plukkala

Kaikki blogit puheenaiheesta Lapsiin kohdistuvat seksuaalirikokset

Rajat kiinni raiskaajilta

Ulkomaalaisten tekemistä raiskauksista, jopa lapsenraiskauksista, on tullut Suomessa jatkuva ilmiö.

 

Helsingissä tuli hiljattain ilmi epäily 64-vuotiaan marokkolaismiehen pitkään jatkuneista raiskauksista ja lasten hyväksikäytöistä. Toinen hiljattain ilmi tullut tapaus on Satakunnasta, missä käräjäoikeus vangitsi 24-vuotiaan ulkomaalaisen todennäköisin syin epäiltynä kolmesta törkeästä lapsenraiskauksesta. Jämsässä epäillään nyt elokuussa tapahtuneen ulkomaalaistaustaisen miehen tekemä nuoren naisen raiskaus.

 

Suomen taattava turva lapsilleen

Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko (kesk.) esittää, että kuntien tulisi harkita nuorille kotiintuloaikoja (MT 8.7.). Esitys tuli julki samaan aikaan, kun poliisihallitus julkaisi rikostilastonsa, jonka mukaan alaikäisiin kohdistuvat seksuaalirikokset ovat yli 40 prosentin kasvussa.

Viime vuodenvaihteessa tuli julkisuuteen lukuisia tapauksia, joissa aikuiset maahanmuuttaja- ja turvapaikanhakijamiehet olivat käyttäneet hyvinkin nuoria suomalaislapsia seksuaalisesti hyväkseen. Tänä vuonna useita tekijöistä on tuomittu useamman vuoden vankeusrangaistuksiin.

Tiukat keinot käyttöön lasten suojelemiseksi

Lapsia on pystyttävä suojelemaan pahalta. Lapsiin kohdistuvat törkeät rikokset, joihin liittyy Internetin käyttö, ovat yleistyneet. Suomessa pitää pystyä vastaamaan näihin rikoksiin paremmin. Poliisin puutteellisten voimavarojen ohella ongelmana ovat poliisin riittämättömät toimivaltuudet netissä sekä seksuaalirikoslainsäädäntö, joka ei vastaa oikeutta ja kohtuutta.

ALAIKÄISIIN KOHDISTUNEISTA SEKSUAALIRIKOKSISTA PITÄÄ PUHUA AVOIMESTI

Kyllä politiikassa mukana olevien, erityisesti nyt ehdolla olevien on uskallettava ottaa kantaa ajankohtaisiin asioihin, miettimättä sitä onko se kirjoittajalle eduksi vai haitaksi.

Lapsiin kohdistuneita seksuaalirikoksia on tässä maassa tapahtunut varmaan koko itsenäisyyden pituisella ajanjaksolla ja niiden uutisointi, julkinen käsittely on viime vuosikymmeninä kasvanut ja viime vuosina suorastaan tulvinut median kautta, nostattaen vihaa ja lunkkaysvaatimuksia, ym. ja kohdistunut pääosin ulkomaalaistaustaisten tekoihin.

Pedofiilien kemiallisesta kastraatiosta pakollista

Ilmi tulleet laajat pedofiilien kuvottavat seksuaalirikokset vetävät minut sanattomaksi. Maailmassa on pahuutta, jolle ei ole järjellistä selitystä. Meidän on ajateltava ennen kaikkea uhrien oikeuksia ja ehkäistävä voimakkain keinoin alaikäisiin kohdistuvaa seksuaalirikollisuutta.

Ei näitä enää! Lapsia on suojeltava seksuaalirikoksilta

Lapsiin kohdistuvan seksuaalisen väkivallan torjunta vaatii tiukempia toimenpiteitä. Keskusrikospoliisi ansaitsee lämpimät kiitokset toiminnastaan nyt paljastuneen lapsiin kohdistuneen erityisen raa’an seksuaalirikosvyyhdin ratkaisemisesta. Voin vain kuvitella, kuinka raskasta on käydä tutkimusmateriaalia läpi, kun jo uutisten lukeminen aiheesta vie yöunet. Tämä rikosvyyhti on järkyttävä, puhdasta pahuutta. Väkivaltarikosten ilmi tuleminen on lasten kannalta äärimmäisen tärkeää, että lasten vahingoittaminen voidaan lopettaa.

Lasten raiskaajat

Onko kuvottavampaa tekoa, kuin lapseen kohdistuva raiskaus? Yleensä vielä tekijän päätä silitetään, kun on ollut vaikea lapsuus, voi menettää työpaikan tai aseman yhteiskunnassa, tai duplolegot on jääny patterin väliin. Sika on sika (anteeksi kaikki oikeat siat vertaukseni), eikä ansaitse tuomiossaan lieventäviä asianhaaroja. Sen sijaan tekijän haarojen välille kyllä voisi tehdä jotain.

Seksuaalirikosten tuomiot eivät vastaa kansan oikeustajua

Olemme viime aikoina joutuneet lukemaan oikeustajua loukkaavista tuomioista lapsiin kohdistuneissa seksuaalirikoksissa. Ylipäänsä  seksuaali- ja väkivaltarikoksista annettavat tuomiot eivät vastaa yleiseen käsitykseen rikosten vakavuudesta. Tekijät pääsevät kuin koira veräjästä saadessaan ehdollisia tai lyhyitä ehdottomia tuomioita, milloin milläkin verukkeella.

Seksuaalirikollisuuden torjunta ja ehkäisy

Sisäministeriö julkaisi 20. helmikuuta listan toimenpiteistä, joilla on tarkoitus torjua ja ehkäistä seksuaalirikoksia, erityisesti lapsiin kohdistuvia seksuaalirikoksia.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä