plukkala

Kaikki blogit puheenaiheesta Autoteollisuus

Autoteollisuus ja kova brexit

Kansainvälinen autoteollisuus työllistää alihankintoineen noin 850000 työntekijää Britanniassa. Jo toistaiseksi brexitin aiheuttama epävarmuus on jäädyttänyt Toyotan ja Nissanin  investointeja Britanniaan. Myös Opelia ja Vauxhalia valmistava PSA on uhannut tehtaidensa sulkemisella, jos sopimukseton brexit toteutuu.

Miksi tästä ei puhuta?

https://yle.fi/uutiset/3-10743761

 

Miten auto voi tietää kuljettajan väsymyksen tai virkeyden?

Miten auto voi tietää kulloisenkin kyltissä lukevan nopeusrajoituksen?

Kaikkiin autoihin pakollinen paikannusjärjestelmä?

 

Autoala on malliesimerkki, miten väkivaltamonopolin sääntely on tuhonnut vapauden, uusien yritysten markkinoilletulon sekä pitää hintoja ylhäällä ja nostaa niitä. Monimutkainen, vaikeaselkoinen, vaativa, ankara säätely ja koko ajan muutoksessa olevat lakien vaatimukset ovat suurien yritysten/toimijoiden etu.

Suomessa onkin yli 11000 istuvaa kansanedustajaa - keitä he ovat?


Eilen pohdittiin uutisissa sitä, voiko Suomi hyödyntää omia metsiään haluamallaan tavalla. Pohdittiin sitäkin, saavatko reserviläiset pitää aseensa vai eivät. Puhuttiinpa äskettäin myös varsin monimutkaisesta tietosuoja-asetuksesta sekä siitä, oliko Juha Sipilän (kesk.) mielestä hyvä juttu nostaa Suomen EU-maksuja vaiko ei. 

Kaikkia näitä varsin kiistanalaisia asioita perusteltiin EU:sta tulevilla määräyksillä. Tästä tullaankin päivän kysymykseen: 

Kuka säätää lait Suomessa? 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä