plukkala

Kaikki blogit puheenaiheesta EU:n vapaat työmarkkinat

Toimiva sääntely on työtä tekevien paras ystävä

Turhan sääntelyn vastustaminen on noussut tulevien eurovaalien kantavaksi teemaksi, kun ratkaisuja Eurooppaa sitkeästi vaivaavan talouslaman selättämiseksi ei osata tai uskalleta esittää. Kyseessä onkin helppo maali, koska kansalaisten mielikuvissa EU on se instanssi, joka tuottaa järjenvastaisia, todellisuudesta vieraantuneita ja hankalan nimisiä direktiivejä. Onhan se ihan tottakin.

En hyväksy euroa maksuvälineeksi

Lopetettuani yritystoiminnan vuoden vaihteessa kannattamattomana, ilmoitan olevani työmarkkinoiden käytettävissä tapauskohtaisesti solmitun työehtosopimuksen mukaisesti. Ehdoton edellytys työsopimuksen syntymiselle on, että palkanmaksuun ei käytetä euroa tai muuta spekulatiivisen arvonmuodostuksen tai korkorasitteen alaista valuuttaa, eikä pörssissä noteerattavia, niin kutsuttuja arvometalleja.

Saksassa keskustellaan "köyhyysmaahanmuutosta"

Saksassa on uuden hallituksen sisällä noussut keskusteluun Eu:n vapaat työmarkkinat bulgaarien ja romanialaisten saatua vapaat oikeudet maahanmuuttoon ja työskentelemiseen vuoden alussa Eu:n alueeella. Kuten myös Britaniassa , Saksassa ollaan huolissaan "köyhyysmaahanmuutosta" ja siitä, miten se rasittaa Saksan sosiaaliturvaa. Keskustellaan myös mahdollisesta tarpeesta rajoittaa sosiaaliturvaa maahanmuuttajien osalta. Alla muutama artikkeli Süddeutsche Zeitungista tältä päivältä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä