuplsehdokkaista” jatkuu kuumana. ”Tuplaehdokkailla” tarkoitetaan heitä, jotka ovat ehdolla sekä eduskunta- että eurovaaleissa.

”En voi ymmärtää, että juuri valitut kansanedustajat lähtevät Eu-vaaleihin. Tämä rapauttaa systeemin”, Liike Nytin kansanedustaja Harry ”Hjallis” Harkimo kommentoi Twitterissä.

 

En voi ymmärtää että juuri valitut kansanedustajat lähtevät Eu vaaleihin tämä rapauttaa systeemin.

Trump-tutkintaa koskenut raportti kuohuttaa – Tutkija: ”Kuinka alas Yhdysvaltain presidentti voi vajota?”

19.4.2019 10:07

Yhdysvaltain oikeusministeriön torstaina julkistama raportti erikoissyyttäjä Robert Muellerin tutkinnasta kuohuttaa rajusti Yhdysvalloissa. Demokraatit ovat vaatineet jopa oikeuministeri oikeusministeri William Barrin eroa.

Iso murros Suomen keskiluokassa – 25 vuoden vertailu osoittaa, miten keskiluokka jakaantuu ja pienenee

19.4.2019 09:19

Tuloerot Suomen keskiluokassa ovat kasvussa, selviää tuoreesta analyysistä.

Erikoistutkija Marja Riihelä Valtion taloudellisesta tutkimuskeskuksesta ja tutkimusjohtaja Matti Tuomala Tampereen yliopistosta selvittävät artikkelissaan suomalaisen keskiluokan koon ja tuloerojen kehitystä aina 1960-luvulta aina viime vuosiin asti.

”Yleisesti voi sanoa, että ensin keskiluokka on suurentunut ja sitten 1990-luvulta lähtien pienentynyt niin tuloilla kuin kulutuksellakin mitattuna”, sanoo Riihelä Uudelle Suomelle.

HJK oli kovilla Veikkausliigan kärkipelissä – sai olla tyytyväinen pisteeseen

18.4.2019 22:15

Jalkapallon Veikkausliigan kaksi rahakkainta joukkuetta kohtasi torstaina Seinäjoella. Kotijoukkue SJK pelasi sarjakärki HJK:n kanssa maalittoman tasapelin.

Ylivoimainen mestarisuosikki HJK ei esittänyt parasta peliään. Se sai olla tyytyväinen, että taisteli edes 0-0 -tuloksen.

- Ei minulle oikein hyvät fiilikset tästä jäänyt, kun pelasimme aika huonon toisen puoliajan. Se oli meiltä sekava. Me ei saatu peliä samalla tavalla kontrolliin kuin ensimmäisellä puoliajalla, kommentoi HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo SJK:n verkkosivujen mukaan.

Sdp:n uusi kansanedustaja syytöksistä: ”En tunnista käytettyä kieltä” – Supo teki jo aiemmin laajan turvallisuusselvityksen

18.4.2019 18:14

Eduskuntavaaleissa kansanedustajaksi valittu rauhanneuvottelija Hussein al-Taee (sd) on kommentoinut sosiaalisessa mediassa väitteitä, joita hänestä on esitetty vaalipäivän ympärillä.

Kurdistanilaistaustainen kansalaisaktivisti Anter Yasa on jakanut blogissaan kuvakaappauksia Facebook-päivityksistä, joita hän väittää al-Taeen kirjoittamiksi. Väitetyissä päivityksissä käytetään kieltä, jonka perusteella Yasa syyttää al-Taeeta muun muassa juutalaisvastaisuudesta ja Iran-mielisyydestä.

Tiedustelupäällikkö varoittaa: Näin helposti sotilaat saatiin paljastamaan herkkiä tietoja Facebookissa – tilanne pahenemassa

18.4.2019 17:33

Puolustusvoimista puolustusministeriöön siirtyvä tiedustelupäällikkö, kenraalimajuri Harri Ohra-Aho varoittaa verkkokirjoituksessaan informaatiovaikuttamisen helppoudesta ja lisääntymisestä. Hänen mukaansa sosiaalisen median alustojen liiketoimintamalliin puuttumista joudutaan harkitsemaan.

Ohra-Ahon kirjoituksen otsikossa puhutaan algoritmien vallasta. Sosiaalinen media on informaatiovaikuttamisen keskeinen väline.

Antti Rinne: Suomen uusi hallitus selvillä 27. toukokuuta – Näin hän aikoo sen kasata

18.4.2019 16:40

Todennäköinen hallitustunnustelija Antti Rinne (sd) valotti suunnitelmiaan hallituksen muodostamiseksi.

Hallitustunnustelija nimetään ensi viikon perjantaina. Todennäköisesti valinta on suurimman eduskuntaryhmän puheenjohtaja, Rinne, jolla on suunnitelma siitä, miten prosessi etenee.

Rinne valotti aikeitaan politiikan toimittajien tilaisuudessa kiirastorstaina.

Kaikille eduskuntapuolueille annetaan kysymyslista, jossa on kymmenkunta kysymystä tarkentavine kysymyksineen. Kysymykset annetaan heti tunnustelijan nimeämisen yhteydessä.

Sdp ja kokoomus valitsivat ryhmänjohtoa – Krista Kiuru hallitusneuvotteluihin

18.4.2019 16:02

SDP:n eduskuntaryhmä valitsi torstaina puheenjohtajakseen kansanedustaja Antti Lindtmanin ja kokoomuksen ryhmä Kalle Jokisen. Näin ollen molemmat jatkavat ryhmänjohtajina.

Sdp:n varapuheenjohtajiksi valittiin Johanna Ojala-Niemelä ja Suna Kymäläinen. Ryhmän työvaliokuntaan valittiin Kim Berg, Maria Guzenina, Mika Kari, Ilmari Nurminen ja Katja Taimela.

Lindtman kertoi myöhemmin, että sdp:n ryhmän ehdokas eduskunnan puhemieheksi – ja siten hallitustunnustelijaksi – on puheenjohtaja Antti Rinne.

Näkökulma: Halla-ahon tilaisuus meni aivan Trumpiksi – Mikrofoni pois toimittajalta

18.4.2019 15:28

Koin tänään torstaina perussuomalaisten puoluetoimistolla tilanteen, jonkalainen on Suomessa uutta ja ikävää.

Tapahtuma sijoittui perussuomalaisten puoluetoimistoon Iso-Robertinkadulla Helsingissä, missä perussuomalaiset esitteli puheenjohtaja Jussi Halla-ahon johdolla eurovaalilinjauksiaan ja eurovaaliehdokaslistaansa.

Naisleijonat palkitaan kultabonuksilla

18.4.2019 14:25

Jääkiekkoliitto tiedotti torstaina palkitsevansa MM-kisoissa hopeaa voittaneen Naisleijonien joukkueen jokaisen pelaajan 7000 euron bonuksella. Alun perin Naisleijonien piti saada vain 5000 euroa pelaajaa kohden, joka hopeasta oli luvattu, mutta MM-finaalin poikkeuksellinen ratkaisu sai Jääkiekkoliiton muuttamaan hopeabonuksen kultabonukseksi.

Leijonien synkkä huhtikuu – pois jäävien joukkue olisi MM-kultasuosikki

18.4.2019 13:43

Jokakeväinen puheenaihe Leijonien MM-kisajoukkueen kieltäytyjistä käy kuumimmillaan. Keskiviikon dramaattinen tiedote, jossa ilmoitettiin kautensa NHL:ssä ja KHL:ssä päättäneiden pelaajien kieltäytymisestä MM-kisoista, jätti skeptisen kuvan Leijonien menestymismahdollisuuksista.

Leijonien MM-leirille liittyvät maalivahti Kevin Lankinen, puolustaja Henri Jokiharju ja hyökkääjä Juho Lammikko. Heistä NHL:ssä pelasi tällä kaudella säännöllisesti vain Lammikko.

Antti Rinne tyrmää perussuomalaisten väitteen ”kabinettisuhmuroinnista”– ”Ei ole sovittu yhtään mitään”

18.4.2019 13:10

Perussuomalaisten työmies Matti Putkonen tuli ulos ärhäkällä tiedotteella tänään.

”Suomalaiset vaelsivat äänestysuurnille voidakseen muuttaa maamme politiikan suunnan. He eivät tienneet, että kabineteissa oli jo sovittu perussuomalaisten jättämisestä hallituksen ulkopuolelle. Heti vaalien jälkeenhän Rinne jopa kehuskeli iltapäivälehdissä, että näin on jo sovittu äänestystuloksesta riippumatta. Tällainen suhmurointi on äänestäjien pettämistä. Tämä merkitsee käytännössä, ettei mikään muutu”, Putkonen jyrähti.

Tunteet kuumenivat Halla-ahon tilaisuudessa: Näin perussuomalaisten Putkonen syöksyi vaatimaan mikrofonia HS:n toimittajalta – kuva

18.4.2019 12:23

Perussuomalaisten niin sanottu työmies Matti Putkonen hermostui puolueen tiedotustilaisuudessa Helsingin Sanomien toimittajalle, joka kysyi puolueen puheenjohtajan Jussi Halla-ahon vanhoista blogikirjoituksista.

Toimittaja Jarno Hartikainen kysyi, ovatko Halla-ahon rankat maahanmuutto- ja raiskauskirjoitukset nuoren miehen vihaisia purkauksia, joita tämä jälkikatsannossa katuu, vai seisooko tämä yhä kirjoitustensa takana. Halla-aho totesi, että tekstikokoelmaa ”on vaikeaa ottaa kontekstistaan” erilleen, jolloin Hartikainen ehdotti yksittäisen raiskaussitaatin erittelyä.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset