plukkala

Kaikki blogit puheenaiheesta Hallituksen muodostaminen

Liittopäivävaaleista vuosi

Viikolla tuli kuluneeksi vuosi Saksan viimeisistä liittopäivävaaleista. Puoli vuotta vaalien jälkeen Saksaan saatiin uusi enemmistöhallitus vaikeuksien jälkeen samalle pohjalle kuin viime vaalikaudella oli, eli niin sanottu Groko-hallitus (CDU/CSU ja SPD). Uuden hallituksen tie ei ole ollut helppo, se on kulkenut kriisistä toiseen. On puhuttu myös siitä, että Angela Merkelin ote on herpaantunut ja hänen asemansa on heikentynyt. Toistaiseksi hallitus kuitenkin jatkaa.

Hollantiin uudet vaalit ?

 

Täälläkin paljon hehkutettu Rütten voitto Wildersistä ja nationalistien voittokulun taittuminen Euroopassa on nyt näyttänyt tuloksensa Hollannissa.

Rütten hallituksenmuodostamisyritys neljän puolueen kesken on epäonnistunut. Syynä erimielisyydet maahanmuuttokysymyksissä.

http://www.express.co.uk/news/world/805075/Dutch-election-2017-coalition...

Osoittaako tämä ns. vastuullisten puolueiden populismia? Vai mistä on kyse?

 

 

Leikataan köyhiltä, ajetaan koulutus alas - Suomi nousuun?

 

Suomeen on muodostumassa uusi hallitus, jonka ohjelman pääkohdat ovat tiedossamme. Keskiviikon tiedotustilaisuudessa puoluejohtajat valoivat uskoa tulevaan, vaikka myönsivät säästöjen tuntuvan monista kipeiltä.

Onko kokoomuksen tulo uuteen hallitukseen kovinkaan viisas veto?

Katselin melkoisen hämmästyneenä kahden uuden kansanedustajan esiintymistä televisiossa. (A-studio 8.5.2015) Vaikka edustajat, Antti Häkkänen kok. ja Sanna Marin sdp, edustivatkin lähes puoluekentän äärilaitoja, heidän käsityksensä monista asioista poikkesivat toisistaan aivan käsittämättömän paljon.  Häkkänen puhui niin kuin kunnon kokoomuslaisen varmaan kuuluukin, nollatuntisopimukset ok, työllistämisen kynnys alas, palkat ym. paikalliseen sopimiseen ja jopa maan talous alkaa toipumaan.

Kreikan lainat päin persuja?

Me emme pettäneet tuolloin [vuoden 2011 vaalien jälkeen], emmekä petä näidenkään vaalien jälkeen. Äänestämällä Perussuomalaisia tiedät mitä saat. Me kannamme vastuumme – nyt ja tulevaisuudessa. Linja pitää.

Kansa on puhunut!

Suomen 37. eduskuntavaalit ovat virallisesti ohi ja tuleva hallituksen muodostaja selvillä. Selkeä voittaja näissä vaaleissa on Juha Sipilän johtama Keskusta ja häviäjä Antti Rinteen johtama SDP. Lisäksi Kokoomuksen osalta voidaan puhua eräänlaisesta torjuntavoitosta, sillä mielipidekyselyiden ennustama vaalitulos (Keskusta-SDP-Kokoomus) ei lopulta toteutunut.

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä