Tämän blogin uusimmat kirjoitukset http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/blogi/blog Sun, 24 Sep 2017 13:47:37 +0300 fi Laura Huhtasaari, virallisesti presidenttiehdokas http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/243361-laura-huhtasaari-virallisesti-presidenttiehdokas <p>Perussuomalaisten puoluevaltuusto valitsi eilen lauantaina Laura Huhtasaaren puolueen presidenttiehdokkaaksi.</p><p>Valinnan jälkeen pitämässään linjapuheessa Huhtasaari ilmoitti haluavansa haastaa nykyisen maahanmuuton ja turvapaikkapolitiikan. Lisäksi hän asemoi itsensä &nbsp;EU-vastaiseksi. &nbsp;Hän käsitteli puheessaan vain asioita, jotka eivät kuulu presidentin toimivaltaan. Voi pitää varsin erikoisena sitä, että presidenttiehdokas käsittelee linjapuheessaan ainoastaan asioita, jotka ovat muiden kuin presidentin päätettävissä.</p><p><a href="https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/230948-nyt-se-varmaa-laura-huhtasaaresta-tuli-presidenttiehdokas-linjasi-vihapuheesta" title="https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/230948-nyt-se-varmaa-laura-huhtasaaresta-tuli-presidenttiehdokas-linjasi-vihapuheesta">https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/230948-nyt-se-varmaa-laura-huhtasaarest...</a></p><p>Joko Huhtasaari ei tiedä presidentin toimivallasta mitään? Tai sitten ei tiedä, mihin tehtävään hän nyt on ehdolla?</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Perussuomalaisten puoluevaltuusto valitsi eilen lauantaina Laura Huhtasaaren puolueen presidenttiehdokkaaksi.

Valinnan jälkeen pitämässään linjapuheessa Huhtasaari ilmoitti haluavansa haastaa nykyisen maahanmuuton ja turvapaikkapolitiikan. Lisäksi hän asemoi itsensä  EU-vastaiseksi.  Hän käsitteli puheessaan vain asioita, jotka eivät kuulu presidentin toimivaltaan. Voi pitää varsin erikoisena sitä, että presidenttiehdokas käsittelee linjapuheessaan ainoastaan asioita, jotka ovat muiden kuin presidentin päätettävissä.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/230948-nyt-se-varmaa-laura-huhtasaaresta-tuli-presidenttiehdokas-linjasi-vihapuheesta

Joko Huhtasaari ei tiedä presidentin toimivallasta mitään? Tai sitten ei tiedä, mihin tehtävään hän nyt on ehdolla?

]]>
65 http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/243361-laura-huhtasaari-virallisesti-presidenttiehdokas#comments Laura Huhtasaari Perussuomalaiset Presidentin vaalit 2018 Sun, 24 Sep 2017 10:47:37 +0000 Pekka Lukkala http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/243361-laura-huhtasaari-virallisesti-presidenttiehdokas
Brexit-neuvottelut puoli vuotta, missä mennään? http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/243148-brexit-neuvottelut-puoli-vuotta-missa-mennaan <p>Britannia ja EU aloittivat virallisesti eroneuvottelut maaliskuun lopussa. Aikaa neuvotteluille on vuoden 2019 maaliskuun loppuun. Neuvotteluja on käyty puoli vuotta, mutta kuitenkaan missään asiassa ei ole edistytty. Tärkeimmät riitakohdat koskevat 3,2 miljoonan Britanniassa asuvan EU-kansalaisen oikeuksia Brexitin jälkeen, EU:n rahallisia vaatimuksia Britannialle sen maksuosuudesta keskeneräisistä pitkäkestoisista EU-projekteista, joista Britannia oli osaltaan sopimassa ja brittiläisen Pohjois-Irlannin provinssin statuksesta. Aikaisemmin Britannia ei ole suostunut itse ilmoittamaan mitään summaa, jonka olisi erosta valmis EU:lle maksamaan.</p><p>Financial Timesin mukaan pääministeri Theresa May on ilmoittanut useiden EU:n jäsenvaltioiden pääministerille, että Britannia on Brexitin takia valmis maksamaan EU:lle 20 miljardia euroa. Näiden pääministerien joukossa on myös Saksan liittokansleri Angela Merkel. Financial Timesin mukaan Theresa May aikoo julkaista tämän dogminsa perjantaina. EU-piireissä on kuitenkin esillä ollut huomattavasti suurempi summa. EU:ssa esillä olleiden lukujen mukaan Britannian tulee maksaa jotakin 60 ja 100 miljardin euron väliltä. Tähän summaan on laskettu mukaan mm. nykyisten ja entisten brittiläisten EU-virkamiesten eläkevastuut ja Britannian osuus EU-jäsenmaksuista eroon saakka.</p><p><a href="http://www.sueddeutsche.de/politik/brexit-may-will-wegen-brexit-offenbar-milliarden-euro-an-eu-zahlen-1.3674440" title="http://www.sueddeutsche.de/politik/brexit-may-will-wegen-brexit-offenbar-milliarden-euro-an-eu-zahlen-1.3674440">http://www.sueddeutsche.de/politik/brexit-may-will-wegen-brexit-offenbar...</a></p><p>Eroneuvotteluille on varattu kaksi vuotta. Puoli vuotta neuvotteluajasta on hukattu, eikä minkäänlaista edistymistä ole tapahtunut. Brexit tapahtuu joka tapauksessa maaliskuun lopussa 2019. Silloin EU:n ja Britannian tulisi olla yksimielisiä eron ehdoista. Pahasti näyttää siltä, että lopullisesta Brexitistä tulee täysin kontroloimaton.</p><p>&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Britannia ja EU aloittivat virallisesti eroneuvottelut maaliskuun lopussa. Aikaa neuvotteluille on vuoden 2019 maaliskuun loppuun. Neuvotteluja on käyty puoli vuotta, mutta kuitenkaan missään asiassa ei ole edistytty. Tärkeimmät riitakohdat koskevat 3,2 miljoonan Britanniassa asuvan EU-kansalaisen oikeuksia Brexitin jälkeen, EU:n rahallisia vaatimuksia Britannialle sen maksuosuudesta keskeneräisistä pitkäkestoisista EU-projekteista, joista Britannia oli osaltaan sopimassa ja brittiläisen Pohjois-Irlannin provinssin statuksesta. Aikaisemmin Britannia ei ole suostunut itse ilmoittamaan mitään summaa, jonka olisi erosta valmis EU:lle maksamaan.

Financial Timesin mukaan pääministeri Theresa May on ilmoittanut useiden EU:n jäsenvaltioiden pääministerille, että Britannia on Brexitin takia valmis maksamaan EU:lle 20 miljardia euroa. Näiden pääministerien joukossa on myös Saksan liittokansleri Angela Merkel. Financial Timesin mukaan Theresa May aikoo julkaista tämän dogminsa perjantaina. EU-piireissä on kuitenkin esillä ollut huomattavasti suurempi summa. EU:ssa esillä olleiden lukujen mukaan Britannian tulee maksaa jotakin 60 ja 100 miljardin euron väliltä. Tähän summaan on laskettu mukaan mm. nykyisten ja entisten brittiläisten EU-virkamiesten eläkevastuut ja Britannian osuus EU-jäsenmaksuista eroon saakka.

http://www.sueddeutsche.de/politik/brexit-may-will-wegen-brexit-offenbar-milliarden-euro-an-eu-zahlen-1.3674440

Eroneuvotteluille on varattu kaksi vuotta. Puoli vuotta neuvotteluajasta on hukattu, eikä minkäänlaista edistymistä ole tapahtunut. Brexit tapahtuu joka tapauksessa maaliskuun lopussa 2019. Silloin EU:n ja Britannian tulisi olla yksimielisiä eron ehdoista. Pahasti näyttää siltä, että lopullisesta Brexitistä tulee täysin kontroloimaton.

 

]]>
6 http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/243148-brexit-neuvottelut-puoli-vuotta-missa-mennaan#comments Brexit-neuvottelut Britannia Euroopan unioni Wed, 20 Sep 2017 12:13:06 +0000 Pekka Lukkala http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/243148-brexit-neuvottelut-puoli-vuotta-missa-mennaan
Uusi alkoholilaki http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/243106-uusi-alkoholilaki <p>Seurasin uuden alkoholilain lähetekeskustelusta pari tuntia. Se tuntuu keskittyneen ainostaan kysymykseen niihin 0,8 %-prosenttiyksikköön, jonka lakiuudistus sallisi vähittäiskaupan myyntiin sallittaville alkoholijuomille. Keskustelu näytti keskittyvän ainoastaan siihen, miten tämä uudistus vaikuttaa kansanterveydellisiin haittoihin. Vedottiin myös myös siihen, että matkustajatuonti ei Virosta lisääntyisi, koska myös Viro nostaa alkoholiveroaan. Tietojen mukaan jo lähes puolet Virossa juodusta alkoholista haetaan Latviasta. Myös suomalaisten alkoholin ostosmatkat vain pitenevät. Jatkossa ne haetaan Latviasta. Joillekin sieltä alkoholia hakeville se on jopa elinkeino. Alkoholin &quot;matkustatuonti&quot; ei kuitenkaan vähene.</p> <p>Minulla on ehdotus, miten nämä ongelmat voidaan kaikki poistaa. Säädetään alkoholilaki, joka kieltää alkoholin valmistamisen, maahantuonnin ja anniskelun. Näinhän nämä kaikki ongelmat poistuvat? Vai poistuisiko sittenkään?</p> <p>Ne, jotka ovat ns. suurkuluttajia, varmaan saavat juomansa jostakin aina. Valmistus siirtyy &quot;metsiin&quot; ja salakuljetus alkaa tosissaan. Tätä kautta anniskelu siirtyisi &quot;salakapakoihin&quot;. Tästähän meillä on jo kokemusta?</p> <p>En ymmärrä tätä holhouksen määrää? Eikö suomalaisiin kohdistuva holhous olisi jo aika siirtää historiaan. Näin rajoitetaan vain niiden yksilöiden alkoholin saantia, jotka ovat valtaosa Suomen kansaa. Elämme vuotta 2017.</p> <p>&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Seurasin uuden alkoholilain lähetekeskustelusta pari tuntia. Se tuntuu keskittyneen ainostaan kysymykseen niihin 0,8 %-prosenttiyksikköön, jonka lakiuudistus sallisi vähittäiskaupan myyntiin sallittaville alkoholijuomille. Keskustelu näytti keskittyvän ainoastaan siihen, miten tämä uudistus vaikuttaa kansanterveydellisiin haittoihin. Vedottiin myös myös siihen, että matkustajatuonti ei Virosta lisääntyisi, koska myös Viro nostaa alkoholiveroaan. Tietojen mukaan jo lähes puolet Virossa juodusta alkoholista haetaan Latviasta. Myös suomalaisten alkoholin ostosmatkat vain pitenevät. Jatkossa ne haetaan Latviasta. Joillekin sieltä alkoholia hakeville se on jopa elinkeino. Alkoholin "matkustatuonti" ei kuitenkaan vähene.

Minulla on ehdotus, miten nämä ongelmat voidaan kaikki poistaa. Säädetään alkoholilaki, joka kieltää alkoholin valmistamisen, maahantuonnin ja anniskelun. Näinhän nämä kaikki ongelmat poistuvat? Vai poistuisiko sittenkään?

Ne, jotka ovat ns. suurkuluttajia, varmaan saavat juomansa jostakin aina. Valmistus siirtyy "metsiin" ja salakuljetus alkaa tosissaan. Tätä kautta anniskelu siirtyisi "salakapakoihin". Tästähän meillä on jo kokemusta?

En ymmärrä tätä holhouksen määrää? Eikö suomalaisiin kohdistuva holhous olisi jo aika siirtää historiaan. Näin rajoitetaan vain niiden yksilöiden alkoholin saantia, jotka ovat valtaosa Suomen kansaa. Elämme vuotta 2017.

 

]]>
43 http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/243106-uusi-alkoholilaki#comments Alkoholilaki Lähetekeskustelu Tue, 19 Sep 2017 13:15:59 +0000 Pekka Lukkala http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/243106-uusi-alkoholilaki
Suvaitsevaisuus, mitä se on? http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/243056-suvaitsevaiksuus-mita-se-on <p>Blogisti Touko Kivi kirjoitti tänään blogin, jossa hän käsitteli suvaitsevaisuutta varsin suppealta osa-alueeltaan. Hän käsitteli blogissaan suvaitsevaisuutta ainoastaan erilaisten poliittisten mielipiteiden suvaitsemisen näkökulmasta.&nbsp;Suvaitsevaisuus on kuitenkin paljon laajempi käsite. Se koskee kaikenlaisen erilaisuuden suvaitsemista. Osa suvaitsemista on demokratiassa myös erilaisten poliittisten mielipiteiden suvaitsemista, mutta vain pieni osa.</p><p>Se suurempi osa suvaitsevaisuudesta on kuitenkin jotakin muuta. Se on esimerkiksi erilaisen ihonvärin, erilaisen etnisen taustan hyväksymistä. Erilaisen uskonnon ja erilaisten tapojen hyväksymistä. Kaiken erilaisuuden suvaitsemista. Suomessa reunaehtona on toki Suomen laki.</p><p>Pelko on kaiken suvaitsemattomuuden alkusyy. Suomi oli pitkään varsin eristynyt maa. Suomalaiset eivät paljon matkustaneet ja Suomessa oli vain vähän erilaisesta kulttuurista tulleita. Ja nekin, jotka täällä olivat, olivat hyvin integroituneet tähän maahan. Vieläkin kuulee puhuttavan siitä, että ulkomaalaiset tulevat Suomeen ja vievät työmme ja naisemme. Tämä kytee vieläkin pinnan alla. Juuri kaiken uuden ja erilaisen pelko aiheuttaa suvaitsemattomuutta.</p><p>Tämä suvaitsevaisuuden puute tulee esiin meidän jokaisen elämässä lähes päivittäin. Se alkaa jo päiväkodissa syrjimisenä ja kiusaamisena. Sama jatkuu koulussa ja lopulta työelämässä työpaikkakiusaamisena. Tämän ongelman korjaaminen on otettava yhteiskunnan ykköstavoitteeksi.</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Blogisti Touko Kivi kirjoitti tänään blogin, jossa hän käsitteli suvaitsevaisuutta varsin suppealta osa-alueeltaan. Hän käsitteli blogissaan suvaitsevaisuutta ainoastaan erilaisten poliittisten mielipiteiden suvaitsemisen näkökulmasta. Suvaitsevaisuus on kuitenkin paljon laajempi käsite. Se koskee kaikenlaisen erilaisuuden suvaitsemista. Osa suvaitsemista on demokratiassa myös erilaisten poliittisten mielipiteiden suvaitsemista, mutta vain pieni osa.

Se suurempi osa suvaitsevaisuudesta on kuitenkin jotakin muuta. Se on esimerkiksi erilaisen ihonvärin, erilaisen etnisen taustan hyväksymistä. Erilaisen uskonnon ja erilaisten tapojen hyväksymistä. Kaiken erilaisuuden suvaitsemista. Suomessa reunaehtona on toki Suomen laki.

Pelko on kaiken suvaitsemattomuuden alkusyy. Suomi oli pitkään varsin eristynyt maa. Suomalaiset eivät paljon matkustaneet ja Suomessa oli vain vähän erilaisesta kulttuurista tulleita. Ja nekin, jotka täällä olivat, olivat hyvin integroituneet tähän maahan. Vieläkin kuulee puhuttavan siitä, että ulkomaalaiset tulevat Suomeen ja vievät työmme ja naisemme. Tämä kytee vieläkin pinnan alla. Juuri kaiken uuden ja erilaisen pelko aiheuttaa suvaitsemattomuutta.

Tämä suvaitsevaisuuden puute tulee esiin meidän jokaisen elämässä lähes päivittäin. Se alkaa jo päiväkodissa syrjimisenä ja kiusaamisena. Sama jatkuu koulussa ja lopulta työelämässä työpaikkakiusaamisena. Tämän ongelman korjaaminen on otettava yhteiskunnan ykköstavoitteeksi.

]]>
21 http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/243056-suvaitsevaiksuus-mita-se-on#comments Suvaitsevaisuus Mon, 18 Sep 2017 16:23:33 +0000 Pekka Lukkala http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/243056-suvaitsevaiksuus-mita-se-on
Laura Huhtasaari ja HS:n presidenttigallup http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242997-laura-huhtasaari-ja-hsn-presidenttigallup <p>Helsingin Sanomat julkaisi eilen gallupin seuraavien presidentinvaalien tuloksesta. Sen mukaan 68% äänestäjistä antaisi tukensa istuvalle presidentille, Sauli Niinistölle, jo ensimmäisellä kierroksella.</p><p>Uusi Suomi kyseli Laura Huhtasaaren mietteitä omasta noin 3%:n tuestaan. Huhtasaari totesi, ettei hän ole yhtään huolissaan saamastaan kannatuksesta. Huhtasaari toi julki, ettei hän edes vielä ole virallisesti edes ehdokkaana ensi vuoden vaaleissa. Vaalitaistelu alkaa hänen mukaansa vasta ehdokkaaksi nimittämisen jälkeen. Lisäksi Huhtasaari kehui Niinistön linjauksia, mutta on asioita, jotka hän tekisi toisin.</p><p><a href="https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/230411-laura-huhtasaari-galluptuloksesta-en-ole-viela-edes-ehdolla-sauli-niinisto-ollut-hyva" title="https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/230411-laura-huhtasaari-galluptuloksesta-en-ole-viela-edes-ehdolla-sauli-niinisto-ollut-hyva">https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/230411-laura-huhtasaari-galluptuloksest...</a></p><p>Huhtasaari unohti vain yhden pikkuseikan. Eihän Sauli Niinistökään ole virallisesti vielä presidenttiehdokas. Ilmeisesti siis myös Niinistön kannatus nousee sen jälkeen, kun hänen ehdokkuutensa virallistetaan?</p><p>Muuten uskon itsekin siihen, että vaaleissa ensimmäinen kierros ei riitä. Tarvitaan myös toinen kierros. Siinä Niinistön vastaparina ei kuitenkaan ole Laura Huhtasaari.</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Helsingin Sanomat julkaisi eilen gallupin seuraavien presidentinvaalien tuloksesta. Sen mukaan 68% äänestäjistä antaisi tukensa istuvalle presidentille, Sauli Niinistölle, jo ensimmäisellä kierroksella.

Uusi Suomi kyseli Laura Huhtasaaren mietteitä omasta noin 3%:n tuestaan. Huhtasaari totesi, ettei hän ole yhtään huolissaan saamastaan kannatuksesta. Huhtasaari toi julki, ettei hän edes vielä ole virallisesti edes ehdokkaana ensi vuoden vaaleissa. Vaalitaistelu alkaa hänen mukaansa vasta ehdokkaaksi nimittämisen jälkeen. Lisäksi Huhtasaari kehui Niinistön linjauksia, mutta on asioita, jotka hän tekisi toisin.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/230411-laura-huhtasaari-galluptuloksesta-en-ole-viela-edes-ehdolla-sauli-niinisto-ollut-hyva

Huhtasaari unohti vain yhden pikkuseikan. Eihän Sauli Niinistökään ole virallisesti vielä presidenttiehdokas. Ilmeisesti siis myös Niinistön kannatus nousee sen jälkeen, kun hänen ehdokkuutensa virallistetaan?

Muuten uskon itsekin siihen, että vaaleissa ensimmäinen kierros ei riitä. Tarvitaan myös toinen kierros. Siinä Niinistön vastaparina ei kuitenkaan ole Laura Huhtasaari.

]]>
86 http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242997-laura-huhtasaari-ja-hsn-presidenttigallup#comments HS-gallup Laura Huhtasaari Presidentinvaalit 2018 Sauli Niinistö Sun, 17 Sep 2017 12:02:32 +0000 Pekka Lukkala http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242997-laura-huhtasaari-ja-hsn-presidenttigallup
AfD, Gauland ja kansallismielisyys http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242902-afd-gauland-ja-kansallismielisyys <p>Saksan liittopäivävaalit pidetään runsaan viikon päästä. Toinen AfD:n kärkiehdokkaista Alexander Gauland on vaalitaistelun tiimellyksessä pitänyt pari viikkoa sitten puheen puolueen kannattajille Thüringenissä. Hänen mukaansa mikään kansa ei saksalaisten lisäksi ole siivonnut väärää historiaansa niin tehokkaasti kuin saksalaiset. Gauland lisäsi, ettei natsiaika 1933-1945 enää koske saksalaisten identiteettiä. &nbsp;&quot;Siksi myös meillä on oikeus hakea maamme lisäksi myös historiamme takaisin&quot;. Gauland vaatii myös saksalaisten sotilaiden tekojen uudelleenarviointia.</p><p>&quot; Kun ranskalaiset ja britit voivat oikeutetusti olla ylpeitä keisaristaan ja sodanaikaisesta pääministeri Winston Churchillista, on meilläkin oikeus olla ylpeitä saksalaisten sotilaidemme saavutuksista molemmissa maailmansodissa&quot;.</p><p>AfD-kriitikot ovat jo pitkään syyttäneet puoluetta riittämättömästä oikeistoextremistien rajaamisesta puolueesta. Myös Alexander kuuluu puolueen tämän siiven kannattajiin.</p><p>Maailman eri historioitsijat ovat varsin yksimielisesti arvioineet toisen maailmansodan uhrien määrän 60-70 miljoonaksi. &nbsp;Myös Wehrmachtin sotilaat syyllistyivät hirmutekoihin. Niiden uhrien lukumääräksi arvioidaan noin 13 miljoonaksi.</p><p><a href="http://www.bild.de/politik/inland/alexander-gauland/lobt-leistungen-deutscher-soldaten-in-weltkriegen-53218138.bild.html" title="http://www.bild.de/politik/inland/alexander-gauland/lobt-leistungen-deutscher-soldaten-in-weltkriegen-53218138.bild.html">http://www.bild.de/politik/inland/alexander-gauland/lobt-leistungen-deut...</a></p><p>Paljon on AfD muuttunut sitten Essenin puoluekokouksen heinäkuussa 2015, jossa &quot;professoripuolueen&quot; perustaja Bernd Lucke syrjäytettiin ja professorit puolueen jättivät. Sen kärkiehdokas Gaulandin puhe kertoo hyvin. Puhe kertoo tämän päivän AfD:sta ja tietysti Alexander Gaulandista itsestään.</p><p>&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Saksan liittopäivävaalit pidetään runsaan viikon päästä. Toinen AfD:n kärkiehdokkaista Alexander Gauland on vaalitaistelun tiimellyksessä pitänyt pari viikkoa sitten puheen puolueen kannattajille Thüringenissä. Hänen mukaansa mikään kansa ei saksalaisten lisäksi ole siivonnut väärää historiaansa niin tehokkaasti kuin saksalaiset. Gauland lisäsi, ettei natsiaika 1933-1945 enää koske saksalaisten identiteettiä.  "Siksi myös meillä on oikeus hakea maamme lisäksi myös historiamme takaisin". Gauland vaatii myös saksalaisten sotilaiden tekojen uudelleenarviointia.

" Kun ranskalaiset ja britit voivat oikeutetusti olla ylpeitä keisaristaan ja sodanaikaisesta pääministeri Winston Churchillista, on meilläkin oikeus olla ylpeitä saksalaisten sotilaidemme saavutuksista molemmissa maailmansodissa".

AfD-kriitikot ovat jo pitkään syyttäneet puoluetta riittämättömästä oikeistoextremistien rajaamisesta puolueesta. Myös Alexander kuuluu puolueen tämän siiven kannattajiin.

Maailman eri historioitsijat ovat varsin yksimielisesti arvioineet toisen maailmansodan uhrien määrän 60-70 miljoonaksi.  Myös Wehrmachtin sotilaat syyllistyivät hirmutekoihin. Niiden uhrien lukumääräksi arvioidaan noin 13 miljoonaksi.

http://www.bild.de/politik/inland/alexander-gauland/lobt-leistungen-deutscher-soldaten-in-weltkriegen-53218138.bild.html

Paljon on AfD muuttunut sitten Essenin puoluekokouksen heinäkuussa 2015, jossa "professoripuolueen" perustaja Bernd Lucke syrjäytettiin ja professorit puolueen jättivät. Sen kärkiehdokas Gaulandin puhe kertoo hyvin. Puhe kertoo tämän päivän AfD:sta ja tietysti Alexander Gaulandista itsestään.

 

]]>
27 http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242902-afd-gauland-ja-kansallismielisyys#comments AfD Alexander Gauland Liittopäivävaalit Fri, 15 Sep 2017 11:36:42 +0000 Pekka Lukkala http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242902-afd-gauland-ja-kansallismielisyys
Saksan liittopäivävaalit 24.09. http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242788-saksan-liittopaivavaalit-2409 <p>Saksan liittopäivävaaleihin on 10 päivää. Vaalitaistelun kanssa myös erilaisten mielipidetutkimusten julkaiseminen on kiihtynyt. Viimeisen viikon aikana ainakin seitsemän tutkimuslaitosta on julkaissut oman ennusteensa vaalien lopputuloksesta.</p><p><a href="http://www.wahlrecht.de/umfragen/" title="http://www.wahlrecht.de/umfragen/">http://www.wahlrecht.de/umfragen/</a></p><p>Nämä ennusteet ovat varsin lähellä toisiaan. Kärkipaikkaa pitää CDU/CSU 37-38%:n kannatuksella. Keväällä vielä SPD:n Schulz-hype oli voimissaan ja nosti puoleen kannatuksen hetkeksi yli 30%:n kannatukseen. Sen jälkeen kannatus on pudonnut tasaisesti SPD:lle tutumpiin lukemiin. Nyt SPD:n kannatus 22-24%. Kolmannesta sijasta käyvät kiivasta taistelua keskenään AfD (8-11%), FDP (8-10%) ja die Linke (8-10%). Mielipidetutkimusten mukaan liittopäiville ovat nousemassa AfD täysin uutena puolueena ja FDP sinne palaamassa.</p><p>Saksan vaaleissa on sellainen erikoisuus, että jokaisella äänioikeutetulla on kaksi ääntä. Toisen hän antaa puolueelle ja toisen jonkun puolueen ehdokkaalle. Sen ehdokkaan ei tarvitse olla saman puolueen ehdokas, jolle hän antaa puolueäänensä.</p><p>Mikä sitten Saksan politiikassa muuttuu? Todennäköisesti ei paljon mikään? Edellisen vaalituloksen jälkeen ei oikeastaan jäänyt muita mahdollisia hallituskokoonpanoja kuin nykyinen niin sanottu suuri koalitio (CDU/CSU ja SPD). Se on todennäköisin näidenkin vaalien jälkeen. Nyt tilanne mielipidetutkimusten mukaan &nbsp;muuttuu siten, että nykyisen hallituskokoonpanon lisäksi myös CDU/CSU:n, FDP:N ja Vihreiden hallituskokoonpano tulisi mahdolliseksi enemmistöhallituksen muodostamiseksi. Teoriassa myös CDU/CSU:n ja FDP:n liittohallitus voi olla mahdollinen, jos näiden kannatus vielä hiukan nousee?</p><p>Näihin liittohallitusspekulointeihin en nosta AfD:tä mukaan. AfD on ilmoittanut, ettei se edes hallitukseen halua. Toisaalta yksikään muu puolue ei sen kanssa yhteistyötä halua.</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Saksan liittopäivävaaleihin on 10 päivää. Vaalitaistelun kanssa myös erilaisten mielipidetutkimusten julkaiseminen on kiihtynyt. Viimeisen viikon aikana ainakin seitsemän tutkimuslaitosta on julkaissut oman ennusteensa vaalien lopputuloksesta.

http://www.wahlrecht.de/umfragen/

Nämä ennusteet ovat varsin lähellä toisiaan. Kärkipaikkaa pitää CDU/CSU 37-38%:n kannatuksella. Keväällä vielä SPD:n Schulz-hype oli voimissaan ja nosti puoleen kannatuksen hetkeksi yli 30%:n kannatukseen. Sen jälkeen kannatus on pudonnut tasaisesti SPD:lle tutumpiin lukemiin. Nyt SPD:n kannatus 22-24%. Kolmannesta sijasta käyvät kiivasta taistelua keskenään AfD (8-11%), FDP (8-10%) ja die Linke (8-10%). Mielipidetutkimusten mukaan liittopäiville ovat nousemassa AfD täysin uutena puolueena ja FDP sinne palaamassa.

Saksan vaaleissa on sellainen erikoisuus, että jokaisella äänioikeutetulla on kaksi ääntä. Toisen hän antaa puolueelle ja toisen jonkun puolueen ehdokkaalle. Sen ehdokkaan ei tarvitse olla saman puolueen ehdokas, jolle hän antaa puolueäänensä.

Mikä sitten Saksan politiikassa muuttuu? Todennäköisesti ei paljon mikään? Edellisen vaalituloksen jälkeen ei oikeastaan jäänyt muita mahdollisia hallituskokoonpanoja kuin nykyinen niin sanottu suuri koalitio (CDU/CSU ja SPD). Se on todennäköisin näidenkin vaalien jälkeen. Nyt tilanne mielipidetutkimusten mukaan  muuttuu siten, että nykyisen hallituskokoonpanon lisäksi myös CDU/CSU:n, FDP:N ja Vihreiden hallituskokoonpano tulisi mahdolliseksi enemmistöhallituksen muodostamiseksi. Teoriassa myös CDU/CSU:n ja FDP:n liittohallitus voi olla mahdollinen, jos näiden kannatus vielä hiukan nousee?

Näihin liittohallitusspekulointeihin en nosta AfD:tä mukaan. AfD on ilmoittanut, ettei se edes hallitukseen halua. Toisaalta yksikään muu puolue ei sen kanssa yhteistyötä halua.

]]>
10 http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242788-saksan-liittopaivavaalit-2409#comments Gallupit Liittohallitus Liittopäivävaalit Saksa Wed, 13 Sep 2017 10:27:07 +0000 Pekka Lukkala http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242788-saksan-liittopaivavaalit-2409
SDP ja hukattu vuosi http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242639-sdp-ja-hukattu-vuosi <p>Vuosi sitten SDP:n sisällä alkoi ilmetä selvää tyytymättömyyttä puolueen puheenjohtajaan. Takana olivat eduskuntavaalit, joissa SDP jäi neljänneksi ja oppositioon. Puolueen kannatus laahasi ja syntyi Antti Rinteen vastainen oppositioliike puolueen sisään. Tämä oppositio etsi SDP:lle uutta puheenjohtajaa helmikuun puoluekokoukseen. Oppositio oli tyytymätön puolueen tilaan ja vaati SDP:n uudistumista. Keskustelu kävi kuumana.</p><p><a href="http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/226255-sdpn-puheenjohtajapeli" title="http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/226255-sdpn-puheenjohtajapeli">http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/226255-sdpn-puheenjohtajapeli</a></p><p>Erinäisten vaiheitten, osin erikoistenkin, jälkeen Rinteen vastaehdokkaiksi nousivat Timo Harakka ja Tytti Tuppurainen. Antti Rinne valittiin kuitenkin jo ensimmäisellä kierroksella jatkokaudelle. Samalla selvisi se, että SDP menee eduskuntavaaleihin 2019 Antti Rinteen johdolla.</p><p>Vuosi on kulunut tämän SDP:n sisäisen opposition äänten voimistumisesta. Kuitenkin tilanne on täysin sama kuin vuosi sitten. Puolueen kannatus mataa runsaassa 15%%:ssa. Vihreätkin jo kirkkaasti ohittivat SDP:n. Puolueen ongelmatkin ovat aivan samat kuin vuosi sitten. Puolueen kannattajien ikärakenne, nuoret eivät tunne puoluetta omakseen. &nbsp;Ja erityisesti se, että puolue on vielä nytkin vuosi myöhemmin viime vuosituhannen juoksuhaudoissa.</p><p><a href="https://yle.fi/uutiset/3-9821800" title="https://yle.fi/uutiset/3-9821800">https://yle.fi/uutiset/3-9821800</a></p><p><a href="https://yle.fi/uutiset/3-9821779" title="https://yle.fi/uutiset/3-9821779">https://yle.fi/uutiset/3-9821779</a></p><p>Ainoana erona viime syksyyn on se, että sisäisen opposition ääni on tällä kertaa viime syksyistä voimakkaampi. Näin SDP hukkasi vuoden uudistumisestaan.</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Vuosi sitten SDP:n sisällä alkoi ilmetä selvää tyytymättömyyttä puolueen puheenjohtajaan. Takana olivat eduskuntavaalit, joissa SDP jäi neljänneksi ja oppositioon. Puolueen kannatus laahasi ja syntyi Antti Rinteen vastainen oppositioliike puolueen sisään. Tämä oppositio etsi SDP:lle uutta puheenjohtajaa helmikuun puoluekokoukseen. Oppositio oli tyytymätön puolueen tilaan ja vaati SDP:n uudistumista. Keskustelu kävi kuumana.

http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/226255-sdpn-puheenjohtajapeli

Erinäisten vaiheitten, osin erikoistenkin, jälkeen Rinteen vastaehdokkaiksi nousivat Timo Harakka ja Tytti Tuppurainen. Antti Rinne valittiin kuitenkin jo ensimmäisellä kierroksella jatkokaudelle. Samalla selvisi se, että SDP menee eduskuntavaaleihin 2019 Antti Rinteen johdolla.

Vuosi on kulunut tämän SDP:n sisäisen opposition äänten voimistumisesta. Kuitenkin tilanne on täysin sama kuin vuosi sitten. Puolueen kannatus mataa runsaassa 15%%:ssa. Vihreätkin jo kirkkaasti ohittivat SDP:n. Puolueen ongelmatkin ovat aivan samat kuin vuosi sitten. Puolueen kannattajien ikärakenne, nuoret eivät tunne puoluetta omakseen.  Ja erityisesti se, että puolue on vielä nytkin vuosi myöhemmin viime vuosituhannen juoksuhaudoissa.

https://yle.fi/uutiset/3-9821800

https://yle.fi/uutiset/3-9821779

Ainoana erona viime syksyyn on se, että sisäisen opposition ääni on tällä kertaa viime syksyistä voimakkaampi. Näin SDP hukkasi vuoden uudistumisestaan.

]]>
21 http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242639-sdp-ja-hukattu-vuosi#comments Antti Rinne Eduskuntavaalit SDP SDP:n kannatus Sun, 10 Sep 2017 10:32:59 +0000 Pekka Lukkala http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242639-sdp-ja-hukattu-vuosi
Åland 17 -rauhanleiri http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242534-aland-17-rauhanleiri <p>Joukko ruotsalaisia ja venäläisiä rauhanaktivisteja järjestää Ahvenanmaalla rauhanleirin Aurora 17 ja Zapad 17 sotaharjoitusten alla. Leiri järjestetään 08.-10. syyskuuta. Osallistujiin kuuluu 12 ruotsalaista (joukossa kolme Ruotsin vihreän Ympäristöpuolueen kansanedustajaa) ja 12 venäläistä. Mukana ei kuitenkaan ole suomalaisia.</p><p>Erikoista on, että ryhmä haluaa järjestää leirinsä Suomessa ja juuri kansainvälisesti demilitarisoidulla Ahvenanmaalla.</p><p><a href="http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005359254.html" title="http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005359254.html">http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005359254.html</a></p><p>Iltasanomat esittelee leirin osallistujat artikkelissaan ja pitää heitä varsin värikkäänä joukkona. Leirin järjestää Svenska Freds -järjestön Tukholman osasto.&nbsp;</p><p>Suomen ex-Moskovan suurlähettiläs Hannu Himanen pitää leiriä &quot;venäläisenä operaationa&quot; vaikuttaa yleiseen mielipiteeseen Ruotsissa ja Suomessa. Professori, turvallisuusasiantuntija Stefan Forss tuomitsi &quot;ru-mielisen Svenska Freds -järjestön ja Venäjän rauhankiihkoilijoiden harjoitukset Suomessa&quot;.</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Joukko ruotsalaisia ja venäläisiä rauhanaktivisteja järjestää Ahvenanmaalla rauhanleirin Aurora 17 ja Zapad 17 sotaharjoitusten alla. Leiri järjestetään 08.-10. syyskuuta. Osallistujiin kuuluu 12 ruotsalaista (joukossa kolme Ruotsin vihreän Ympäristöpuolueen kansanedustajaa) ja 12 venäläistä. Mukana ei kuitenkaan ole suomalaisia.

Erikoista on, että ryhmä haluaa järjestää leirinsä Suomessa ja juuri kansainvälisesti demilitarisoidulla Ahvenanmaalla.

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005359254.html

Iltasanomat esittelee leirin osallistujat artikkelissaan ja pitää heitä varsin värikkäänä joukkona. Leirin järjestää Svenska Freds -järjestön Tukholman osasto. 

Suomen ex-Moskovan suurlähettiläs Hannu Himanen pitää leiriä "venäläisenä operaationa" vaikuttaa yleiseen mielipiteeseen Ruotsissa ja Suomessa. Professori, turvallisuusasiantuntija Stefan Forss tuomitsi "ru-mielisen Svenska Freds -järjestön ja Venäjän rauhankiihkoilijoiden harjoitukset Suomessa".

]]>
20 http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242534-aland-17-rauhanleiri#comments Ahvenanmaa Ruotsi Venäjä Fri, 08 Sep 2017 11:42:12 +0000 Pekka Lukkala http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242534-aland-17-rauhanleiri
Siirtääkö Nordea pääkonttorinsa Suomeen? http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242426-siirtaako-nordea-paakonttorinsa-suomeen <p>Sveitsiläispankki Credit Suisse ennakoi Nordean siirtävän pääkonttorinsa Ruotsista Suomeen. Näin kertoo Taloussanomat. Aikaisemmin asiaa ovat ennakoinet mm. investointipankki Citi ja Danske Bank.</p><p><a href="http://www.is.fi/taloussanomat/porssiuutiset/art-2000005354191.html" title="http://www.is.fi/taloussanomat/porssiuutiset/art-2000005354191.html">http://www.is.fi/taloussanomat/porssiuutiset/art-2000005354191.html</a></p><p><a href="http://www.is.fi/taloussanomat/porssiuutiset/art-2000005354915.html" title="http://www.is.fi/taloussanomat/porssiuutiset/art-2000005354915.html">http://www.is.fi/taloussanomat/porssiuutiset/art-2000005354915.html</a></p><p>Nordealle olisi tärkeää toimia maassa, joka kuuluu Pankkiunioniin ja sitä kautta EU:n yhteisen pankkivalvontamekanismin piiriin. Sitä ei kansallinen politiikka pysty heiluttamaan. Suomi euromaana kuuluu pankkiunioniin. Nordean muuttopäätöstä odotellaan Nordean tämän päivän kokouksen jälkeen.</p><p>Saa sitten kokouksen jälkeen nähdä, kuinka käy?</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Sveitsiläispankki Credit Suisse ennakoi Nordean siirtävän pääkonttorinsa Ruotsista Suomeen. Näin kertoo Taloussanomat. Aikaisemmin asiaa ovat ennakoinet mm. investointipankki Citi ja Danske Bank.

http://www.is.fi/taloussanomat/porssiuutiset/art-2000005354191.html

http://www.is.fi/taloussanomat/porssiuutiset/art-2000005354915.html

Nordealle olisi tärkeää toimia maassa, joka kuuluu Pankkiunioniin ja sitä kautta EU:n yhteisen pankkivalvontamekanismin piiriin. Sitä ei kansallinen politiikka pysty heiluttamaan. Suomi euromaana kuuluu pankkiunioniin. Nordean muuttopäätöstä odotellaan Nordean tämän päivän kokouksen jälkeen.

Saa sitten kokouksen jälkeen nähdä, kuinka käy?

]]>
29 http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242426-siirtaako-nordea-paakonttorinsa-suomeen#comments Nordea Pankkiunioni Ruotsi Suomi Wed, 06 Sep 2017 11:40:38 +0000 Pekka Lukkala http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242426-siirtaako-nordea-paakonttorinsa-suomeen