plukkala

Kaikki blogit puheenaiheesta Lex Kittilä

Kittilän tilanteesta

Olen seurannut tiiviisti Kittilän kunnan tilannetta ja pyrkinyt hankkimaan asiasta tietoa muualtakin kuin Suomen Kuvalehdestä. On selvää, että viime valtuustokaudella virheitä on tehty ja muotovirhe teki kunnanjohtaja Anna Mäkelän irtisanomisen laittomaksi. Onko muotovirheisen päätöksen tekeminen rikos, siitä tuomioistuin antaa aikanaan tuomionsa.

Kittilä ei ole kaaoksessa

Olen saanut paljon palautetta Kittilän kunnan ”kriisistä” ja perehtynyt siksi tilanteeseen huolellisesti. Mielikuva Kittilän kunnasta täydessä kaaoksessa on virheellinen. Keskeinen kysymys on se, että valtuusto on yrittänyt irtisanoa kunnanjohtajan, ja tehnyt tässä toiminnassaan virheitä. Niitä ei pidä kaunistella, mutta ei tämä asia ole koko kuntaa kuitenkaan halvaannuttanut.

Kittilän kunnanvaltuusto - kunnallisen päätöksenteon irvikuva

 

"Asiahan ei tietysti minulle kuulu, mutta..."  Kuten Masa Niemen näyttelemä Pätkä usein Pekka Puupää- elokuvissa totesi.

 

Aloitteeni kuntauudistuksen seurantaryhmälle

Kuntauudistuksen seurantaryhmä kokoontui tänään Helsingissä. Keskustelun aiheina olivat muun muassa kuntauudistuksen eteneminen, kuntalain kokonaisuudistus sekä luonnollisesti sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneuudistus. Alustajina kokouksessa toimivat kunta- ja liikenneministeri Paula Risikko sekä varatoimitusjohtaja Tuula Haatainen Kuntaliitosta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä