plukkala

Kaikki blogit puheenaiheesta Rinteen hallitus

Nuoret naiset ministereinä – uhka ja mahdollisuus

Kovin pitkää aikaa ei ole siitä, kun hallituksen ministereiksi vielä koottiin puolueidensa ansioituneimpia konkaripoliitikkoja. Nyt tuo aika näyttää olevan ainakin tältä erää ohi - onneksi tai valitettavasti.

Rinteen viisikkohallituksen ministerilistassa silmiin pistää kokeneiden poliitikkojen vähäisyyden lisäksi myös nuorten miespoliitikkojen vähäisyys. Heitä ei ministereiksi ole noussut ainoatakaan, mutta 80-luvulla syntyneitä naispoliitikkoja Rinteen kabinetissa on peräti viisi: Li Andersson, Katri Kulmuni, Sanna Marin, Maria Ohisalo ja Annika Saarikko. 

Rinteen hallitus ja keskustan kannatus

Huhtikuun eduskuntavaalien jälkeen syntyi SDP:n niukasti voitettua vaalit Rinteen hallitus. Keskusta päätti rökäletappiostaan huolimatta empimisen jälkeen mennä hallitukseen. Hallituksessa ovat nyt mukana suuruusjärjestyksessä SDP, keskusta, vihreät, vasemmistoliitto ja RKP. Eli varsin laajapohjainen hallitus.

Kolmen K:n hallitusohjelma

Uusi hallitus on nyt toiminut 3 viikkoa. Keskeisin tulos on tietysti toistaiseksi hallitusohjelma. Se onkin sinänsä perusteellinen: yli 200 sivua oleellisine liitteineen sisältäen yli 200 riviä yksilöityjä menolupauksia (1,2 mrd €/v pysyvinä lisäyksinä + 3 mrd € väliaikaisia myyntituloilla rahoitettavia). Jos pitäisi neutraalisti kolmella K-sanalla verrata tätä ohjelmaa edelliseen, sanoisin, että hallitusohjelma on Korkeariskinen, Kullekin ojentava mutta energiamurroksen osalta myös Kiihdyttävä.

 

Pelkuruutta ja kaksinaamaisuutta

Naisista ja lapsista al-Hol-leirillä on muodostumassa iso ongelma. Rinteen hallituksen linjaus tarkoittaa sitä, että Suomen kansalaiset voidaan jättää oman onnensa varaan, jos he joutuvat ulkomailla pulaan. Tämä on kansalaisten hyvä muistaa.

 

Hallituksen, myös edellisen, linjana näyttää olevan, että pysyköön leirissä, jolleivat omin voimin Suomeen pääse. Tämä näyttää vahvasti heitteillejätöltä ainakin moraalisessa mielessä.

 

Monikulttuurisuuden edistäminen hallitukselle ilmastotoimia tärkeämpää

Yle uutisoi, kuinka maapallon väestöräjähdystä käsitellään julkisuudessa ja kansainvälisesti hyvin vähän verrattuna ilmastonmuutokseen, vaikka molemmat ovat maapallon kohtalonkysymyksiä ja liittyvät kiinteästi toisiinsa:

https://yle.fi/uutiset/3-10825443?fbclid=IwAR0Q7_2cBc2nhDpm8AKnJEyQ_GwCXsI5K745JWgMwyn-RWyvr9Ic3KR1Z-M&utm_source=facebook-share&utm_medium=social  

Antti Rinteen hallitusohjelmalta saattoi jo pudota pohja

Antti Rinteen (sd) hallituksen ohjelma nojaa tavoitteena olevaan 75 prosentin työllisyysasteeseen ja valtiovarainministeriön kasvuennusteeseen.

Tänään julkaistu VM:n ennuste ei muuttanut tilannekuvaa dramaattisesti, mutta pankkipuolelta kuultiin astetta synkempi näkemys.

Nimityksissä unohdetaan, että ihmisten aivot eivät ole haarojen välissä

Nimityksissä sukupuoleen vetoajat unohtavat, että ihmisten aivot eivät ole haarojen välissä ja muuta pätevyyspohdintaa.

 

Rinteen talousoppi hämmentää

Rinteen hallituksen ohjelma ja aikomukset on sekava kokoelma epäkonventionaalisia valtiontaloudellisia oletuksia ja ytimeltään outo yritys toteuttaa omaa tahtopolitiikkaa tilanteessa, jossa trendit ja empiria puhuvat tätä "yhteiskuntakokeilua" ja sen pyrkimyksiä vastaan.

Rinteen viisikko pyrkii yhteyttämääntulen ja veden.

Normaalin elämänkokemuksen mukaan siitä syntyy vesihöyryä ja sen ohella se, että tuli sammuu tai ainakin savuttaa ankarasti.

Mutta siitä viis; me teemme nyt uutta politiikkaa, kontrasyklistä ja kaikki vääryydet oikaisevaa.

Rinteen hallitus - Suomen historian suurin asehankkija

Rinne haluaa hallituskauttaan muistettavan siitä, että on torjunut eriarvoisuutta yhteiskunnassa. Hyvien tekojen toteuttamiseen on varattu vain muutama miljoonaa euroa. Opiskelijat saavat 1,5 €/kk. Työttömät saavat 16 €/kk nettona. Rinteen kannattaisi käydä kysymässä Myllypuron leipäjonosta riittävätkö toimet auttamaan heidän elämäntilannettaan, niin että eriarvoisuus lakkaa Suomesta. Rahaa siis ei juurikaan käytetä eriarvoisuuden poistoon. Mihin sitten varoja on käytettävissä?

Rinteen hallitus ikäihmisten asialla

Jos eläkeläisten etuuksia on viimeisen parin vuosikymmenen aikana heikennetty enemmän kuin minkään muun väestöryhmän, niin nyt luvassa on muutos. Sipilän hallituksen rajujen leikkausten sijaan uusi hallitusohjelma edistää määrätietoisesti ikäystävällisyyttä.

”Yhdenkään ikäihmisen ei pidä pelätä vanhenemista” kirjataan Rinteen hallitusohjelmassa. Ikääntyneitä ei nähdä vain palveluiden kohteena, vaan myös yhteiskunnan voimavarana. Kaikille halutaan taata arvokas vanhuus, eikä ketään jätetä yksin, toteaa hallitusohjelma.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä