plukkala

Kaikki blogit puheenaiheesta Boris Johnson

Autoteollisuus ja kova brexit

Kansainvälinen autoteollisuus työllistää alihankintoineen noin 850000 työntekijää Britanniassa. Jo toistaiseksi brexitin aiheuttama epävarmuus on jäädyttänyt Toyotan ja Nissanin  investointeja Britanniaan. Myös Opelia ja Vauxhalia valmistava PSA on uhannut tehtaidensa sulkemisella, jos sopimukseton brexit toteutuu.

Miksi Boris Johnson- tyylinen populismi menestyy Englannissa?

Boris Johnson valehtelee, puhuu lööperiä, sanoo tänään yhtä ja huomenna toista, vaihtaa mielipiteitään eli takki kääntyy.  Totuudella ei näytä olevan mitään arvoa Borikselle, muttei myöskään hänen kannattajilleen. Miksi tällainen politikko kerää suosiota ja menestyy Englannissa?

Kaataako Brexit koko Iso-Britannian poliittisen järjestelmän?

Monien narrina pitämä Boris Johnson on nousemassa Iso-Britannian konservatiivipuolueen johtoon. Tie pääministeriksi on kuitenkin vielä kivinen, sillä puolue ei pidä hallussaan parlamentin enemmistöä ja on sisäisesti hyvin hajanainen. Uudet vaalit ovat todennäköisesti edessä ennen nykyisen istuntokauden loppua.

Pika-analyysi brittivaaleista

Theresa Mayn johtamat konservatiivit menettivät eilen käydyissä vaaleissa enemmistönsä parlamentissa, mutta pysyivät selvästi suurimpana puolueena ja Pohjois-Irlannin unionistien tuella pysynevät vallankahvassa. Joissakin toisissa olosuhteissa Mayn voitaisiin katsoneen saavuttaneen torjuntavoiton, mutta koska May itse määräsi ennenaikaiset vaalit murskavoiton toivossa, niin häntä pidetään epäonnistujana enemmistön menetyksen takia. Huonon vaalikampanjan tehneen Mayn asema on tukala ja todennäköisesti hän jättää pääministerin tehtävän.

"Oleellisissa asioissa kaikki jää ennalleen"

Brexit kansanäänestyksen tuloksen selvittyä eroamista kannattaneen liikkeen johtohahmo, entinen Lontoon pormestari Boris Johnson katosi viikonlopuksi julkisuudesta. Hän näyttäytyi vasta maanantaina ja hänellä oli viesti briteille: "Oleellisissa asioissa kaikki jää ennalleen, eikä kenenkään tarvitse huolestua". Toisaalta tämä on yllättävää, koska Johnson itse asetti itsensä EU-vastustajien keulakuvaksi ja taisteli brittiläisen "riippumattomuuspäivän" puolesta.

Boris Johnson kohauttaa jälleen

Sanan – ja lehdistönvapaus ovattärkeitä asioita. Eurooppa on pannut merkille (paitsi Suomi) Saksan käsittämättömät tapahtumat, jossa Turkin presidentti Erdogan puuttui Saksan oikeuksiin. Toimittaja Jan Böhmermann teki televisio-ohjelmassaan karkeaa pilaa diktaattorimaisesta Turkin johtajasta.Hän ei siitä pitänyt ja alkoi vaatia kaikkea mahdollista, ainakin toimittajaa oikeuteen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä