plukkala

Kaikki blogit puheenaiheesta Kunnanjohtaja

Kittilä ei ole kaaoksessa

Olen saanut paljon palautetta Kittilän kunnan ”kriisistä” ja perehtynyt siksi tilanteeseen huolellisesti. Mielikuva Kittilän kunnasta täydessä kaaoksessa on virheellinen. Keskeinen kysymys on se, että valtuusto on yrittänyt irtisanoa kunnanjohtajan, ja tehnyt tässä toiminnassaan virheitä. Niitä ei pidä kaunistella, mutta ei tämä asia ole koko kuntaa kuitenkaan halvaannuttanut.

Case-Kittilä; kunnallishallinnon kummajainen

Pohjois-Suomen hallinto-oikeus on kumonnut 4.2.2016 antamallaan päätöksellä Kittilän kunnanvaltuuston päätöksen 17.11.2014 § 59 kunnanjohtaja Anna Mäkelän virkasuhteen irtisanomisesta.

Rakas Suomen Kuvalehti

Hyvä Suomen Kuvalehti (SK). Tässä kirjoituksessa haluan vakuuttaa teidät siitä, että kirjoittelunne Kittilän kuntapolitiikasta vaatii pikaista uudelleenarviointia. Lienette muodostaneet kantanne kovin varhaisessa vaiheessa koko sopan alkamista, itse asiassa ennen kuin perunoitakaan oli kuorittu. Eipä tainnut olla vielä edes selvää, tuleeko tästä kala- vaiko lihakeitto, kun jo halusitte mukaan kokkaamaan. Nyt tuloksena on keitoista kamalin, nimittäin kesäkeitto, jota muistan kerran koulussa tarjotun.

Tapaus Anna Mäkelä

Anna Mäkelä, ystäväni ja kollegani Kittilästä, sai eilen potkut. Potkut olivat lopputulos lähes vuoden mittaisesta prosessista, jota voisi kuvailla henkien taisteluksi kunnan viranhaltijoiden ja luottamushenkilöiden välillä. Irtisanomisesta huolimatta tilanne ei pääty tähän, vaan edessä on pitkä prosessi hallinto-oikeudessa.

Veronmaksajalla ei ole ystävää!

Julkisen talouden tervehdyttämistä hidastaa harhakäsitys, ettei palveluja voida parantaa ja kustannuksia pienentää yhtäaikaa. Näinhän kilpailuyhteiskunnassa toimintaan kaiken aikaa. Toivoisi, että kunnissakin aloitettaisiin kilpailu kustannuksista ja tehokkuudesta. Järjestelmässä on kuitenkin klappia kuin vanhan auton ratissa. Ohjauspyörää pyöritetään milloin oikealle ja milloin vasemmalle vain, jotta auto kulkisi suoraan. http://blogi.jussinvest.fi/2014/04/veronmaksajalla-ei-ole-ystavaa.html

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä